Ποια είναι η ιδανική διατροφή για Παπιγιόν?

PrincePapillon

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
142
1
12
Πρόσφατα πήγαμε στην έκθεση μορφολογίας στη Θεσσαλονίκη κι εκεί είχε αρκετές εταιρείες με διάφορες τροφές.
Μας έδωσαν διάφορα δείγματα δωρεάν τροφές αφού πρώτα ρωτούσαν τι του δίνω και αμέσως έπεφτε τρελό θάψιμο.
Τροφές κροκέτες δείγματα:
- ψάρι, πορτοκάλι, aloe vera, πράσινο τσάι
- κοτόπουλο, ψάρι, καλαμπόκι, ρύζι, αυγό, σπανάκι
- ψάρια, ωμέγα 3 (τρώει ο σκύλος ψάρια?!?)

Του έδωσα να δοκιμάσει όλα τα puppy δείγματα στις μέρες αυτές και τα έφαγε άλλα με όρεξη, άλλα αδιάφορα. Δεν είναι βέβαια και φαγανός...
Αυτό που παρατήρησα ήταν ψαρίλα στην ανάσα του, αρκετά μεγάλα και ανυπόφορα βρωμερά κακά (σε σχέση με πριν!).

Επίσης είδα και κονσέρβες σε πολλές γεύσεις...

Μπερδεύτηκα... Ποια είναι η καλύτερη τελικά για το κουτάβι μου?

Ο εκτροφέας μου πρότεινε Royal Canin Extra Smal Junior την οποία δίνω στο κουτάβι και όταν δεν την τρώει άλλο και αρχίζει τις ιδιοτροπίες του, του δίνω την Κτηνιατρική σειρά της Royal Canin Pediatric Junior Small Dog

Πως σας φαίνονται οι τροφές που του δίνω?

Πολλοί είδα κάνετε BARF...
Μήπως να του μαγειρεύω καλύτερα και να μην τρώει ετοιματζίδικα?
Ο συνδυασμός κονσέρβα+κροκέτα μήπως είναι καλύτερος?
Αχ θέλω το καλύτερο για το μικρούλι μου!

PrincePapillon

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
142
1
12
Επειδή είμαι άσχετη με δοσολογίες και υλικά για διατροφή σκύλου προσαρμοσμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες του ας δούμε καλύτερα ποιοτικές κροκέτες και κονσέρβες ή ό,τι άλλο...

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Υπαρχουν πολλα θεματα για ξηρες τροφες, εχει υπεραναλυθει το θεμα πλεον! Καλες ξηρες τροφες πολλες, τωρα τι καθεται στον καθε σκυλο εχει σημασια! Αν η royal του καθεται καλα μη την αλλαξεις

Sent from my iPad using Tapatalk HD

PrincePapillon

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
142
1
12
Οι άλλοι από τις εταιρείες εκεί στην έκθεση που με ρωτούσαν τι του δίνω μόλις έλεγα Royal Canin Junior Extra Small μου έλεγαν άπαπα καλαμπόκια κότα είναι τι το δίνεις το σκυλί, το καλύτερο ότι είναι τα ψάρια κροκέτα και του λέω κι εγώ άπαπα γάτα το πέρασες το σκυλί μου και μου απάντησε οτι ο σκύλος τρώει ψάρια και η γάτα κρέας!!! Κι αυτά που ξέρω θα τα χάσω...
Ο καθένας το εμπόρευμα του παινεύει αλλά στα φυλλάδια μαζί με τα δείγματα κανείς δεν γράφει τόσο αναλυτικά το τι περιέχει και σε τι ποσότητες η τροφή. Η Royal Canin από την άλλη τα γράφει όλα πολύ αναλυτικά...
Θεσσαλονίκη μένω, ό,τι και να μου προτείνεται θα το βρω.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Συμφωνώ με aouimbae... αν του κάθεται καλά μη την αλλάξεις. Όμως ο σκύλος μια χαρά τρώει το ψάρι όπως σου είπαν. Μη κολλάς στα στερεότυπα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και φυσικά μπορείς να ρωτήσεις τον εκτροφέα σου αν υπάρχει κάποια τροφή που θεωρεί καλή για τη φυλή. Αν και περισσότερο μετράει ποια θα του κάτσει.

Τώρα σχετικά με τη barf, την προτιμώ από τις ξηρές, αλλά σε κουτάβι 3 μηνών πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να δώσεις και σε πόση ποσότητα γιατί μιλάμε πως κάθε μήνα θα πρέπει να αλλάζει η δοσολογία.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω θα εμενα σε Royal canin....Ειδικα σε κουταβι.
Ολοι λεγαμε παλια "απαπαπαπα καλαμποκια" αλλα στην πραξη ειδαμε τι δουλευει κ τι οχι...
Αφου δουλευει λοιπον για το κουταβακι σου η RC ,μην την αλλαζεις.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Οι άλλοι από τις εταιρείες εκεί στην έκθεση που με ρωτούσαν τι του δίνω μόλις έλεγα Royal Canin Junior Extra Small μου έλεγαν άπαπα καλαμπόκια κότα είναι τι το δίνεις το σκυλί, το καλύτερο ότι είναι τα ψάρια κροκέτα και του λέω κι εγώ άπαπα γάτα το πέρασες το σκυλί μου και μου απάντησε οτι ο σκύλος τρώει ψάρια και η γάτα κρέας!!! Κι αυτά που ξέρω θα τα χάσω...
Ο καθένας το εμπόρευμα του παινεύει αλλά στα φυλλάδια μαζί με τα δείγματα κανείς δεν γράφει τόσο αναλυτικά το τι περιέχει και σε τι ποσότητες η τροφή. Η Royal Canin από την άλλη τα γράφει όλα πολύ αναλυτικά...
Θεσσαλονίκη μένω, ό,τι και να μου προτείνεται θα το βρω.
η γατα στη φυση δεν τρωει ψαρι ή τρωει ελαχιστο! δεν ξερω γιατι ολοι πιστευουν γατα=ψαρι αλλα αυτο δεν ισχυει!

εγω θα προτιμουσα ακανα..

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Εγώ θα προτιμούσα
1. Barf
2. Μαγειρευτό
3. Mια grain free τροφή όπως πχ Acana.
Μεγάλη προσοχή στην ποσότητα! H Acana θέλει αρκετά λιγότερη ποσότητα ανά ημέρα από RC.

PrincePapillon

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
142
1
12
Ο εκτροφέας από την αρχή μου πρότεινε Royal Canin Extra Small Junior μέχρι να γίνει 8 μηνών και έπειτα σταδιακά να αλλάξουμε.
Πραγματικά του άλλαξα πάλι τροφή και 4 φορές που δεν τον πρόλαβα, σε χρόνο dt έφαγε τα κακάκια του!
Αηδία απίστευτη... Έτσι μου ήρθε στον κλίβανο να τον βάλω τον σκατούλιακα!!!
O κτηνίατρος είπε πως η Acana δεν είναι καλή για τον σκύλο μου γιατί έχει κάποια συστατικά σε μεγάλη ποσότητα και δεν μπορεί να τα αφομοιώσει το κουτάβι και κάνοντας κακάκια θα είναι πάλι τροφή (κατά κάποιο τρόπο).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog