Παραλαβή σκύλου από Βιέννη - μια βοήθεια παρακαλώ

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Βοήθεια!

Μιλάω με τσέχα εκτροφέα (coton de tulear). Έχω μελετήσει για τη φυλή, έχω μέλετήσει το site της και έχω διαπιστώσει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται πολύ για την υγεία και κοινωνικοποίηση των κουταβιών της. Μιλάμε, της εξηγώ τη δική μου φάση (ώρες δουλειάς, σπίτι κλπ) και αλληλοσυμπαθιόμαστε. Όλα καλά ώς εδώ.

Μετά από διαδοχή πολλών e-mail φτάνουμε στο κόστος και στη μεταφορά. Για το κόστος ok. Αυτό είναι και δεν τολμώ να κάνω παζάρι αφού αυτό θέλω κι εδώ έχω καταλήξει. Το ζευγάρωμα είναι σε μια δυο βδομάδες και το κουτάβι θα είναι διαθέσιμο Μάρτη-Απρίλη. Κανένα πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλει να το στείλει με αεροπλάνο. Πιστεύει (από την εμπειρία της) ότι είναι τραυματική εμπειρία για τα κουτάβια και μετά το σκυλί θα είναι φοβικό για όλη του τη ζωή. Τι να πω, δεν γνωρίζω, οπότε κάθε άποψη πάνω σ' αυτό καλοδεχούμενη.

Δεύτερον. Λέει ότι μπορεί από Τσεχία να μου το φέρει το πολύ ώς Αυστρία-Βιέννη. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ δεν οδηγώ. Ο άντρας μου που οδηγεί δεν μπορεί να βγάλει διαβατήριο και δεν θα μπορεί για αρκετό καιρό, μέχρι να λυθούν θέματα εφορίας.

Ερώτηση. Τώρα εγώ τι κάνω? Πώς να πάω να παραλάβω το κουτάβι?

Διάβασα ότι υπάρχει δρομολόγιο τραίνου από Θεσσαλονίκη στη Βιέννη, αλλά μετά η επιστροφή δεν είναι αυθημερόν, είναι άλλη μέρα της εβδομάδας. Τι να κάνω? Να πάω με κτελ ή αεροπλάνο και να κανονίσω να γυρίσω με τραίνο?

Άλλη λύση είναι Αθήνα-Πάτρα-Βενετία-Βιέννη (γλιτώνεις λέει ώρες με το καράβι) αλλά έχει κι αυτό ένα θέμα οργάνωσης.

Πώς στο καλό να το κάνω? Σχεδιάζω να λείψω μια εβδομάδα από τη δουλειά μου, αλλά υπολόγιζα και τις μέρες προσαρμογής του κουταβιού στο σπίτι. Αν φάω 4 μέρες στο δρόμο, μετά 3 μέρες σπίτι με το κουτάβι δεν είναι αρκετές ώστε να πάω "ήσυχη" για δουλειά.

Τα φώτα σας παρακαλώ. Με τα δεδομένα που σας περιέγραψα γίνεται, ή να μην το σκέφτομαι καθόλου?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Γεια σου! Παμπολλα κουταβια ερχονται Ελλαδα αεροπορικώς με τους νέους ιδιοκτήτες τους κ δν παθαίνουν κτ. Αλλα απόψεις είναι αυτές... Μπορείς να πας με αεροπλάνο κ να φύγεις αυθημερόν ή τν επόμενη με τρένο. Μόνο προγραμμάτισε τν πτήση σύμφωνα με τα δρομολόγια του τρένου κ προμηθευσου κ τα απαραίτητα για το μικρο. Είναι πολυ πιο ήρεμο ταξίδι απο την ιστορία απο Βενετία-Πάτρα. Ούτως ή άλλως 1 βδομάδα δν θα έφτανε για να είσαι ήσυχη να ξέρεις...

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Δηλαδή μπορώ να ταξιδέψω αεροπορικώς με το κουτάβι αγκαλιά? Γιατί αλλιώς φοβάμαι ότι δεν θα το δεχτεί... Θα μου πεις από τη στιγμή που θα πάρω το μικρό πού θα ξέρει αυτή πώς θα φύγω... αλλά δεν ξέρω, δεν είναι σωστό να την κοροϊδέψω και ίσως όντως η γυναίκα να έχει παρατηρήσει κάτι αρνητικό στη μεταφορά των κουταβιών της συγκεκριμένης φυλής με αεροπλάνο... Ή λέω βλακείες, δεν ξέρω γι' αυτό ρωτάω.

Ή μπορώ να πάω με αεροπλάνο και να φύγω μέσω Βενετίας-Πάτρας, μιας και λες ότι θα είναι πιο ήρεμο το ταξίδι, να πάρω και την καμπινούλα μου και από Πάτρα να έρθει να με πάρει ο συμβίος... Τι λέτε? Καλύτερα έτσι, ε? ... [αυτή τη στιγμή όλο αυτό μου φαίνεται βουνόοοο!]

Και μια βδομάδα λες, δεν φτάνει, αλλά κάτι είναι, δεν είναι σήμερα το πήγαμε, αύριο πήγαμε δουλειά. Μακάρι να μην μου προκύψει έτσι...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Χαχα! Μάλλον είσαι πολυ ταραγμένη κ δν κατάλαβες τι είπα: ΠΉΓΑΙΝΕ αεροπορικώς κ ΓΥΡΝΑ με τρένο είπα. Θα είναι νομίζω πιο ήρεμο για το κουταβι απο το να πας οδικώς ως τη Βενετία να μπεις στο καράβι για Πάτρα κ μετα πάλι οδικώς για το σπίτι. Δν νομίζω να αφήνουν κουτάβια αγκαλια στν καμπίνα αεροπλάνου αλλα μπορείς να ρωτησεις. Αν άφηναν δν νομίζω επίσης να Είχε αντίρρηση η εκτροφεας. Άλλο αγκαλια, άλλο με τις αποσκευές μόνο του

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Τόσο μικρό σε κιλά σκυλάκι, δεν μπορεί να ταξιδέψει στην καμπίνα του αεροπλάνου;
Αν ναι, δεν μπορείς να βρεις πτήσεις απευθείας για Τσεχία και πίσω;

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Χαχα! Μάλλον είσαι πολυ ταραγμένη κ δν κατάλαβες τι είπα: ΠΉΓΑΙΝΕ αεροπορικώς κ ΓΥΡΝΑ με τρένο είπα.
Χε χε! ναι, είμαι πολύ ταραγμένη και αντιμετωπίζω και μούτρα γιατί θα ξεβολευτεί ο κύριος! Άσε που θα γυρίζω με αεροπλάνα και βαπόρια και "θα έχει άντρες εκεί!!!", πού το πας αυτό!

Ναι, κατάλαβα τώρα, αεροπορικώς πηγαίνω, με τραίνο γυρίζω (αλλάζω στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν φτάνει Αθήνα, θα το ψάξω παραπάνω). Ή έρχεται και με παίρνει από Θεσσαλονίκη! "Σήκω από τον καναπέ, χριστιανέ μουυυυυυυυυυυυ!!!"

Θα ρωτήσω και αεροπορικώς αγκαλιά, αλλά δεν το νομίζω ούτε κι εγώ. Οπότε το μόνο πρόβλημα είναι να είμαι Βιέννη εγκαίρως τη μέρα που έχει τραίνο για Ελλάδα, και να το ψάξω με τις αποστάσεις ώστε να προλάβω το τραίνο. Άρχισε λίγο να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ευχαριστώ ChilliJRT:)

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Τόσο μικρό σε κιλά σκυλάκι, δεν μπορεί να ταξιδέψει στην καμπίνα του αεροπλάνου;
Αν ναι, δεν μπορείς να βρεις πτήσεις απευθείας για Τσεχία και πίσω;
Mareco αυτή είναι κι εμένα η απορία μου. Πρέπει ν' αρχίσω τα τηλέφωνα για να το διαπιστώσω. Ήδη αμέσως πάω να κοιτάξω μήπως βγάλω καμιά άκρη. Θα ήταν σούπερ γιατί θα έφευγα πρωί, που λέει ο λόγος, και το βραδάκι θα ήμουν σπίτι με το σκυλομωρό (μείον κάνα δυο τρία χιλιάρικα;))

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Νασαι καλα. Αλλα πριν κανεις αυτο που λέμε, ρωτα τν αεροπορική για το σκυλάκι στν καμπίνα. Αν δν υπάρχει θέμα κανεις αυτο που είπε κ η Μαρία: πας ΕΣΥ Τσεχία να το πάρεις. Να δεις κ το "πατρικό" του! Είναι πολυ σημαντικο! Αν όχι προγραμμάτισε ότι είπαμε κ να χαρεις το πατσαβουρι σου!

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Λοιπόν Τσεχία είναι πολύ πιο δύσκολο να πάω να το πάρω, είναι πιο μακριά. Αν έπαιζε ο καλός μου με το αυτοκίνητο ήταν αλλιώς. Αλλά δεν. Οπότε σκέφτομαι να κανονίσω να μου το φέρει μέχρι Βιέννη. Έψαξα με Aegean, έχει αεροπλάνο 14 Απριλίου για να παω, 15 Απριλίου να γυρίσω και το σκυλάκι στην καμπίνα επιτέπεται σε κλουβάκι (ε καλά, κατά τη διάρκεια της διαδρομής αν θελήσω να το πάρω αγκαλίτσα δε νομίζω να με πετάξουν κι απ' το παράθυρο!). Η Aegean είναι και οικονομική. Θα κοιτάξω και με άλλες εταιρείες, μήπως φύγω με άλλη αυθημερόν.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η εκτροφεας σου κατα την προσωπικη μου αποψη καλα κανει και δεν θελει να στειλει το μωρο αεροπορικως.
Οντως ειναι στρεσογονο να βαλεις το μωρο με τις αποσκευες.
Αλλα αν το κουταβι ειναι μεσα στην καμπινα του αεροπλανου με συνοδο (εσενα στην προκειμενη) δε νομιζω οτι θα εχει κανενα προβλημα ουτε το κουταβι ουτε η εκτροφεας. Θα πρεπει ομως να ειναι μεχρι καποια κιλα για να μπορεσει να ταξιδεψει μεσα στην καμπινα του αεροπλανου και τσεκαρε και τι εμβολια θα πρεπει να εχει κανει.
Γενικα τσεκαρε τι εμβολια θα πρεπει να εχει το μικρο και τι να αναγραφεται στο βιβλιαριο του για να μην εχεις προβληματα ειτε στο αεροδρομιο ειτε στα συνορα

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Ευχαριστώ παιδιά για όλες τις απαντήσεις.

Η εκτροφέας μου είπε ότι θα του έχει κάνει μόνο αποπαρασίτωση (θα είναι πολύ μικράκι ούτως ή άλλως). Το σκυλί όμως θα πρέπει να έχει microchip για να ταξιδέψει, πράγμα που θα πρέπει να το επιβεβαιώσω. Τώρα ένα coton de tulear δυ0-τριών μηνών δεν πρέπει να ξεπερνάει το ένα-ενάμιση κιλό, φτάνουν μέχρι πέντε το πολύ τα αρσενικά...

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Μια χαρα επιτρεπεται.Και να το βγαλεις απο το κλουβακι μπορεις.Και ασε που αν κανεις online chek in δεν θα καθεται κανενας στην ιδια σειρα με εσενα οποτε θα εισαι και πιο ανετα

ΖΥΓΟΣ

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2011
124
0
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα Ranja..!!

Γιατί θέλεις να υποθληθείτε σε τέτοια φασαρία..??...δεν υπάρχουν Ελληνες εκτροφείς για τη συγκεκριμμένη φυλή...??

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Betelgeusse, ευχαριστώ για την πληροφορία!
Zυγέ, όχι, δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο μπασταρδεμένα με maltese που τα δίνουν 150-200 ευρώ, byb απ' ό,τι καταλαβαίνω...

Ελπίζω αυτή τη φορά να πάνε όλα καλά, γιατί έχω πολλή γκρίνια στο σπίτι. Μακάρι μαζί με την προσπάθεια που κάνω να με βοηθήσουν και λίγο οι συνθήκες...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ranja όσον αφορά τα κιλά του κουταβιού δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι περισσότερες αεροπορικές επιτρέπουν μέχρι 8 κιλά (μαζι με το κλουβάκι) να ταξιδέψει στην καμπίνα. Κάποιες , όπως οι norwegian επιτρέπουν μέχρι 15 κιλά στην καμπίνα. Δεν θα συναντήσεις πρόβλημα εκεί αλλά στο θέμα του εμβολιασμού. Ένας σκύλος για να ταξιδέψει με αεροπλάνο πρέπει να έχει κάνει το εμβόλιο της λύσσας. Θα πρέπει λοιπόν να είναι λίγο μεγαλύτερο για να το κάνει, 4 μηνών νομίζω. Αλλιώς θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση κτηνιάτρου και εκεί κάπου δεν είμαι σίγουρη για τις λεπτομέρειες.

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Ένας σκύλος για να ταξιδέψει με αεροπλάνο πρέπει να έχει κάνει το εμβόλιο της λύσσας. Θα πρέπει λοιπόν να είναι λίγο μεγαλύτερο για να το κάνει, 4 μηνών νομίζω. Αλλιώς θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση κτηνιάτρου και εκεί κάπου δεν είμαι σίγουρη για τις λεπτομέρειες.
Μάλιστα. Δεν το ήξερα. Θα πρέπει να το κοιτάξω. Ευχαριστώ!

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να το φερεις χωρις κανενα προβλημα.το σκυλακι που διαλεξες απλα υπεροχο σαν κουκλακι.οσο για τις γκρινιες κανε πως δεν ακους;).

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να το φερεις χωρις κανενα προβλημα.το σκυλακι που διαλεξες απλα υπεροχο σαν κουκλακι.οσο για τις γκρινιες κανε πως δεν ακους;).
Eυχαριστώ! Αυτό που με προσέλκυσε, πέρα από την πατσαβουρίστικη εμφάνιση (που έχω αδυναμία) είναι ο πρόσχαρος χαρακτήρας, η ευκολία προσαρμογής (σπίτι, διακοπές, ταξίδια) και το υψηλό προσδόκιμο ζωής (έχει καταγραφεί coton που έχει φτάσει 19 χρονών!)
Άστα! για να τα καταφέρω (με τη γκρίνια) τη μια το παίζω... σκύλα και την άλλη... γατούλα!! χεχε!

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros