Ποτε ξερουμε πως ο σκυλος μας "κατεχει" πλεον κατι?

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Για παραδειγμα οτι εμαθε να κανει την τουαλετα του εξω απο το σπιτι και δε θα εχουμε ατυχημα ακομη και αν λειψουμε απο το σπιτι για αρκετες ωρες και τον εχουμε ελευθερο μεσα στο σπιτι.
Η οτι σιγουρα θα ερχεται κοντα μας καθε μα καθε φορα που του λεμε την εντολη ΕΛΑ.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
το σιγουρα ,ειδικα για τις εντολες δεν θα το ελεγα ποτε...ακομη και με εκπαιδυμενο σκυλο

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω εχω 13 μηνων εκπαιδευμενο σκυλο που ζει μεσα στο σπιτι και δεν εχει κανενα "στυχημα"με τις αναγκες του τους τελευταιους 4 μηνες... Παρολαυτα για κανενα απο τα 2 που ρωτας δεν ειμαι σιγουρη!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για τις ανάγκες του, θεωρώ οτι από κάποια φάση και μετά μπορείς να είσαι σίγουρος( με μόνη εξαίρεση αν αρρωστήσει ο σκύλος)
Για την εκτελεσιμότητα των εντολών προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε ότι θα εκτελέσουν σίγουρα και να έχουμε τα μάτια 14!

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
foivo, απο ποια φαση ομως και μετα μπορεις να εισαι σιγουρος για την αναγκη? Γιατι οπως εχω πει σε ενα αλλο μου θεμα, το δικο μου σκυλι εχει συνεχεια πισωγυρισματα και ενω τη μια βδομαδα δεν κανει τιποτα μεσα στο σπιτι και τα κραταει για οταν βγει βολτα, την επομενη βδομαδα οχι μονο τα κανει οπου βρει, αλλα πολλες φορες τα κραταει οταν βγαινει βολτα για να τα αμολησει με το που μπει στο σπιτι (κατευθειαν στην πορτα μαλιστα, αμεσως μολις μπει).

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αυτό νομίζω οτι εξαρτάται από τον σκύλο....
Άλλα σκυλιά μαθαίνουν αμέσως κι άλλα αργούν περισσότερο!
Εσένα αν θυμάμαι καλά είναι από petshop, που σημαίνει ότι μπορεί να πέρασε πολύ καιρό σε ένα χωρο που ζούσε κι έκανε και την ανάγκη του στον ίδιο, ως εκ τουτου μπορεί να σου πάρει περισσότερο καιρό αφού δεν αρκεί να το εκπαιδεύσεις, αλλά πρέπει να "ξεγράψεις" το ότι μπορεί να τα κάνει εκεί που ζει....

Εφόσον υπάρχουν φορές που τα κάνει σωστά, προσπαθόντας κι εσύ να το εμποδίζεις να κάνει "λάθη" πιστεύω οτι δεν θα αργήσει να σταθεροποιηθεί στο επιθυμητό!

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Δυστυχως ειναι πολυ πιο δυσκολο απο οσο φαινεται να το εμποδισεις να κανει "λαθη"... :(

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Προσωπικα η δικη μου γνωμη χοντρα χοντρα ειναι οτι αν οχι στους 9 μηνες, αν χρονισει ο σκυλος και δεν εχει παρει το μηνυμα οτι πρεπει να τα κανει εξω τοτε εχεις κανει κατι λαθος!

Βεβαια εξαιρουνται και καποιες περιπτωσεις!

Και παλι προσωπικα εμενα ειναι 6,5 μηνων και εχει μαθει να τα κανει εξω απο 5 μηνων!Δεν εχουμε πια κανενα ατυχημα μεσα στο σπιτι εδω και 1,5 μηνα!Ευελπιστω να συνεχισουμε ετσι!Βεβαια δεν προλαβαινει να μεινει πολυ ωρα σπιτι μονος του και μας ειδοποιει!Εχουν υπαρξει ομως φορες που εχουμε φυγει για ωρα και παλι δεν τα εκανε μεσα!

Πλεον δεν αναγκαζομαι να σηκωνομαι απο εκει που ειμαι να πηγαινω σε αυτον να δω μηπως τα εκανε οπως εκανα τοσο καιρο!Με ειδοποιει και βγαινουμε εξω να τα κανει!

Ειναι να ασχοληθεις...

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Αυτο το "σε ειδοποιει" πως το καταφερνει να το μαθει? Καλα οι ανταμοιβες που του δινω και καλα κρατιεται τις φορες που κρατιεται. Αλλα πως μαθαινει να ειδοποιει και με τι τροπο ειδοποιει?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα πρεπει να διαβαζεις τον σκυλο ανα πασα στιγμη μεσα στο σπιτι και θα πρεπει ανα πασα στιγμη να σηκωθεις να βαλεις παντοφλες για να τον βγαλεις εξω να τα κανει!

Θα πρεπει να το παιρνεις την ωρα που ετοιμαζεται να τα κανει και να το πηγαινεις κατω!Ξανα και ξανα και ξανα και ξανα...

Μονο τοτε θα συνδιασει οτι οταν θα περναει την εξωπορτα θα τα κανει!

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Βρε Στελιο ακριβως αυτο κανω εδω και δυο μηνες, αλλα αν τον σταματησω την ωρα που παει να τα κανει μεσα και τον βγαλω εξω, τοτε τα κοβει και τα κραταει για οταν ξαναμπει μεσα. Ακομη και αν τον βαλω σπιτι μετα απο μιαμιση ωρα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αφου ξερεις να τον διαβαζεις και λες οτι οταν τον πιανεις να τα κανει μεσα τον βγαζεις εξω τοτε δεν υπαρχει προβλημα!

Να κατσεις και 2 ωρες και 3 ωρες εξω,λυση στο προβλημα σου δεν θελεις?Γιατι κολλας στην ωρα?Παιξτε,καντον να τρεξει να ξεχαστει απο το μαλωμα πανω στο σπιτι!Θα τρεξει να κουραστει,θα τα κανει καποια στιγμη!

Ξερω οτι θα μου πεις οτι δεν μπορεις να καθησεις εξω για 2 ωρες+ αλλα ετσι πρεπει να γινει!
Το να τον παιρνεις και να κατεβαινετε κατω και να περιμενεις να τα κανεις ειναι η μιση η λυση!Η αλλη μιση ειναι να τον κανεις να αισθανθει ανετα και να ξεχασει το μαλωμα πανω στο σπιτι που δεν τον αφησες να τα κανει μεσα!

Το λεω συνεχεια και το εχω εφαρμοσει και εγω ο ιδιος!Οι αναγκες του σκυλους μας ειναι μια ωραια Κυριακη που καθομαστε!Ας πιασουμε δουλεια!Καθηστε εξω με τα σκυλια σας!Εκει,μεχρι να τα κανουν!Πολυ επικοδομητικο!

Δεν θελει πολυ ο σκυλος, μια-δυο φορες αν γινει αυτο θα το βρει το νοημα!

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Εχω και αλλο θεμα αν προσεξεις Στελιο, που θα δεις αν το διαβασεις πως οχι μια και δυο, αλλα δεκαδες ειναι οι φορες που εχει γινει η αναγκη εξω και εδειξε οτι το εμαθε, αλλα ολο εχει πισωγυρισματα σαν να μην το ειχε κανει ποτε στη ζωη του. Παντως εχεις απολυτο δικιο, η μιση δουλεια ειναι να τον βγαλεις εξω και η αλλη μιση να τον κανεις να ξεχασει το μαλωμα του "τα εκανα μεσα στο σπιτι".

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πολυ ωραια!

Θα εχει πισωγυρισματα!

Παντα ετσι γινετε!Σιγα σιγα θα το παρει το κολαι!

Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι θελει να ασχοληθεις και να μπεις στο προβλημα!Εκει, υπομονη και επιμονη!

Μερα με την ημερα οσο διαβαζεις τον σκυλο πιο γρηγορα και προλαβαινεις σε μικρο χρονικο διαστημα να τον κατεβαζεις κατω τοτε κερδιζεις χρονο στο οτι συνδιαζει αυτην την κινηση με την αναγκη του!

Και εμενα,πολλες φορες δεν πηγαινει μπροστα στην πορτα αλλα δειχνει οτι ειναι ανησυχος,λαχανιαζει και στριφογυρναει!Και το λαχανιασμα,η ανησυχια ειναι μια ειδοποιηση!
Οσο πιο δραστικη εισαι και το παρεις και βγειτε εξω τοσο πιο γρηγορα θα το συνδιασει και αργοτερα θα σε ειδοποιει!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97