Πλίζζζ βοήθεια!!!

tarantoula

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2013
176
28
Είμαστε σχεδόν 6 μηνών και μαθαίνουμε χωρίς να τραβάμε σιγά σιγά το λουρί μας στην βόλτα. Όταν όμως όταν βλέπουμε περιστέρι ή γάτα δεν είμαστε τόσο συγκεντρωμένες στο περπάτημά μας. Δυστυχώς, όμως δεν με απασχολεί αυτό αλλά το ότι τις τρεις τελευταίες μέρες με το που θα δει άλλον σκύλο γαυγίζει υστερικά, πράγμα που δεν το έκανε! Έχω προσέξει ότι αυτό το κάνει όταν την έχω με το λουρί κοντά μου! Με το που θα την αφήσω λίγο πιο χαλαρή στο λουρί αν είναι μικρόσωμο το άλλο σκυλάκι θα πλησιάσει να το μυρίσει και αν είναι μεγαλόσωμο θα αρχίσει να κλαίει και θα χωθεί στα πόδια μου ακόμα και αν είναι μακριά. Το πρόβλημα μου είναι πως θα την κάνω να σταματήσει να γαυγίζει? Τώρα που είναι νωρίς!!! Δεν θέλω να τη μαλώσω αλλά και ούτε να της αποσπάσω την προσοχή με λιχουδιά γιατί θα το εκλάβει ως επιβράβευση! Τι να κάνω?????? Να επισημάνω ότι γενικότερα δεν γαυγίζει ποτέ.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Αρχικά να μην είσαι τόσο αγχωμένη. Πόσες φορές μέχρι τώρα έχει έρθει σε επαφή με άλλα σκυλιά?

tarantoula

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2013
176
28
Ουου!!Πολλές!!!!Από τότε που ήταν πιτσιρίκι και δεν είχε κάνει εμβόλια την έβγαζα βόλτα αγκαλιά. Τώρα την πάω συχνά και στο πάρκο του Φαλήρου. Βασικά δεν μπορώ να το καταλάβω αν το κάνει για να με προστατέψει ή για να προειδοποιήσει. Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατι το κάνει! Σημασία έχει να το κόψει γιατί γαυγίζει και με τραβάει απότομα κάθε φορά!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
όταν ρωτάω για το αν έχει έρθει σε επαφή δεν εννοώ αγκαλιά. Εννοώ κάτω, να μυριστεί να παίξει κλπ με άλλα σκυλιά.

tarantoula

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2013
176
28
Ναι την αφηνω να μυριστει και να παιξει με αλλα σκυλια. Ακόμα και στην βολτα. Δεν την περιορίζω.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Αν εκεινη την ωρα που γαυγιζει μπορεις και της τραβας την προσοχη με λιχουδια , καντο.
Πες της να κατσει και να μεινει , ωστε να σταματησει να γαυγιζει , και μετα δινεις λιχουδια.
Μετα διαλεγεις εσυ τι θα κανεις. Ή περιμενεις να φυγει ο αλλος σκυλος και αν η δικια σου γαυγισει παλι , ξαναδιορθωνεις. Ή φευγεις εσυ απο το σημειο. Ή τα φερνεις σε επαφη.