Πετσοπικό κουτάβι vs byb κουτάβι

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλημερα.Για οσους δε γνωριζουν-θυμουνται:Εχω μολοσσο απο πετσοπ και ο πατερας μου μιγα γερμανικο ποιμενικο κουταβι.

Πηρα προχθες το κουταβι του πατερα μου να το κατεβασω στο κεντρο,να δει φασαρια,κοσμο πολυ,θορυβους,κτλ

Το κουταβι στην αρχη επιφυλακτικο,οχι φοβισμενο,μυριζε τα παντα,κοιτουσε τα παντα,πηγαινε απο εδω,πηγαινε απο εκει,κουτουλουσε στις τζαμαριες των μαγαζιων,λερωνε ολα τα δεντρα,απομακρυνοταν απο εμενα(τεντωνε λουρι δηλ),κτλ...

Καποια στιγμη ακουσε θορυβο εξατμισης νομιζω και φοβηθηκε.Ουρα στα σκελια,μαζεμενο κορμι.Για 2''!Για 2''!Αυτο ηταν.Συνεχισε ανενοχλητο.Οτι θορυβο ακουγε,γυρνουσε κοιτουσε ή σταματουσε και αμεσως συνεχιζε.Τους ανθρωπους φοβαται λιγο..

Τρελαθηκα!Δεν το περιμενα.Νομιζα οτι θα ηταν χ#σμενο απο το φοβο του,συγκρινοντας απο τον δικο μου οταν ηταν κουταβι.Ενα κουταβι κολλημενο πανω μου,το φοβιζαν τα παντα,θορυβοι,μεγαλα αντικειμενα,ανθρωποι,αερας...Αν συνεβαινε κατι που θα τον ταραζε,μας χαλουσε οοολη τη βολτα.Ο Εκτορας μεγαλωσε Καισαριανη μεχρι 12 μηνων και εδω στα Χανια ειμαστε συχνοτατα στο κεντρο,εχει ταξιδεψει αρκετες φορες,εχει παει σε πολλα μερη.Εχει δεχτει τρελη κοινωνικοποιηση.Ακομα ειναι επιφυλακτικος σε καποια,εχει ξεπερασει και πολλα ομως.

Μετα απο τη βολτα με το κουταβι,γυρισα χαρουμενη για το ιδιο και στεναχωρημενη για τον δικο μου.Νομιζα πανω κατω οτι ολα τα κουταβια,ετσι ειναι στην αρχη.Οχι τελικα ομως.Το δικο μου ηταν ετσι λογω puppy mills.

Νιωθω ομως και περηφανη ποοοοσα εχει ξεπερασει τελικα ο Εκτορακος μου.Που ηταν και που εχει φτασει.Δεν ξερω αν μπορει να βελτιωθει κι αλλο,αλλα πραγματικα εχει υπερβει τον εαυτο του.Τωρα το συνειδητοποιησα,συγκρινοντας.Οταν γυρισα σπιτι,τον ταραξα στα φιλια και στις αγκαλιες.

Ας μη σχολιασω λοιπον τη διαφορα που φανταζομαι πως θα εχει ενα κουταβι byb με ενα κουταβι εκτροφεα.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ;;;;;;;;;;;;;
ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ρόλο παίζει σίγουρα πώς μεγάλωσε, αλλά το κάθε κουτάβι έχει και τον χαρακτήρα του. Ο δικός μου παράδειγμα δεν φοβόταν τίποτα (εκτός από την πρώτη μέρα που κρυφτηκε πίσω από τα πόδια μου όταν είδε σκύλο, αλλά γρήγορα ξεψάρωσε). Αυτές τις μέρες κάνουμε παρέα σε ένα κουταβάκι Greater Swiss Mountain Dog, 3ών μηνών, από ένα καλό εκτροφείο της Τσεχίας που κόστισε στα αφεντικά του 1200 γιούρο (τσιπάκι, πεντιγκρί, και όλα που αναγράφονται στο "τι πρέπει να εκτιμήσουμε σε έναν εκτροφέα"). Το συγκεκριμένο κουτάβι είναι αρκετά φοβιτσιάρικο, την πρώτη μέρα δεν έφευγε ούτε εκατοστό από το αφεντικό του. Τώρα σιγά σιγά απελευθερώνεται, αλλά με ένα βήμα μπρος - δυο πίσω. Το βλέπεις να αρχίζει να χοροπηδάει για δευτερόλεπτα και να ξεχνιέται, αλλά μετά από λίγο -σβουρ!- πίσω στο αφεντικό του! Και όποτε βλέπει κάποιο καινούριο άνθρωπο γαβγίζει από το φόβο του! Αυτά...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν κρινω το κουταβι απο την πρωτη μερα,αλλα η διαφορα που ειδα εγω τεραστια.
Και ομολογούμενη την ασχετοσυνη μου με εκτροφεις,θεωρω,οτι κατι λαθος πηγε στους λιγους μηνες της ζωης του κουταβιου του εκτροφεα και ειναι τοσο φοβισμενο.Θα φανει ομως στην πορεια.Αλλο φοβισμενο σκυλι,αλλο φοβικο σκυλι.

Αυτο που λες παντως με συμφερει να το δεχτω,αλλα δεν μπορω.Μετα απο αυτο που ειδα με το κουταβι του πατερα μου,κρινω οτι ο Εκτορας ειχε τερααααστια θεματα οταν τον πηρα και οχι μονο θεμα χαρακτηρα.Παραδειγμα τωρα τον χαρακτηριζω επιφυλακτικο ίσως και ντροπαλο.Τοτε ηταν ..... αστα.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Και εγώ νομίζω πως κάθε κουτάβι πρέπει να κριθεί διαφορετικά,ανάλογα με την φυλή κιόλας,μην το ξεχνάμε αυτό!Και εγώ το δικό μου απο pet shop το πήρα (λαμπραντόρ) αλλά πρόβλημα μέχρι στιγμής στις όποιες βόλτες έχει κάνει,δεν είχαμε ουσιαστικο,δεν την βγάζω και συχνά σε πάρκα με σκύλους κτλ. οπότε δεν μπορώ να έχω και μία ορθή εικόνα,βγαίνει μόνο για την ανάγκη της και ξανά μέσα μέχρι να ολοκληρώσουμε την σειρά εμβολίων!Μία φορά που έτυχε να την βγάλω σε ένα πάρκο μια χαρά ήταν με όλα τα σκυλιά,φιλική,όλο χαρές,σε διάφορους θορύβους απλά έδινε κάποια προσοχή και μετα συνέχιζαμε κανονικά!Λέτε να χω και εγώ αντίστοιχο πρόβλημα αργότερα;;Βέβαια μεγαλώνει και με άλλο σκύλο στο σπίτι οπότε αυτό είναι ενα θετικό ετσι δεν είναι;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
είναι γεγονός όμως ότι η μεταφορά με κούτα και η παραμονή στην γυάλλα είναι ότι χειρότερο για τα σκυλάκια (μαζί με το απαράδεκτο νεαρό της ηλικίας τους)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δυστυχώς-λόγο του φαινόμενου διαβάζω μόνο τίτλους και τα σύντομα πόστ :(

βέβαια η skylakos είπε "Ας μη σχολιασω λοιπον τη διαφορα που φανταζομαι πως θα εχει ενα κουταβι byb με ενα κουταβι εκτροφεα.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ;;;;;;;;;;;;;
ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ! "

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ότι παρατηρείτε εντόνως προβληματικός χαρακτήρας στα σκυλάκια απο pet shop.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ρε παιδια!Με μπερδέψατε ακομα και σε δικο μου θεμα!

Εγραψα την εμπειρια μου με 2 κουταβια απο διαφορετικο περιβαλλον.Εννοειται δεν ισχυω τα byb αλλα ακομα κι αυτα ειναι καλυτερα απο πετσοπικα.

Συμφωνω για διαφορα ρατσας,κτλ, αλλα δε νομιζω οτι οι φοβιες που ειχε ο εκτορας ηταν λογω χαρακτηρα.Ηταν λογω προελευσης.Αλοιμονο και γεννιούνται τετοια σκυλια με τοσες φοβιες εξ αρχης.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εννοειται δεν ισχυω τα byb αλλα ακομα κι αυτα ειναι καλυτερα απο πετσοπικα.
Ας μην ψάχνουμε να βρούμε ανάμεσα στα δύο τι είναι καλύτερο..γιατί απλά τίποτα δεν είναι καλύτερο.

Είναι σαν να λέμε..τι προτιμάω να φάω.. χαλασμένο κρέας ή χαλασμένο κοτόπουλο..και στα δύο θα πάθω δηλητηριάση και ανάλογα πολλά..

Δεν υπάρχει "καλύτερη" χειρότερη επιλογή..υπάρχει απλά χειρότερη επιλογή..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97