Πορτάκι σκύλου - κατασκευή από αλουμίνιο

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.420
10.633
Athens
Καιρό έχω να μπω... και μπαίνω με ερώτηση (θράσος!).

Το λοιπόν, έχω στο σπίτι, στη μπαλκονόπορτα του "σκυλοδωματίου" ένα πορτάκι σκύλου για να μπαινοβγαίνουν μπαλκόνι-δωμάτιο οι δύο γουρούνες όποτε θέλουν.Το πορτάκι είναι πλαστικό, αγορασμένο από Pet shop.

Eπίσης έχω στο σπίτι την Pepper, Γαλλικό Μπουλντόγκ μάλλον ιμιτασιόν, περισσότερο προς τζακ ράσελ φέρνει καθότι παλαβιάρα με τρελλή ενέργεια και καταστροφικές τάσεις. Το πορτάκι η Pepper το ξέκανε και τώρα είμαστε σαν τους γύφτους, αφού έχω κρεμάσει ένα χαλάκι-στυλ κουρελού (πράσινη - ουάου!) στην είσοδο του πορτακίου για να μην μπάζει (Αλ Τσαντήρι νιουζ αλλά με σκύλους).

Ψάχνω λοιπόν για κατασκευή πορτακίου μη μασώμενη, ήτοι μεταλλική - προφανώς από αλουμίνιο. Έχω αποτανθεί μέχρι στιγμής σε 3 αλουμινάδες: Ο ένας δεν μπόρεσε να σκεφτεί κάτι για την επαναφορά της πόρτας, ο δεύτερος δεν σκέφτηκε τίποτα εν γένει και τον τρίτο μετά από πολλαπλές κρούσεις τον περιμένω απόψε να έρθει.

Γενικά η κρίση τους αλουμινάδες δεν φαίνεται να τους αγγίζει διότι με γράφουν... τι να πω... ή βαριούνται να ασχοληθούν (λες και θα το κάνουν τζάμπα...)

Επειδή δεν βγάζω άκρη μαζί τους μήπως έχετε δει πουθενά (π.χ. σε κανα kennel) καμια παρόμοια κατασκευή ή μήπως ξέρετε καναν αλουμινά που θα φιλοτιμηθεί να ασχοληθεί με μια τέτοια κατασκευή;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.420
10.633
Athens
Για ρίξε μια ματία http://www.tsianakas.com.gr/peirfrakseis_katoikidion.html
Κάνει ότι πατέντα του ζητήσεις,πάρε τηλ κ ρώτα.
ThanX - Μόλις μίλησα μαζί τους. Φτιάχνουν, το πρόβλημε είναι ότι είναι στην Κοζάνη μόνο και δεν τοποθετούν στην Αθήνα :( απλώς τα αποστέλλουν. Άσε που θα προτιμούσα να έρθει κάποιος, να δει το σημείο που είναι να μπει, να μετρήσει σωστά κλπ.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Έχω δύο που μου τα έφτιαξαν οι αλουμινο κατασκευαστές. Δυστυχώς τα φτιάξαμε μαζί με τα παράθυρα και δεν ξέρω αν σε βοηθάει αυτό. Το πρώτο πριν χρόνια και βολεύει πολύ. Το δεύτερο είναι καινούριο, πιο βαριά κι ανθεκτική κατασκευή, με μαγνήτες κ.λπ για να μη μπάζει αέρα αλλά δυστυχώς δεν το χρησιμοποιούν τα σκυλιά - το φοβούνται. Ειδικά ο μικρός, από το φόβο που του προκάλεσε το δεύτερο δεν βγαίνει ούτε από το πρώτο. Οπότε τζάμπα το βάλαμε.

Το πρώτο είναι αυτό
dsc00120ne5..jpgdsc00122vt8..jpgdsc00121ek7..jpg

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.420
10.633
Athens
Chloe έχεις τους αλουμινάδες που σου τα έφτιαξαν? Αν ναι, να μιλήσω μαζί τους μιας και αυτοί ασχολήθηκαν... Τη δεύτερη κατασκευή την έχεις φωτογραφία?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.420
10.633
Athens
thanx θα πάρω τηλέφωνο. Το άσπρο που βλέπω πάντως στη φωτογραφία μου φαίνεται σαν το έτοιμο της ferplast με το κίτρινο κουμπί...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μπορεί δεν ξέρω. Ίσως το παρήγγειλε και το προσάρμοσε ο ίδιος δεν τον ρώτησα λεπτομέρειες. Καλή κατασκευή μου φαίνεται, όπως σου είπα, αλλά δεν τη χρησιμοποιούν για να δω και στην πράξη. Το άλλο μας έβγαλε πολλά χρόνια (με μόνο πρόβλημα ότι μπάζει λίγο), αλλά δεν θυμάμαι ρε γαμώ το πώς λένε τον κατασκευαστή. Μόνο ότι είναι στα Μελίσσια...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Βάσω, γειά σου και ...καλώς ήλθες!!!:)
Αν θέλεις, πέρασε από τα νέα μέλη για να συστηθείς...:D:p
Εσύ αυτό το off είχες να γράψεις... :p
Εγώ πάλι σκεφτόμουν αν θέλαμε να φτιάξουμε "πορτούλα" για το Negro, πόση πόρτα θα έπρεπε να"φάμε" για να μπαινοβγαίνει... :D:D

Kάτι τέτοιο δηλ.! (για άλογα :D)

Βάσω, μην εξαφανίζεσαι! ;)

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.420
10.633
Athens
Καρα-off αλλά επειδή μου λείψατε...

Βάσω, γειά σου και ...καλώς ήλθες!!!:)
Αν θέλεις, πέρασε από τα νέα μέλη για να συστηθείς...:D:p
:p JohnK sυστήνομαι εδώ - έλειπα καιρό και επέστρεψα με δύο στειρωμένες πλέον γουρουνο-σκύλες - αυτά έιναι τα νέα μας όσο έλειπα...

Natassa :)
Xαίρομαι που σας βρίσκω - έχω λιγότερο χρόνο για το φόρουμ πια αλλά είμαι μέσα για σκυλοσυναντήσεις!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Το λοιπόν, έχω στο σπίτι, στη μπαλκονόπορτα του "σκυλοδωματίου" ένα πορτάκι σκύλου για να μπαινοβγαίνουν μπαλκόνι-δωμάτιο οι δύο γουρούνες όποτε θέλουν.
Εγω δεν καταλαβα..
Εχεις ενα δωματιο στο σπιτι οπου μενουν τα σκυλια κ απο κει βγαινουν στο μπαλκονι?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.420
10.633
Athens
Εγω δεν καταλαβα..
Εχεις ενα δωματιο στο σπιτι οπου μενουν τα σκυλια κ απο κει βγαινουν στο μπαλκονι?
Nαι, όταν λείπω τα σκυλιά είναι σε δικό τους δωμάτιο. Η μπαλκονόπορτα του δωματίου οδηγεί σε μπαλκόνι και εκεί έχω φτιάξει μια πατέντα κατασκευή όπου μπαίνει το πορτάκι σκύλου.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Nαι, όταν λείπω τα σκυλιά είναι σε δικό τους δωμάτιο. Η μπαλκονόπορτα του δωματίου οδηγεί σε μπαλκόνι και εκεί έχω φτιάξει μια πατέντα κατασκευή όπου μπαίνει το πορτάκι σκύλου.
Τυχερη που σου περισσευουν δωματια, αλλα αφου ειναι δικο τους δωματιο κ μπαινουν εκει οταν λειπεις γιατι παιδευεσαι με πατεντες?
Δεν ειναι πιο απλο ν'αφηνεις την πορτα ανοιχτη του δωματιου τους ανοιχτη?
Κ χειμωνας που ειναι δεν εγινε κ τπτ..
Τι τις θες τις φασαριες...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.420
10.633
Athens
Τυχερη που σου περισσευουν δωματια, αλλα αφου ειναι δικο τους δωματιο κ μπαινουν εκει οταν λειπεις γιατι παιδευεσαι με πατεντες?
Δεν ειναι πιο απλο ν'αφηνεις την πορτα ανοιχτη του δωματιου τους ανοιχτη?
Κ χειμωνας που ειναι δεν εγινε κ τπτ..
Τι τις θες τις φασαριες...
Αν αφήσω ανοιχτή τη μπαλκονόπορτα θα αφήσω και τα κρέατα της barf εκεί μέσα να μείνουν κατεψυγμένα... Και δεν είναι μόνο ο χειμώνας - το καλοκαίρι με τις μεγάλες θερμοκρασίες τις αφήνω εκεί με aircondition.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Αν αφήσω ανοιχτή τη μπαλκονόπορτα θα αφήσω και τα κρέατα της barf εκεί μέσα να μείνουν κατεψυγμένα... Και δεν είναι μόνο ο χειμώνας - το καλοκαίρι με τις μεγάλες θερμοκρασίες τις αφήνω εκεί με aircondition.
Οποτε δε γλυτωνεις τις φασαριες..... ;p

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
αν ψάξεις για aluminum pet door στο amazon.co.uk βγαίνουν πολλά.... heavy duty....

Eγω πήρα μια πλαστική μα...κία, που ευτυχώς αντέχει ακόμα, αλλά είχα σκεφτεί να πάρω ένα απ'αυτά....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.420
10.633
Athens
αν ψάξεις για aluminum pet door στο amazon.co.uk βγαίνουν πολλά.... heavy duty....

Eγω πήρα μια πλαστική μα...κία, που ευτυχώς αντέχει ακόμα, αλλά είχα σκεφτεί να πάρω ένα απ'αυτά....
Eκεί θα καταλήξω αν δεν βρω αλλη λύση - απλά έλεγα να φτιάξω κάτι που θα έρθει κουτί σε αυτό που έχω τώρα (διαστάσεις κλπ.)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ