Η λαμπραντορίνα μου είναι 4,5 μηνών. Έχω παρατηρήσει ότι κοιμάται πολλές ώρες και δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογικό. Το πρωί που ξυπνάνε οι γονείς μου κατά τις 7, της βάζουν να φάει και τη βγάζουν στον κήπο να κάνει τις ανάγκες της και να παίξει. Μετά μένει στο σπίτι μαζί με τους, μέχρι τις 11-12. Από εκείνη την ώρα εγώ τη βγάζω στον κήπο κάθε 2 ώρες περίπου για να κάνει τις ανάγκες της και να παίξει. Όση ώρα όμως είναι μέσα, κοιμάται.. Δε λεω, κι εμένα με βολεύει αυτό, αλλά μήπως είναι πολύ; Ακόμα κι όταν βγαίνουμε έξω στον κήπο, προτιμάει να κάτσει στο χορτάρι να μασουλήσει κάτι, παρά να τρέξει. Αν βέβαια την παρακινήσω, τρέχει.
Εν τω μεταξύ, όταν μπαίνουμε μέσα και κάθομαι έγω, πάει στο κρεβατάκι της και με κοιτάει με ένα ύφος που αν ήταν ανθρώπου θα έλεγα πως είναι λυπημένος. Αλλά δεν ξέρω να αναγνωρίζω κάτι τέτοιο στα σκυλιά. Καμιά συμβουλή; Κάνω κάτι λάθος; Τι πρέπει να δώσω (δεν εννοώ υλικό αντικείμενο) στο σκυλί για να είμαι σίγουρος πως είναι ευχαριστημένο και πως όλα πάνε καλά;
Εν τω μεταξύ, όταν μπαίνουμε μέσα και κάθομαι έγω, πάει στο κρεβατάκι της και με κοιτάει με ένα ύφος που αν ήταν ανθρώπου θα έλεγα πως είναι λυπημένος. Αλλά δεν ξέρω να αναγνωρίζω κάτι τέτοιο στα σκυλιά. Καμιά συμβουλή; Κάνω κάτι λάθος; Τι πρέπει να δώσω (δεν εννοώ υλικό αντικείμενο) στο σκυλί για να είμαι σίγουρος πως είναι ευχαριστημένο και πως όλα πάνε καλά;