Θα βάλω κι εγώ την τοποθέτησή μου εδώ, φεύγοντας από το παράλληλο νήμα των προσωπικών επιθέσεων.
@GRDANE Ο Βασίλης δεν άρχισε να "χτυπιέται" όταν έπεσε στον απατεώνα και ξεκίνησε "σταυροφορία". Μιλάω για μένα, γιατί δεν κάνω το δικηγόρο κανενός άλλου.
Δεν έχω τίποτα με τους εκτροφείς είτε οποιασδήποτε προέλευσης, μιας και ο καθένας κάνει την δουλειά του και όπως και σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Η απόδειξη των λεγομένων μου είναι ο
@tasos malinoua που αν και χρησιμοποιώ το όνομά του χωρίς την έγκρισή του, μπορεί να σε διαβεβαιώσει, ως εκτροφέας, για το καλοπροαίρετο.
Η ένστασή μου σε αρκετά θέματα, ακόμη και όταν είχα τον Μάικ, είναι προς τα μέλη του φόρουμ. Με αυτούς που "τα λέμε καθημερινά" και πως αλλάζουν τα λεγόμενά τους σύμφωνα με το ποιός είναι απέναντι. Θα δώσω επιγραμματικά παραδείγματα, χωρίς να έχω καμία διάθεση για αντιπαραθέσεις.
-Μην παίρνεις από βυβ γιατί ..μπλα μπλα μπλα... μπορεί να είναι και από αιμομιξία.
-Στην εκτροφή δεν είναι κακό το inbreeding
-Ζητάμε εξετάσεις υγείας
-Δεν είναι πανάκεια οι εξετάσεις
- Το σκυλί πρέπει να έχει πεντιγκρί
- Και μια φωτοτυπία καλή είναι
και ένα σωρό άλλα που θα έπιαναν σελίδα.
Από την άλλη, μάχες των μαχών για τον εκτροφέα που έχει πεντιγκρί και στον Κεάδα ο εκτροφέας που δεν ακολουθεί το μοτίβο κι ας είναι ο δεύτερος πιο ηθικός από όλους τους υπόλοιπους και άλλα τέτοια πολλά που τα έχετε διαβάσει περισσότερα χρόνια από μένα. Τέλος πάντων.
Και εντάξει, όσο ο καθένας έχει μια συγκεκριμένη άποψη όλα καλά. Όταν όμως προσπαθεί με το ζόρι να σε πείσει ότι ο ελέφαντας πετάει λογικό είναι να υπάρχει αντίδραση. Χειροτερεύει δε, όταν αρχίζουν οι ειρωνείες και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί.
Θα υπενθυμίσω ότι στην παρόυσα φάση, έκανα κριτική για το τι αντιμετώπισα απο θέμα εκτροφέων κατά την αναζήτησή μου σε όλη την Ευρώπη και αμέσως δέχθηκα επίθεση άμυνας για τους Έλληνες εκτροφείς. Μέχρι προσωπικά μηνύματα βγήκαν στην φόρα και εκτιμήσεις προσωπικότητας, χωρίς λόγο.
Κάτι που τόσα χρόνια έχω παρατηρήσει να γίνεται σε πολά μέλη, ιδιαίτερα νέα.
Το καθαρόαιμο δεν είναι μόνο για εκτροφείς και εκθέσεις, αλλά και για ανθρώπους που αγαπάνε μια ράτσα και θέλουν ένα υγιή σκυλί στο σπίτι τους, εκτός αν κάνω λάθος και είμαι σε λάθος τόπο και χρόνο. Και το ποσοστό αυτό είναι τεράστιο και φεύγουν από τον δρόμο, απλά γιατί χάνουν τον προορισμό τους. Μπορούμε να μιλάμε για την πραγματικότητα στους δρόμους και όχι θεωρίες των θεωριών;
Και η πραγματικότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα, απέχει πολύ από την θεωρία. Και το ότι υπάρχει ο Θανάσης, ο Βασίλης, η Βάσω, η Μαρία, ο Τάσος που λένε για τα κακώς κείμενα, δεν σημαίνει ότι σήκωσαν καμία σημαία επανάστασης, απλά λένε τα κακώς κείμενα. Τους δικηγόρους και υπερασπιστές της θεωρίας δεν καταλαβαίνω.
Και στο δια ταύτα. Είσαι εκτροφέας και βλέπεις να γράφονται διάφορα; Μπες και πες είμαι αυτός, κάνω αυτά γιατί πιστεύω αυτό και κάνεις διάλογο, όπως ο τάσος που ειλικρινά του βγάζω το καπέλο. Τα υπόλοιπα και οι υπόλοιποι είναι να είχαμε να λέγαμε, γιατί από την μία μιλάμε με γεγονότα και αποδείξεις και από την άλλη αντιδράμε με θεωρίες και φιλοσοφήματα.
Τέλος φτάνουμε στα άκρα και ξεφεύγουμε γιατί υπάρχει και αυτή η γελοία συμπεριφορά ορισμένων που υπολείπονται σεβασμού και ξεχειλίζουν από κόμπλεξ. Προσωπικά δεν γνωριζόμαστε με κανέναν και καλό είναι να υπάρχει ο ελάχιστος σεβασμός στον άλλο.