Προβλήματα στη βόλτα

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Μόλις γύρισα από τη βόλτα και είμαι κομματάκι έξω φρενών.
Είχα πάει με τον Λέοντα από ένα δρόμο που είναι φαρδύς, φωτισμένος (είμαστε λίγο σκοτεινά εδώ και κινδυνεύουμε να μας πατήσουν το βράδυ) και με όμορφη θέα. Πηγαίναμε παλιότερα από εκεί αλλά δυστυχώς είχα 2-3 μήνες να πάω γιατί από ένα σπίτι βγαίνουν σκυλιά και γαυγίζουν και το ένα από αυτά επιτίθεται. Την τελευταία φορά είχα πετάξει μια πέτρα (στο δρόμο όχι στο σκύλο) μπας και ξυπνήσουν οι ιδιοκτήτες που ήταν παρόντες και τα μαζέψουν. Διαμαρτυρήθηκαν, τους είπαμε τι θα γίνει δηλαδή αν αμολύσουμε κι εμείς το δικό μας και μαζευτήκανε κάπως.
Σήμερα ξαναπερνώντας από εκεί βγαίνουν τα σκυλιά και το ένα δαγκώνει τον Λέοντα από πίσω. Αγριεύει κι αυτός αλλά τον τραβάω και φεύγουμε με μένα βρίζοντας τα σκυλιά. Δε ξέρω πόσο άσχημο θα ακουστεί αυτό αλλά σήμερα λυπήθηκα που τον έχω μαζέψει τόσο και αδιαφορεί αντί να δαγκώσει κι αυτός. Λόγω της φασαρίας και των φωνών μου βγήκανε οι άνθρωποι και ξαναγύρισα. Εν ολίγοις, αυτωνών η άποψη είναι ότι περνάω επίτηδες και τους ενοχλώ, είναι 50 χρόνια εκεί και ότι τα σκυλιά φυλάνε το χώρο τους. :maria: Η δική μου άποψη είναι ότι ο δρόμος είναι δημόσιος, θα πηγαίνω βόλτα όπου γουστάρω, τα σκυλιά απαγορεύεται να είναι λυμένα και θα έπρεπε να φυλάνε το σπίτι τους όχι το δρόμο και κουμάντο ( οι άνθρωποι) μέχρι το σπίτι τους. Φεύγοντας, βγήκε ένας ακόμη και μου είπε να φύγω και με έβριζε με αποτέλεσμα βέβαια να ξαναγυρίσω άμεσα και να κόβω βόλτες ακριβώς εκεί. Τους είπα 2 φορές ότι θα κάνω καταγγελία και ότι αν ξαναεπιτεθεί σκυλί τους θα αμολύσω τον δικό μου και όποιος ζήσει.
Επειδή θεωρώ άδικο και φασιστικό να μου ορίζουν τη διαδρομή και να μου στερούν τη δυνατότητα να πηγαίνω από το συγκεκριμένο δρόμο, θα κοιτάξω πως θα κάνω καταγγελία. Γυρνώντας (είχαν μαζευτεί και κλείσει πόρτες) κοίταξα και τη διεύθυνση. Προτάσεις ευπρόσκετες. Πάω να πιω κανένα χαμομήλι. :D
Πιες: Ζητείται άγριο σκυλί για βόλτα. :p

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Επειδή αυτοί κατά κανόνα δεν γίνονται άνθρωποι, έχεις δύο επιλογές, την βάρβαρη :D την οποία ξέρουμε όλοι ότι δεν θα ακολουθήσεις (τί φταίνε τα σκυλιά άλλωστε) άσε που δεν πιάνει γιατί μία φορά που το έχω ζήσει κι εγώ, αλλάζοντας σκυλί :) απλά δεν βγήκε κανένα να γαυγίζει έξω :p :p και την πονηρή, όπου φωνάζεις έναν αστυνομικό και λές ότι οι σκύλοι σου επιτέθηκαν να τους κάνει σύσταση. Σε σένα, όχι στον σκύλο. Τα σκυλιά έξω από τον φράκτη ΕΙΝΑΙ αδέσποτα και μπορείς να ζητήσεις από τον Δήμο την απομάκρυνσή τους.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Πιες: Ζητείται άγριο σκυλί για βόλτα. :p
Τί να σε κάνω που μου πέφτεις κομματάκι μακρυά. Έχω τον ιδανικό σκύλο, τον μποξερίνο του πατέρα μου που είναι ολίγον τί παλαβός!

Κατά τ' άλλα τί να πω, χίλια δίκια έχεις και μπράβο σου που δε μάσησες να φύγεις αλλά γύρισες και τους έκανες τα νεύρα κρόσια.
Περπατάω κάπου αμέριμνη και βγαίνουνε και με βρίζουνε; Καλλώ επί τόπου την αστυνομία. Να σφίξουν μερικοί κώλοι που θα έλεγε και η κυρά-galazia.
Ζω σε μέρος παρόμοιο με το δικό σου, όπου επειδή δε ζω εδώ 800 χρόνια θεωρούν ότι μπορούν να μου κάνουνε κουμάντο πού θα περπατάω, πώς, πότε γιατί πολύ απλά είμαι "ξένη"! Σε νιώθω, σπάσε τους τον τσαμπουκά από την αρχή, κι ο άγιος φοβέρα θέλει.
Μόνο προσοχή στα σκυλιά σου μη τους ρίξουν τίποτα στον κήπο.

zafcon_romel

Well-Known Member
25 Μαϊου 2009
112
1
Αγ. Σύλλας, Ηράκλειο
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάθε ανεγκέφαλος έχει το "δικαίωμα" να σου χαλάει μια πιθανώς από τις ελάχιστες στιγμές χαλάρωσης, όταν απλά μια Κυριακή απόγευμα - βράδυ βγαίνεις βόλτα με το σκύλο σου. :mad:
Πάντως θεωρώ ότι μια τυπικά σωστή λύση, όπως προτείνει ο denis θα ήταν η πιο ειρηνική προσέγγιση στο ζήτημα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για άλλη μια φορά βασικό πρόβλημα μας είναι οι ανεύθυνοι( επιοικώς) ιδιοκτήτες...:mad:
Κι εγώ είμαι υπέρ της ειρηνικής προσέγγυσης μπας κι έχεις καμία ελπίδα...:(
Κι όπως λέει η Loukia προσοχή μην κάνουν αντίποινα..:(:mad:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Προτάσεις ευπρόσκετες.
Δεν υπάρχουν προτάσεις. Ου μπλέξεις είναι με αυτές τις ιστορίες. Έτσι και μπλέξεις, καλά ξεμπερδέματα. Δυστυχώς…

Εγώ στη θέση σου θα άλλαζα δρόμο. Από το να γυρνάω στο σπίτι μου και να είμαι μονιμως στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, θα προτιμούσα να πάω αλλού βόλτα το σκύλο μου.

:)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Το να πηγαίνω βόλτα με τα σκυλιά μου είναι κάτι που αγαπάω. Άλλος θέλει να πάει σε μπαρ, άλλος για καφέ, εγώ έτσι διασκεδάζω και γεμίζω. Δούλεψα πολύ για να καταλάβει ο Λέων ότι αυτό που θέλω είναι να αδιαφορεί για τα σκυλιά μου συναντάμε, μαντρωμένα και μη, κι έτσι να είμαι χαλαρή στη βόλτα γιατί όπως και να το κάνουμε είναι τσαμπουκαλής. Σήμερα θα θελα να χα ένα πολύ άγριο σκύλο που να μη με πλησιάζει ούτε σκύλος ούτε άνθρωπος.
Η συμπεριφορά των ανθρώπων ήταν πολύ διαφορετική τώρα που ήμουν μόνη μου και όχι με το αγόρι μου. Στην ερώτηση που μένω απάντησα "σπίτι μου". Παρόλαυτα, φτάνοντας σπίτι τσέκαρα αν με είχε ακολουθήσει κανείς καθότι δέχτηκα απειλές. Γι αυτό αναρωτιέμαι κατά πόσον μπορώ να κάνω ανώνυμη καταγγελία.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Κατερίνα, τόσο καιρό αυτό έκανα, είχα αλλάξει δρόμο. Αν ήξερες από πόσους δρόμους δεν περνάω για να μη λυσσάνε τα σκυλιά που είναι μαντρωμένα. Ε, σήμερα είπα να ξαναπάω από εκεί γιατί έχει όμορφη θέα, είμαι ρομαντική :p και δε κινδυνεύω να μας πατήσουν. Δεν έχει πεζοδρόμια εδώ, ούτε φώτα παντού. Σίγουρα δεν αξίζει να γίνονται τα νεύρα μου τσατάλια και να τσακώνομαι αντί να διασκεδάζω αλλά όπως κοιτάω να μην ενοχλώ απαιτώ και να μη με ενοχλούνε.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχεις απόλυτο δίκιο Εφάκι. Το θέμα είναι ότι δεν θα το βρεις. :(

Αντιμετώπισα πριν λίγο καιρό μια παρόμοια κατάσταση:
Εγώ τα σκυλιά μου τα βγάζω βόλτα αργά το βράδυ. Ιδιοκτήτης μονοκατοικίας λοιπόν απαίτησε να μην περνάω με το σκύλο μου από το ΑΠΕΝΑΝΤΙ πεζοδρόμιο, διότι ο σκύλος του γάβγιζε και του έκαναν παρατήρηση οι γείτονες!
Του λέω «ο σκύλος σου γαβγίζει, όχι ο δικός μου, άρα δικό σου είναι το πρόβλημα και όχι δικό μου».

Απάντηση: «Την επόμενη φορά θα αμολήσω το σκύλο και δεν έχω καμιά ευθύνη για ότι συμβεί (έχει ένα schnauzer). :shock::mad:
Μην στα πολυλογώ γίναμε μαλλιοκουβαρα 2 η ώρα το βράδυ και οι γείτονες του ξύπνησαν έτσι κι αλλιώς αλλά από άλλου είδους…«γαβγίσματα». :twisted:

Να σου πω κάτι? Ειλικρινά το μετάνιωσα. Όχι μόνο επειδή ασχολήθηκα με τον συγκεκριμένο υπάνθρωπο, αλλά επειδή αντί να ευχαριστηθώ τη βόλτα με το σκυλί μου, γύρισα στο σπίτι μου με σπασμένα νεύρα. Από τότε απαξιώ να ασχοληθώ περαιτέρω και περνάω από αλλού.

Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς... Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να βρεις άκρη.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Απαντάω στον εαυτό μου :D αλλά έχει περάσει μια ώρα και κάτι ... με ξύπνησε από τα τρελά νεύρα μου και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. (Όχι δεν ήπια χαμομήλι ακόμα).
Πολλές φορές εκνευριζόμαστε, στεναχωριόμαστε, πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό με διάφορα πράγματα που μας συμβαίνουν. Ανθρώπινο. Παραμερίστε τα, βάλτε προτεραιότητες και ασχοληθείτε με τα πραγματικά σημαντικά πράγματα. Με αυτά που αξίζει να ασχοληθούμε, ευχάριστα ή δυσάρεστα. Όπως είπε και ο Ντέννης παραδίπλα, η ζωή είναι μικρή και των φίλων μας (πιθανότατα) ακόμα μικρότερη.

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Γι αυτό αναρωτιέμαι κατά πόσον μπορώ να κάνω ανώνυμη καταγγελία.
Μα η καταγγελια ΕΙΝΑΙ ανωνυμη. ΑΝ ΘΕΣ λες ονομα στην αμεση δραση οταν παρεις τηλεφωνο. Αλλα ακομα και αν το πεις, δεν κοινοποιειται σε αυτους που καταγγελεις παρα μονο αν κανεις καποια μηνυση. Βεβαια (επειδη ζουμε στην Ελλαδα), αν εχουν καποιο γνωστο στην αμεση δραση μπορουν να το μαθουν, αλλα νομιζω πως αυτο δεν ειναι πολυ πιθανο. Απλα κανε την καταγγελια σου μετα απο καμια εβδομαδα και οχι τωρα που ειναι φως-φαναρι ποιος την εκανε και πες οπως σε συμβουλεψε και ο Denis οτι τα σκυλια την επεσαν σε εσενα βγαινοντας απο την ταδε μαντρα στην ταδε οδο και οτι το εχουν ξανακανει. Στην αναγκη μπορεις να ισχυριστεις οτι σε εριξαν κατω (ελαφρυ τραυματισμο) ωστε να εισαι σιγουρη πως η αστυνομια θα παει εκει.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Του λέω «ο σκύλος σου γαβγίζει, όχι ο δικός μου, άρα δικό σου είναι το πρόβλημα και όχι δικό μου».
Γνώριμη κατάσταση. :D Κι εγώ της ιδίας άποψης είμαι, αν και τελικά αναζητώ συνέχεια δρόμο χωρίς σκυλιά να γαυγίζουν (δεν υπάρχει αυτό εδώ).

Καλύτερα να ασχολούμαστε με αυτούς που αγαπάμε (δίποδους, τετράποδους, οτιδήποτε) παρά να χαλιόμαστε με τους άλλους. ;)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ολοι εχουμε προβλημα με αυτο το θεμα που δυστυχως συνηθως λογω ανθρωπινης ηλιθιοτητας δυσκολα αντιμετωπιζεται,
εγω το βιωνω εδω και χρονια η' θα μου την πεσουν οι ανεγκεφαλοι και θα μου υποδεικνιουν τις μ@λ@κισμες απαγορευτικες ταμπελιτσες του δημου η΄θα μας κανουν σαματα τα δεσποζωμενα αδεσποτα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω απολυτα με την Κατερινα.

Να προσθεσω ότι εμενα αυτό που με εκνευριζει απιστευτα είναι ότι τετοιοι τυποι κανουν τον μαγκα κυριως σε γυναικες που κυκλοφορουν με σκυλο.

Η γυναικα μου εζησε αναλογη κατασταση σε βολτα με την πινσερινα μας.
Την παιρνω κι εγω τη Ζηνα, και παμε στο ιδιο ακριβως μερος, κανουμε τα ιδια ακριβως πραγματα και κανεις δεν βγηκε για καυγα.
Ολοι κανουν τον μάγκα εκει που τους παιρνει.

Επισης, οσο ασχημο και αν ακουστει, τείνω να σταματησω την προσπαθεια άρσης / ελεγχου της επιθετικοτητας της Ηρας απεναντι στα (ημι)δεσποζομενα σκυλια. Αν πρεπει οπωσδηποτε καποια στιγμη να υπαρξει ένα θύμα, δεν θα ηθελα να είναι το δικο μου σκυλι στο οποιο θα εχω μαθει εχω ο ιδιος να υποχωρει.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ax Έφη, πόσο σε νιώθω... Γενικά μεγάλο άγχος βιώνω και στη γειτονιά μου, μέχρι και νερά μου έχουν πετάξει από μπαλκόνι, επειδή ο σκύλος μυριζε την κολώνα της ΔΕΗ κοντά στο μπαλκόνι τους. (να πω ότι είμαι από τα άτομα που εδώ και χρόνια μαζεύω τις ακαθαρσίες των σκύλων μου και έσω πλακωθεί ακομη και όταν με βλέπουν να το κάνω)

Τα σκυλιά δε φταίνε σε τίποτε.
Ημιδεσποζόμενα, δεσποζόμενα η αδέσποτα. Το να τα δαγκώσει ο σκύλος σου δεν έχει κανένα νόημα για τα δικά μου δεδομένα, ίσα ίσα που εγώ θα στεναχωριόμουν πολύ περισσότερο για κάτι τέτοιο από το να μαλώνω με τους ιδιοκτήτες. Τα ζωάκια κάνουν αυτό που η δική τους σκυλολογική επιτάσσει, οι διοκτήτες φταίνε.

Προσωπικά, άπαξ και το πρόβλημα στη συγκεκριμένη είναι μόνο τα σκυλιά και δε σου φωνάζουν οι ιδιοκτήτες ούτως ή άλλως θα πέρναγα συχνά από εκεί, μέχρι να μας μάθουν. Αυτό στη περίπτωση που θες να αφιερώσεις το χρόνο και την ψυχική ενέργεια να το κάνεις.
Αλλιώς θα άλλαζα δρόμο.

Και στην περίπτωση που είχα τον παραμικρό διαπληκτισμό με τους ιδιοκτήτες θα έπαιρνα επιτόπου την αστυνομία και θα ζητούσα να έρθουν εκείνη την ώρα να γίνει καταγραφή του γεγονότος και να παρθούν στοιχεία και ονόματα. Τουλάχιστον θα ήμουν καλυμμένη ότι δεν έγινε στα "μουλωστά" αλλά στα φανερά και θα υπήρχαν τα στοιχεία μου στην αστυνομία.

Και ναι Άρη, όλοι αυτοί οι κρασοκεφτέδες τα κάνουν εκεί που τους παίρνει. Εγώ πλέον δεν απαντάω καν, δε γυρίζω το κεφάλι μου καν, εκτός και αν με φτάσουν στο αμήν όπου και εκεί όμως δεν ουρλιάζω αλλά διατηρώ την ψυχραιμία μου.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τι να σου πω ρε Έφη? Να τους αφήσεις να κάνουν ό,τι γουστάρουν οι νταήδες? Όχι γαμώ το είναι πολύ άδικο, άσε που θα το κάνουν και σε άλλους. Ξαναπέρνα από κει με το κινητό ανά χείρας και κάλεσε κατευθείαν την αστυνομία! Πες "ελάτε αμέσως δέχομαι απειλές και προπηλακισμούς". Κάτι τέτοιο! Άντε στο διάολο με τον κάθε ξεφτίλα! :mad:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι εγώ πιστεύω πως το καλύτερο θα ήταν να είχες πάρει την αστυνομία επι τόπου.

Έχεις κι εσύ δικαιώματα, πως θα γίνει!!!

Καταλαβαίνω απόλυτα όσους λένε "μη χαλάς τη ζαχαρένια σου" αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ η κατάσταση στην Ελλάδα αν δεν πατήσουμε πόδι (έστω εννίωτε!!!).

Καλή η ανοχή αλλά το πρόβλημα είναι σοβαρό πια (παντού έχουν πάρει πολύ αέρα μου φαίνεται!).

Εδώ κυκλοφορεί ένα φονικό δαλματίας (επιτιθεται σε παιδιά και σκύλους χωρίς κανέναν λόγο) και παρ' όλα αυτά είναι πάντα λυτός. Κανένας δεν έχει κάνει μήνυση στον τύπο που τον έχει. Να είσαι σίγουρη πως εγώ θα καλέσω την αστυνομία με την ΠΡΩΤΗ ευκαιρία που θα μου δοθεί.

Δεν κατάλαβα; Ηρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα;

Αυτοί η ανεγκέφαλοι χαλάνει την πιάτσα (την εικόνα όλων των φιλόζωων, και της χώρας μας τελικά), δεν χαλάνε MONO την βόλτα σου και την εκπληκτική δουλειά που κάνεις με τον σκύλο σου.

Δεν θα το ανεχόμουν προσωπικά.
Εμείς οι "σωστοί" ιδιωκτήτες πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Εγώ δεν θα καλούσα την αστυνομία για μένα (αν σκεφτόμουν μόν εμένα ΔΕΝ θα "χάλαγα τη ζαχαρένια μου" )...

- αλλά για ΣΕΝΑ θα το έκανα (και τον οποιονδήποτε επόμενο "σωστό" που θα πέρναγε από εκεί).

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog