Περι τουαλετας

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Χθες πηρα το κουταβακι μου και περιμενω να μου ερθει το crate που το εχω κανει παραγελλια απο το ebay. Ωστοσο εχω ηδη ξεκινησει την εκπαιδευση τουαλετας.Πηρα τις σχετικες πανες και πηρα και ενα σπρευ (Attractive spray της Taffarm) το οποιο προσελκυει τα κουταβια για την αναγκη τους στο σημειο που εχεις ψεκασει με αυτο. Ξερετε αν ειναι αποτελεσματικα και αν υπαρχει καποιο καλυτερο προιον ή κατι αλλο εναλλακτικο?

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Είμαι της άποψης ότι καλύτερα είναι να μάθεις το σκυλί να κάνει την ανάγκη του πάντα έξω, ειδικά αν σκέφτεσαι να το έχεις μέσα στο σπίτι.
Όταν ξυπνάει και όταν τρώει βγάζε τον λίγο έξω (το λίγο είναι σχετικό, χτες το βράδυ ήμουν πάνω από 1 ώρα και περίμενα να κάνει την ανάγκη του...:D) και σε λίγο θα ανακουφιστεί οπότε τον ξαναβάζεις μέσα.
Μπορεί (και είναι) να είναι λίγο κουραστικό αλλά σιγά-σιγά κι εσύ θα μάθεις το πρόγραμμά του αλλά κυρίως κι αυτός θα συνηθίσει και θα περιμένει να τον βγάλεις έξω για να κάνει την ανάγκη του.
Μετά από μόλις 3 μέρες, μπορώ να πω ότι ήδη έχει αρχίσει και πάει πολύ καλύτερα στο θέμα αυτό...
Αλήθεια από κλαψούρισμα πως πήγες τα πρώτα βράδια ? εμένα μου έκανε εντύπωση ότι δεν έβγαλε άχνα καθόλου μέσα στο crate...:eek:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το crate θα κανει δουλεια αλλα θα ειναι σταδιακη!Δεν θα τον βαζεις πολλες ωρες μεσα γιατι τα κουταβακια δεν μπορουν να ελεγξουν ακομα την κυστη τους με αποτελεσμα η να τα κρατησει παραπανω απο οσο μπορει η να τα αφησει μεσα στο crate!

Εχεις το avantage να τα κανει πολλες φορες την ημερα οποτε μπορεις να τον παρατηρεις ποτε θα κανει τι!Το κατουρημα ειναι λιγο βασανο γιατι δεν σε ειδοποιει,ανοιγει τα ποδαρακια του και τσουπ μια λιμνη!Τα κακακια του θα δεις οτι στριφογυρναει σε καποια σημεια που πιθανον θα τα ειχε κανει πιο πριν η θα τον βολευει το μερος!

Γενικα σιγουρα θα παει να ουρησει μετα απο υπνο,εσυ φωναξε τον να πατε εξω η στο σημειο που εχεις ορισει κατσε λιγο,μην τον αγχωνεις και θα τα κανει!

Παρατηρηση θελει τιποτα αλλο!Σε λιγες μερες θα αποκτησει το δικο του "ρολοι" και θα μπει σε μια ρουτινα!

Τι γινετε με το crate?Ερχεται?

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Είμαι της άποψης ότι καλύτερα είναι να μάθεις το σκυλί να κάνει την ανάγκη του πάντα έξω, ειδικά αν σκέφτεσαι να το έχεις μέσα στο σπίτι.
Όταν ξυπνάει και όταν τρώει βγάζε τον λίγο έξω (το λίγο είναι σχετικό, χτες το βράδυ ήμουν πάνω από 1 ώρα και περίμενα να κάνει την ανάγκη του...:D) και σε λίγο θα ανακουφιστεί οπότε τον ξαναβάζεις μέσα.
Μπορεί (και είναι) να είναι λίγο κουραστικό αλλά σιγά-σιγά κι εσύ θα μάθεις το πρόγραμμά του αλλά κυρίως κι αυτός θα συνηθίσει και θα περιμένει να τον βγάλεις έξω για να κάνει την ανάγκη του.
Μετά από μόλις 3 μέρες, μπορώ να πω ότι ήδη έχει αρχίσει και πάει πολύ καλύτερα στο θέμα αυτό...
Αλήθεια από κλαψούρισμα πως πήγες τα πρώτα βράδια ? εμένα μου έκανε εντύπωση ότι δεν έβγαλε άχνα καθόλου μέσα στο crate...:eek:
Θα συμφωνησω μαζι σου.Μονο εξω θελω να τον μαθω να κανει την αναγκη του αλλα προς το παρον δεν γινετε( περιμενω να τελιωσω με τα εμβολια πρωτα) και θελω να τον μαθω στην βεραντα. Ευτυχως ξερω στο περιπου ποτε θελει να κανει την αναγκη του και τον προλαβαινω και τον βγαζω εξω.
Απο κλαψουρισμα μηδεν(κοιμηθηκε κατω απο το κρεββατι μου και δεν κουνηθηκε απο εκει, ολο το βραδυ), εχει εξοικιωθει με το καινουργιο περιβαλλον και εχει βρει και το μερος που αραζει. Σημερα ξεκινησε και να τρωει κανονικα μιας και χτες δεν ειχε πολυ ορεξη.Μια χαρα τα παει ο πιτσιρικας!!!:)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Το crate θα κανει δουλεια αλλα θα ειναι σταδιακη!Δεν θα τον βαζεις πολλες ωρες μεσα γιατι τα κουταβακια δεν μπορουν να ελεγξουν ακομα την κυστη τους με αποτελεσμα η να τα κρατησει παραπανω απο οσο μπορει η να τα αφησει μεσα στο crate!

Εχεις το avantage να τα κανει πολλες φορες την ημερα οποτε μπορεις να τον παρατηρεις ποτε θα κανει τι!Το κατουρημα ειναι λιγο βασανο γιατι δεν σε ειδοποιει,ανοιγει τα ποδαρακια του και τσουπ μια λιμνη!Τα κακακια του θα δεις οτι στριφογυρναει σε καποια σημεια που πιθανον θα τα ειχε κανει πιο πριν η θα τον βολευει το μερος!

Γενικα σιγουρα θα παει να ουρησει μετα απο υπνο,εσυ φωναξε τον να πατε εξω η στο σημειο που εχεις ορισει κατσε λιγο,μην τον αγχωνεις και θα τα κανει!

Παρατηρηση θελει τιποτα αλλο!Σε λιγες μερες θα αποκτησει το δικο του "ρολοι" και θα μπει σε μια ρουτινα!

Τι γινετε με το crate?Ερχεται?
Περιμενω Στελιο.Το πρωι που τσεκαρα ηταν Γερμανια και τωρα πλεον ειναι σε αεροπορικη τροχια προς τα εδω.

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Μια απλή παρατήρηση θα ήθελα να κάνω.
Νομίζω ότι όταν τον έχεις βγάλει βόλτα π.χ. στο πάρκο, κάνει την ανάγκη του και αμέσως πάρετε το δρόμο της επιστροφής, υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρήσει ο κούταβος ότι η εκτέλεση της ανάγκης του προκάλεσε τον τερματισμό της βόλτας του, οπότε πάπαλα.
Θα έχεις πρόβλημα μετά.

Εμείς, με το Molder, όταν ήταν κούταβος, ποτέ δεν επιστρέφαμε σπίτι αμέσως μετά την ανάγκη του.
Περίμενα, τουλάχιστον 10 λεπτά. Για να μην κάνει άμεσα το συνδυασμό.

Από την άλλη πλευρά, βλέπω καθημερινά στο δάσος άλλους ιδιοκτήτες σκύλων, που μετά την ανάγκη του σκύλου τους, φεύγουν.
Μιλάμε δηλαδή, ακαριαία αναχώρηση.

Τι να πω.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ο κουταβος Θοδωρη ειναι μωρο.

αρα δεν μπορει να κρατηθει με τιποτε στην τωρινη του ηλικια.

η προσωπικη μου εμπειρια με τον δικο μου ειναι η εξης:

εκανε εως και 9-10 φορες την μερα κακα...κατουρημα?καλα αστο κοιμομουν με την σφουγγαριστρα αγκαλια...(και η Βιβη)....και ο δικος μου απο την πρωτη μερα εμεινε εξω...οσα ειναι μεσα στο σπιτι...εκει θελει περισσοτερη προσοχη σε πολλα.

οσο μεγαλωνε ομως ολο και κρατιοταν περισσοτερο και λιγοτερες εγιναν οι φορες της αναγκης του.

τωρα 8 μηνων πλεον(απο 5,μιση-6 μηνων περιπου) κανει 2 φορες την μερα (σπανια τρεις) και στο κατουρημα ελαχιστες εντος οικοπεδου...πιο πολυ σημαδευει,παρα κατουρημα.

τα υπολοιπα για πλακακια και τα συναφη που πρεπει να προσεχεις νομιζω τα ξερεις!

να σου ζησει!!!:D:):D:):D

Last edited:

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
O δικός μου ενώ έμαθε σχετικά γρήγορα και δεν λέρωνε μέσα, απορρυθμίστηκε στις διακοπές...Οι διακοπές μας είναι δύο δεκαήμερα περίπου , τέλος Ιουλίου και αρχές Σεπτέμβρη, οπότε και οι ώρες του άλλαξαν.
΄Οταν επιστρέψαμε με το άνοιγμα των σχολείων, ξεκίνησα να τον βγάζω το πρωί στις 06.10 (!!!), το μεσημέρι τα παιδιά στις δύο και το βράδυ στις οκτώ. Μέσα σε μία εβδομάδα, ρολόι πάλι ο κύριος. Χρόνισε κιόλας τον Σεπτέμβρη, οπότε τώρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.
Και ναι, δεν επιστρέφουμε αμέσως μόλις κάνει κακά. Συνεχίζουμε κανονικά τη βόλτα μας. Εννοείται πως η πρωινή και η μεσημεριανή βόλτα είναι δεκαπεντάλεπτες το πολύ, το βράδυ τρία τέταρτα περίπου.
Θέλει λίγο υπομονή και πρόγραμμα. Συγκεκριμένες ώρες φαγητού και βόλτας. Ευτυχώς, μαθαίνουν πολύ γρήγορα:)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Μια χαρα τα παει και δικος μου. Μεχρι στιγμης ειναι πολυ λιγα τα ¨ατυχηματα¨ μεσα στο σπιτι. Ειναι πολυ καλος και ευτυχως φαινεται να τον ενδιαφερει η προσωπικη του καθαριοτητα. Ηρθε και το crate και τωρα τα πραγματα θα γινουν πιο ευκολα και ειδικα την νυχτα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ωραία μια χαρά!!!Ο μικρός τώρα θα ξυπνάει νωρίς το πρωί και θα θέλει να ουρησει και σας ξυπνάει γρατζουνωντας τ crate!Γι αυτο να έχετε το νου σας μην έχετε κανένα ατύχημα μέσα στο crate γιατί αν θέλει να τα αφήσει,θα τα αφήσει και μέσα στο crate!Προσοχή λοιπόν και να μην πίνει πολυ νερό το βράδυ πριν το βάλετε για ύπνο!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ο Σολο ( 3 1/2 μηνων) πλεον εχει μαθει να κανει την αναγκη του στο μπαλκονι και ποτε στο εσωτερικο του σπιτιου. Μαλιστα οποτε θελει πηγαινει προς την πορτα για να του ανοιξω να βγει εξω.Το καινουργιο μου προβλημα ειναι οτι στην βολτα δεν κανει το παραμικρο και κρατιεται για να τα κανει στο μπαλκονι.Μεχρι τωρα εχουμε καταφερει να ουρησουμε μονο μια φορα εκτος σπιτιου.Παρολο που τον κατεβαζω μετα απο 2-3 ωρες υπνου του, ο κερατας δεν κανει τιποτα.Και καθομαι στο παρκο τουλαχιστον κανα μισαωρο. Μολις μπουμε μεσα στο σπιτι βγαινει εξω στο μπαλκονι και τσουπ, τα αφηνει.Καμια ιδεα για να του το κοψω?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Άκου μια ιδέα...
Με που θα παει για το μπαλκονι τον αρπάς και τον πας κάτω!
Αν δεν τα κάνει κάτω, ξανανεβαίνετε, μόλις πάει για μπαλκόνι πάλι τα ίδια!
Μέχρι να τα κάνει μια φορά κάτω!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
υπαρχει περιπτωση -επειδη ειναι κουταβι- να μην κρατηθει και να τα "Αφησει" πανω στον Θοδωρη...

κανενα κουταβι δεν μπορει -ευκολα- να τα "κανει" στην βολτα του...στην αρχη θεωρουν τον κηπο,το μπαλκονι σαν το ιδανικο μερος,αφου εχουν τις μυρωδιες τους εκει.

σιγα σιγα οταν θα αρχισει να μαρκαρει και εξω και να κρατιεται περισσοτερο θα δεις την διαφορα.

ο δικος μου στις πρωτες βολτες εκανε την αναγκη του και εξω και μεσα...στην πορεια μονο εξω.

:)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Άκου μια ιδέα...
Με που θα παει για το μπαλκονι τον αρπάς και τον πας κάτω!
Αν δεν τα κάνει κάτω, ξανανεβαίνετε, μόλις πάει για μπαλκόνι πάλι τα ίδια!
Μέχρι να τα κάνει μια φορά κάτω!
Το εχω σκεφτει και εγω αυτο αλλα ειναι πολυ κουραστικο.Μενω στον τριτο οροφο, χωρις ασανσερ και τον ανεβοκατεβαζω στα χερια.Κατι που θα κανω μεχρι να φτασει στον 7ο μηνα τουλαχιστον,και ειναι ηδη 17.5 κιλα.Κατι καλυτερο?

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Μην τον ξαναφησεις να βγει στο μπαλκονι για λιγο διαστημα. Καθε φορα που πηγαινει εκει να τον κατεβαζεις κατω μεχρι να τα κανει. Προσπαθησε να τον πηγαινεις σε μερη που εχουν μαρκαρει και αλλοι σκυλοι. Ειναι πολυ νωρις ακομη βεβαια, αλλα σιγα σιγα θα αρχισει να το κανει και ο ιδιος

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το εχω σκεφτει και εγω αυτο αλλα ειναι πολυ κουραστικο.Μενω στον τριτο οροφο, χωρις ασανσερ και τον ανεβοκατεβαζω στα χερια.Κατι που θα κανω μεχρι να φτασει στον 7ο μηνα τουλαχιστον,και ειναι ηδη 17.5 κιλα.Κατι καλυτερο?
Είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς μέχρι τον 7 να τον ανεβοκατεβάζεις αγκαλιά;:p:p:D:D:D

Πάντως δεν θα χρειάζεσαι γυμναστήριο!!!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Μην τον ξαναφησεις να βγει στο μπαλκονι για λιγο διαστημα. Καθε φορα που πηγαινει εκει να τον κατεβαζεις κατω μεχρι να τα κανει. Προσπαθησε να τον πηγαινεις σε μερη που εχουν μαρκαρει και αλλοι σκυλοι. Ειναι πολυ νωρις ακομη βεβαια, αλλα σιγα σιγα θα αρχισει να το κανει και ο ιδιος
Στο παρκακι που τον παω περνανε ενα σωρο σκυλοι καθε μερα, οποτε εχει αρκετες μυρωδιες αλλα ακομα δεν θελει να μαρκαρει ο Σολο.Ειναι μικρος ακομα οποτε ειναι λογικο.Το κακο Γιαννη ειναι οτι μονο εγω μπορω να τον ανεβωκατεβαζω και οταν λειπω τοτε αναγκαστικα πρεπει να παει στο μπαλκονι.Δυστυχως αυτο μας παει πισω αν και ο σκυλος ειναι πολυ εκπαιδευσιμος μιας και εμαθε πολυ γρηγορα που δεν πρεπει να κανει την αναγκη του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul