Μιλούσα με μια γνωστή μου που πριν από καιρό είχε χάσει το σκυλάκι της. Επρόκειτο για ένα τέκελ που θέλοντας να κυνηγήσει μια γάτα το έσκασε από αποθήκη στην οποία είχε βρεθεί με την ιδιοκτήτριά του για λίγο. Η γυναίκα βρήκε γρήγορα τη σκυλίτσα, καθώς η τελευταία είχε εκπαιδευτεί να μην κατεβαίνει ΠΟΤΕ από το πεζοδρόμιο χωρίς σχετική εντολή.
Άχρηστο φαινομενικά, καθώς το σκυλί κυκλοφορεί πάντα δεμένο, αλλά να που χρειάστηκε!
Πώς της το έμαθε:
- Στη βόλτα σταματούσε ΠΑΝΤΑ μαζί της στην άκρη του πεζοδρομίου.
- Της έλεγε να κάτσει και την επιβράβευε.
- Της έδινε την εντολή "πάμε" και ξεκινούσαν μαζί να περάσουν το δρόμο.
- Στη συνέχεια, δε σταματούσε στην άκρη του πεζοδρομίου, αλλά μόλις η σκυλίτσα κατέβαζε το πόδι της, της έλεγε κοφτά "ΜΗ" με ελαφρύ τράβηγμα. Μόλις ανέβαινε πάλι επιβράβευση.
Το σκυλάκι αυτό δεν έχει κατέβει ποτέ στην άσφαλτο χωρίς τη σχετική εντολή.
Το έχω μάθει και στον δικό μου, αλλά δυστυχώς όλο και κάτι μπορεί να του τραβήξει την προσοχή. Αν όμως ένα κουτάβι εκπαιδευτεί από νωρίς σ' αυτό, το μαθαίνει άψογα.
Προληπτική εκπαίδευση ένα πράγμα
Άχρηστο φαινομενικά, καθώς το σκυλί κυκλοφορεί πάντα δεμένο, αλλά να που χρειάστηκε!
Πώς της το έμαθε:
- Στη βόλτα σταματούσε ΠΑΝΤΑ μαζί της στην άκρη του πεζοδρομίου.
- Της έλεγε να κάτσει και την επιβράβευε.
- Της έδινε την εντολή "πάμε" και ξεκινούσαν μαζί να περάσουν το δρόμο.
- Στη συνέχεια, δε σταματούσε στην άκρη του πεζοδρομίου, αλλά μόλις η σκυλίτσα κατέβαζε το πόδι της, της έλεγε κοφτά "ΜΗ" με ελαφρύ τράβηγμα. Μόλις ανέβαινε πάλι επιβράβευση.
Το σκυλάκι αυτό δεν έχει κατέβει ποτέ στην άσφαλτο χωρίς τη σχετική εντολή.
Το έχω μάθει και στον δικό μου, αλλά δυστυχώς όλο και κάτι μπορεί να του τραβήξει την προσοχή. Αν όμως ένα κουτάβι εκπαιδευτεί από νωρίς σ' αυτό, το μαθαίνει άψογα.
Προληπτική εκπαίδευση ένα πράγμα