Που αφηνετε τα σκυλια σας οταν λειπετε?

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Σκεφτομαι να της αλλαξω μερος τωρα που ψιλομεγαλωσε.Τωρα την αφηνω στο ημιυπογειο του σπιτιου μου που ειναι αρκετα μεγαλο(50τ.μ. περιπου) κ εχει κ παραθυρα απλα δεν βλεπει εξω αλλα ειναι προστατευμενη απο τα παντα.
Το θεμα ειναι οτι η σκονη (ειναι τσιμεντο το δαπεδο) κ το ανεβα κατεβα δεν παλευονται αλλο.
Ετσι λεω να την μεταφερω στο μπαλκονι.
Πρεπει να βαλω καποιο πλεγμα στο μπαλκονι υπαρχει περιπτωση να πηδηξει?
Τι σπιτακι προτεινετε να της παρω γιατι φανταζομαι το crate δεν λεει για εξω.
Ολα αυτα βεβαια θα τα κανω γιατι δεν μπορω να την αφηνω στο crate κ μεσα στο σπιτι 10 ωρες οταν λειπω στη δουλεια.Αν κ καποιοι το προτεινουν.
Επισης υπαρχει κατι στην αγορα που μπορει να χωρισει με ασφαλεια το μπαλκονι στα 2?Κατι σαν safe gate αλλα οχι ακριβως τετοιο...Thx.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
εγω τον αφηνω στο κηπο αλλα για να ειμαι ειλικρινης φοβαμαι λιγο για καμια φολα!
ςννοειται οτι πρεπει να βαλεις σιτα γιατι μπορει να πεσει απο κατω αν χοραει απ τα καγκελα.
εγγω του εχω παρει ενα φανταστικο ξυλινο σπιτακι κ παρα πολυ οικονομικο το οποιο εχει αποσπωμενη οροφη για να πλενεται.βεβαια δεν πρεπει να ειναι εκτεθημενο σε βροχη.το μπαλκονι εγω καποτε το ειχα χωρισει με ξυλινο φραχτη τον οποιο ειχα φτιαξει με ειδικα ξυλα κηπου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
10 ωρες στο μπαλκόνι?????!!!!!! Τραγικό το βρίσκω..... αν είναι να μένει τόση ώρα μόνο του το σκυλί ας είναι τουλάχιστον μέσα στο σπίτι..... γιατί όχι?? περιόρισέ το σ'ενα δωμάτιο που να μην έχει πολλά να καταστρέψει......

kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
εγω τον βαζω σε ενα δωματιο που εχω διαμορφωσει το μισο με μηχανηματα γυμναστικης κ το αλλο μισο με το crate του,ενα τελαρο με χωμα για την αναγκη του,τα μπωλ του,παιχνιδια κ ενα σκοινι με κομπους κρεμασμενο με ουπα στο ταβανι για να παιζει!!!
:p:p:p

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
10 ωρες στο μπαλκόνι?????!!!!!! Τραγικό το βρίσκω..... αν είναι να μένει τόση ώρα μόνο του το σκυλί ας είναι τουλάχιστον μέσα στο σπίτι..... γιατί όχι?? περιόρισέ το σ'ενα δωμάτιο που να μην έχει πολλά να καταστρέψει......
Τι τραγικο δλδ?Τι εννοεις?Τι θα παθει?
Στο δωματιο θα καταστρεψει το πατωμα απο τα τσισα - κακα οτι και να κανω....οταν ενηλικωθει συμφωνω..

kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
Στο δωματιο θα καταστρεψει το πατωμα απο τα τσισα - κακα οτι και να κανω....οταν ενηλικωθει συμφωνω..
πλαστικο πατωμα,παμφθηνο,σφουγγαριζεται πανευκολα κ εγω σωθηκα προσωπικα...ασε που απο κατω βαζεις κ ηχομονωτικο αν θες;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Επισης υπαρχει κατι στην αγορα που μπορει να χωρισει με ασφαλεια το μπαλκονι στα 2?Κατι σαν safe gate αλλα οχι ακριβως τετοιο...Thx.
Ρίξε μια ματιά σ’ αυτό το θέμα Ανεύρεση safety gate, μήπως σου κάνει τελικά σαν λύση το safety gate. Σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα πρέπει να κατασκευάσεις εσύ ένα διαχωριστικό (ίσως μια μικρή σιδερένια πόρτα που να ασφαλίζει με σύρτη).

Εγώ το σκύλο μου όταν λείπω τον αφήνω στην ταράτσα του σπιτιού μου. Έχει 120 τετραγωνικά στη διάθεση του, εξωτερικό σκυλόσπιτο, παιχνίδια, μασουλητηρια και δεκαοχτουρες να κυνηγαει! :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ποσων μηνών είναι ο σκύλος? Και γιατί πρέπει να χωρίσεις το μπαλκόνι? (ποσο μεγάλο είναι το μπαλκόνι?)

Αν θεωρείς εσύ οτι του παρέχεις αρκετή άσκηση παρόλο που θα είναι περιορισμένος όλη μέρα, η γνώμη μου περιτέυει...

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
τουλαχιστον στο μπαλκονι θα βλεπει κ κατι μεσα στο σπιτι θα βαριεται...

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Ποσων μηνών είναι ο σκύλος? Και γιατί πρέπει να χωρίσεις το μπαλκόνι? (ποσο μεγάλο είναι το μπαλκόνι?)

Αν θεωρείς εσύ οτι του παρέχεις αρκετή άσκηση παρόλο που θα είναι περιορισμένος όλη μέρα, η γνώμη μου περιτέυει...

Δηλαδη kopritis εννοεις οτι αν ειναι μεσα στο σπιτι θα ασκειται μονη της ενω στο μπαλκονι θα ειναι περιορισμενη?5 μηνων ειναι το κουταβι.
Επισης θελω να χωρισω το μπαλκονι γιατι καταληγει σε σκαλες που οδηγουν στον κηπο..κ δε θελω να ανεβοκατεβαινει ασε που θα ειναι πιο εκτεθημενη αν εχει απεριοριστο χωρο.

Rentina - Marley

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2009
133
1
Thessaloniki
Εμενα ζουν μεγαλώνουν και Κοιμούνται στο Μπαλκόνι
είναι Ευτυχισμένα και αυτά και εμείς
φυσικά και τα παίρνουμε και στο σπίτι μέσα και τις
4 καθημερινές Βόλτες τους

Δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο Πρόβλημα στο να το περιορίσεις στο μπαλκόνι σου
και να βάλεις και κάποιους περιορισμούς έτσι ώστε να μην πηγαίνει προς τα εκεί που
δεν πρέπει.

• Angry
Reactions: TheBestBoi

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Η άποψή μου είναι πως άλλο ο σκύλος και άλλο το κουτάβι. Γενικώς όλα τα κουτάβια είναι ζημιάρικα (γι' αυτό ο Θεός τα έπλασε τόσο όμορφα) και χρειάζονται περιορισμό.

Το μπαλκόνι, είναι ιδανική λύση γι' αυτό στην χώρα μας (έχει καλό καιρό συνήθως) αλλά πρέπει να προσέχουμε ΠΑΡΑ πολύ το θέμα της ζέστης. Σε πολλά μέρη, ακόμη και στη σκιά το μπαλκόνι "πυρώνει" τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ταράτσες είναι ακόμη πιο επικίνδυνες (ξέρω αρκετούς που "σκότωσαν" το σκύλο τους έτσι, κατά λάθος). Αν δεν μπορείς εσύ να βγείς έξω να πιείς το φραπεδάκι σου στις 15:00 το μεσημέρι, δεν μπορεί ούτε κι ο σκύλος να μένει εκεί χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του!

Εκεί αναγκαστικά, θα έχεις μέσα το κουτάβι, περιορισμένο πάλι με crate ή σε ένα δωμάτιο.

Διαφωνώ με το να ζει εφ' όρου ζωής περιορισμένος όμως ένας σκύλος. Και δεν βλέπω τον λόγο κι όλας (εκτός αν έχεις πολλούς μαζί). Πρέπει να θέτουμε και μακροχρόνιους στόχους στην εκπαίδευση των σκύλων μας. Οι περισσότεροι υγειής σκύλοι, μέχρι το 18μηνο θα πρέπει να αξίζουν/δικαιούνται την εμπιστωσύνη μας και να έχουν περισσότερο άνεση. Εγώ πάντα τους έχω δώσει όλο το σπίτι μέχρι τότε (πλήρη ελευθερία).

Αυτό ίσως απαιτεί να διαμορφώνεις το σπίτι λίγο και για τις ανάγκες σκύλου. Δηλαδή δεν μπορεί να έχεις ένα 18μηνο Μολοσσό ελεύθερο σε σπίτι "γιαγιάς" γεμάτο γυάλινα αντικείμενα στο επίπεδο της ουράς του!:p

Υπάρχει η ενδιάμεση λύση του crate, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μένει πάνω από 5 ώρες την ημέρα μέσα ο σκύλος (συν 8 τη νύχτα = 13! ).

Προσωπικά δεν έχω χρησημοποιήσει crate στους δικούς μου σκύλους, παρά μόνο για την εκμάθηση του W.C. ή σ' εκθέσεις σκύλων. Περιόριζα τους σκύλους μου όσο έλειπα, σε δωμάτιο ή μπαλκόνι, μέχρι να ωριμάσουν αρκετά να έχουν όλο το σπίτι.

Η ηλικία που ένας σκύλος μπορεί να το κάνει αυτό αλλάζει (άλλοι στον χρόνο, άλλοι στον ενάμιση, άλλοι από το εξάμηνο!) και μόνο μικρές δοκιμές (να λείπεις για μισή ώρα και να γυρνάς) μπορούν να σ' ενημερώσουν για το πόσο έτοιμος είναι (και τι κάνει και όταν είσαι εκεί φυσικά!).

Οι μεγαλόσωμες φυλές αργούν συνήθως να ωριμάσουν, αν και δεν νομίζω να μετράει ως κριτήριο για το συγκεκριμένο θέμα. Πολλοί σκύλοι μεσαίου μεγέθους (και μικρού) έχουν πολύ παραπάνω ενέργεια (και μικρή αίσθηση "προστασίας του χώρου τους" για να τα κρατάει απασχολημένα) με αποτέλεσμα να είναι ΠΟΛΥ πιο ζημιάρηδες, για μεγαλύτερο διάστημα.

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως αν ένα κουτάβι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ζημιάρικο στους 15 μήνες (μου έχει τύχει ΚΑΙ αυτό, με κουτάβι που χαλούσε μόνο πολύτιμα αντικείμενα άνω των 50 ευρώ!) ΔΕΝ σημαίνει πως αργότερα δεν θα είναι ΑΨΟΓΟΣ σκύλος.
Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, κι ούτε να νομίζουμε πως ολοκληρώθηκε ο χαρακτήρας κι η συμπεριφορά του.

Βοηθάμε την γρήγορη "εξευγένιση" ενός κουταβιού, βγάζοντας τον έξω συχνά για παιχνίδι, και αποφεύγοντας να παίζουμε όρθιοι μέσα στο σπίτι μαζί του (αγκαλίτσες/παιχνίδια ξάπλα στο χαλί δεν μετράνε). Σύντομα (καθώς θα βοηθήσει και η ηλικία του), δεν θα σκέφτεται καν να παίξει αν δεν είναι σε εξωτερικό χώρο.

Ο ώριμος σκύλος, ελεύθερος μέσα στο σπίτι, αισθάνεται σίγουρα πιο άνετα (πιο σεβαστό μέλος της οικογένειας) και μπορεί και θέλει να το προστατεύψει περισσότερο, δηλώνοντας την ελεύθερη παρουσία του με γαύγισμα αν χρειαστεί. Στην ταράτσα ή στο μπαλκόνι, και ο καλύτερος φύλακας του κόσμου περιττό να πω πως είναι παντελώς άχρηστος.

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Τα δικά μου μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε όλο το σπίτι. Η μικρή ήταν περιορισμένη σε crate όσο έκανε ζημιές, δηλαδή μέχρι τους 8-9 μήνες.

Τα μπόξερ έχουνε πολύ καλό άλμα, φοβάμαι πως ό,τι και να βάλεις για να χωρίσεις το μπαλκόνι θα μπορεί να το πηδήξει. ;)
Όντως! Παλιά που είχαμε μποξερ, είχε πηδήξει όταν λείπαμε από ανοιχτό παράθυρο από το δεύτερο όροφο. Γυρίζουμε σπίτι και βλέπουμε στο πεζοδρόμιο πατημασιές με αίμα :eek::eek:

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Βοηθάμε την γρήγορη "εξευγένιση" ενός κουταβιού, βγάζοντας τον έξω συχνά για παιχνίδι, και αποφεύγοντας να παίζουμε όρθιοι μέσα στο σπίτι μαζί του (αγκαλίτσες/παιχνίδια ξάπλα στο χαλί δεν μετράνε). Σύντομα (καθώς θα βοηθήσει και η ηλικία του), δεν θα σκέφτεται καν να παίξει αν δεν είναι σε εξωτερικό χώρο. Αυτό που λες είναι πόλυ σημαντικό, όμως έχω μία ένσταση όσον αφορά τη συμπεριφορά ενός ενήλικου σκύλου ελέυθερου μέσα στο σπίτι, αν κάποια μέρα για διάφορους λόγους ο σκύλος δεν εκτονώθει ως συνήθως, γρήγορα μπορεί να μεταμορφωθεί σε.... κουτάβι με κίνδυνο όχι τόσο τα πολύτιμα αντικειμενά μας άλλα την ίδια του τη ζωή.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όχι σε μία μέρα δεν γίνεται "tazmanian devil", πάλι βέβαια, ανάλογα την ηλικία του.
Θέλει μέρες "βαρεμάρας" ο σκύλος για να ξεκινήσει να σκέφτεται δικά του "χόμπυ" να περνάει την ώρα του.

Το πιο κοινό "χόμπυ" είναι το ακατάπαυστο γαύγισμα, που το παθαίνουν συχνά σκύλοι δεμένοι ή απομονωμένοι σε κήπο χωρίς βόλτες. Το ξεπερνούν όμως μετά από μερικά χρόνια που ριζώνει μέσα τους η κατάθληψη και απλά περιμένουν (σιωπηλοί) να πεθάνουν.

Τώρα που μένω σε "χωριό" πολλές φορές λέω στους κατοίκους πως κάποιοι σκύλοι σε διαμερίσματα στην Αθήνα είναι ΠΟΛΥ πιο ευτυχισμένοι από τους δικούς τους. Στο διαμέρισμα αναγκάζεσαι να βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου καθημερινά. Δεν είναι "γλάστρα" ο σκύλος που χρειάζεται φρέσκο αέρα, ήλιο και "τροφή" μόνο. Βασική του ανάγκη είναι η ανθρώπινη επαφή και οι εγκεφαλικές δραστηριότητες. Δεν είναι αυτά πολυτέλεια για τον σκύλο, αλλά ΑΝΑΓΚΗ.

Ας βάλουμε λίγο τον εαυτό μας στη θέση τους (των σκύλων).

Εγώ αν ήμουν σκύλος θα προτιμούσα χίλιες φορές να ζω σε γκαρσονιέρα με άνθρωπο που μου διέθετε πολύ από τον χρόνο του κάθε μέρα (με πολλές βόλτες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες) παρά να είχα το πιο πολυτελές σπιτάκι σκύλου σε 18 στρέμματα κήπο και να μην πήγαινα ποτέ πουθενά.

Κι όπως είδατε, δεν ανέφερα καθόλου φυλή ή μέγεθος. Σκύλοι είναι όλοι (και ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ βόλτες και παιχνίδια με τον άνθρωπό τους) είτε είναι 2 κιλών είτε είναι 120 κιλών το ζώο.

Αν δεν καλύπτουμε πρώτα τις βασικές ανάγκες του σκύλου δεν μπορούμε ποτέ να ζητάμε υπακοή ή ευγενική συμπεριφορά, ούτε έξω από το σπίτι, μα ούτε ελεύθερος μέσα σε αυτό...

Last edited:

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Επειδη ειναι ο πρωτος μου σκυλος και ακομα ειναι κουταβι δεν μπορω να την φανταστω να μην θελει να κανει κατι ζημιαρικο...Δλδ με την απαιτουμενη εκτονωση κ ασχολια οταν μεγαλωσει θα καθεται σαν κυρια ηρεμη μεσα στο σπιτι?Μου φενεται απιστευτο αλλα μακαρι να γινει καποτε.Μεχρι τοτε crate και αγιος ο θεος(με σωστη χρηση ΠΑΝΤΑ για να μην παρεξηγηθω ε?)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog