Περι ερωτησης !

theodor77

Member
6 Νοεμβρίου 2009
20
0
Thessaloniki
Καλησπερα σε ολα τα μελη !
Εχω μια απορια και θα ηθελα να ακουσω γνωμες σχετικα με αυτο .
Καθημερινα μπαινω σε πολλα (ελληνικα & ξενα ) forum οσον αφορα τα σκυλια , και φυσικα μπαινω και στις αγγελιες απο απλο ενδιαφερων .
Παρατηρω οτι σε παρα πολλες αγγελιες γραφουν , πωλειται το ταδε σκυλι , χαριζεται το ταδε σκυλι (καθαροαιμο η ημιαιμο ) και απο κατω βαζουν με μεγααααααααααλα γραμματα , οτι το σκυλι θα δωθη μονο σε ατομα που μενουν αθηνα, θεσσαλονικη , κτλ κτλ κεντρο .
Και ερχομαι εγω τωρα και ρωτω .
Αν θελεις να δωσεις για καποιο λογο το σκυλι , για ποιο λογο τοτε θελεις να το δωσεις μονο εκει ?
α) για να μην χασει τα καυσαερια του κεντρου και παθει καμμια ζημια το σκυλακι ?
β) για να ερχεσαι συχνα πυκνα να το βλεπεις πως μεγαλωνει ?
γ) η κατι αλλο που εχει να κανει με την ανεγκεφαλαιωτητα του καθενα ?
Δλδ εγω αν θελω να δωσω σε καποιον ενα κουταβι που δεν θελω , θα κοιταξω που μενει η κατα ποσο ξερει απο σκυλια και κατα ποσο θα τα σεβεται και θα τα φροντιζει σωστα ?
Και αν υποθεσω οτι θα θελει να ερχεται συχνα πυκνα να το βλεπει , ποιος με ρωτησε εμενα αν θελω απο εκει και περα να με ζαλιζει το κεφαλι για τις επισκεψης του , η οτι θελω να του δινω αναφορα το τι κανω εγω απο εκει και περα ?
Θα ηθελα παρακαλω να ακουσω γνωμες σχετικα με αυτο το θεμα .

Ευχαριστω .

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για μένα είναι πολύ απλό...
Αν χάριζα ποτέ σκυλό, δεν λέω πουλούσα γιατί δεν είμαι εκτροφέας, θα τον έδινα κάπου που να μπορώ να ελέγχω πως και υπό ποιές συνθήκες ζει...

theodor77

Member
6 Νοεμβρίου 2009
20
0
Thessaloniki
Φιλε foibo , δεν θελω να το παιξω εξυπνος η ειρωνικος απεναντι σου , αλλα απο οτι καταλαβα αν δλδ τον επαιρνε καποιος που ζει κεντρο και ειναι στον 2-3-4-5 κτλ οροφο , θα πηγαινες μια φορα τον μηνα η καθε 2-3 μηνες θα του χτηπουσες την πορτα και θα του ελεγες τι ?
Γεια σας ηρθα να δω αν ειναι καλα ο σκυλος που σου χαρισα πριν κατι μηνες ?
Εγω προσωπικα θα σε εστελνα στο διαολο ( με ολο τον σεβασμο ) .
Αποφασισα να υοιοθετησω σκυλακι και οχι ενα σκυλακι και το πρωην αφεντικο του μαζι .
Ετσι λεω εγω .
Τωρα αν εχεις καποιο αλλο σχολιο , με μεγαλη ευχαριστηση μου να το ακουσω .

theodor77

Member
6 Νοεμβρίου 2009
20
0
Thessaloniki
Ναι φιλε-φιλη Allegro εχω 3 .
2 ιμιαιμα rotwailler και 1 παλι ιμιαιμο Labrador (ολα ειναι κουταβια ) αφου προσφατα εχασα λογω ηλικιας το rotwailler που ειχα .

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Ναι φιλε-φιλη Allegro εχω 3 .
2 ιμιαιμα rotwailler και 1 παλι ιμιαιμο Labrador (ολα ειναι κουταβια ) αφου προσφατα εχασα λογω ηλικιας το rotwailler που ειχα .
Όχι, δεν σε ρωτάω με ύφος ή κάτι τέτοιο.

Απλά σκέυτομαι οτι η σχέση παλιού και νέου ιδιοκτήτη συχνα δεν σταματάει με την παράδοση του σκύλου στον δεύτερο.
Η συνέχιση και η διατήρηση σχέσεων μπορεί να προέρχεται και απο τις 2 πλευρές.

Όταν είχα πάρει απο αγγελία το προηγούμενο σκύλο μου (ένα ημίαιμο που χαριζόταν), αφενώς η προηγούμενη ιδιοκτήτρια με επαιρνε τηλέφωνο για να μάθει νέα και αφετέρου την έπαιρνα κι εγώ που και που, είτε για να την ρωτήσω πράγματα είται για να της πω τα νέα του σκύλου.
Τέτοιοι όροι σε μία αγγελία ίσως δείχνουν και την ποιότητα του ιδιοκτήτη και το πόσο ενδιαφέρεται για το σκύλο, άρα και την ποιότητα του σκύλου.

Την ερώτηση την έκανα γιατί αν δεν εχεί κάποιος σκύλο, δεν μπορεί να καταλάβει πολυ καλά αυτη τη σχέση.

Πιθανολογώντας λοιπόν θα έλεγα οτι αυτοί που βάζουν αυτές τις αγγελίες που περιγράφεις, ίσως να αποχωρίζονται τον σκύλο τους για λόγους ανωτέρας βιας και να θέλουν να κρατήσουν σχέσεις με τον νέο ιδιοκτήτη ωστε να μαθαίνουν νέα για το σκυλί.

Ο εκτροφέας μου για παράδειγμα είναι σε συχνή επικοινωνία μαζί μου για να μάθει τα νέα τα δικά μου και του σκύλου.
Εγώ απο τη μεριά μου τον βλέπω σαν στενό συγγενή. Τον αισθάνομαι σαν οικογένεια μου απο τη μέρα που έφυγα απο το σπίτι του με τον Allegro αγκαλιά και τη γυναίκα του στην πόρτα βουρκωμένη (σκεφτείτε μιλάμε για εκτροφέα).

Δεν ξέρω, ετσί το αισθάνομαι εγώ.

Υποθέτω όμως οτι εγκειται και στην ιδιοσυγκρασια του καθενός.
Κάποιος ισως να μην θέλει παρτίδες με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

ΥΓ. Γιώργος και χάρηκα :D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σου είχα δώσει το σκυλάκι!;)

Δεν θα έδινα ποτέ σκύλο σε κάποιον που δεν θα δεχόταν αυτόν τον όρο!Δεν θα τον εμπιστευόμουν σε καμία περίπτωση και δεν θα του εμπιστευόμουν, ως εκ τούτου, ένα δύσμοιρο αδεσποτάκι....

Όσες φορές έχω προωθήσει, λοιπόν, κάποιο αδεσποτάκι, δεν είναι πολλά, 4 είναι όλα κι όλα, έχω υπάρξει υπερβολικά αυστηρός στην επιλογή του εν δυνάμει ιδιοκτήτη και με αυτούς που πήραν τελικά τα σκυλάκια, αλλά και με τα σκυλάκια εξακολουθώ να έχω πολύ καλές σχέσεις και να τους βλέπω!

Φυσικά πια αυτό δεν γίνεται για να ελέγξω το σκύλο αλλά λόγω της φιλικής σχέσης που αναπτύχθηκε αυτό το διάστημα!

theodor77

Member
6 Νοεμβρίου 2009
20
0
Thessaloniki
Φιλε Γιωργο αυτα που λες ειναι παρα πολυ σωστα .
Αλλα , νομιζω οτι αλλο ειναι να εισαι σε συνεχη εποικινωνια με αυτον που εδωσες για διαφορους λογους το αγαπημενο σου κουταβι και αλλο ειναι να λες οτι θα το δωσω αποκλειστικα σε κατοικο κεντρου αθηνας η θεσσαλονικης .
Εκει παραπεμπει αλλου νομιζω .
Οτι δηλαδη στο δινω , αλλα να ξερεις οτι θα ερχομε καπου καπου να το βλεπω κιολας .
Το να θελεις να εισαι σε συνεχη εποικινωνια με αυτον που εδωσες το κουταβι σου δεν σε υποχρεωνη να εισαι και στην ιδια πολη .
Μπορεις να πεις τι κανει το κουταβι και μεσω τηλεφωνου.
Ειμαι σιγουρος οτι αν θελεις να μαθεις κατι , μια συμβουλη βρε αδερφε η απλα να του πεις πως παει το κουταβι , μπορει να το κανεις και μεσω τηλεφωνου .
Εγω προσωπικα αν καποτε εδινα ενα κουταβακι σε καποιον , πρωτα πρωτα θα ελεγχα (οσο μπορω φυσικα ) Κατα το ποσο θελει αυτο το σκυλι , κατα ποσο ξερει απο αυτο το σκυλι και κατα ποσο θα μπορει να το συντηρηση αυτο το σκυλι , αδιαφοροντας κατα ενα τροπο το που θα μενει αυτο το σκυλι .
Οκ το να το θελει καποιος κοντα μου , και που μπορει καποια στιγμη στο μελλον να το δω και απο κοντα ειναι μια διαφορα , αλλα σε καμμια περιπτωση δεν θα ελεγα αποκλειστικα εκει .
Δλαδη θελω να σου πω οτι , αν δω οτι το κουταβακι μου εκει που παει θα ειναι καλα δεν θα με νοιαζει που παει και ποσο μακρυα θα ειναι απο εμενα .
Θα ειναι καλα ομως , αυτο παιζει μεγαλητερη σημασια για μενα .
Ετσι λεω εγω .
Τωρα μπορει να το βλεπω και λαθος το ολο θεμα .
Δεν ξερω .
Περιμενω απαντησεις περι αυτου .

Υ.Γ Χαρηκα πολυ Γιωργο .

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Θεόδωρε, οι περισσότεροι εκτροφείς θέτουν σαν όρο να μπορούν να βλέπουν τα κουτάβια που έχουν δώσει, παρακινούμενοι από την ευθύνη που τους πλακώνει με την αποχώριση. Φαντάζομαι πως σε σκύλους που δεν πληρώνει κάποιος, αυτή η ευθύνη και το αντίστοιχο βάρος πολλαπλασιάζονται.

Εσύ από που πήρες τα σκυλάκια σου?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγω προσωπικα θα σε εστελνα στο διαολο ( με ολο τον σεβασμο ) .
Έχω διαβάσει και έχω διαβάσει διάφορα αντιφατικά, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως το διαολοστελμα μετά σεβασμού αξίζει μια περίοπτη θέση στο πάνθεον των εκφράσεων που έχουν αφήσει εποχή στο φόρουμ! :rolleyes:

Φιλε theodor77, έχω ασχοληθεί πολύ με προώθηση αγγελιών σωματείων και έχω δώσει για υιοθεσία σκυλιά που έχω μαζέψει εγώ από το δρόμο, τα έχω φιλοξενήσει, περιθάλψει, περιποιηθεί, ταΐσει, ποτίσει, ξεσκατισει. Τα έχω τρέξει στον κτηνίατρο, έχω πληρώσει από την τσέπη μου και τα σκυλάκια πήγαν στους νέους τους ιδιοκτήτες σε συμβόλαιο υιοθεσίας, υγιη (εκτός από μια περίπτωση διροφιλαριωσης που ο ιδιοκτήτης είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων), τσιπαρισμενα, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμενα.

Με όλους αυτούς τους ανθρώπους (μένουν όλοι Αθήνα) διατηρώ ακόμα επαφή, βλέπω τα σκυλιά και έχουμε φιλική σχέση.

Αν δεν θέλεις ελέγχους και συμβολαια υιοθεσίας και θεωρείς ότι «υιοθετείς» τον άνθρωπο που σου χάρισε το σκυλο και είναι απόλυτα λογικό να ενδιαφέρεται για την τύχη του διοτι έτρεξε, κόπιασε, ξοδεύτηκε για να τον βρεις εσυ έτοιμο, σταμάτα να ψάχνεις στα «χαρίζονται» και βγες και συ στο δρόμο όπως κάνουν πολλά μέλη φιλοζωικών σωματείων και εθελοντές να μαζέψεις για κατοικίδιο σου το πρώτο αδέσποτο που θα βρεις. ;)

:)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αν δεν μπορείς να 'ελέγχεις' το αν ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του σκύλου που είσαι υπεύθυνος να δώσεις ότι έχει τη στοιχειώδη κυνοφιλική παιδεία κ πχ δεν θα τεκνοποιεί το κουτάβι στο μέλλον σαν κουνέλι κλ.π. τότε για ποιό λόγο να λέγεσαι ''υπεύθυνος'' από τη στιγμή που εσύ ο ίδιος θα έχεις επιλέξει έναν 'κακό' ιδιοκτήτη κ έχεις 'καταδικάσει' το κουτάβι;
Στη Γερμανία, οι νόμοι για να υιοθετήσεις κάποιο ζώο από καταφύγιο είναι αρκετά αυστηροί κ το αναφέρω γιατί απλά ζω εδώ τον τελευταίο χρόνο.

Οπότε είναι αναγκαία για εμένα η επαφή του καταφυγίου/εκτροφέα με τον μελλοντικό ιδιοκτήτη.

Ακόμη στέλνω φωτο κ είμαι σε επαφή με την εκτροφέα (βέλγιο) της λώρα.
Το ίδιο κάνω (κ με δική μου πρωτοβουλία) κ με την κυρία που μεσολάβησε (Ελλάδα) για να πάρω τη λίλλυ από το καταφύγιο, τον Ιούνιο που μας πέρασε.

theodor77

Member
6 Νοεμβρίου 2009
20
0
Thessaloniki
Παιδια θα ηθελα να σας ξανααναφερω οτι δεν ειμαι σε καποια σκεψη κολλημενος.
Απλα εκανα μια ερωτηση και προσπαθησα να την κανω ρεαλιστικη και να την τραβηξω οσο μπορς στα ορια τις οσων αφορα το θεμα αυτο .
Απο εκει και περα ολα αυτα που λετε ειναι παραπανω απο σωστα .
Ευχαριστω πολυ που μου λυσατε καποιες αποριες που ειχα.
Οτι δηλαδη ποιος ειναι ο κυριος λογος που βαζουνε αυτους τους ορους .
Φιλε ROTTIE μην κανεις copy-paste το nick μου σε παρακαλω .:D
Θοδωρη με λενε :p:p

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και εμένα Κατερίνα και δεν είμαι φίλος είμαι φίλη, αγαπητε μου theodor77, αλλά καλώς ή κακώς στο φόρουμ χρησιμοποιούμε nicknames και για να είμαι ειλικρινής όλα αυτά τα «Τάσος», «Μαρία», «Δημήτρης», «Ελένη» που χρησιμοποιούνται απ' όλους μας λόγω οικειοτητας (το κάνω και γω κατ’ εξακολούθηση) είναι κουραστικά ειδικά για τα νέα μέλη που δεν γνωρίζουν (και γιατι θα έπρεπε άλλωστε) όλους τους θαμώνες του φόρουμ με τα μικρά τους ονόματα και ψάχνουν κάθε φορά να βρουν ποιος είναι αυτός ο «Μητσος» ή «Βρασίδας» ή «Μαριτσα», στον οποίο απευθύνεται κάποιο άλλο μέλος.

:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Και αν υποθεσω οτι θα θελει να ερχεται συχνα πυκνα να το βλεπει , ποιος με ρωτησε εμενα αν θελω απο εκει και περα να με ζαλιζει το κεφαλι για τις επισκεψης του , η οτι θελω να του δινω αναφορα το τι κανω εγω απο εκει και περα ?
Κοίταξε, εγώ για να πάρω το Μουφ από το σωστικό όμιλο των Αυστραλέζων Ποιμενικών, πέρασα ανακρίσεις, επισκέψεις στο σπίτι, έδωσα ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ συστάσεις που τις πήρανε τηλέφωνο και τις ξεψάχνισαν και γενικώς με περάσανε από τα σαράντα κύματα. Μέχρι και την προίκα που του πήρα επιθεώρησαν. Στο σκυλόπαρκο μέλη του σωματείου με βλέπουν με το Μουφ και δίνουν αναφορά που φτάνει πολιτείες πέρα. Δυο φορές το χρόνο έχω επιθεώρηση. Μέχρι και μπακλαβά έκανα και έστειλα στην πρόεδρο του σωματείου στο Μισιγκαν. Τέλος έχω υπογράψει συμβόλαιο ότι μπορούν να μου πάρουν το σκύλο αμέσως αν κρίνουν ότι δεν περνάει καλά.

Όπως καταλαβαίνεις το Μουφ περνάει αυτοκρατορικά! Τους έχω στείλει όλα του τα πτυχία (βασική υπακοή, obedience, test DNA) και αν ποτέ πάρω δεύτερο σκύλο, θα πάρουν τηλέφωνο και την κτηνίατρο να ρωτήσουν αν πήγαίνω το Μουφ τακτικά και φυσικά ακόμα κι αν βήξει. Και κάθε φορά που με βλέπουν σε σκυλοσεμινάρια με το Μουφ-Μουφ ωραίο, βουρτσισμένο, υγιές, φουντωτό και τροφαντό, παίρνω πόντους.

Γι΄αυτό και δίνουν σκύλους όπου μπορούν να ελέγχουν. Και φυσικά αποκλείουν όσους ζουν εκτός Αμερικής και έτσι πολλά μέλη εδώ μέσα που θέλουν φτηνό και εγγυημένο Αυστραλέζο που να μην είναι από παπυμιλλά δεν μπορούν να πάρουν από το σωστικό όμιλο ακόμα κι αν κάνουν το ταξίδι κλπ.

Τέλος υπάρχουν κομητείες που απαγορεύουν την εξαγωγή σκύλων του μπόγια από τα σύνορά τους, δε μιλάμε καν για ολόκληρη την πόλη ή την περιοχή.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog