Πιο νέος δε γίνεται...

Hermess

New Member
9 Ιουνίου 2011
2
0
Καλησπέρα.
Είμαι στα πρόθυρα τελικά να πάρω ενα Jack Russell. Έχει γίνει μια ιδιωτική γέννα απο 2 καθαρόαιμα και σκέφτομαι να πάρω ένα. Ειδα τα θέματα περι εκτροφέων κλπ. Εσεις με αποτρέπετε απο το να το πάρω απο αυτή τη γέννα? τα ειδα σε βίντεο και σε φωτός, και τους γονείς και θα μπορέσω να τα δω και απο κοντά.

Τι λέτε? Ευχαριστώ πολυ.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Υπάρχουν λόγοι που να μην είμαστε απόλυτοι;

Ψάχνεις καθαρόαιμο σκύλο; Ποιος σου εγγυάται πως θα ειναιωκαθαροαιμος; Ποιος θα εγγυηθεί για το χαρακτήρα; Για την υγεία; Τα σκυλιά για ποιο λόγο τα ζευγαρωσε; Ειναι καλά δείγματα της φυλής (έχουν παει σε εκθέσεις μορφολογιας; ). Κληρονομικες ασθένειες; Οι χαρακτήρες τους; Ή απλά κάποιος πήρε 2 σκυλιά που μοιάζουν καθαρόαιμα και θα βγάλει χρήματα πουλώντας τα σε ανυποψίαστους πελάτες;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ειμαστε απολυτοι για αυτο που θελει ο καθε ενας για τον εαυτο του.δεν σου βαζει καποιος το μαχαιρι στο λαιμο.παρε απο εκει που θες εσυ.απλα μην περιμενεις να ακουσεις κατι διαφορετικο...υπαρχουν σχηματισμενες αποψεις για αυτα τα θεματα κ αυτα μονο θα ακουσεις.

τα πιο βασικα παρολα αυτα για μενα ειναι η υγεια.εστω οτι η καθαροαιμια ισχυει ,γιατι δεν αποκλειεται,η υγεια ειναι το πιο σημαντικο.τα σκυλια που θα ζευγαρωσουν,ειναι με λαθος κριτηρια επιλεγμενα.οποτε ισως γινει καποιο λαθος που θα το πληρωσεις εσυ...οχι,δεν θα την βαλει στραβα ο αρσενικος,αλλα κατι μπορει να ηταν στραβο σε προυγουμενη γεννα κ να βγει στο κουταβι που θα παρεις εσυ...το ξερεις εσυ αυτο?ουτε αυτοι που αποφασησαν την γεννα το ξερουν ,εσυ θα το ξερεις...

επισης,εστω οτι εχουν χαρτια αυτα τα σκυλια,ειναι καταλληλα αναπαραγωγης?εχουν εξετασεις?εχουν παει σε καποια εκθεση?εχουν κριθει καπως απο καποιον, η δυο ιδιωτες,ειπαν να πανε για καφε κ πανω στο τσακιρ κεφι ειπαν,ρε δε βαζουμε τα σκυλια μας να την βρουν ,να βγαλουμε κ κανα φραγκακι????

σου ξαναλεω,κανεις ο,τι θες.η πιο απλη κ συντομη απαντηση για την ερωτηση σου ,στο γιατι ειμαστε τοσο καθετη σε αυτο ,ειναι οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο αυτων που το εκαναν μετανιωσαν κ πονεσαν με αυτα που τραβηξαν αργοτερα.αθλιοι χαρακτηρες ζωων,αρρωστιες,θανατοι,ταλαιπωρια....

ταλαιπωρια που θα εχουν κ οι γονεις κ ειδικα η μανα των κουταβιων...αν ζαχαρωθουν οι ιδιωτες ,θα ξανακανουν γεννα...ξανα κ ξανα θα βιαζουν την θυληκια για να γουσταρουν αυτοι καλοκαιρινες κ χειμερινες διακοπες.καλα οκ,μπορει να ταιζουν κ την φαμιλια με αυτα τα λεφτα,αλλα πισω απο αυτο δεν υπαρχει κανενα ζωοφιλικο αισθημα...

οποτε,για ακομη μια φορα,δικη σου η αποφαση.μπορει να παρεις ενα καλο ζωο,μπορει κ οχι....για να σε βοηθησω κ αλλο ,σου δινω εγω το νουμερο του τζοκερ!!! 3!!

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
τους λογους που ειστε απολυτοι σε αυτο. καλοπροαιρετα το λεω.
Θα σου πω εγώ ένα και μόνο λόγο:

Β

Ι

Ο

Λ

Ο

Γ

Ι

Α

Δεν έχω σκοπό να σου κάνω το μπαμπούλα αρκετά τον έκανα τις τελευταίες μέρες. Αν η διασταύρωση δεν είναι επιλεκτική βάσει κριτηρίων δεν έχει καμία σημασία για 'μενα, διότι τα ρίσκα αυξάνονται πάρα πολύ. Πήγαινε σε ένα, σε δέκα, σε πενήντα καταφύγια, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις αδεσποτάκι που να μοιάζει με ράσσελ, θα κάνεις και κάτι καλό, θα το πάρεις και τσάμπα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Οταν θες jack rassel (ή οποιοδηποτε συγκεκριμενη φυλη) το θες γιατι σου αρεσει εμφανησιακα αλλα και γιατι σου αρεσει ο χαρακτηρας του κτλ κτλ
Αρα ο εκτροφεας ειναι μονοδρομος για να αποκτησεις αυτο που θες που θα ειναι και αυτο που θες
οποιαδηποτε αλλη πηγη αποκτησεις τοσο μορφολογικα, οσο και ο χαρακτηρας ειναι ρωσικη ρουλετα. Το θεμα υγειας μην το πιασω καλυτερα.

Η υιοθετηση ενος αδεσποτου ή σκυλου καταφυγιου ειναι ισως και παλι ρωσικη ρουλετα αλλα ειναι μια αποφαση που την παιρνει καποιος συνειδητα. Διαλεγει τον σκυλο ισως κιnder εκπληξη αλλα το κανει με αγαπη για αυτα τα πλασματα που τυποι σαν αυτοι που περιγραφεις πεταξαν στον δρομο αδιαφοροντας για το τι θα απογινουν

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
μιας και το translator δουλεύει να σου πω ότι έψαξα και εγώ,για κάποιον που να είχε γεννα μαλινουά η κάποιο ημίαιμο που να του μοιάζει,πριν ωμος κάνω κίνηση το έψαξα! όπως και esh αυτή την στιγμή,και τελικά κατέληξα σε εκτροφείο με χαρτιά με εξετάσεις με διάκρισης,και όχι για αυτά που έγραφαν εδώ μέσα τα παιδιά,όχι πως κάνουν λάθος,αλλα στο τι ζητούσα εγώ από το σύντροφο που θα έχω 10-12 χρονια διπλα μου.δεν θέλω να μοιάζει με μαλινουά αλλα να είναι!! γιατί πίστεψε με είναι μεγάλη διαφορα το jack του εκτροφέα,από jack ενός που έβαλε την γεννα.κοίταξα και σε petshop γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για "εκτροφικο" σκυλί,αλλα και πάλι έκανα πίσω γιατί και πάλι δεν ξέρεις τι θα πάρεις.άντε δες και λίγο παραέξω σε κάποιον εκτροφέα και άντε δες τα σκυλιά του κυριου που λες.