Παρακαλώ ''τα φώτα σας''

darkextreme

Active Member
19 Αυγούστου 2011
26
0
Καλησπέρα,έχω ένα κουτάβι rottweiler 3,5 μηνών...Μέχρι τώρα έδινα hills αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος λόγω του ότι είναι 13,5 κιλά τώρα και μου φένονται λίγα...Κατά τα άλλα τρίχωμα,ενέργεια,κόπρανα είναι μια χαρά...Σκεφτόμουν να την αλλάξω και θα ήθελα οι πιο έμπειροι από εμένα εδώ μέσα να μου πείτε ποια από τις παρακάτω προτείνετε...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

1)Royal Canin Puppy Giant
2)Pro Plan Puppy Large Breed
3)Blue Buffalo Life Protection Formula Chicken & Brown Rice Recipe
4)Orijen Puppy Large Breed

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Καλημέρα
Αν όπως λες τρίχωμα ,κόπρανα αλλά και ενέργεια είναι οκ , δε νομίζω να χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία της αλλαγής .
Η ανάπτυξη δεν είναι σε όλα τα σκυλιά το ίδιο , κάποια κουτάβια αναπτύσσονται κάπως αργά.
Να θυμάσαι ότι είναι προτιμότερο να κρατάμε τα μεγαλόσωμα σκυλιά κάπως ελαφρύτερα στην περίοδο της ανάπτυξης έτσι ώστε να μη βάζουμε σε κίνδυνο το σκελετικό σύστημα.
Φρόντισε απλά να του δίνεις τις σωστές ποσότητες.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Καλησπέρα,έχω ένα κουτάβι rottweiler 3,5 μηνών...Μέχρι τώρα έδινα hills αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος λόγω του ότι είναι 13,5 κιλά τώρα και μου φένονται λίγα...Κατά τα άλλα τρίχωμα,ενέργεια,κόπρανα είναι μια χαρά...
η γρήγορη ανάπτυξη και το υπερβολικό βάρος μόνο κακό κάνει, κράτησε το αδύνατο μέχρι να τελειώσει η ανάπτυξη (12 μηνών περίπου)

Last edited:

darkextreme

Active Member
19 Αυγούστου 2011
26
0
Εγώ φοβάμαι μήπως η τροφή του δημιούργησε πρόβλημα στην ανάπτυξη...Σύμφωνα με αυτά που διαβάζω αλλού θα έπρεπε να ήταν γύρω στα 18-20...Δηλαδή να μην προτιμήσω κάποια άλλη τροφή?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Φίλε μου μη μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία άγχους, αρχικά πρέπει να δεις τι θα σου πει ο κτηνίατρος και αν βρίσκει το σκυλί σε καλή υγεία , αν εκεί είναι όλα οκ τότε περίμενε το πλήρωμα του χρόνου .

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Βρήκα πριν καιρό σημειώσεις του πατέρα μου από τον εκτροφέα του για το Ροτ μας που έχει πεθάνει από χρόνια. Στην ηλικία του δικού σου λέει πρέπει να είναι 14-17kg. Εμείς είχαμε αρσενικό, εσύ δν είδα να γράφεις τί έχεις. Όπως και να έχει, μην ανησυχείς και μην μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες δοκιμής για μια απόκλιση του μισού κιλού.
Αφού δν υπάρχουν -ευτυχώς- άλλα προβλήματα, ένα κουτάβι σχετικά μεγαλόσωμης φυλής καλύτερα να μεγαλώνει -ελάχιστα- πιο αργά παρά πιο γρήγορα. Αν οι αναλογίες του είναι καλές, μην θορυβείσαι τόσο.

Πολλά μπορεί να παίξουν τον ρόλο τους και να είναι ένα τι "πίσω" στην ανάπτυξη του. Όπως το πόσο μεγάλη ήταν η τοκετοομάδα για παράδειγμα και σε τι σειρά γεννήθηκε το δικό σου. Αν είναι το τελευταίο, θα διαφέρει αρκετά από το 1ο. Και μπορεί να φαίνεται ότι κάτι πάει στραβά αλλά να μην είναι έτσι και να μεγαλώνει κανονικά και σύμφωνα με το βάρος που γεννήθηκε. Μεγαλώνοντας και γύρω στους 7-8 μήνες να δεις θα είναι μέσα στα όρια.

Οπότε δώσε ένα περιθώριο μέχρι τότε στην τωρινή τροφή που του έκατσε κιόλας... :)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
Δλδ ποσά κιλα ήθελες να είναι;;; Ρε κόλλημα με τα κιλα....γενικά το λέω , όχι για σένα,αν κ εσένα για κατα κει σε κόβω... Το σκυλι σου μόνο προβλήματα θα έχει φορτωμένο κιλα.Δινε την ποσότητα που πρέπει κ τα αλλα , αστα στο σκαρι του. Το καλύτερο σκυλι, δεν είναι το πιο βαρύ.

Θα σου στείλω κ δυο λάμπες οικονομίας, σου φτάνουν για φως; :p

darkextreme

Active Member
19 Αυγούστου 2011
26
0
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Καταρχήν ο κούταβος είναι αρσενικός.
Τα κιλά δεν με προβληματίζουν σαν ''κιλά'' απλά φοβάμαι μήπως η τροφή του δημιούργησε πρόβλημα.
Τώρα με τι σειρά γεννήθηκε στην γέννα δεν ξέρω απλά ήταν αρκετά πιο μεγαλόσωμο σε σχέση με τα περισσότερα.
Τέλος ο κτηνίατρος μια χαρά τον βρίσκει απλά ήθελα και μια γνώμη από εδώ μέσα.
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog