Πληροφορίες για πεκινουά;

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες για τα πεκινουά, αν υπάρχουν κάποιοι από σας που να ξέρουν... Στην αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο κ είπα να ανοίξω καινούριο θέμα.

Ο λόγος? Πρόσφατα ο αδερφός μου απέκτησε ένα θυληκό πεκινουά 4 μηνών. (ο αδερφός μου δεν κατέχει πολυ τα του η/υ οπότε ανέλαβα εγώ).

Φυσικά το απέκτησε με λίγο παράδοξο τρόπο... Ένας γείτονας τους είχε αγοράσει τη μικρή από πετ σοπ δυστυχώς, αφού είχε πείσει τη γυναίκα του με τα χίλια ζόρια. Όμως στην πορεία τα πράγματα σκούρηναν... Η γυναίκα του, μανιακή με την καθαριότητα, δεχόταν τη μικρή μόνο στο μπαλκόνι. Αυτός ευτυχώς το λυπόταν το κουτάβι κι αποφάσισε να το χαρίσει για να μην περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στο μπαλκόνι. Κάπως έτσι, κι αφού έτσι κι αλλιώς είχε στο πρόγραμμα να αποκτήσει ένα μικρόσωμο σκυλακι, την πήρε ο αδερφός μου τη μικρή μαζί με όλη την προίκα της.

Φυσικά έκανε μια έρευνα στο ιντερνετ πριν την πάρει για να δει περι τινος πρόκειται, αλλα θα βοηθούσε πολύ αν κάποιος ήξερε πέντε πράγματα παραπάνω να μας πει. Να σημειώσω εδώ οτι ο αδερφός μου έχει και δύο κορούλες, 8 και 6 έτων, η μικρή είναι και λίγο ζιζάνιο..το λέω μήπως παίζει κάποιο ρόλο...

Εγώ του είπα κάποια βασικά πράγματα σε σχέση με τα παιδιά και στο πως πρέπει να μάθουν να σέβονται το σκυλί κλπ κλπ, αλλά όπως ξαναείπα, όποια άλλη βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Δεν λες ομως τι πληροφοριες ψαχνεις? Για τον χαρακτηρα της φυλης? Ειναι πεκινουα ή θιβετιανο σπανιελ? Πιο ειδικος νομιζω στο φορουμ σε αυτη την ρατσα ειναι το μελος tangerin

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Έχεις δίκιο, δεν διευκρίνησα.
Πληροφορίες σχετικά με την συμβίωση με τη συγκεκριμένη φυλή, αν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, και το πιο σημαντικό, από τι είδους προβλήματα υγείας μπορεί να κινδυνεύει ένα πεκινουά, δεδομένου και οτι προέρχεται κ απο πετσοπ :(

Πεκινουά είναι, τουλάχιστον έτσι φαίνεται γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Τουλάχιστον με πεκινουά μοιάζει και πεκινουα γραφει στο βιβλιάριο του, όχι οτι αυτό λέει κάτι.

Αυτή είναι η μικρή...

Attachments

Last edited:

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
297
268
KORYDALLOS
κι εγω κοριτσακι πεκινουα εχω,και το αποκτησα με παρομοιο τροπο...ηταν δεμενη σε μπαλκονι(!!!!!):mad:.Τωρα περναει μαζι μας τελεια,μονο που τα παιδια μου ειναι εικοσι και κατι...
εννοω,τα πεκινουα δεν νομιζω οτι εχουν υπομονη σε ατσαλα παιχνιδια:rolleyes:...διορθωστε με αν κανω λαθος...
να την χαιρεστε παντως την μικρουλα,ειναι μια κουκλιτσα!
http://petz-pekingese.blogspot.com/

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κοκονο-πεκινουά μΕ μοιάζει!

Να την χαίρεστε Γιάννη!
Για την φυλή δεν γνωρίζω και πολλά, ένα "καλότυχη στην νέα της ζωή" πέρασα να πω...

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Για εμενα που ειμαι ασχετος με τη φυλη μου φαινεται δυσκολο να ξεχωρισω το θιβετιανο σπανιελ, απο τα πεκινουα που γινονται πολυ φουντωτα. Στην Ελλαδα ο κοσμος πολλες φορες τα λεει και τα 2 πεκινουα. Επειδη ρωτας για τον χαρακτηρα κι αν και ασχετος με τη φυλη οπως ειπα το μονο που μπορω να πω ειναι οτι εχω δει καποια πεκινουα που εχουν γινει υστερικα με τον τροπο που εχουν ανατραφει απο τους ιδιοκτητες τους κι εχω δει κι ενα που ζει στην ιδια πολυκατοικια με εμας που το εχουν δυο νεα παιδια κι ειναι ενα πολυ χαρουμενο σκυλι που ζηταει χαδια απο οποιον δει.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Η αλήθεια είναι οτι δεν τους νοιάζει καθόλου αν είναι 100% πεκινουά ή όχι, απλά ΑΝ είναι μήπως μαθαίναμε πέντε πράματα παραπάνω για τη φυλή :)

Πάντως έχει αποδειχτεί πολύ καλόβολο σκυλάκι, καθόλου ζημιάρα, πολύ ήσυχη και χαδιάρα και με τα παιδιά μέχρι τώρα τα πάει περίφημα. Ξαφνικά δέχτηκε πολλή αγάπη μαζεμένη και ήδη το ανταποδίδει απ'οτι φαίνεται :)
Ζει μέσα στο σπίτι φυσικά, της πήραν και καλή ξηρά να πάρει λίγο τα πάνω της γιατί την τάιζαν ότι λάχει οι προηγούμενοι, κ όλα κυλούν άψογα μέχρι στιγμής.

Παρόλα αυτά, οποιαδήποτε συμβουλή, ειδικά σε θέματα υγείας, είναι καλοδεχούμενη! :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τέλεια!

Ξέρεις ποιο είναι το επόμενο βήμα ε...κοινωνικοποιήση και ότι στερήθηκε τόσο καιρό!
Κοινωνικοποιήση και με τον δικό σου!Αρσενικός-θηλυκιά, μεγαλόσωμος-μικρόσωμη, θα ταιριάξουν νομίζω!

Προσπάθησε να τους έχεις και εσύ από κοντά είναι και κοντά οι ηλικίες με τον Jackson!

Άντε καλή συνέχεια εύχομαι...να την χαίρονται..

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Να 'σαι καλά Στέλιο! Με τον δικό μου τη φοβόμαστε λίγο γιατί είναι πολύ ατσούμπαλος, μα πάρα πολύ όμως, αλλά το 'χουμε στο πρόγραμμα κι αυτό για να μάθει πως είναι και τα μεγάλα,χαχα! Προς το παρόν παίζει με ένα πινσεράκι που είναι κι αυτό της ευρύτερης οικογένειας και με άλλα 2 πεκινουά που έχει κάποιος στην οικοδομή τους, οπότε πιστεύω είναι σε καλό δρόμο :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros