Περίεργη συνήθεια.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Παρ'ότι ασχολούμαι με σκυλιά πολλά χρόνια και μπορώ να πω ότι γνωρίζω αρκετά,έρχεται η στιγμή που ζητάς βοήθεια.
Εχω μια σκυλίτσα,ενός έτους,η οποία ζεί μέσα στο σπίτι,αλλά έχει και κατάλλυμα στην αυλή, το οποίο "φυσικά" δεν χρησιμοποιεί. Την υιοθέτησα 3-4 μηνών και της έχω μάθει την διαδικασία λερώματος στην βόλτα ή στην ανάγκη στην αυλή. Γενικά,έχει μάθει ένα σωστό πρόγραμμα διαβίωσης μαζί μας.
Τον τελευταίο μήνα,άρχισε να ουρεί,μόνο το απόγευμα,κάποιες στιγμές,κάτω στο σαλόνι(το σπίτι είναι διόροφο). Της άφηνα την πόρτα γιά τον κήπο ανοικτή,την μάλωσα(σιγά τα αυγά), την έκλεισα στο crate για τιμωρία,αυτή επιμένει. Ολη την άλλη ημέρα δεν λερώνει ποτέ μέσα,μάλιστα με ειδοποιεί και της ανοίγω την πόρτα. Είπαμε μήπως επειδή μένει 1-2 ώρες μόνη κάτω,όταν ανεβαίνουμε επάνω και οι δύο(δεν της αρέσει επάνω), τίποτα.Εκατσε ένας από τους δύο κάτω συνεχώς 2-3 ημέρες,εκείνη τα έκανε και κρύφτηκε στο crate.
Το πρωί την βγάζω περίπου μιάμισυ ώρα βόλτα. Το απόγευμα η πόρτα για την αυλή είναι ανοικτή,δεν έχω καταφέρει τίποτα. Δεν είναι ζόρικη και ακολουθεί κανονικά ένα ημερήσιο πρόγραμμα, χωρίς προβλήματα. Μόνο αυτό,που κάνει τελευταία. Να πω, ότι στην αυλή έχουμε και γάτες,με τις οποίες δεν έχει πρόβλημα.Αλλες (ακίνδυνα) τις κυνηγάει και με άλλες παίζει!
Μάλλον είναι αντίδραση από κάτι,που την ενοχλεί ή ζήλεια,το οποίο δεν μπορώ να εντοπίσω.Πάντως τον τελευταιο καιρό,δεν άλλαξε τίποτα στο σπίτι. Μήπως είναι περιοδική αντίδραση της ενηλικίωσης της?
Αν κάτι μου διαφεύγει και κάποιος εμπειρότερος γνωρίζει, η συμβουλή του καλοδεχούμενη.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Συνήθως αυτες τις "ιδιοτροπίες" τις έχουν οταν μπαίνουν σε οίστρο.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
μερικες ιδεες ειναι:
-θεμα υγειας πχ. ουρολοιμωξη
-προσεχώς οιστρος
-οιστρος σκυλας στην κοντινη περιοχη
-φόβος
-λαθος ωρα ταίσματος και νερου
-εγκυμοσυνη της γυναικας του σπιτιου
κλπ...

τροπος αντιμετωπισης:
προληψη. αφου γνωριζεις περιπου ποτε το κανει πχ πριν ανεβειτε πανω περιορισε την στο σπιτι της και βγαλτην κατευθειαν για βολτα μολις περασει το κρισιμο 2ωρο.
μην χρησιμοποιεις το crate για τιμωρια. ειναι χωρος ασφαλειας για το σκυλι. καλυτερα βαλτην μεσα πριν γινει το κακο και επιβραβευσε την που δεν εκανε.
μην την αφηνεις να επιλεξει αν θα παει για πιπι αφηνοντας απλα μια ανοιχτη πορτα. κανε πιο συχνες τις βολτες και επιβραβευε καθε σωστη ουρηση.
να εισαι συνεπης στα ωραρια του σκυλου.
Συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι κατι παροδικο. με προγραμμα και προληψη θα εξαλειφθει γρηγορα.
Καλη επιτυχια!

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Την στείρωσα πριν δύο περίπου μήνες,μετά τον πρώτο οίστρο. Μήπως συνδέεται με αυτό?