Προβλήματα με τον σκύλο!

stema

Member
16 Ιουλίου 2012
8
0
Καλησπέρα σας!!!χρειάζομαι τις συμβουλές σας: πριν απο 2 χρόνια έβλεπα σκυλί και άλλαζα πεζοδρόμιο...τότε όμως γνώρισα το αγόρι μου όπου έχει ένα κόκερ και έτσι έμαθα να μη φοβάμαι αυτές τις ψυχούλες!μετά από ένα χρόνο πήραμε με την μητέρα μου ένα γουέστι για να μας κάνει παρέα!
εδώ και 6 μήνες συγκατοικούμε με το αγόρι μου!όλα είναι πολύ καλά στην σχέση μας...για το μόνο λόγο που τσακωνόμαστε είναι ο σκύλος!από τότε που μπήκαμε σπίτι είδα πιο έντονα τις παραξενιές του και αρχίζω να αμφιβάλλω αν είμαι τόσο φιλόζωη όσο πίστευα!
1)τον πρώτο μήνα δεν κοιμόμασταν καλά γιατί έκλαιγε έξω από το δωμάτιο(στο παλιό σπίτι κοιμόταν με το αγόρι μου...εγώ έβαλα περιορισμούς σε αυτόν τον χώρο)!
2)μετά κατουρούσε παντού και συγκεκριμένα σε σημεία που έχω κάτσει εγώ τελευταιά!6 μήνες τώρα μου έχει κατουρήσει 6 φορές τον καναπέ πάνω στο κάλυμμα και άλλες τόσες στην γωνία της πολυθρόνας!
3)δεν μας αφήνει να υψώσουμε φωνή...γαβγίζει υπερβολικά!
4)στην βόλτα με τραβάει και δεν θεωρώ σωστό να βγάζεις τον σκύλο σου για την ανάγκη του και όχι για την φυσική του κατάσταση!γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να κατουράει σε κάθε γωνιά μέχρι να αδειάσει αντί να ευχαριστηθεί τον περίπατο)
5)κάθε πρωί σηκώνομαι πρώτη εγώ για την δουλειά και μετά πάει έξω από την πόρτα με κλάμα και ξυπνάει το αγόρι μου!
6)όταν έχω περίοδο δεν κάθεται σε ησυχία,λαχανιάζει,του τρέχουν τα σάλια και κινείται συνεχώς!
7)και δεν διστάζει να μας δαγκώσει!που το θεωρώ απαράδεκτο!
δεν προκείται να έκανα κακό σε κανένα σκυλί στην ζωή μου!απλά νοιώθω πως όλη μας η ζωή εξαρτιέται από ένα σκυλί και φτιάχνουμε το προγραμμά μας με τα δικά του θέλω και όχι με τα δικά μας!δεν έιχα ποτέ σκυλί μέχρι πριν ένα χρόνο και κάποιες καταστάσεις δεν μπορώ να τις δικαιολογήσω!
η δικιά μου(που την έχει κρατήσει η μητέρα μου) είναι πολύ υπάκουη...και 12ωρα να λείψουμε δεν κλαίει ποτέ!και η βόλτα της δεν είναι για την ανάγκη της αλλά για βόλτα!ξέρω πως σε κάποια σημεία είμαι λάθος αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να σκέφτομαι για κάθε τι που θέλω να κάνω τον σκύλο!έχω προτείνει στο αγόρι μου να του βρούμε μια οικογένεια που θα έχει περισσότερο χρόνι να ασχολείται μαζί του γιατί εμείς λόγω δουλειάς πιέζουμε τις ώρες μας για να τον βγάλουμε βόλτα μη τυχόν κατούρησει τον καναπέ!όπου και να είμαστε τα παρατάμε όλα και τρέχουμε!
πείτε μου σας παρακαλώ τις γνώμες σας...θετικές και φυσικά αρνητικές!ευχαριστώ εκ τον προτέρων!!

maria-ioli

Well-Known Member
20 Απριλίου 2012
56
1
καλησπέρα!πόσο ετών είναι το σκυλάκι?κάποιες απο τις συμπεριφορές που αναφέρεις τις είχε και πριν την συγκατοίκηση σου με το αγόρι σου η τις απέκτησε μετά?το αγόρι σου πως συμπεριφέρεται στο σκυλάκι?

stema

Member
16 Ιουλίου 2012
8
0
καλησπέρα!καλώς σας βρήκα!
πήγαμε σε εκπαιδευτή...μας είπε γενικότερα πως είναι ένα πρβληματικό σκυλί!όση ώρα ήμασταν στον εκπαιδευτή δεν κάθισε κάτω παρά μόνο 2 λεπτά!είναι γενικά αγχωτικό σκυλί και το αγόρι μου ευτυχώς τήρησε όλη την εκπαίδευση και τον υπακούει αρκετά από τότε!μας είπε μάλιστα αν συνεχίσουμε να βλέπουμε προβλήματα συμπεριφοράς υπάρχουν ομοιοπαθητικές σταγόνες να τον ηρεμούν!δεν θέλω να φτάσουμε σε αυτό το σημείο...δηλαδή να δώσουμε στο σκυλί ψυχοφάρμακα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Kαλώς ήρθες.
Αν είναι όντως προβληματικό σκυλί δεν φταίει αυτό. Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός κληρονομικότητας και λαθών δικών σας. Οι ομοιοπαθητικές σταγόνες δεν είναι ψυχοφάρμακα, πιθανοτάτα να είναι ανθοϊάματα; Όπως και να έχει πρέπει να επιμείνετε σε μία εκπαίδευση , περισσότερο για να μάθετε εσείς πως να χειρίζεστε το σκυλάκι. Το να το δώσετε δεν είναι λύση, ένα προβληματικό σκυλί αν το δώσεις μπορεί εσύ να γλυτώνεις από το πρόβλημα αλλά πολύ δύσκολα θα υπάρξει άνθρωπος που να το κρατήσει ,οπότε δεν θα έχει και πολύ καλή εξέλιξη. Εκτός αν πετύχεις κάποιον που να το θέλει πολύ και να είναι και σχετικός στο πως να χειρίζεται σκύλους, δύσκολος συνδυασμός.
Εγώ θα έλεγα να οπλιστείτε με υπομονή και να αρχίζετε με τις οδηγίες ενός εκπαιδευτή να διορθώνετε τα λάθη σας, σιγά σιγά . Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

stema

Member
16 Ιουλίου 2012
8
0
έχεις δίκιο απλά το παίρνω εγωιστικά και σκέφτομαι πως δεν θα πληρώσω για λάθη άλλων!με άλλους ανθρώπους μεγαλώσε και τον βοήθησαν να δημιουργήσει αυτόν τον χαρακτήρα και νοιώθω πως δεν έχω το κουράγιο να βοηθήσω!αν και μικρή ηλικιακά...δουλεύω πολλές ώρες και δεν έχω αντοχή για ένα σκυλί!θεωρώ ότι ένα σκυλί θέλει αγάπη και χρόνο και εγώ το μόνο που μπορώ να του προσφέρω είναι ένα φαί,λιγό νερό και παρέα καθώς δουλεύω μπροστά στον υπολογιστή!βασικά αυτό που δεν αντέχω είναι το κατούρημα που ενώ έχει διορθωθεί σε όλα τα άλλα σε αυτό επιμένει....αν κλαίει έξω απο το δωμάτιο και δεν σηκωθούμε σύντομα...ανεβαίνει χαλαρά στον καναπέ και τον κατουράει!!αχ και να είχα αυλή...και εγώ θα ησύχαζα και αυτό θα το απολάμβανε!!!
εύχομαι όταν κάποιο παιδάκι ζητάει από τους γονείς του ένα κουτάβι...πριν το πάρουν να το σκεφτούν καλά!γιατί πρέπει να σκεφτέσαι και το μέλλον σου μαζί του!άλλα ωράρια έχεις όταν είσαι μαθητής...άλλα φοιτήτης και εννοείται άλλα ωράρια σαν εργαζόμενος!και τώρα που δυσκόλεψαν οι εποχές δουλεύουμε ασταμάτητα και που χρόνος για το κακόμοιρο το σκυλάκι που θέλει την παρέα μας!!!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
έχεις δίκιο απλά το παίρνω εγωιστικά και σκέφτομαι πως δεν θα πληρώσω για λάθη άλλων!με άλλους ανθρώπους μεγαλώσε και τον βοήθησαν να δημιουργήσει αυτόν τον χαρακτήρα και νοιώθω πως δεν έχω το κουράγιο να βοηθήσω!
Κοίτα η αλήθεια είναι ότι αν δεν επέλεξες να έχεις σκύλο και σου τύχει και σκύλος κέρατο δεν είναι ότι καλύτερο. Εγώ θα σου πρότεινα ακριβώς να το πάρεις εγωιστικά και να βρεις λύσεις για σένα πάνω από όλα γιατί την δική σου ζωή κάνει δύσκολη η κατάσταση αυτή. Και να βάλεις και τον φίλο σου στο παιχνίδι, είναι πάνω από όλα δικός του σκύλος και εάν μοιραστείτε το πρόβλημα θα είναι πιο εύκολο. Έναν σκύλο με θέματα όπως κατούρημα πάνω στους καναπέδες μόνο με ψέμματα θα βρεις να τον δώσεις, ή κάποιον να τον πετάξει σε ένα κήπο και είναι κρίμα, γιατί ο μόνος που δεν φταίει είναι ο σκύλος.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
καλησπερα. νομιζω οτι πρεπει και το αγορι σου να παρει περισσοτερο στα χερια του την κατασταση. πρεπει μαζι να βρειτε τι θα κανετε για να ζειτε ολοι καλα στο σπιτι σας. και φυσικα ειναι ανεπιτρεπτο ο σκυλος να σας κατουραει τους καναπεδες, να σας γαυγιζει και να σας δαγκωνει. ολα αυτα ομως παιρνουν βελτιωση, δεν ξερω σε τι βαθμο αλλα σιγουρα τα πραγματα μπορουν να καλυτερευσουν.

καταρχην χρησιμοποιηστε τη μεθοδο του περιορισμου για την εκμαθηση της τουαλετας και ξεκινηστε απο την αρχη. αυξηστε τις φορες που βγαινει για αφοδευση και μειωστε τον χρονο.

αν δεν εχετε χρονο για να του προσφερετε εξασκηση, περιπατο ή τρεξιμο καθε μερα, μηπως υπαρχει αλλος τροπος? dogwalker ισως ή αν εχετε διαδρομο στο σπιτι ισως θα μπορουσατε να τον μαθετε να εξασκειται σε αυτον και εσυ να δουλευεις ανετα στον υπολογιστη σου. γενικα οσο πιο κουρασμενο ειναι το σκυλι τοσο πιο ησυχο ειναι μεσα στο σπιτι.

τα ανθοιαματα Bach ειναι φυτικο προιον και σε καμια περιπτωση ψυχοφαρμακα. δεν δουλευουν σε ολα τα σκυλια αλλα μπορει να εισαι τυχερη και να εχουν καποια χαλαρωτικη επιδραση στον σκυλο σας. Παντα σε συνδυασμο με καλη ασκηση, εκπαιδευση και χτισιμο μιας υγειους σχεσης.

Γενικα υπαρχουν λυσεις που μπορειτε να δοκιμασετε για να βελτιωθει η κατασταση και η σχεση με τον σκυλο σας πριν καταφυγετε σε ακραιες λυσεις.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
αλλα για να ειμαστε και λιγο πιο συγκεκριμενοι πες μας καποιες πληροφοριες για τον σκυλο.
τι ηλικια εχει? ειχε ή εχει καποιο προβλημα υγειας? ειναι στειρωμενος? τι τρωει, καθε ποτε τρωει, που τρωει? που κοιμαται? εχει προσωπικο χωρο στο σπιτι? ποσες βολτες βγαινει ημερισιως για αφοδευση? ποσο συχνα πηγαινει βολτες για περπατημα ή τρεξιμο? ποτε αλλαξε σπιτι? οταν λες σας εχει δαγκωσει τι εννοεις? περιεγραψε μας λιγο το γεγονος αν θελεις. τι παιχνιδια εχει? παιζει με αυτα? εχει τη δυνατοτητα αλληλεπιδρασης με αλλα σκυλια?

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλώς ήρθες!!

Εγώ βρίσκω φυσιολογικότατη την συμπεριφορά του σκύλου!
Ο σκύλος είχε συνηθίσει σε μια ρουτίνα πριν έρθεις και ξαφνικά με την παρουσία σου "γκρέμισες" τον κόσμο του..Πολλές αλλαγές σε μια μέρα...Έχει στρεσαριστεί ο σκύλος και με το δίκιο του..

1.Μετακομίσατε σε καινούριο σπίτι.. = καινούριο, άγνωστο περιβάλλον για τον σκύλο..=> στρες!

2.Αντί να του δώσετε τον χρόνο του μέχρι να συνηθίσει στο νέο σπίτι,βάλατε και καινούριους κανόνες..= Είχε μάθει να κοιμάται με τον φίλο σου και εσύ του έκλεισες την πόρτα.. => επιπλέον στρες!Και μόνος του και σε νέο περιβάλλον..

3.Έχει χάσει τελείως την επαφή που είχε με τον φίλο σου σε σχέση με πριν...( παιχνίδια,βόλτες κλπ) και τώρα αν κατάλαβα καλά τα κάνεις εσύ όλα αυτά..Είσαι μια ξένη για αυτόν τον σκύλο..σίγουρα δεν θα σε υπακούσει και με το δίκιο του θα κατουρήσει και όπου κάθεσαι!Με αυτόν τον τρόπο κυριαρχεί..ορίζει τον χώρο του! Του άλλαξες την ρουτίνα του, του πήρες τον φίλο του και είσαι αρνητική στα πάντα που κάνει..Αυτό το καταλαβαίνει ο σκύλος!Δεν είναι βλάκας!!!

4.Τα σκυλιά μας τα βγάζουμε βόλτα για να περπατήσουν να πάρουν καινούρια ερεθίσματα από το δρόμο και να κατουρήσουν-χέσουν! Όχι για να κάνουμε εμείς τον περίπατο μας..Η βόλτα αυτή είναι η ανάγκη τους για να εκτονωθούν και να ξελαφρώσουν!!Όπως πηγαίνεις για κατούρημα εσύ κάθε πρωί,μεσημέρι,βράδυ και άλλες 30 φορές ενδιάμεσα έτσι κι αυτά δεν μπορούν να κρατηθούν πολλές ώρες και σίγουρα η μια βόλτα μέσα στην ημέρα δεν τους φτάνει!
Τα περισσότερα αρσενικά (αν όχι όλα) σταματάνε σε κάθε κολόνα-δέντρο-θάμνο κλπ για να μαρκάρουν!Να αφήσουν την μυρωδιά τους!Οπότε δεν είναι προβληματικός ο δικός σας σκύλος που το κάνει!Στην δικιά σου δεν το έχεις παρατηρήσει γιατί δεν το κάνουν τόσο τα θηλυκά!

Τα υπόλοιπα σχετίζονται κάπως και με τα παραπάνω οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι!Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά πήγαινε σε έναν εκπαιδευτή και συζητήστε το!

Όσα άτομα γνωρίζω που δεν είχαν ποτέ τους σκυλιά δεν μπορούν να καταλάβουν κιόλας το δικό μας σκεπτικό και τις δικές μας συνήθειες..(Εμάς των σκυλάδων!!) Οπότε λογικό μου φαίνεται να είσαι έτσι με αυτόν..και να μη μπορείς να συνηθίσεις σε αυτούς τους ρυθμούς..
Αρκετοί οικογενειακοί "φίλοι" έπαψαν να μας επισκέπτονται επειδή δεν τους άρεσε ο σκύλος μέσα στο σπίτι......

Αν δέχτηκε ο φίλος σου αυτό που του πρότεινες..τι να πω..ας το πω ευγενικά!Τότε είναι μεγάλος βλάκας..!!!Φαντάζομαι δουλειά θα είχατε και πριν..δε θα την πιάσατε μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες..αλλά και έτσι να είναι!Να κόψει τον λαιμό του και να βγάλει την άκρη!Ο σκύλος σίγουρα δεν φταίει σε τίποτα μετά από 2 χρόνια να βρεθεί και σε ξένη οικογένεια!!!Αν δηλαδή είχατε μωρό και όχι σκυλί τι θα κάνατε?

Αν ανάλογη πρόταση γινόταν σε εμένα απ' τον σύντροφο μου θα είχε φάει σουτ πριν καλά καλά ολοκληρώσει την φράση του!!!!!
Λυπάμαι που είμαι τόσο επιθετική αλλά αυτή είναι η άποψη μου για το όλο θέμα..

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι να είναι καλότυχος ο σκυλάκος..Πάντα αυτά τα άμοιρα πλάσματα την πληρώνουν..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Βρε κορίτσι μου τι να σου πω!!:(
Έχω την αίσθηση ότι καταρχήν ο σκυλάκος δεν βγαίνει αρκετά έξω. Η βόλτα δεν μπορεί να είναι μια την μέρα. Το σκυλί χρειάζεται εκτόνωση..να ασχοληθείτε μαζί του...να παίξετε μαζί του..να είναι παρεάκι σας...όχι ένα σκυλί κάπου μέσα στο σπίτι!!
Διαισθάνεται και την αρνητική σου διάθεση και γίνονται χειρότερα τα πράγματα!!
Πιστεύω ότι δεν ασχολείστε καθόλου με το σκύλο και βασικά εσύ το θεωρείς πρόβλημα.
Κάνε μια προσπάθεια να δεις την καλή του πλευρά και ασχολήσου παραπάνω μαζί του (παρόλη την κούραση ...που όλοι την έχουμε αλλά έχουμε και αγάπη για τα σκυλιά μας).
Αν δεν λύσετε το θέμα θα είναι πάντα ένα σημείο προστριβής μεταξύ σας.:)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
πήγαμε σε εκπαιδευτή...μας είπε γενικότερα πως είναι ένα πρβληματικό σκυλί!όση ώρα ήμασταν στον εκπαιδευτή δεν κάθισε κάτω παρά μόνο 2 λεπτά!είναι γενικά αγχωτικό σκυλί και το αγόρι μου ευτυχώς τήρησε όλη την εκπαίδευση και τον υπακούει αρκετά από τότε!μας είπε μάλιστα αν συνεχίσουμε να βλέπουμε προβλήματα συμπεριφοράς υπάρχουν ομοιοπαθητικές σταγόνες να τον ηρεμούν!δεν θέλω να φτάσουμε σε αυτό το σημείο...δηλαδή να δώσουμε στο σκυλί ψυχοφάρμακα!
Το παραπάνω δεν το σχολίασε κανείς?
Απο πότε ένα ενθουσιώδες, υπερκινητικό, δυναμικό σκυλί χαρακτηρίζεται "προβληματικό" απο έναν εκπαιδευτή?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ελα ντε.
Και μένα με τις ανύπαρκτες γνώσεις μου μου κάνει εντύπωση.
Προβληματικό επειδη αντιδρά στα νέα ερεθίσματα?
Και η δικιά μου όταν την πηγα πρώτη φορά στον εκπαιδευτή, σκαρφάλωσε σε ενα πεζούλι και πήγε σε ενα κλειδωμένο μέρος της αυλής να ψάξει. Είναι προβληματική επειδη δεν καθόταν σαν ζαβλακωμένο?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εγω θα προτεινα επιπλεον σε οσα σου προτειναν και οι αλλοι να σκεφτειτε σοβαρα τη στειρωση. Συνηθως σταματαει συντομα το μαρκαρισμα. Και μεγαλυτερες βολτες με παιχνιδι ισως και με αλλα σκυλια για να εκτονωνεται καλυτερα.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Εκπαιδευτής με εκπαιδευτής έχει διάφορα!
Συμφωνώ με την cathy στα υπόλοιπα. Ο σκυλάκος θέλει χρόνο για να συνηθίσει στην όλη νέα κατάσταση και η αρνητικότητα που διακρίνω στη κοπέλα δε βοηθάει.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν μπορεις να προτεινεις ετσι απλα στο αγορι σου να δωσει τον σκυλο ΤΟΥ σε αλλη οικογενεια απλα και μονο επειδη ενοχλει εσενα. Συγνωμη αλλα αυτο που ειπες μου ακουστηκε πολυ ασχημο. Και ναι οταν παιρνεις σκυλι πολλες φορες οργανωνεις το πραγμαμμα σου γυρω απο αυτο. Απο το ποτε θα φαει, απο το ποτε θα παει τη βολτα του κλπ. Εχετε την απαιτηση απο τον σκυλο να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα χωρις να καταβαλετε κ σεις ιδιαιτερη προσπαθεια να τον βοηθησετε.
Πρέπει να τον βγάζετε συχνά να εκτονώνεται για αρχη και συνεχίστε να πηγαίνετε σε εκπαιδευτη. Θα σας δώσει λογικά λύση σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε μέσα στο σπίτι.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Ρε κοπελιά.. σόρρυ κι όλας.. αλλά μήπως είσαι ολίγον υπερβολική;
Τόσο διαόλι είναι αυτό το σκυλί και σε μισεί τόσο πολύ που σ'τα κάνει όλα αυτά;;;
Έχεις προσπαθήσει να παίξεις μαζί του;
να το χαϊδέψεις;
να το μυρίσεις;
να το φιλήσεις;
να το γνωρίσεις βρε αδερφέ;
ξαφνικά του έρμου του αλλάξατε όλη τη ζωή!
και αν τον δώσετε τότε τι να πω...
πφφφ

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Δεν μπορεις να προτεινεις ετσι απλα στο αγορι σου να δωσει τον σκυλο ΤΟΥ σε αλλη οικογενεια απλα και μονο επειδη ενοχλει εσενα. Συγνωμη αλλα αυτο που ειπες μου ακουστηκε πολυ ασχημο. Και ναι οταν παιρνεις σκυλι πολλες φορες οργανωνεις το πραγμαμμα σου γυρω απο αυτο. Απο το ποτε θα φαει, απο το ποτε θα παει τη βολτα του κλπ. Εχετε την απαιτηση απο τον σκυλο να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα χωρις να καταβαλετε κ σεις ιδιαιτερη προσπαθεια να τον βοηθησετε.
Πρέπει να τον βγάζετε συχνά να εκτονώνεται για αρχη και συνεχίστε να πηγαίνετε σε εκπαιδευτη. Θα σας δώσει λογικά λύση σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε μέσα στο σπίτι.
Συμφωνώ και συμπληρώνω
"ας πάει καθε κατεργάρης στον πάγκο του" και όλα θα ξαναβρούν την σειρά τους...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97