Περιορισμός βέλγικου μέσα στον κηπο μας!

dimitris_gr

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2011
33
1
Καλησπέρα και πάλι σε όλους τους φίλους.

Το σκυλάκι μου έχει την τάση να φευγει απο το σπίτι, εχω χτίσει μάντρες, έχω σηκώσει τα συρματοπλέγματα, αλλά πραγματικά δεν γίνεται άλλο... ο κοιπος ειναι 700 μέτρα μπολικος για παιχνίδι, με αρκετο παιχνίδι απο ολους μας, και αφου εχουν γινει οοολα αυτα μετά απο πολλά πολλά εξοδα, αν θέλει να φυγει (κρότος απο βεγγαλικά/ αστραπές) θα φύγει και θα ερθει σε 3-4 ώρες!!!

Το πρόβλημα δεν ειναι οτι με εχει κουράσει, αλλά εχω γειτονες με σκυλιά και πηγαινει εκει η δικιά μου, στις 3 το βράδυ και μας ακουει όλος ο νομός αττικής, επίσης δεν θα ηθελα να γινει κατι και να το χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο.

Θελω να την κάνω να ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ να φεύγει απο το σπιτι της το οποιο θα πρεπει να ειναι εκει για να υπερασπίζεται 24/24ωρο.

Πραγματικά δεν μπορω να καταλάβω τι έχω κανει λαθος, εχω περάσει πραγματικά χιλιάδες ωρες με την σκυλίτσα μου.

Μπορει κάποιος φιλος να μου πει τι πρεπει να κάνω; Υπάρχει κάποιο ΤΙΠ?

Βελγικο Π.
4 ετών
Πλήρως κοινονικοποιημένο.

Ευχαριστώ πολύ

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Η λύση η τέλεια είναι να την έχεις μέσα στο σπίτί. Θα φυλάει καλύτερα και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο οτι δε θα τη βλάψει κανείς.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Η λύση η τέλεια είναι να την έχεις μέσα στο σπίτί. Θα φυλάει καλύτερα και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο οτι δε θα τη βλάψει κανείς.
έχεις τσεκάρει από που βγαίνει?
βολτα βγαινει?
Ολα αυτα που σου ειπαν τα παιδια συν
1. Της εχεις δειξει οτι αυτο που κανει δεν ειναι κατι το επιθυμητο ? (χωρις ξυλο ετσι? )

2. Εκπαιδευση εχει κανει ? (επειδη πολλες φορες μεσα απο την εκπαιδευση το σκυλι καταλαβαινει οτι εισαι αρχηγος του, φυσικα και απο πολλα αλλα)

3. Απο ποτε το κανει αυτο ? (απο κουταβι ή απο καποια ηλικια και μετα ? )

Το καλυτερο ειναι να την βαλεις μεσα στο σπιτι αν μπορεις γιατι σκεψου οτι βαριεται μονη της στον κηπο. Μπορει να θελει να ειναι συνεχεια με καποιον και γι αυτο να το σκαει και να πηγαινει στα γειτονικα σπιτια. Βαλτην μεσα και θα δεις ποσο πολυ θα δεθειτε και φυσικα θα ειναι καλυτερος φυλακας.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Λες οτι ειναι κροτοφοβικο.
Να υποθεσω οτι αν το δεσεις κατα την διαρκεια της καταιγιδας κοντα στο σπιτακι του ολα καλα?

dimitris_gr

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2011
33
1
έχεις τσεκάρει από που βγαίνει?
Ναι αλλά το θεμα μου, δεν ειναι να την περιοριζω καθε λιγο και λιγάκι, με ενοχλει το οτι ψαχνει τροπο να φυγει απο το σπιτι της!!!

δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εχω παρομοιο προβλημα... στο εξοχικο εχουμε τεραστα αυλη καθως και στον οικογενειακο χωρο εργασιας μας... υπαρχουν μερες που τον παιρνουμε μαζι μας στην δουλεια.. περιφραγμενος ο χωρος. τεραστια εκταση γκαζον και παιζουμε μαζι η μονος του τρεχει με την μπαλα κλπ. δεν μενει εκει-μενει μεσα στο σπιτι μας. προχτεσ ο κυριος - ο οποιος μαλλον περναει εφηβεια, παλαιοτερα ηταν πιο μαζεμενος δεν ειχε εμπιστοσυνη στον εαυτο του τωρα τριβουμε τα ματια μας , πηδαει απο υψος που δεν πιστευαμε- εφυγε απο το περιφραγμενο κηπο. για την ακριβεια περασε μεσα απο τα καγκελα. η μητερα μου που τον ειδε ετρεξε κατευθειαν τον επιασε και τον εδεσε στο μπαλκονι για μιση ωρα. δεν το ξανα εκανε μετα, ουτε το σαββατοκυριακο στο εξοχικο. το θεμα ειναι οτι με προβληματισε λιγο ο λογος που εφυγε. μιλαμε ο σκυλος δεν εφευγε απο το γκαζον τρελαινοταν τον μαζευαμε μεσα και εκλαιγε να βγει εξω. μυριζε πηδουσε ετρεχε κυλιοταν κατω τωρα δεν ξερω γιατι εφυγε :(

dimitris_gr

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2011
33
1
Λες οτι ειναι κροτοφοβικο.
Να υποθεσω οτι αν το δεσεις κατα την διαρκεια της καταιγιδας κοντα στο σπιτακι του ολα καλα?
δεν το εχω κανει ποτε, γιατι ξερω οτι φοβαται και ετσι την βαζω σπιτι (αρκει να εχω παρει χαμπαρι οτι ριχνει κεραυνους)

dimitris_gr

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2011
33
1
Ολα αυτα που σου ειπαν τα παιδια συν
1. Της εχεις δειξει οτι αυτο που κανει δεν ειναι κατι το επιθυμητο ? (χωρις ξυλο ετσι? )

2. Εκπαιδευση εχει κανει ? (επειδη πολλες φορες μεσα απο την εκπαιδευση το σκυλι καταλαβαινει οτι εισαι αρχηγος του, φυσικα και απο πολλα αλλα)

3. Απο ποτε το κανει αυτο ? (απο κουταβι ή απο καποια ηλικια και μετα ? )

Το καλυτερο ειναι να την βαλεις μεσα στο σπιτι αν μπορεις γιατι σκεψου οτι βαριεται μονη της στον κηπο. Μπορει να θελει να ειναι συνεχεια με καποιον και γι αυτο να το σκαει και να πηγαινει στα γειτονικα σπιτια. Βαλτην μεσα και θα δεις ποσο πολυ θα δεθειτε και φυσικα θα ειναι καλυτερος φυλακας.
1) ναι, με φωνη, με το καλο, με πολλους τροπους
2)ΟΧΙ, οτι εχουμε κανει παρεα(το εννοω οτι εχω περασει χιλιάδες ωρες με την σκυλίτσα)
3)Απο πολύ μικρη, απλά τωρα με ενοχλει, και παράλληλα με πιανει και το γαμωτο!!! Του στυλ, εχουμε περάσει τοσες φασεις ζωής, και με την 1η ευκαιρία να την κανει απο τον χώρο της...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
δεν το εχω κανει ποτε, γιατι ξερω οτι φοβαται και ετσι την βαζω σπιτι (αρκει να εχω παρει χαμπαρι οτι ριχνει κεραυνους)
Aνασφαλεια μεγαλου χωρου κ απουσια προστασιας λεγεται (τουλαχιστον ετσι μου το ειχανε πει εμενα)
Μολις αρχισει κατι να τον φοβιζει (οπως λες κεραυνοι) η θα αναζητησει να βρεθει κοντα σου, η κοντα σε αλλο σκυλο (γι αυτο φευγει).

Αν μενει δεμενο κ δεν προσπαθει η να πεθανει η να λυθει, τοτε αν φτιαξεις ενα καλο kennel στον κηπο προστατευμενο (οχι απλα ενα σκυλοσπιτο) πιθανοτατα να πηγαινει εκει.
Αλλιως η μονη λυση ειναι να παρεις δευτερο σκυλο να εχει παρεα, η να την εχεις μεσα στο σπιτι οταν φοβαται (ετσι ομως δεν διορθωνεις το προβλημα κ γινεται μεγαλυτερο οταν πχ δεν εισαι εκει)

Οπως κ να εχει παντως πρεπει να καταφερεις να τον περιορισεις εντος της ιδιοκτησιας σου (εγω κατεληξα να κανω το σπιτι στρατοπεδο με 2.40 περιφραξη) γιατι οι κινδυνοι ειναι πολλοι οταν φευγει.

dimitris_gr

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2011
33
1
Aνασφαλεια μεγαλου χωρου κ απουσια προστασιας λεγεται (τουλαχιστον ετσι μου το ειχανε πει εμενα)
Μολις αρχισει κατι να τον φοβιζει (οπως λες κεραυνοι) η θα αναζητησει να βρεθει κοντα σου, η κοντα σε αλλο σκυλο (γι αυτο φευγει).

Αν μενει δεμενο κ δεν προσπαθει η να πεθανει η να λυθει, τοτε αν φτιαξεις ενα καλο kennel στον κηπο προστατευμενο (οχι απλα ενα σκυλοσπιτο) πιθανοτατα να πηγαινει εκει.
Αλλιως η μονη λυση ειναι να παρεις δευτερο σκυλο να εχει παρεα, η να την εχεις μεσα στο σπιτι οταν φοβαται (ετσι ομως δεν διορθωνεις το προβλημα κ γινεται μεγαλυτερο οταν πχ δεν εισαι εκει)

Οπως κ να εχει παντως πρεπει να καταφερεις να τον περιορισεις εντος της ιδιοκτησιας σου (εγω κατεληξα να κανω το σπιτι στρατοπεδο με 2.40 περιφραξη) γιατι οι κινδυνοι ειναι πολλοι οταν φευγει.
Ειχε παρεα άλλα 2 σκυλιά, τωρα εδω και 2-3 μηνες δεν εχει που ηρθα σε νεο σπιτι (το προβλημα που φευγει δεν ειναι 2-3 μηνών)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ειχε παρεα άλλα 2 σκυλιά, τωρα εδω και 2-3 μηνες δεν εχει που ηρθα σε νεο σπιτι (το προβλημα που φευγει δεν ειναι 2-3 μηνών)
Δλδ εφευγε απο το σπιτι της κ αφηνε κ εσενα κ τα σκυλια για να παει .... αλλου??

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul