Ποιος ο λόγος;

Nick Andrew

Active Member
8 Δεκεμβρίου 2011
43
1
Atalanti,Fthiotis,Greece
Έχω μια απορία, και αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας, προφανώς, απο τις εμπειρίες σας, ίσως με βοηθήσετε.
Έχω έναν Δανό,3 μηνών,(σε 5 μέρες).
Απο την πρώτη μέρα την άφησα να κοιμάται στο κρεβάτι μου,στην κουβερτούλα της, χαμηλά στο κρεβάτι,δεν με ενοχλει.
Κάθε μέρα ανέβαινε με τον τρόπο της πάντα,όλο και πιο ψηλά. Τις προάλλες ξύπνησα και δεν μπρούσα να σηκώσω το κεφάλι μου,και σήμερα το πρωί ξύπνησα και την έψαχνα,ξαφνικά εμφανίστηκε κάτω απο το πάπλωμα και με έγλυφε για το "καλημέρα".

Τώρα που είναι 14 κιλά, δεν με ενοχλει, όταν θα είναι 60 ?

Τι να κάνω ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Έτσι όπως σε κόβω σε βλέπω να κοιμάσαι εσύ στο πάτωμα και να την βάζεις και για ύπνο στο κρεββάτι σου, να την σκεπάζεις κιόλας μην κρυώνει και το πρωί να την έχεις έτοιμο το πρωινό της!

Τι τι να κάνεις?Μην την επιτρέπεις να ανεβαίνει στο κρεβάτι ή οπουδήποτε!Εσύ ορίζεις τι επιτρέπεται και τι όχι!
Για να μην σε ενοχλεί λοιπόν όταν θα γίνει 60 κιλά απλά τα πράγματα, δεν την αφήνεις να κοιμάται στο κρεβάτι σου!
Αφού το λες και μόνος σου, ότι θα υπάρξει πρόβλημα πιο μετά!

Last edited:

Nick Andrew

Active Member
8 Δεκεμβρίου 2011
43
1
Atalanti,Fthiotis,Greece
Δεν ξεκαθάρισα οτι δεν μου είναι ευκολο να την έχω μακριά μου, επειδή λειπω κάτι 8ωρα, μου λείπει και της λείπω, να φανταστείτε, πως όταν είμαι σπίτι, δεν με αφήνει να κάνω τίποτα. ότι μα ότι κι αν θέλω να κάνω, έρχεται μαζί μου, ακόμη κι όταν κάνω μπάνιο, κάθετε στο χαλάκι και με κοιτάζει, (κλείνω πόρτες,αλλα είναι σαν να εκπεδεύτικε για να τις ανοίγει!)...

Κυρίως αυτό το πρόβλημα μου ήθελα να μοιραστώ.. Απλά το διατύπωσα λάθος στην αρχή.. Προφανώς.. Έχω πρόβλημα..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν δεν αρχίσεις να βάζεις αυστηρά όρια στο σκύλο, θα έχεις πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το κρεββάτι. Δε θές ενας σκύλος 60 κιλά να σου κάτσει στο κεφάλι και δεν εννοώ κυριολεκτικά.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλημέρα και καλή χρονιά...

Μα το πρόβλημα είναι μόνο στο ότι ο σκύλος θα γίνει 60 κιλά?
Όσο κι αν τα αγαπάμε/λατρεύουμε, όσο κι αν τα ανθρωποποιούμε κάποιες φορές (λίγες ή πολλές δεν έχει σημασία), ο καθένας (σκύλος-άνθρωπος) έχει τη θέση του μέσα στο σπίτι...
Βάζουμε όρια για την καλύτερη συμβίωση και όλων των πλευρών και όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Προσωπικα κανω το εξης: Oταν καμια φορά ο σκυλος μου παραβιασει τα οποια ορια του εχω θεσει, τον διορθωνω πηγαινοντας τον ακομα πιο πισω.

πχ. Ας πουμε οτι ειχες παντα το σκυλο σου να κοιμαται μεσα στο υπνοδωματιο διπλα σου και κατω. Αν παραβιαζε τα ορια και ανεβαινε πανω στο κρεβατι παρ' ολες τις απαγορευσεις σου, η δικη μου επομενη κινηση θα ηταν να τον βγαλω εξω απο το υπνοδωματιο. Και αν υστερα απο καιρο ειναι καλο παιδι, θα ξαναμπει μεσα σαν επιβραβευση. +1 ο σκυλος; -2 εγω.

Δε μου το χει πει καποιος εκπαιδευτης απλως το εχω δει να δουλεευει στην πραξη. Εντελως εμπειρικα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μα λέτε όλοι για όρια και να τη βγάλει από το κρεβάτι.
Δεν σημαίνει ότι η σκυλίτσα δεν έχει όρια και ότι θα τον καβαλήσει, επειδή κοιμάται στο κρεβάτι του κι επειδή τον ακολουθεί παντού! Τριών μηνών κουτάβι είναι, φυσικά και θα τον ακολουθεί παντού...

Κι εμένα μου φαίνεται σωστό, εφ' όσον ο σκύλος μένει μόνος του πολλές ώρες, τουλάχιστον να μπορεί να κοιμάται δίπλα στο αφεντικό του, αν κατά τα άλλα έχει φροντίσει ο ιδιοκτήτης να θέσει γενικά τους κανόνες στη συμβίωση και να αποκλείσει και το ενδεχόμενο του άγχους αποχωρισμού.

(Κι εγώ θα ήθελα να κοιμάμαι με το σκύλο, όπως παλιά, αλλά δεν το θέλει το έτερον ήμισυ... τι να κάνω το σέβομαι.)

Nick αν θέλεις να κοιμάστε μαζί με τη σκυλίτσα, πραγματικά γιατί όχι? Αν δεν σε ενοχλεί η ιδέα ότι θα γίνει τόσο μεγαλόσωμη, η τρίχα κ.ο.κ. Ξέρω και άλλους που κοιμούνται μαζί με τα μεγαλόσωμα σκυλιά τους. Αλλά πρέπει να της δείξεις ότι η θέση της είναι στα πόδια σου, και όχι στο κεφάλι σου. Μια καλύτερη και απείρως ευκολότερη λύση (αφού σου λείπει και της λείπεις μέσα στην ημέρα) είναι να βάλεις το crate της μέσα στο δωμάτιό σου και τέλος.

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Καλή χρονιά. Απλά την βάζεις κάτω στο δικό της κρεββάτι. Δεν είναι κάτι τρομερό.. Και η δικιά μου ανεβαίνει στο κρεββάτι μου και απλώνετε και ροχαλίζει. Οταν πάω να ξαπλώσω εγώ απλά την βάζω στο κρεββάτι της και συνεχίζει τα ροχαλητά της εκεί. Τις πρώτες φορές πήγε να ανέβει αμέσως πάλι πάνω, με την επανάληψη κατάλαβε ότι δεν την παίρνει και συνεχίζει τον ύπνο κάτω. Να είσαι σταθερός και να μην την λυπάσαι, μια χαρά ύπνο κάνει και κάτω! Άσε που το καλοκαίρι θα λιώνει στα πλακάκια για δροσιά, τότε τα ψάχνουμε για χάδια.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Οσο ειναι μωρο θα σε ακολουθει σαν σκια. Μεγαλωνοντας αυτο θα αραιωσει εκτος και αν πηγαινεις προς την κουζινα. Σχετικα με τον υπνο θα σε συμβουλευα να βαλεις ενα καλαθι η ενα στρωματακι διπλα στο κρεβατι σου και να μαθει να κοιμαται εκει. Καλυτερα να το μαθει απο μικρη. Μια χαρα ειναι για μενα ο σκυλος αλλα απο καποια κιλα κιλα και πανω δεν παλευεται.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
το πρόβλημά σου είναι οτι το σκυλί κοιμάται στο κεφάλι σου ή στο κρεβάτι σου;γιατι δεν εχω καταλάβει..
αν το θεμα ειναι οτι κοιμάται στο κεφάλι σου μερικές μέρες θα μείνεις άυπνος ή θα κάνεις τεστ μέσα στη μέρα αλλά θα τον βάλεις να το μάθει,καθε φορα που ανεβαινει τον πιανεις και τον κατεβαζεις στα ποδια σου
αν το θεμα είναι οτι κοιμάται στο κρεβάτι κάθε φορά που τον βλέπεις, ήρεμα θα τον κατεβάζεις και θα τον βάζεις κάπου αλλού,φεύγεις ή ξαπλώνεις και κάνεις πως κοιμάσαι και αν τον δεις να ανεβαίνει πάλι τον σηκώνεις και στη θέση του,να κλείνεις τα μάτια σου,ξέρει το σκυλί πότε το βλέπεις και πότε όχι,αν είναι εκεί που πρέπει να τον επιβραβεύεις,αν είσαι αυστηρός και δε σου ξεφευγει οταν σε παίρνει ο ύπνος πχ ή οταν λειπεις απο το σπιτι(να κλεινεις την πορτα του υπνοδωματιου),σε μία εβδομάδα πιστεύω θα το έχει καταλάβει,η άλλη εναλλακτική είναι να του μάθεις το crate που θα σου χρησιμεύσει και στο μέλλον στο αυτοκίνητο/ξενοδοχείο/αν εχεις ξενους σκυλοφοβικους σπιτι/τουαλετα κλπ
(έτσι πιστεύω εγώ )

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εχετε δοκιμασει να κοιμηθειτε εχοντας ενα σκυλο 30+ κιλα στα ποδια του κρεβατιου; Δεν μπορεις να κουνηθεις, δεν ειναι υπνος αυτο που θα κανεις αλλα μαρτυριο. Αν ειναι να τον εχει πανω χιλιες φορες να τον εχει διπλα του παρα στα ποδια.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καλά σου τα λένε γιατί μυρίζεις απο μακριά ότι θα σε καβαλήσει χωρίς να το καταλάβεις κάν

είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι ο σκύλος (αντίθετα με τον άνθρωπο) νιώθει χαρά(ασφάλεια βασικα) υπο την ηγεμονία κάποιου Αξιου Αρχηγού
η ρουτίνα
η πειθαρχία
η αυστηρή προκαθορισμένη ιεραρχεία δίνουν στον σκύλο την χαρά και την ευτυχία(την ασφάλεια δηλαδή,ξαναλέω)

βάλε όρια
τώρα
που είναι η σωστή ώρα
χωρίς βία
μόνο με πειθώ
σταθερότητα(δηλαδή όχι σήμερα έτσι κι αύριο γιουβέτσι)
υπομονή(δεν είναι και άνθρωπος,θέλει σιγά σιγά για να καταλάβει και να μάθει και να συνηθίσει)
επιμονή(ο σκύλος μαθαίνει μέσω μίας πορείας W.λίγα λόγια τώρα το "ξέρει" ,μετά "σαν να το έχει ξεχάσει" ,μετά πάλι το ξέρει και τελικά το μαθαίνει για πάντα

εύκολο

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Κατεβασε το μολοσσο από το κρεβατι.Δε θα μπορεις να κοιμηθεις εσυ οταν θα μεγαλωσει,θα σπρωχνει για να βολευτει και η τριχα ειναι απιστευτη το καλοκαιρι.Επισης,αν ποτε χρειαστει να κοιμηθειτε σε καποιο φιλο,συγγενη,ξενοδοχειο,που θα κοιμηθει;Θα αρνειται να κοιμηθει κατω και δεν μπορεις να τον σηκωσεις το μολοσσο από το κρεβατι,αν αποφασισει να κανει το πτωμα.

Γενικά ειναι πολυ εκπαιδευσιμα,αλλα ξεμαθαινουν δυσκολα.Μην επηρεαζεσαι απο τη γλυκια φατσα.Βαλε ορια,γιατι αργοτερα θα ειναι δυσκολα.

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
Kαλημερα.
Εγω θα μιλησω εκ πειρας..... Οσο στο κρεβατι σου εισαι μονος σου και αν εχεις σκοπο να το συνεχισεις ετσι για τα επομενα 12-14 χρονια δεν εχεις προβλημα θεωριτικα.
Επειδη ομως η ζωη ειναι λιγο διαφορετικη και για να μην εχεις προβλημα οταν θα θελεις να μοιραστεις το κρεβατι σου με καποιον, μαλλον πρεπει να μαθει να κοιμαται ακριβως διπλα σου. Αλλιως θα δημιουργησεις προβληματα στον εαυτο σου και στην οποια μελοντικη σου σχεση, δημιουργοντας ενα καθεστος εχθρας και ανταγωνιστικοτητας για ενα χωρο που ο σκυλος εχει μαθει πως ειναι ο δικος του.
Παρε ενα πολυ ωραιο στρωματακι, αντε και ενα παπλωμα αν θελει να μπαινει απο κατω τωρα που κανει κρυο και ξεκινα αμεσα..
Μοιραζομαι το κρεβατι μου με ενα σκυλο 35 κιλων και αλλον ενα 30 κιλων. Οταν καποια στιγμη ηρθε ο φιλος μου σπιτι..... δεν νομιζω να θελεις να μαθεις τι εγινε!....
Οσο μπορεις ακομα κανε την καρδια σου πετρα.....

Nick Andrew

Active Member
8 Δεκεμβρίου 2011
43
1
Atalanti,Fthiotis,Greece
Η κοπέλα μου την λατρεύει, όμως κοιμόμαστε μαζί 10/30 μέρες. Πριν 3-4 μέρες που κοιμηθήκαμε μαζί, προσπαθούσα να την πάρω αγκαλιά για να κοιμηθούμε και κάποιος ήταν στην μέση!
Σηκώθηκα την έσπρωξα πιο κάτω,(στα πόδια μας) και δεν έδειξε να έχει κανένα πρόβλημα, η βασική ΤΗΣ προυπόθεση είναι απλά να με ακουμπάει για να κοιμηθεί. Π.χ να βάζει την μουσούδα της πάνω στο πόδι μου ή να κουλουριάζεται δίπλα στα πόδια μου και να με ακουμπάει με την πλάτη της.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Νομίζω οτι αυτη την βασικη προυποθεση την εχεις δημιουργήσει εσυ...
Ενα μολοσσακι 5 μηνων ειναι πολυ γλυκο να κοιμαται διπλα σου ή και πανω σου ισως. ενα μολοσσακι 8-9 μηνων ειναι μαρτυριο να κοιμαται διπλα σου ποσο μαλλον πανω σου!!! Πολυ απλα ΔΕΝ χωρατε και οι 2 στο κρεββατι. Φαντασου να εισαστε και 3!!!! με τιποτα λεμε! Ειναι καλυτερα να κοιμαται σε δικο της κρεββατι. Αν δε θες να την αποχωριστεις αγορασε ενα στρωματακι για κουνια μωρου και βαλτο διπλα στο κρεββατι σου. Θα ειναι σαν συνεχεια του κρεββατιου σου αλλα λιγο χαμηλοτερα. ετσι θα καταλαβαινει μεχρι που να απλωσει την αριδα της και εσυ θα μπορεις να αγκαλιαζεις την κοπελα σου ανενοχλητος!!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλησπέρα,

το λογικό είναι να βάλεις όρια. Εγώ κοιμάμαι με το λύκο από ογδόντα ημερών που ήρθε σπίτι. Αντίστοιχα η μεγάλη μου κοιμόταν στο μαξιλάρι όσο ήταν μωρό, από έξι μηνών δεν ξανακοιμήθηκε πάνω στο κρεββάτι. Μου αρέσει να κοιμάμαι με το σκύλο μου. Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο σκύλος κοιμόταν πάντα δίπλα μου. Πρόσφατα μου έσπασε η πλαινή τραβέρσα του κρεβατιού και μέχρι να τη φτιάξω κοιμάμαι σε ένα μπαουλοντίβανο που έχω σπίτι μου, το οποίο είναι μονό. Εκεί δυσκολευόμαστε.
Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι όταν έρχεται η κοπέλα μου σπίτι ή πάω εγώ στο δικό της. Το ροτ της και το χάσκι μου δεν έχουν πρόβλημα να περιοριστούν κάτω απ' το κρεββάτι ή δίπλα του, αλλά το βέλγικο θέλει να είναι δίπλα μου κι αυτό δημιουργεί προβλήματα.

Αυτοί ίσως είναι λόγοι να το ελέγξεις από νωρίς, άλλωστε πρόκειται για μια μεγαλόσωμη φυλή.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Συμφωνω με τα ορια που σου ειπαν οτι πρεπει να βαλεις.
Απο την αλλη καταλαβαινω ποσο θελεις να κοιμαται μαζι σου.
Εμεις εχουμε βρει την λυση για να ειμαστε ολοι ικανοποιημενοι. Βεβαια προκειται για σκυλο 20 κιλων.
Η μικρη ηθελε να κοιμαται μαζι μας και οταν μεγαλωσε αρκετα ανεβαινε στο κρεββατι απο μονη της. Αυτο που καναμε ηταν να την κατεβαζουμε συνεχεια και να την παμε στο κρεββατι της. Το ιδιο και για τον καναπε. Επειδη ομως το θελαμε το χουζουρι και στον καναπε και στο κρεββατι της μαθαμε να ανεβαινει με εντολη. Ξερει οτι εχει το κρεββατι της για να κοιμαται και ξερει οτι καποιες φορες της επιτρεπεται να κοιμηθει μαζι μας.
Και εννοειται οτι οταν κοιμαται μαζι μας δεν κοιμαται στα ποδια μας αλλα διπλα μας γιατι μια φορα που κοιμηθηκε στα ποδια μας κοντεψα να παθω αγκυλωση.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Συμφωνω με τα ορια που σου ειπαν οτι πρεπει να βαλεις.
Απο την αλλη καταλαβαινω ποσο θελεις να κοιμαται μαζι σου.
Εμεις εχουμε βρει την λυση για να ειμαστε ολοι ικανοποιημενοι. Βεβαια προκειται για σκυλο 20 κιλων.
Η μικρη ηθελε να κοιμαται μαζι μας και οταν μεγαλωσε αρκετα ανεβαινε στο κρεββατι απο μονη της. Αυτο που καναμε ηταν να την κατεβαζουμε συνεχεια και να την παμε στο κρεββατι της. Το ιδιο και για τον καναπε. Επειδη ομως το θελαμε το χουζουρι και στον καναπε και στο κρεββατι της μαθαμε να ανεβαινει με εντολη. Ξερει οτι εχει το κρεββατι της για να κοιμαται και ξερει οτι καποιες φορες της επιτρεπεται να κοιμηθει μαζι μας.
Και εννοειται οτι οταν κοιμαται μαζι μας δεν κοιμαται στα ποδια μας αλλα διπλα μας γιατι μια φορα που κοιμηθηκε στα ποδια μας κοντεψα να παθω αγκυλωση.
Aυτο θα θελα να της το μαθω κι εγω αλλα φοβαμαι να το ξεκινησω μηπως και μετα δεν ξανακατεβαινει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97