Περίεργο δάγκωμα

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Τον τελευταιο καιρο εχει συμβει 3 φορες κατι που με εχει τρομαξει αρκετα.Ο λεννυ εχει δαγκωσει 3 ανθρωπους χωρις προειδοποιηση(2 παιδια).Πιο συγκεκριμενα το πρωτο δαγκωμα εγινε σε γυναικα πολυ μικροκαμωμενη.Ενω ηταν ηρεμος πηγε πισω της και την δαγκωσε την τσεπη του παντελονιου της.Επειδη οπως ειπα ηταν ηρεμος νομιζα οτι επαιζε οποτε δεν εδωσα σημασια.Το ιδιο εχει συνεβει δυο ακομα φορες σε φιλους του γιου του αντρα μου( 12 χρονων).Και παντα κανει το ιδιο.Ενω δεν δειχνει σημαδια επιθετικοτητας παει απο πισω δαγκωνει και κανει μια κινηση σαν να προσπαθει να τους απομακρυνει.Και τα τρια δαγκωματα ηταν στα ρουχα και ευτυχως οχι στο σωμα.Επισης δεν ηταν δυνατα.Εχω ψιλοτρομαξει γιατι δεν το ειχε κανει ποτε αυτο.Παντα οταν πλησιαζει καποιος αγνωστος στο σπιτι ή εμενα στον δρομο( π.χ ταχυδρομος )τραβαει τα αυτια του πισω και γαυγιζει μεχρι να φυγει.Στις συγκεκριμενες περιπτωσεις δεν γαβγισε δεν γρυλισε απλα πηγε και δαγκωσε προσπαθησε να τους τραβηξει εξω απο το σπιιτι.Αν υπαρχει καποιος που γνωριζει τι σημαινει αυτη η συμπεριφορα ας μου πει

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
"Λοιπον οπως ειπα ο λεννυ μου ειναι 3 χρονων και προσωπικα πιστευω οτι ειναι απο τις καλυτερες ρατσες οσο για προστασια αλλα και για συντροφια.Ως χαρακτηρας ειναι πολυ ευγενικος υπακουος.στα θετικα του ειναι πολυ τρυφερος και αγκαλιτσας,και τα παει πολυ καλα με τα παιδια και επισης το οτι δεν επιτιθεται παρα μονο αν του δωσουμε εντολη και ακομα και αν επιτεθει δεν δαγκωνει αλλα ακινητοποιει .Στα αρνητικα ειναι ισως το μεγαλο μεγεθος(ο δικος μου ειναι 78 εκατοστα μεχρι το ακρωμιο και 42 κιλα),χρειαζεται αρκετη προπονηση καθε μερα γυρω στα 10 χιλιομετρα και παιχνιδια, και η διατροφη του κοστιζει αρκετα.Σιγουρα δεν ειναι σκυλος που μπορει να ζησει σε μικρο διαμερισμα και σε πολεις.θα προσπαθησω να ανεβασω και φωτογραφια"

για να διευκολύνω την συζήτηση απλά παρέθεσα την περιγραφή του σκύλου σου απο εσένα :)

λοιπόν
προτείνω να μιλήσεις με τον εκτροφέα του γιατί είναι φυλή προστασίας -δυναμική και μεγαλόσωμη.

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
kokoni ευχαριστω για την απαντηση.Οντως η περιγραφη που εχω γραψει ερχεται σε πληρη αντιδιαστολη με το σημερινο ποστ.Τον εκτροφεα του ειναι λιγο δυσκολο να τον βρω μιας και ειναι στην γαλλια.Τον εκπαιδευτη δεν τον εχω βρει γιατι ειναι σε διακοπες μεχρι τελος αυγουστου
Αυτη η συμπεριφορα ξεκινησε πριν 3 εβδομαδες περιπου.Εν τω μεταξυ εχω φρικαρει γιατι ποτε δεν ειχαμε προβλημα και εχουμε πολυ συχνα παιδια στο σπιτι.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
συγνώμη
δεν την παρέθεσα γιαυτόν τον λόγο που λές :)
αλλά σίγουρα βοηθάει σε όποιον θέλει να απαντήσει να ξέρει τι σκύλο έχεις.

επι του θέματος σου τώρα
μπορεί να περνάει μία φάση
απο ότι διαβάζω είναι εκπαιδευμένος
άρα στο ΜΗ υπακούει
πως αντιδρά όταν του λέτε ΜΗ λοιπόν?
εγώ στην θέση σου θα πρόσεχα υπερβολικά πάντως σε τυχών επισκέψεις....
μπορεί κάποιος επισκέπτης να αντιδράσει τελείως λάθος

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Από τα λίγα που ξέρω...
Αν ο σκύλος δάγκωνε κανονικά, δεν θα δάγκωνε ρούχα...
Αυτή η κίνηση με το επιφανειακό δάγκωμα με τα μπροστά δόντια, είναι κίνηση διόρθωσης της θέσης...όπως θα τσίμπαγε μια μάνα τα παιδιά της, ή ένας ανώτερος στην αγέλη σκύλος έναν άλλον για να τον θυμίσει που πρέπει να βρίσκεται....Το ίδιο μπορεί να κάνει και ένας σκύλος που διεκδικεί κυριαρχία και προσπαθεί να ανακόψει ή να διορθώσει ελαφρώς ακόμα και την πορεία του αφεντικού του...
Πρέπει να το προσέξετε, γιατί μπορεί να κλιμακωθεί είτε από το σκύλο είτε (άθελα) από τον επισκέπτη και να έχετε προβλήματα...
Το δικαίωμα στον προσδιορισμό τον καταστάσεων πρέπει να τον έχετε ΜΟΝΟ εσείς όταν είστε παρόντες....

Αλλά καλύτερα να ακούσεις τον εκπαιδευτή σου ή να περιμένεις κάποιον πιο έμπειρο έδω μέσα:)

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
sea mol αυτο που λες εχει μια λογικη.Προς το παρον χωρισαμε το πισω μερος της αυλης απο το μπροστινο με συρματοπλεγμα και εχουμε πει στα παιδια οταν φερνουν φιλους να μην τον πλησιαζουν και οταν γυρισει ο εκπαιδευτης του θα ρωτησω και αυτον.
Οσο για το πως αντιδρα οταν του λεμε ΟΧΙ συνηθως σκυβει το κεφαλι και παει και στο κρεβατι του.
Την πρωτη φορα που το εκανε αυτο νομιζα οτι το εκανε επειδη ηθελε να παιξει δεν τον μαλωσα και θυμαμαι οτι του ειπα να φερει την μπαλα του.Ισως αυτο να ηταν λαθος και να τον ενθαρρυνα χωρις να το θελω.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καλά το πάει πάντως
προφανώς θεωρεί ότι χρήζεται ήπιας προστασίας
αφού υπακούει εγώ θα κοιμόμουν πολύ ήσυχος-γενικά

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
συμφωνο με τον sea-mol ειναι δαγκωμα διορθωματος. το κανει και ο Τζερυ πολυ συχνα ειδικα στον μικρο μου αδερφο (δεν του φωναζω του Τζερυ γιατι τον διορθωνει παντα εκει που πρεπει οποτε τον βαζει αυτος στην θεση του αντι για εγω) και με παιδακια οσο καλος και προσεκτικος και αν ειναι τον εχω παντα απο κοντα και ποτε μονο του. Συγουρα εχει αναιβει θεση στην αγελη. στο σπιτι μου αποτι εχω καταλαβει αρχηγος μεσα ειμαι εγω και μετα ο Τζερυ ενω εξω στον δρομο ακομα και αν τον εχω διπλα μου κολιτα στο ποδι εχει ακομα αυτος την αρχηγια (μιας και ακομα διορθωνει σκυλακια) ως οτου καταφερω να τν παρω με ασκησεις βασικης υπακωης κλπ. ωτρα για το τι θα κανεις θα σου πουνε αλλα μελοι που ξερουν συγουρα περισσοτερα και να μιλησεις και με τον εκπαιδευτη σου για 100% συγουρια. (οσο και να μιαζουν ιδια τα γεγονοτα με τον Τζερυ μπορη να ειναι διαφωρετικα λεω τωρα)

Last edited:

mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Το ίδιο κάνει και ο δικός μου στα ξαδέρφια μου που είναι 3 και 6 χρονών τώρα πυ ήρθαν στο εξοχικό μας για μια εβδομάδα και είναι και η πρώτη φορά που τα βλέπει ο μόρτης. Η μικρή τρέχει ουρλιάζοντας και ο Μόρτης τρέχει πίσω της και της δαγκώνει τα ρούχα και έχουμε ψιλοανυσηχήσει.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Το ίδιο κάνει και ο δικός μου στα ξαδέρφια μου που είναι 3 και 6 χρονών τώρα πυ ήρθαν στο εξοχικό μας για μια εβδομάδα και είναι και η πρώτη φορά που τα βλέπει ο μόρτης. Η μικρή τρέχει ουρλιάζοντας και ο Μόρτης τρέχει πίσω της και της δαγκώνει τα ρούχα και έχουμε ψιλοανυσηχήσει.
επειδή και εγω εχω παιδια και ο σκυλος μου το εκανε αυτό 7 μηνων ειναι τωρα πρεπει να το σταματησετε άμεσα κατα την γνωμη μου

Σε συνεργασία με το εκπαιδευτη μου παντα αυτό που κάναμε είναι να παίζει μετα παιδιά φορώντας ένα λουρί του μέτρου εγω κοντά στα παιδιά και στον σκύλο όταν πηγαινε να τα αρπαξει απο τα ρουχα τραβιγμα απότομο και μη δυνατα ... φυσικά συνεχίζουμε το παιχνίδι και διορθώνουμε μόνο όταν παει να δαγκώσει τα παιδιά ... Δεν θεωρώ ότι ο σκύλος παρουσία πρέπει να διωρθώσει κανένα παιδί είναι απαγορευτικό και σοβαρό παραπτωμα για τον σκύλο ,,, βέβαια τα παιδάκια πριν παιξουν με το σκύλο περνανε μάθημα για το πως πρέπει να φέρονται και μετά πλησιάζουν τον σκύλο.. Πάμε πάλι στο θέμα μας αφού ο σκύλος καταλάβει ότι δεν πρέπει να δαγκώνει τα παιδιά στο παιχνίδι ( είχε σκίσει μπόλικα ρούχα των δικών μου και φίλων ) ενώ είμαστε κοντά αρχίζεις και απομακρύνεσαι στα 5 μέτρα αν το κάνει φωνάζεις διακεκομένα ΜΗ ( συνεχώμενα μέχρι να φτάσεις κοντά και να διορθώσεις πάλι με τσεκάρισμα (τάβηγμα του λουριού , τίναγμα) Δηάδη ΜΗ ΜΗ ΜΗ τσεκάρισμα μετά πας ποιο μακριά κτλ κτλ

και κάτι αλλο καλό είναι τα παιδιά που θα μπουν στο χωρο να του δωσουν μία λιχουδια ένα μπισκοτακι για παραδειγμα αλλά και στην βόλτα να δειτε κανα παιδακι μικρό που το αφήνει η μαμα του να πλησιασει δώστε στο παιδακι ένα μπισκοτακι να δωσει στον σκυλο
ΥΓ τα παιδια μου είναι 7.5 και 6 χρονων

Last edited:

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.Προς το παρον κραταω το σκυλο μακρια απο παιδια και οταν γυρισει ο εκπαιδευτης του βλεπουμε.
Προβλημα παντως με παιδια που ηδη γνωριζε δεν ειχαμε.Και τις τρεις φορες ηταν σε ατομα που εβλεπε για πρωτη φορα.Θα δοκιμασω αυτο που λες
christosp με την βολτα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97