Περι ξηράς τροφής απορίες

Chaioth

Member
4 Αυγούστου 2015
21
37
40
Καλησπέρα και ας πάμε κατευθείαν στο ψητό:

Ο Loco,ο οποίος σε λίγο θα κλείσει τους 5 μήνες ζωής και ζυγίζει 17 κιλά,τρέφεται εδώ και 1.5 μήνα σχεδόν με τη Royal Canin Boxer Puppy,την οποία και τρώει απροβλημάτιστα χώρις ιδιαίτερες παρενέργειες (στερέα περιττώματα,καλό αν κ λίγο σκληρό ίσως τρίχωμα και μπόλικη ενέργεια).

Διαβάζοντας κ εγώ με τη σειρά μου όμως τόσο αυτό το φόρουμ όσο και διάφορα ξένα,καθώς και μια ματιά που έριξα εκ νέου στα συστατικά της,διαπίστωσα πως είναι τροφή μέτριας ποιότητας.Σκέφτηκα έτσι πως είναι προτιμοτέρο σταδιακά να προβώ στην αλλάγη της τρόφης του σε Acana.

Το δίλημμα μου έγκειται κυρίως στο αν πρέπει να προτιμήσω την Acana Puppy and Junior ή την Acana Puppy Large Breed,δεδομένου του οτι ο Loco κατα πάσα πιθανότητα θα ξεπεράσει τα 25 κιλά κατα την ενηλικίωση.

Κάθε γνώμη και συμβουλή ευπρόσδεκτη ;-)

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Η αληθεια ειναι οτι θα ρισκαρεις λιγο αλλαζοντας τη διατροφη του κουταβιου σου σαυτη την ηλικια... Ναι μεν μετρια και ακριβη γιαυτο που ειναι αλλά... Και οι δυο κωδικοι που αναφερεις σιγουρα ειναι καλυτεροι ποιοτικα και παρομοιοι μεταξυ τους... Αν θα κατσει στο φιλο σου ειναι αγνωστο...δεν ειναι και η πιο ευκολα αποδεκτη τροφη σε καποια κουταβια... Βεβαια υπαρχουν κι αλλες αξιολογες και πιο τιμιες τροφες απο τις συγκεκριμενες

• Like
Reactions: Chaioth

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Η γνώμη μου είναι να μην αλλάξεις κάτι που δουλεύει σε ένα κουτάβι. Ναι η acana είναι πολύ καλή τροφή, η royal είναι ακριβή με βάση τα συστατικά της, αλλά το δικό σου κουτάβι τη δέχεται χωρίς προβλήματα. Στα κουτάβια καλό είναι να μην κάνεις αλλαγές, αν δεν του κάτσει μπορεί να καταλήξετε να ταλαιπωρηθείτε αρκετά. Αν έδινες καμιά τροφή τύπου pedigree δεν το συζητώ, να την άλλαζες, αλλά η royal δεν είναι δα και κακή τροφή για να αξίζει το ρίσκο της αλλαγής. Περίμενε μερικούς μήνες ακόμα.
Αν παρόλα αυτά θέλεις να δοκιμάσεις την acana, οι δύο κωδικοί (puppy και puppy large) έχουν ουσιαστική διαφορά μόνο στο ποσοστό λίπους (η large έχει λιγότερο, θεωρητικά για πιο αργή και ομαλή ανάπτυξη). Η αναλογία ασβεστίου-φωσφόρου είναι ίδια, παρόλο που οι τροφές για μεγαλόσωμα κουτάβια έχουν συνήθως μικρότερη. Δε βρίσκω δηλαδή κάποια από τις δύο τόσο σημαντικά καταλληλότερη για ένα μπόξερ.
Για τη σκύλα μου είχα πάρει την puppy large. Δεν της έκατσε καθόλου καλά, αλλά κάθε σκυλί είναι διαφορετικό και παραμένει μια καλή τροφή φυσικά.

• Like
Reactions: Chaioth

Chaioth

Member
4 Αυγούστου 2015
21
37
40
Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις,θα μείνω λοιπόν με τη Royal μέχρι την ενηλικίωση και έπειτα βλέπουμε.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Απο οτι διαβασα στα συστατικα της Acana, εχει 32% πρωτεινη. Ειναι πολυ υψηλο ποσοστο. Θα αναγκασει το σκυλι να μεγαλωσει γρηγορα και αποτομα και δεν θα υπαρχει σωστο δεσιμο σκελετου-μυων. Σε μεγαλοσωμες και βαριες φυλες, προσπαθουμε να μη δινουμε πανω απο 28% πρωτεινη, γιατι το βλαπτουμε. Δυστυχως, πολλες τροφες εχουν ψηλα ποσοστα για να βλεπει ο ιδιοκτητης το κουταβι να θεριευει και να χαιρεται. Μελλοντικα ομως, κακο του κανει.

Γενικα, δεν αλλαζουμε τροφη σε κουταβι γιατι προκαλουμε διατροφικο σοκ και αν δεν του ταιριαξει η νεα, πρεπει να την αλλαξουμε ξανα κ.ο.κ.

Αν παλι επιμενεις να αλλαξεις, ψαξε την πολυ! Υπαρχουν θεματα πολλα στο φορουμ για τροφες και αναλογο θεμα πώς διαβαζουμε τα συστατικα και τι σημαινουν για το κουταβι... Μη βιαστεις! ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog