Πρέπει να κάνουμε κάτι ή όχι;

elenixtsss

Member
18 Μαρτίου 2011
21
1
Γεια σας και πάλι!!!!Το πρόβλημα είναι το εξής απο τα διάφορα σκυλάκια που γνώρισε η κουκλίτσα μου η αδυναμία της είναι ένα αρσενικό κανισάκι φίλων (3 ετών)Από την πρώτη στιγμή κάνανε σαν τρελά!(για διαφορετικούς λόγους όμως:p)!Το κανισάκι προσπαθεί αδιάκοπα μα αδίακοπα να διαιωνίσει το είδος τ πάνω της...κατι που μας φάνηκε περίεργο να ναι τόσο μα τόσο επίμονος εφόσον πρώτον ειναι κουτάβι και φυσικά οχι σε οίστρο!τα ''μαλώσαμε'' προσπαθήσαμε να τους τραβήξουμε την προσοχή τιποτα (ίσως η δικία μου να άκουγε λίγο περισσότερο σε αντίθεση με τον άλλο που υπο κανονικες συνθήκες είναι πολύ υπάκουος στο αφεντικό του)!Πρέπει να το αφήσουμε έτσι και να μην τα ξαναφέρουμε σε επαφή η να κάνουμε κατι για να αλλάξουμε αυτήν την συμπεριφορά και να μπορούμε να μαστε μια χαρούμενη παρέα??Επίσης αμα τύχει και έρθει το αφεντικό του σπίτι μου όταν επιστρέψει το καταλαβαίνει μάλλον από την οσμή και κλαίει για ώρες(το αρσενικό)....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το κανισάκι των φίλων σου έχει την τάση να κυριαρχήσει...

Να σταματήσεις να το φέρνεις σε επαφή γιατί δεν θα είναι καλό για την συμπεριφορά της σκυλίτσας σου αργότερα!

Προφανώς δεν τίθεται θέμα αναπαραγωγής γιατί η δικιά σου δεν είχε οίστρο και είναι και μικρή!

Δεν θα μαλώνεις την δικιά σου, απλά δεν θα την ξαναφέρεις σε επαφή!
Το κανίς των φίλων σου ότι ήταν να μάθει το έμαθε, τώρα δύσκολα κόβονται τέτοιες συμπεριφορές, όχι όμως ότι δεν κόβονται!

Να το προσέξεις αυτό πάντως!Να προσπαθείς να φέρνεις την σκυλίτσα σου σε επαφή με σωστά ισορροπημένα σκυλιά που ξέρουν να μεταχειρίζονται τα κουτάβια σωστά!

elenixtsss

Member
18 Μαρτίου 2011
21
1
ευχαριστώ πολύ θα το εφαρμόσω!αρα ξεχνάμε τις διακοπές μαζί ......!!!αχχχ τι να κάνουμε!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω παλι θα τα αφηνα... καποια στιγμη η δικια σου θα τον διορθωσει.. ειναι σιγουρο. Ποσο μηνων ειναι ?
Ειμαι υπερ να αφηνουμε τα ζωα να λυνουν τις διαφορες τους μερικες φορες..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
ειναι περιίπου όσο λέει στον χάρακα 4 μηνων!!!
Α καλα δε λειτουργω:p

Tοτε μαλλον ειναι καλυτερα να το διορθωνετε το κανισακι οντως... αν ηταν μεγαλυτερη εγω θα τα αφηνα να το λυσουν μονα τους :)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
1) Ποτέ μην διορθώνεις το μικρό σου για την κακή συμπεριφορά ενός άλλου σκύλου.
2) Δεν θα ήταν κακό να διορθώσεις εσύ το κανις μπροστά στη μικρή σου, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη της σε εσένα ως αρχηγό
3) Αν μπορείς όντως να αποφύγεις τα πολλά πολλά με σκύλους με κακή συμπεριφορά. Μπορεί να "κοπιάρει" κακές συνήθειες η μικρή σου!

elenixtsss

Member
18 Μαρτίου 2011
21
1
1) Ποτέ μην διορθώνεις το μικρό σου για την κακή συμπεριφορά ενός άλλου σκύλου.
2) Δεν θα ήταν κακό να διορθώσεις εσύ το κανις μπροστά στη μικρή σου, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη της σε εσένα ως αρχηγό
3) Αν μπορείς όντως να αποφύγεις τα πολλά πολλά με σκύλους με κακή συμπεριφορά. Μπορεί να "κοπιάρει" κακές συνήθειες η μικρή σου!
1)ναι παραδέχομαι πω το εκανα αυτο:/
2)αλλά έκανα και αυτό όταν κατάλαβα τι γινόταν!
3)το προσπαθώ όσο γίνεται αλλά το μόνο σκυλάκι που είχε πραγματικά τέλεια συμπεριφορά είναι ενα great dane !!:)χεχε μπορεί ναι παιδιά τι να πεις!!!

ωχ Alexia είναι όντως παρόμοια περίπτωση αρxίζω το διάβασμα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ακριβώς Ελένη!
Να τον φέρνεις σε επαφή με αυτόν!Μην το γελάς καθόλου!Να επιδιώκεις να κάνουν παρέα!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Διάβασε διάβασε...

Κατά τα άλλα τι έχει o Δανός? Στο πηγάδι κατούρησε....???
Εγώ χολόσκαγα γιατί δεν έβρισκα μικρό σκυλί να ασχοληθεί με τη δικιά μου και τελικά τα μικρά είναι πιο ζόρικα και συνήθως πιο ακοινώνητα. Χτες συναντήσαμε δύο Τζακ Ράσελ και όλα έδειχναν καλά. Αρσενικά κιόλας, να την μυρίσουν ήθελαν να μυρίσει και αυτή.... και εκεί που έχει πάει θέση υποταγής η δικιά μου και αφήνει να τη μυρίσουν γυρνάει το ένα και την πατάει στην κοιλιά (@6%$37**&675#234%%4σμένο....!!!!). Τα μεγάλα είναι πολύ πιο προσεκτικά μαζί της. Τελευταίος ήταν ένας αρσενικός Γερμανικός Ποιμενικός στον εκπαιδευτή, ο οποίος την πλησίαζε με τόση προσοχή.... μέχρι και την ουρά του κούναγε πιο ήσυχα!!

Στο Δανό αδελφές μου, στο Δανό!!!

elenixtsss

Member
18 Μαρτίου 2011
21
1
Χρυσούλα το πάθαμε και μεις αυτο με τζακ ράσελ ενα βέβαια όχι δυο!!!κάπως έτσι!οχι ναι δίκιο έχετε και εγώ έχω παρατηρήσει πως τα μεγαλόσωμα σκυλιά της φέρονται καλύτερα γιατι και στην πλειοψηφία τους μια βασική εκπαίδευση την είχαν και αυτή τα εμπιστεύεται πιο εύκολα πλέον!Ο μεγάλος δανός μια χαρά είναι και είναι και ένας κούκλος ερχονται σχεδόν καθημερινά σε επαφή στις βόλτες τους μιας και είναι γείτονας!απλά όπως έλεγε και στο αλλο θέμα που μ παράθεσε η Alexia θα ήθελα τα δυο συγκεκριμένα να τα πήγαιναν καλά εφόσων ειναι καλων φίλων το κανισάκι!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Για την ώρα στην περίοδο που είναι κουτάβι η μικρή σου απέφευγε να την φέρνεις σε επαφή!Όταν θα μεγαλώσει τότε θα τον βάζει μόνη της στην θέση του!Τώρα όμως δεν θέλεις να υιοθετήσει κάποια προβληματική συμπεριφορά διότι είναι πολύ άσχημο και πολύ κουραστικό!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97