Περίεργο σημερινό (shock collar)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Είχα μια συζήτηση σήμερα με μια συνάδελφο που ζει σε φάρμα και έχει πέντε σκυλιά, εκ των οποίων το ένα είναι μάρκας Μουφ (Αυστραλέζος Ποιμενικός). Ο γείτονάς της τώρα έχει πρόβατα, τα οποία αφήνει γενικώς να βολοδέρνουν στο κτήμα του και ο Αυστραλέζος της συναδέλφου είχε το συνήθειο να το σκάει από το σπίτι και να πηγαίνει στου γείτονα να του βοσκήσει τα πρόβατα με το ζόρι. Πριν από μερικούς μήνες ήρθε ο γείτονας, λέει, έξαλλος και τους απείλησε ότι αν δεν μαζέψουν τον Αυστραλέζο τους, θα τον πυροβολήσει διότι, λέει, του βοσκάει τα πρόβατα κάνοντάς τα να περπατάνε, αυτά αδυνατίζουν από την άσκηση και επομένως δεν είναι όσο παχιά τα θέλει και χάνουν την αξία τους όταν τα πάει είτε στην έκθεση ζώων, είτε όταν πάει να τα πουλήσει! :eyecrazy:

Τελοσπάντων, εγώ από πρόβατα δεν ξέρω, οπότε δεν φέρω γνώμη, η συνάδελφος όμως προφανώς και δεν ήθελε πρώτον ο Αυστραλέζος να το σκάει και δεύτερον να τον φάει η μαρμάγκα και μετά να τρέχουνε το γείτονα στα δικαστήριο, κλπ. κλπ., οπότε αποφάσισε, λέει, να τον εκπαιδεύσει με shock collar! Τα κατάφερε, λέει, και έκτοτε ο Αυστραλέζος κάθεται στ' αυγά του και πρόβατο δεν πα να βοσκήσει που να του τάξεις κεμπάπ (που αυτή την εποχή καταβροχθίζει όταν μπορεί το δικό μου το Μουφ που κατά τ' άλλα δεν ενδιαφέρεται για πρόβατα και βοσκές).

Ποια είναι η γνώμη σας για το shock collar ως μέθοδο εκπαίδευσης; Προσέξτε, ΔΕΝ σας ρωτάω διότι σκέφτομαι να πάρω για το Μουφ διότι αποκλείεται να βάλω τέτοιο πράμα πάνω του και άλλωστε δε με πρήζει ιδιαιτέρως. Έχω ακούσει όμως ότι ο κόσμος είναι μοιρασμένος σχετικά με τη μέθοδο και σε μερικές χώρες είτε συζητούνε να τον απαγορεύσουν είτε τον έχουν ήδη απαγορεύσει. Η συνάδελφος πάντως λέει ότι τον έχει χρησιμοποιήσει και σε άλλα της σκυλιά, εκ των οποίων το ένα άλλαξε τελείως χαρακτήρα!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Sara, σε αρκετά θέματα εκπαίδευσης, ειδικά σε αυτά που "κοντράρουν" τις διάφορες τεχνικές εκπαίδευσης, έχει αναφερθεί η χρήση του ηλεκτρικού κολάρου!
Κάνε μια αναζήτηση, πιστεύω θα βρεις αρκετές απαντήσεις!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK