Προβλήματα κατα τη διαρκεια της βολτας

charly_

Active Member
13 Απριλίου 2018
25
4
Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα όταν βγάζω βόλτα το σκύλο μου.. Κατά τη διάρκεια της βόλτας τραβάει έντονα, καθώς επίσης όταν μας πλησιάζει κάποιος γαυγίζει ασταμάτητα. Παρόλο που μπορεί να επιχειρήσει κάποιος να παίξει μαζί του εκείνος συνεχίζει το γαύγισμα. Θα μπορούσατε να μου πείτε τι μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω αυτά τα προβλήματα? Δεν έχω τη δυνατότητα να το προσπαθήσω με κάποιο εκπαιδευτή καθώς το κόστος είναι μεγάλο.

Christina02

Member
4 Δεκεμβρίου 2015
17
15
Καταρχάς μιλάς για διόρθωση συμπεριφοράς και όχι για εκπαίδευση. Αφου δεν εχεις την οικονομική δυνατότητα για επαγγελματική συμβουλή σίγουρα θα βρείς λύσεις Online ή ακόμα καλύτερα διαβασε βιβλία, υπάρχουν άπειρα, αν το έχεις και με τα αγγλικά δε ακόμα καλύτερα.
Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι πως όταν θέλεις να σταματήσεις μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά δεν πρέπει να την επιβραβευεις με κανένα τρόπο
1. Λες την αντιστοιχη εντολη "μη" "όχι" όποια ξέρει το σκυλί σου τελος πάντων και δεν τον χαϊδευεις ούτε παίζεις μαζί του μέχρι να το σταματήσει. Ούτε εσύ αλλά ούτε και οι περαστικοί, γιατί αν γαυγίζει και πας και παίξεις εσύ ή κάποιος ουσιαστικά το επιβραβευεις να συνεχισει την ανεπιθυμητη συμπεριφορα. Μην νιώσεις άβολα να πεις σε κάποιον μην τον χαιδευετε προσπαθώ να το μάθω κάτι σε αντίθετη περίπτωση θα του δώσεις λάθος μήνυμα.
2. Προσπάθησε να είσαι συνεπής σε ό,τι μαθαίνεις και να μην κάνεις αποκλίσεις απο όσα μαθαίνει
3. Εχε υπομονή, και κάνε πολλές επαναλήψεις.
4. Για το τράβηγμα ενα κόλπο που μου είχαν πει όταν εκπαίδευα τον δικό ήταν να σταματάς και να τον επαναφέρεις δίπλα σου λέγοντας δίπλα, στην αρχη δεν θα καταλαβαίνει τι είναι το διπλά μια λιχουδια μπορει να τον οδηγήσει. Όταν έρθει δίπλα σου ξεκίνα πάλι, την βολτα και επαναλεβα την διαδικασια αν αρχίσει να ξεφεύγει. Όσο έχει την επιθυμητή συμπεριφορά λέμε μπράβο και προσφέρουμε λιχουδιές. Επίσης στην αρχή ίσως να βοηθούσε ένα μέρος με όχι τόσο πολύ κίνηση.
Δεν είμαι εκπαιδευτής σκύλων όλα τα λέω με επιφύλαξη και με βάση των δικών μου εμπειριών γιατί ο καθε σκύλος είναι διαφορετικός.

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα όταν βγάζω βόλτα το σκύλο μου.. Κατά τη διάρκεια της βόλτας τραβάει έντονα, καθώς επίσης όταν μας πλησιάζει κάποιος γαυγίζει ασταμάτητα. Παρόλο που μπορεί να επιχειρήσει κάποιος να παίξει μαζί του εκείνος συνεχίζει το γαύγισμα. Θα μπορούσατε να μου πείτε τι μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω αυτά τα προβλήματα? Δεν έχω τη δυνατότητα να το προσπαθήσω με κάποιο εκπαιδευτή καθώς το κόστος είναι μεγάλο.

Καλημέρα.

Κοίταξε εδώ.

https://www.dogforum.gr/community/threads/Εκπαιδευτικά-βιβλία-σκύλων.35101/#post-922661

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
δες και αυτο το θεμα ΕΔΩ, προσωπικα με ειχε βοηθησει πολυ να μπω στη λογική του πως συγκεντρωνεις το σκυλο σε σενα, αποφευγοντας τραβηγμα κ.τ.λ

Hel_ga

Member
10 Μαϊου 2018
11
6
34
Γειά σας ...κάτι ανάλογο αντιμετωπιζω και γω ..βέβαια από τότε που σταμάτησα να είμαι τόσο ελαστικηξεκίνησε να ακουει. ...πιστεύω πως αυτό γίνεται λόγο ελειψη εκπαίδευσης από κουτάβι. ..μάλλον σας θεωρεί κτήμα του και νιώθει ότι είστε πάνω από αυτό. ..πρέπει να δείξετε ότι είστε εσείς από πάνω. ..ποτέ άσκηση βίας (ένας λόγος που δεν εμπιστευο μαι εκπαιδςυτη)θέλει υπομονή πολύ και επιβράβευση σε κάθε τι σωστό που κάνει. ..αυτή είναι η άποψη μ ...