Πείσμα και κακό....[german spitz]

popidimi

Member
25 Αυγούστου 2012
14
0
Hi! είμαι νέα εδώ και είμαι και νέα μαμά…. Το παιδί μου είναι ένα καθαρόαιμο γερμανικό spitz 2 μηνών, ο Ηρακλής! Είναι παρά πολύ έξυπνος και καταλαβαίνει σχεδόν τα πάντα… φανταστείτε ότι από 1,5 μηνών κάνει την ανάγκη του στη πάνα σε σημείο που να μας φωνάζει όταν πάει για να του πούμε μπράβο(!) και ακούει το όχι και ξέρει πότε έχει κάνει καμία ζημία και θα τον μαλώσω… αλλά είναι πολύ πεισματάρης, υπάρχουν φορές που ενώ ξέρει ότι θα τον μαλώσω κάνει αυτό που θέλει και με φτάνει στο σημείο να φωνάζω και αντί να ακούν το σκύλο οι γείτονες ακούν εμένα :p …..τι να κάνω γτ θα τρελαθώ …..ααααα και κάτι άλλο όταν δεν περναει το δικό του σκούζει και κλαίει πολύ εκνευριστικά… (οριστε τα θυμήθηκα και φούσκωσα πάλι) ευχαριστώ εκ των προτέρων…

Last edited by a moderator:

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
Γεια και καλώς ήρθες, πρώτα από όλα γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες όπως λένε και οι κανονισμοί του φόρουμ, επίσης 1,5 μηνών δεν θα έπρεπε να ήταν ακόμα με την μητέρα του και τα αδέρφια του ; για τα άλλα υπάρχουν πιο έμπειροι να σε βοηθήσουν ..

popidimi

Member
25 Αυγούστου 2012
14
0
Γεια και καλώς ήρθες, πρώτα από όλα γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες όπως λένε και οι κανονισμοί του φόρουμ, επίσης 1,5 μηνών δεν θα έπρεπε να ήταν ακόμα με την μητέρα του και τα αδέρφια του ; για τα άλλα υπάρχουν πιο έμπειροι να σε βοηθήσουν ..

οκ δεν ηξερα για τους ελληνικους χαρακτηρες! τωρα ειναι 2 μηνων και το εχω απο ενος. αν δεν το επαιρνα θα τα εδιωχνε αυτη που ειχε τους γονεις του γτ η μανα δεν τα ταιζε και αναγκαζοταν να τα ταιζει η ιδια και δεν αντεχε αλλο....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
popidimi καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Να χαίρεσαι το κουτάβι σου και να φροντίσεις να μάθεις όσα χρειάζονται για την ευζωία του.

Εχε υπόψιν σου, ότι "καθαρόαιμο" ονομάζουμε έναν σκύλο που έχει pedigree. Ο δικός σου έχει;

Μάλλον όχι, γιατί αυτή:
...αν δεν το επαιρνα θα τα εδιωχνε αυτη που ειχε τους γονεις του γτ η μανα δεν τα ταιζε και αναγκαζοταν να τα ταιζει η ιδια και δεν αντεχε αλλο....
είναι γνωστή δικαιολογία, όλων των ηλιθίων που ζευγαρώνουν τα μη επιβεβαιωμένα κατάλληλα για ζευγάρωμα σκυλιά τους και βιάζονται να ξεφορτωθούν τα ενοχλητικά κουτάβια.
Ελπίζω τουλάχιστον, να μην το πλήρωσες.

Last edited:

popidimi

Member
25 Αυγούστου 2012
14
0
popidimi καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Να χαίρεσαι το κουτάβι σου και να φροντίσεις να μάθεις όσα χρειάζονται για την ευζωία του.

Εχε υπόψιν σου, ότι "καθαρόαιμο" ονομάζουμε έναν σκύλο που έχει pedigree. Ο δικός σου έχει;

Μάλλον όχι, γιατί αυτή:

είναι γνωστή δικαιολογία, όλων των ηλιθίων που ζευγαρώνουν τα μη επιβεβαιωμένα κατάλληλα για ζευγάρωμα σκυλιά τους και βιάζονται να ξεφορτωθούν τα ενοχλητικά κουτάβια.
Ελπίζω τουλάχιστον, να μην το πλήρωσες.

ηταν γνωστη μου και ειχε και τους 2 γονεις και δεν ηταν αιμομιξια... και οχι δεν το πληροσα γτ οποσ ειπα ειναι γνωστη μου... αλλα το θεμα δεν ειναι εκει αλλα οτι ειναι πεισματαρης

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Να πεις λοιπόν στην γνωστή σου, ότι ανήκει σ'αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, που ευθύνονται για την ραγδαία αύξηση, εν δυνάμει αδέσποτων κουταβιών και εν δυνάμει προβληματικών κουταβιών και ότι θα πράξει λαμπρά, να στειρώσει τα "καθαρόαιμα" σκυλιά της, ή έστω να μην τα ξαναζευγαρώσει. Εχει γεμίσει ο τόπος από τέτοια κουτάβια. Δεν χρειαζόμαστε άλλα.

Το σκυλάκι σου δεν είναι "πεισματάρικο". Είναι πάρα πολύ μικρό για να ξέρει ακόμη πως να φέρετε. Πόσο μάλλον, όταν δεν έμεινε με την τοκετομαδα του, όσο θα έπρεπε.

Η γνωστή σου, δεν ξέρει να σε συμβουλεύσει πως να του φερθείς και πως και τι να του διδάξεις;

popidimi

Member
25 Αυγούστου 2012
14
0
Να πεις λοιπόν στην γνωστή σου, ότι ανήκει σ'αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, που ευθύνονται για την ραγδαία αύξηση, εν δυνάμει αδέσποτων κουταβιών και εν δυνάμει προβληματικών κουταβιών και ότι θα πράξει λαμπρά, να στειρώσει τα "καθαρόαιμα" σκυλιά της, ή έστω να μην τα ξαναζευγαρώσει. Εχει γεμίσει ο τόπος από τέτοια κουτάβια. Δεν χρειαζόμαστε άλλα.

Το σκυλάκι σου δεν είναι "πεισματάρικο". Είναι πάρα πολύ μικρό για να ξέρει ακόμη πως να φέρετε. Πόσο μάλλον, όταν δεν έμεινε με την τοκετομαδα του, όσο θα έπρεπε.

Η γνωστή σου, δεν ξέρει να σε συμβουλεύσει πως να του φερθείς και πως και τι να του διδάξεις;

η πρωτη της γεννα ηταν και νομιζω οτι πρεπει να τα εχει στειρωσει.θα το ειχε κανει εξ αρχης αλλα ο κτηνιατρος τις ειπε οτι πρεπει να γεννησει μια φορα πρωτα..και οσο το οτι δεν ξερει να φερετε πωσ καταλαβαινει αλλα και αλλα και αυτα ποθ δεν του αρεσοθν δεν τα καταλαβαινει?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
η πρωτη της γεννα ηταν και νομιζω οτι πρεπει να τα εχει στειρωσει.θα το ειχε κανει εξ αρχης αλλα ο κτηνιατρος τις ειπε οτι πρεπει να γεννησει μια φορα πρωτα..και οσο το οτι δεν ξερει να φερετε πωσ καταλαβαινει αλλα και αλλα και αυτα ποθ δεν του αρεσοθν δεν τα καταλαβαινει?
Ενα κουτάβι ειναι βασικό ως και δύο μηνων τουλάχιστον να ειναι με τη μάνα και τα αδέρφια του. Ανεξάρτητα αν θηλάζει. Η γνωστη σου εκτος από ανεύθυνο ζευγάρωμα, ειναι και η ιδια ανευθυνη, γιατι ενώ ειδε ότι απογαλακτίστηκαν, ΟΦΕΙΛΕ να τα ταίζει η ιδια κροκέτα μουλιασμένη σε γάλα. Οπότε εχουμε εναν κτηνιατρο που ώθησε σε γέννα και μια ιδιοκτητρια που αγανάκτησε και μοιραζε κουτάβια για να τα ξεφορτωθεί πριν της ώρας τους. ΑΥΤΟ ειναι η πηγή δημιουργίας αδεσποτων και δεν ξέρω ποιον από τους δύο να βρίσω πρώτο...

Το κουτάβι σου λοιπόν, αν ήταν με τα αδέρφια και τη μάνα, όταν επαιζαν και ξεφευγε, θα το εβαζε η μανα στη θέση του, δεν θα πολυδάγκωνε, δεν θα γαύγιζε από πείσμα, δεν θα ξεπερνούσε τα όρια που θα του εθετε εκεινη. Εσύ δεν εισαι η μάνα και στην παρούσα φάση δεν εχεις τη γνώση να την υποκαταστήσεις. Οπότε αρχίζεις άμεσα το διαβασμα εδώ και δες και θέματα παιδιών που βρήκαν αδεσποτα νεογέννητα κουτάβια και τα μεγάλωσαν για να βάλεις όρια και σειρά στο σκυλι σου.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Έλεος πια:mad: Νισάφι. Άντε μετά να τους καταρρίψεις αυτό που τους έχει συμβουλεύσει ο εμπειρογνώμων κουλτουριάρης κτηνίατρος αυτού του αιώνα, που διατηρεί ακέραιες τις απόψεις του προηγούμενου αιώνα:mad:

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Καλώς ήρθατε!

Μην του φωνάζεις. Να είσαι ήρεμη, για να μάθει κι αυτός να είναι ήρεμος. Αν σου τρώει τα παπούτσια, ας πούμε, να του λες μια λέξη για να τον αποτρέπεις. Ένα σκέτο ''μη'' με σταθερό ύφος φτάνει και όταν σταματάει να του λες ''μπράβο'' και να τον χαϊδεύεις. Πολλά χάδια και πολλή επιβράβευση θέλουν, όπως οι άνθρωποι.
Να μάθεις να έχεις υπομονή. Είναι μια φυλή ξεροκέφαλη, αλλά όχι δύσκολη. Σε κανα μήνα να αρχίσετε εκπαίδευση και να τον πηγαίνεις παντού όταν βγαίνεις, να έρχεται σε επαφή με παιδάκια, σκυλάκια, θορύβους, αμάξια, ποδήλατα... Το μέγεθός του και η γούνα του μη σε κάνουν να το βλέπεις σαν παιχνίδι. Αν κοινωνικοποιηθεί και εξοικοιωθεί όπως πρέπει, θα έχεις έναν υπέροχο σκύλο.
Πού μένεις;

popidimi

Member
25 Αυγούστου 2012
14
0
Καλώς ήρθατε!

Μην του φωνάζεις. Να είσαι ήρεμη, για να μάθει κι αυτός να είναι ήρεμος. Αν σου τρώει τα παπούτσια, ας πούμε, να του λες μια λέξη για να τον αποτρέπεις. Ένα σκέτο ''μη'' με σταθερό ύφος φτάνει και όταν σταματάει να του λες ''μπράβο'' και να τον χαϊδεύεις. Πολλά χάδια και πολλή επιβράβευση θέλουν, όπως οι άνθρωποι.
Να μάθεις να έχεις υπομονή. Είναι μια φυλή ξεροκέφαλη, αλλά όχι δύσκολη. Σε κανα μήνα να αρχίσετε εκπαίδευση και να τον πηγαίνεις παντού όταν βγαίνεις, να έρχεται σε επαφή με παιδάκια, σκυλάκια, θορύβους, αμάξια, ποδήλατα... Το μέγεθός του και η γούνα του μη σε κάνουν να το βλέπεις σαν παιχνίδι. Αν κοινωνικοποιηθεί και εξοικοιωθεί όπως πρέπει, θα έχεις έναν υπέροχο σκύλο.
Πού μένεις;
μενω αμπελοκηπους.μπορω να πω οτι δεν ειμαι πολυ ηρεμη με εχει βγαλει λιγο απο τα ρουχα μου αλλα με λιγο φωνη εμαθε πολλα παρολο που ειναι μικρο..οσο για τα χαδια ασε δεν θελει καθολου απο παιχνιδια οκ αλλα απο χαδια τπτ ουτε αγκαλιες.και οταν κατι καλα σιγουρα εχει επιβραβευση και λιχουδια...σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση, μονο εσυ με βοηθησες οι υπολοιποι σταθηκαν μονο πωσ το βρηκα κ.α. λες και αυτο ηταν το προβλημα μου..ευχαριστω και παλι

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ξέρεις, δεν προσπαθούν να στην πουν όμως. Το πρόβλημά σου είναι κυρίως αυτό αν θες να ξέρεις (αλλά πρέπει να θες να ξέρεις) γιατί όπως σου είπαν αν είχε μείνει με τη μαμά του όσο καιρό έπρεπε η συμπεριφορά του και ο χαρακτήρας του θα ήταν πιο στρωμένος. Θα μάθεις πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις αλλά δε σε ενδιαφέρει να μάθεις τους λόγους που ίσως είναι τόσο ατίθασο;

ο τόνος της φωνής όταν λέμε κάτι σε ένα σκυλί μάλλον είναι πολύ σημαντικός. Έχω παρατηρήσει ότι αν πω κάτι χαριτωμένα με γράφει κανονικά. Αν όμως πως κάτι κοφτά και σοβαρά το κάνει στο λεπτό. Όχι δυνατά. Αλλά με δύναμη.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Δε σου τα είπα γιατί τα είπαν οι προηγούμενοι. Το λάθος όμως έγινε και αφού είναι νιάνιαρο ακόμα μπορείς να σώσεις την κατάσταση σε μεγάλο βαθμό.

Γιατί σε έχει βγάλει από τα ρούχα σου; Όταν τον πήρες δεν σκέφτηκες ότι θα λερώνει και θα δαγκώνει και θα κλαίει; Να είσαι καλή και ήρεμη μαζί του, γιατί το αγχώνεις. Όλα τα πλάσματα μεγαλώνουν καλύτερα σε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς φωνές.
Όταν θα τον παίρνεις αγκαλίτσα, χάιδευέ τον στο κεφαλάκι και πίσω απο τα αυτάκια, την κοιλίτσα του, το κορμάκι του. Τα χάδια δίνουν ασφάλεια.
Πρόσεχε με το φαγητό του. Αν δίνεις ξηρά, διαβασε τις οδηγίες για τα κιλά του. Μην του δίνεις πολλές λιχουδιές.
Επίσης μην μάθει να ανεβαίνει σε πολυθρόνες, καναπέδες και κρεβάτια. Όταν θα κατεβαίνει, θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τραυματισει τα πόδια του, που όπως βλέπεις δεν είναι και τα πιο χοντρά, και φυσικά ταλαιπωρείται και το σβερκάκι τους.
Χτένισμα θέλουν με μεταλλική χτένα. Από την ουρά προς το κεφάλι,από το στέρνο προς το στόμα, από τα πίσω πόδια ως τη βάση της ουράς και η ουρά από τη ρίζα ως την άκρη.
Δεν κουρεύονται/ξυρίζονται. Μπορείς να ψαλιδίζεις τις εξέχουσες τρίχες απο τα αυτάκια και τα πόδια. Θέλουν μπάνιο κάθε τρίμηνο περίπου. Δε μυρίζουν, δε λερώνονται, γιατί η βρωμιά γλυστράει από την τρίχα. Αν τον στεγνώνεις με σεσουάρ, βάζε χλιαρό αέρα ή κράτα το σε απόσταση 30 εκ. Θα μάθει να μην ταράζεται κιόλας.
Οι τρίχες/τούφες που θα βρεις στο πάτωμα μαζεύονται με σκούπα ηλεκτρική ή σουίφερ ή σκούπες με πανάκια με μικροΐνες σαν αυτό ή αυτό, που τα χρησιμοποιείς και για να στεγνώνεις το σφουγγαρισμένο πάτωμα. Από τα ρούχα εγώ τις βγάζω με τη βρεγμένη μου παλάμη. :p
Άντε, άμα εκπαιδευτεί σωστά, θα κάνετε και agility!

Αφού είσαι στην Αθήνα, για κοιτα κι αυτό το μέρος εδώ. Θα του αρέσει πολύ!

Last edited:

popidimi

Member
25 Αυγούστου 2012
14
0
αγαπητη betty δεν ειπα οτι προσπαθουν να μου τι μπουν και ξερω πολυ καλα οτι αυτο ηταν το βασικο προβλημα αν και πιστευω μεγαλυτερο προβλημα θα υπηρχε(για το ιδιο) αν δεν το επαιρνα συν οτι δεν ειναι το πρωτο που εχω.ειχα και αλλο το οποιο ομως ηταν γυναικα και το πηρα στουσ 2.5 μηνεσ και δεν ειχα ΚΑΝΕΝΑ απολυτος προβλημα και προσπαθω να βοηθησω και εκεινο αλλα και εμενα γιαυτο ειμαι εδω.
αγαπητη βερονικα δεν ανεβαινει ποτε σε καναπε και κρεβατια εχει δικο του χωρο και για χαλαρωση και για υπνο και οτι αλλο θελει και το φροντιζω οπωσ ακριβοσ μου ειπεσ..οσο για χαδια ασε δεν πιανει τπτ..και οι τριχεσ δεν με απσχολουν εχω συνηθισει και το προηγουμενο ετσι ηταν..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97