Ποιες εντολες πρεπει να μαθει??

karamipan

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
117
0
Μπορειτε να με πειτε ποιες εντολες ειναι <<απαρετητες>> για βασικη υπακοη??Και ποιες θα ηταν καλο να μαθει..? Και επισης αμα μπορειται αναφερεται οσες εντολες γνωριζεται...Ευχαριστω πολυ:rolleyes:;)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μπορειτε να με πειτε ποιες εντολες ειναι <<απαρετητες>> για βασικη υπακοη??
Κάτσε, κάτω, μείνε, έλα & μαζί

Και ποιες θα ηταν καλο να μαθει..?
Όλες όσες εξυπηρετούν είτε την εξασφάλιση της ομαλής συμβίωσής σας και την ασφάλεια του σκύλου, την δικιά σου και των γύρω σου. Επίσης όσες σχετίζονται με τυχόν εργασία ή άθλημα στο οποίο λαμβάνει μέρος ο σκύλος.

Και επισης αμα μπορειται αναφερεται οσες εντολες γνωριζεται...
Λοιπόν... Ξέρω το "βρες το πιο κατάλληλο υλικό για την συγκεκριμένη δουλειά", το "τύπωσέ τα και φέρτα", το "πάρε προσφορά", το "πες του να τα στείλει ΤΩΡΑ!" και πολλά άλλα. Και απο βασική εννοείται το "βρες τι θα φάμε", "βγάλε τα σκουπίδια", "ψώνισε" κοκ. :p:D

Σοβαρά (και ελπίζω να μην παρεξηγείς την πλάκα), δεν ξέρω αν έχει νόημα να αρχίσουμε να αραδιάζουμε εντολές. Είναι τόσες πολλές και διαφορετικές, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός και την καθημερινότητά του με τον σκύλο του. Ίσως αν μας πεις τι προσδοκίες/στόχους έχεις από την εκπαίδευση του σκύλου σου μπορούμε να προτείνουμε κάτι πιο συγκεκριμένο :)

patrycja

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
48
0
37
Athens
Συμφωνώ με xotikouli
θα προσθέσω κ την εντολή "stop" όταν περνάτε δρόμο ώστε να σταματάει μιας κ αυτή μπορείς να την αλλάξεις με το "κάτσε"

μπορείς να του μάθεις κ να ξαπλώνει , να πηδάει , να δίνει πόδι , να κολλάει πέντε , να κάνει κολοτούμπες ... διάφορα πράγματα που θα σας χαρίζουν ποιοτικό κ διασκεδαστικό χρόνο μαζί

προσοχή μόνο στις λέξεις κ στον τρόπο ;)

εμείς δεν έχουμε μάθει πολλές εντολές μόνο το "κάτσε κατω" , "έλα δω" , "μείνε" , "stop" , "πάμε" αλλά κ αυτές τις μαθαίνουμε ακόμα ειδικά στο πάρκο που κάνουμε νάζια όταν δε θέλουμε να φύγουμε ή ερωτευόμαστε κάποια όμορφη σκυλίτσα , στο σπίτι όμως επαγγελματίες - ακόμα κ το πιάτο με το φαγητό αφήνουμε αν το απαιτεί η εντολή .. ο Φίνιαν βασικά γιατί ο Μπίλλυ είναι πιο πεισματάρης κ θέλει αρκετή δουλειά ακόμη :rolleyes:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λοιπόν... Ξέρω το "βρες το πιο κατάλληλο υλικό για την συγκεκριμένη δουλειά", το "τύπωσέ τα και φέρτα", το "πάρε προσφορά", το "πες του να τα στείλει ΤΩΡΑ!" και πολλά άλλα. Και απο βασική εννοείται το "βρες τι θα φάμε", "βγάλε τα σκουπίδια", "ψώνισε" κοκ.
:D:D

Θεωρώ απαραίτητο να ξέρει το "άστο".
Συμφωνω απολυτα!!! ισως σε καποιες φασεις και να σωσει..
Πολυ σημαντικη εντολη..!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Επειδη ειμαι στην ιδια φαση και εγω οσον αφορα τις εντολες που πρεπει να μαθει για καλυτερη συμβιωση μαζι μου,εχει μαθει ηδη την εντολη "κατσε","κατω","μεινε"(με λιγα προβληματακια αλλα συνεχιζουμε),και τωρα μολις ολοκληρωθει η εντολη μεινε και την "κλειδωσει" καλα τοτε θα προχωρησω στην εντολη "αστο"!Και ειναι μολις 2 μηνων και 1 εβδομαδας!

Νομιζω οτι αυτες ειναι η στοιχιωδεις εντολες για να επικοινωνειτε στην καθημερινοτητα σας!Προσωπικα,αν θελετε την γνωμη μου αρκουμαι σε αυτες και για περαιτερω μετα τους 6 μηνες σε μαθηματα εκπαιδευσης για εμπλουτισμο αυτων!

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
το μεινε δεν ειναι λιγο πιεστικη εντολη για κουταβι 2 μηνων??
(δεν ξερω,ρωταω για να μαθω..)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γιατι τι του πιεζουμε?Αμα παρει γραμμη και το μαθει δεν βρισκω το λογο να πιεστει!

Το "κατσε" που πρεπει να του λεμε πριν του βαλουμε το μπολ κατω να φαει ειναι και αυτο πιεστικο?

Εγω δεν θα ηθελα ο σκυλος μου εξαιτιας της τωρινης "πιεσης" να πηδαει πανω αργοτερα οταν θα του βαζω το φαγητο του!Θα ειναι και 40φευγα κιλα!

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
ναι δεν λεω για ολες τις εντολες απλα λεω για το μεινε νομιζω οτι καπου το ειχα διαβασει.πιθανον να κανω και λαθος.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Η ΠΙΟ σημαντική για μένα είναι το "Έλα".
Από εκεί και έπειτα: "κάτσε", "περίμενε", "heel" (ή περπάτημα δίχως τράβηγμα), "άστο".

Πολύ με έχει εξυπηρετήση η εντολή που του λέω "other". Όταν περπατάει με λουρί (ή και δίχως λουρί πλέον) και είναι στην αριστερή μου πλευρά για παράδειγμα να πάει στη δεξιά μου αλλά περνώντας από πίσω μου.

Παλιά ενώ περπάταγε αριστερά μου, έμπαινε μπρος στα πόδια μου και πέρναγε δεξιά μου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύω να πέσω αν δεν είμαι προσεκτική (είμαι σίγουρη ότι έχει τύχει σε πολλούς και καταλαβαίνετε τι εννοώ)

Πλέον αλλάζει πλευρές περνώντας μόνο από πίσω.

baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
Για καποιον που εχει σκεφτει να παει τον σκυλο του για βασικη υπακοη, ειναι σωστο να του μαθαινει απο μονος του καποιες απο αυτες τις εντολες πριν τον αναλαβει ο εκπαιδευτης?

karamipan

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
117
0
εγω προσωπικα του εχω μαθει ελα μεινε κατσε ξαπλα μη. Και επειδη θα παω για εκπαιδευση..θελω να με πειτε εντολες... Γιατι με ειπε να τις σημειωσω και να του τις δειξω και να ξκινησουμε..το μαζι τοαστο καιαλλες αλλαδεν με ερχονται οποτε καταλαβατε γιατι ρωταω?? Ευχαριστω πολυ μεχρι τωρα!:D

karamipan

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
117
0
βαιζ στην βασικη υπακοη αμα δεν κατσεις να του τ δειξεις εσι δεν προκειτε να σε ακοθυσι ποτε το σκυλι και στηνουσια ο εκπαιδευτης εκπαιδευη εσενα...:rolleyes:

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
ε ναι λογικα μεχρι 6 μηνων που ξεκινανε την βασικη υπακοη θα χρειαστει να του μαθεις καποιες εντολες...μπορει να μην μαθει να περπαταει τελεια διπλα με το λουρι αλλα το κατσε,ελα, και αυτα δεν θα τα μαθει??

baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
Ναι λογικα θα μπορεις να του τα μαθεις, απλα το πιθανοτερο να του τα μαθεις του σκυλου με λαθος τροπο, αυτο ρωταω..αν ειναι "σωστο" να του μαθαινουμε εντολες σε πολυ μικρη ηλικια και πριν ερθει σε επαφη με καποιον επαγγελματια..μηπως ετσι ειναι δυσκολοτερο για τον σκυλο να "ξαναμαθει" αυτες τις εντολες που πιθανον να του εχουμε δειξει εμεις με τον δικο μας τροπο! Δεν λεω οτι ειναι λαθος..απλα αναρωτιεμαι ;)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Για καποιον που εχει σκεφτει να παει τον σκυλο του για βασικη υπακοη, ειναι σωστο να του μαθαινει απο μονος του καποιες απο αυτες τις εντολες πριν τον αναλαβει ο εκπαιδευτης?
Ξερεις νομιζω οτι τελικα την εχουμε παρεξηγησει την εννοια βασικη υπακοη!Η βασικη υπακοη δεν ειναι τιποτα αλλο απο 5-6 λεξεις που θα πρεπει να μαθει απο εμας απο τοτε που θα αποκτησουμε!Θελω να πω οτι την βασικη υπακοη δεν την φτιαχνει ο εκπαιδευτης ουτε πρεπει να διδαξουμε στον σκυλο αυτες τις εντολες για να τον παμε στον εκπαιδευτη!Οχι!Για εμας ο κανουμε για να μπορουμε να επικοινωνουμε πιο ωραια καθε μερα που θα συναναστρεφομαστε με τον σκυλο μας!Αν ο σκυλος εχει μαθει σε ικανοποιητικο επιπεδο ΓΙΑ ΕΜΑΣ και ειμαστε ευχαριστημενοι τοτε δεν προχωραμε σε εκπαιδευτη!Τονιζω το ΕΜΑΣ γιατι ας πουμε εμενα με ικανοποιει που εχει μαθει αυτες τις εντολες και ειμαι οκ ασχετα αν δεν με ακουει καποιες φορες,μπορει αλλος να μην ειναι ικανοποιημενος με αυτα που του εχει μαθει ή μπορει να μην του τα διδαξε ετσι οπως ηθελε!Θελω να πω οτι στον εκπαιδευτη δεν θα τον παμε και θα τον μαθει αυτος καποια πραγματα,αντιθετα μαλιστα, θα ΠΡΕΠΕΙ εμεις απο το σπιτι να τον εχουμε μαθει και επειτα ο εκπαιδευτης θα εμπλουτισει με σωστους χειρισμους και εκφρασεις σωματος κτλ κτλ τις εντολες αυτες!!!Δεν ξερω αν τοποθετηθηκα σωστα αλλα ετσι το σκεφτομαι εγω!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul