Περιεργη συμπεριφορα και αλλα...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ισως το συγκεκριμενο θεμα να μην ανηκει σε αυτο το group αλλα στο γενικο forum αλλα επειδη καποιοι απο εσας εχουν γνωρισει και το Ντιεγκονι απο κοντα....

Προχτες το βραδυ πηγαινοντας την καθιερωμενη βραδυνη μας βολτα και περπατωντας στο σκοταδι- ερημια αφου ηταν αρκετα πιο αργα απο το συνηθες- ερχοντουσαν προς το μερος μας 2 νεαρα αγορια-- ο μικρος σταματαει και τους κοιταει -- μου λεει ο ενας δαγκωνει, του απανταω οχι μη φοβαστε και οπως πλησιαζει να τον χαιδεψει ο Ντιεγκο κρυβεται πισω απο τα ποδια μου!!! Του λεω ελα δεν ειναι τιποτα, σκυβει ο νεαρος να τον χαιδεψει παλι αλλα ματαια... δεν ηθελε με τιποτα, ερχοταν μπροστα και μολις απλωνε το χερι του παλι πισω απο τα ποδια μου...δεν ηθελε με τιποτα να τον χαιδεψει:confused: Επειδη ειναι πολυ κοινωνικος και γενικα τρελενεται με τα χαδια, αυτο μου εκανε απιστευτη εντυπωση. Ειναι η πρωτη φορα που αντιδραει ετσι..

Ακομα ενα θεματακι... ο Ντιεγκο μεχρι πριν μια βδομαδα ειχε πολυ καλες σχεσεις με ενα λυκοσκυλο 7 ετων που εχουν οι γονεις μου.. δυστυχως λογω του βαρους του (15 κιλα βαρυτερος) καθως παιζανε τον πατησε και πονεσε ο αλλος με αποτελεσμα να του επιτεθει-- τσακωθηκανε αφου ο μικρος δεν ειναι τοσο μικρος πια να κανει πισω ( μεχρι το καλοκαιρι οσες φορες του την ειχε πεσει ο αλλος αυτος δεν αντιδρουσε αλλα εκλαιγε και τον αφηνε)... Απο κεινη τη μερα ενω οταν τους χωριζει μια καγκελοπορτα πανε και γλυφουν ο ενας τον αλλο, μολις τους αφησω μαζι και ο Ντιεγκο παει να πηδηξει πανω του αγριευει αμεσως ο μεγαλος..
Μαλλον οι χαρουμενες μερες τελειωσαν ε????:rolleyes:

zil

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2009
109
0
σκυβει ο νεαρος να τον χαιδεψει παλι αλλα ματαια... δεν ηθελε με τιποτα,
Αυτη τη συμπεριφορα την ειχε εμφανισει και ο δικος μου για ενα διαστημα χωρις καποιο λογο,μεχρι και περιπου 20 μηνων.Τωρα εχει πολυ καιρο να αντιδρασει ετσι...Τι να σου πω...Νομιζω δεν ειναι τιποτα ανησυχητικο...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Οι χαρούμενες μέρες τελείωσαν...
αλλά θα μετριαστεί η κατάσταση! Τώρα υπάρχει και ο ενθουσιασμός του νεαρού της ηλικίας του Ντιέγκο!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν εχω dogo, αλλά θα σου πω μια εμπειρία που είχα με ένα κουτάβι....

Ήταν γύρω στους 7-8 μήνες όταν στη βόλτα συναντήσαμε έναν άνθρωπο, ο οποίος ενώ εκείνος ήθελε να το χαιδέψει, πήγε μια κοντά του ο σκύλος και μετά έφυγε, ήρθε πίσω από εμάς και δεν τον πλησίαζε με τίποτα...

Στη συνέχεια της βόλτας συναντήσαμε κι άλλα άτομα με τα οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα....

Ίσως κάτι δεν του άρεσε....δεν ξέρω....
Ίσως ήταν το ίδιο που συνέβει και στον Ντιέγκο!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Σωτηρη το οτι δεν ηθελε χαδια και κρυφτηκε θα πρεπει να με προβληματισει ??:rolleyes:

duaz

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2009
241
0
athens
μαλλον δεν γουσταρε το καμακι που σου εκανε :paja1::maria::paja1:
περαν της πλακας ... ο κουταβος αρχιζει και μεγαλωνει και φτιαχνει χαρακτηρα μεχρι το 3 ετος του κατι σαν απο δημοτικο σε γυμνασιο ενα πραγμα ... και τωρα αρχιζουν ας πουμε τα δυσκολα !!!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Όπως σου είπε ο duaz, περνά την φάση της εφηβείας και το στάδιο της "επιφύλαξης".

Οτιδήποτε ξένο και παράξενο αρχίζει σιγά - σιγά να το αντιμετωπίζει με καχυποψία.. είναι η περίοδος που αρχίζει να αποκτά "κρίση" και ζυγίζει τα πράγματα. Είναι επίσης η εποχή που δεν έχει ακόμα εμπιστοσύνη στην δύναμή του, αλλά ούτε και στην δυνατότητά του να αξιολογεί καταστάσεις.

Είναι πολύ σημαντικό τώρα εσύ να αντιμετωπίσεις σωστά αυτές τις καταστάσεις, δηλαδή να συμπεριφέρεσαι φυσιολογικά αγνοόντας την όποια συμπεριφορά του, για να τον βοηθήσεις να διαβάζει τον κίνδυνο πάντα και μόνο μέσα από εσένα.

Σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες Ντόγκο έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του σκύλου τους:
"Ρεζίλι έγινα... ολόκληρο γομάρι κι έδειχνε να φοβάται την κυριούλα που μόλις επέστρεφε απ' τα ψώνια και σταμάτησε για να μου μιλήσει!".
"Ρε συ... πήγε να τον αρπάξει αυτό το Γιόρκι κι ο δικός μου έβαλε την ουρά ανάμεσα στα πόδια!".
"Η γάτα του γείτονα του γαϊδευόταν κι αυτός έγινε καπνός!".

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul