Προβλήματα συμβίωσης ...

pergolatios

Member
3 Σεπτεμβρίου 2009
9
0
Πρίν ενάμισι περίπου χρόνο βρήκα ένα κουτάβι στο δρόμο και το πήρα.Μέχρι πρίν δύο μήνες περίπου όλα πήγαιναν καλά.Μου δίνει την εντύπωση οτι έχει δύο εαυτούς πλέον.Όσο είμαστε σπίτι και την περισσότερη ώρα που είμαστε βόλτα,ο σκύλος είναι παναγία.Κοιμάται,τρώει κόκκαλα,μυρίζει ανθρώπους,τρέχει,παίζει με σκύλους κλπ.Όμως υπάρχουν φορές που "τραμπουκίζει" τους πάντες.Για παράδειγμα περπατάει κάποιος και πάει και του δαγκώνει τη φτέρνα γρυλίζοντας.Το χειρότερο είναι οτι αυτό το κάνει κυρίως σε παιδάκια.Όμως το πρόβλημα είναι οτι δε μπορώ να τον μαλώσω αρκετά γιατί με το που του φωνάξω αρχίζει και τρέχει,οπότε ουσιαστικά περνάει έτσι αυτό που έκανε.Επίσης όταν γυρνάμε απο τη βόλτα(γύρω στη μια ώρα βόλτα) αυτός θέλει να κάτσει στην αυλή.Όταν εγώ τον τραβάω να μπεί σπίτι αυτός τσατίζεται και αρχίζει να χλιμιντράει και ανοίγει το στόμα του για να με δαγκώσει!Εδώ να σημειώσω οτι τις περισσότερες φορές καταφέρνει να λυθεί,οπότε περνάει πάλι το δικό του.

Ο σκύλος είναι 1,5 χρονών-ημίαιμο-θυληκό.Θα εκτιμούσα την οποιαδήποτε συμβουλή

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kαλως ηρθες
Τι εννοεις οταν του φωναζεις αρχιζει και τρεχει? Δεν ειναι δεμενη?
Με τα παιδια γενικα πως τα παει? Εχει κοινωνικοποηθει ?

pergolatios

Member
3 Σεπτεμβρίου 2009
9
0
Αφού ας πούμε τραμπουκίσει κάποιον της φωνάζω και αυτή τρέχει.Δε τη δένω γιατί πάω σε ένα πάρκο που δεν έχει και πολύ κόσμο,ενώ έχει άπειρο γρασίδι για τρέξιμο.Με τα παιδιά ούτε κρύο ούτε ζέστη,συνήθως δεν τους δίνει καμία σημασία.Ναι είναι αρκετά κοινωνική με ανθρώπους.Με σκύλους λιγότερο αλλά σε νορμάλ πλαίσια

:/

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Τι ακριβως εννοεις τραμπουκιζει? Δηλαδη μπαινει καποιος στο παρκο και εκεινη παει να του δαγκωσει το ποδι γρυλιζοντας?
Εαν ειναι αυτο ... πιθανον φυλαει το χωρο που εκεινη τη στιγμη θεωρει δικο της

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Δεν είμαι ο ειδικότερος τον ανθρώπων σε θέματα εκπαίδευσης, αλλά θα σου πρότεινα να μην της δώσεις το περιθώριο να ...παρεκτραπεί. Αφού έχει πρόβλημα στο πάρκο, μην την αφήνεις λυτή. Μην της δώσεις το περιθώριο να τρέξει ούτε προς κάποιον άγνωστο ούτε μακρυά από σένα (ή το θύμα, δεν κατάλαβα προς ποια κατεύθυνση τρέχει). Γενικά, κοντά σου και ελεγχόμενη.

Εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δε θέλει να μπει στο σπίτι και ότι φτάνει να σου δίνει την εντύπωση ότι θα σε δαγκώσει. (και πάλι, δεν είμαι ειδική αλλά) νομίζω ότι πρέπει να δουλέψετε κάποια βασικά πράγματα στη σχέση σας. Το σπίτι πρέπει να είναι ο χώρος που έχει φαγητό, χάδια, ασφάλεια, νερό και την αγέλη της. Το χέρι σου είναι το χέρι που τη φροντίζει, η πηγή όλων των καλών.

Από την άλλη βέβαια, αν κατάλαβα καλά, μιλάμε για εφηβεία, οπότε αν δεν είναι πάγια συμπεριφορά, ίσως δοκιμάζει τα όριά σου.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Εφόσον εκδήλωσε έστω και ψήγματα επιθετικής συμπεριφοράς σε ανθρώπους (πόσο μάλλον σε μικρά παιδάκια) και αυτο δεν ήταν για την προστασία της οικογένειας ή του σπιτιού τότε έχε την οπωσδήποτε δεμένη στις βόλτες. Γιατι κοντά στο παιδάκι θα είναι και ο μπαμπάς...και αν του δαγκώσουν το παιδάκι θα δράσει ανάλογα. Αυτό για την αυλή δεν μπορώ να το εξηγήσω. Πιθανόν να βλέπει τα παιδάκια λόγω του μεγέθους τους ως θηράματα και να τα κυνηγάει για να ικανοποιήσει το ένστικτο του. Κάτι το οποίο πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο. Και αν δεν μπορείς να την ελένξεις ουσα λυτή κράτα τη δεμένη

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Μηπως εγινε κατι που τη φοβισε σε σχεση με εσενα??Γιατι αν ηταν ολα καλα μεχρι τωρα και ξαφνικα αλλαξε συμπεριφορα,ισως τη φοβισες εστω κι αθελα σου και γι αυτο φερεται ετσι.Και το οτι με το που της φωναζεις τρεχει αυτο δειχνει κατα καποιο τροπο,οποτε αν δοκιμαζες απλα οταν κανει κατι κακο να την αγνοεις και να την επιβραβευεις για τις καλες συμπεριφορες??Το μονο σιγουρο ειναι οτι μεχρι να λυθει το προβλημα,η μικρη σου πρεπει να παραμενει δεμενη στο παρκο μην δαγκωσει κανενα παιδακι και εχετε προβλημα..

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αυτό το άρθρο ίσως σε βοηθήσει γενικότερα. Αφορά την ηγεσία στην αγέλη κ πώς θα καταφέρουμε να την αποκτήσουμε.

Πιστεύω ότι αυτή η συμπεριφορά σχετίζεται στο ότι δεν έχετε ενδυναμώσει αρκετά τη σχέση σας.
Επίσης, είναι πολύ αναγκαίο κάθε φορά που ο σκύλος είναι λυτός, να μην το φωνάζουμε κ τον μαλώνουμε όταν τελικά έρθει γιατί έκανε κάτι που δεν ήταν επιθυμητό, γιατί θα αρχίσει να μην έρχεται ποτέ, αφού τον περιμένει ''κατσάδιασμα''. Είναι αναγκαίο να ''χαζοχαιρόμαστε'' όταν ο σκύλος έρχεται κοντά μας, κ ποτέ να μη του βάζουμε αμέσως το λουρί -γιατί θα το συνδυάσει πάλι λάθος, δηλ. ότι πλησιάζει σε σένα κ μετά τέλος το τρέξιμο κ το παιχνίδι. Τη φωνάζεις-έρχεται-χάδια-εντάξει φύγε... Υστερα πό λίγο: τη φωνάζεις-έρχεται-λιχουδιά-εντάξει κλπ κλπ κ κάποια στιγμή όταν την ξαναφωνάξεις κ έρθει, τότε πολλές χαρές, θα βάλεις τον οδηγό κ θα φύγετε.
Γιατί τα γράφω αυτά; Γιατί θεωρώ ότι όταν έκανε την αταξία της κ τη φωναξες να έρθει, εκείνη έφευγε μακριά σου.
Για να φεύγει προφανώς ξέρει ''τι την περιμένει'' (η φωνή σου ίσως είναι αυστηρή ή έχει επαναληφθεί αυτό κ στο παρελθόν κ ήρθε κ όταν σε πλησίασε της φώναξες)...

Έχει γίνει εκπαίδευση Βασικής Υπακοής (ΒΥ) στο σκύλο;

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97