Σιγά μωρέ. Το Μουφ κι εγώ έχουμε οργώσει όλη την Αμερική! Τσομπάνος κοκκινολαίμης ήτανε όταν τον πήρα και δεν είχε ανεβεί ούτε σε τρακτέρ, άσε που ήξερε μόνο τη διαδρομή Lansing-Attica, Michigan στο αυτοκίνητο του μπόγια και στο φορτηγάκι του σωστικού συλλόγου. Μετά από δυόμισυ χρόνια μαζί μου έχει δει τις 35 από τις 50 πολιτείες της Αμερικής, συν το DC! Μια χαρά τα πάει. Του έχω το φαΐ του, όταν όμως κάνουμε μεγάλο ταξίδι δεν πολυέχει όρεξη. Επίσης του έχω τα πράγματά του, τα παιχνίδια του, το βιβλιάριο του και την ταξιδιωτική ποτίστρα του και παίρνω και νερό με παγάκια από κάθε McDonalds που σταματάω για παγωμένη κόκα-κόλα λάιτ για την αφεντιά μου. Και εννοείται φαγιά και διάφορες προμήθειες γενικώς. Μου γκρινιάζει λίγο άμα θέλει να βγει για τσίσα του, οπότε σταματάω στον επόμενο σταθμό. Επίσης θέλει πού και πού να το βγάζω να κάνει καμιά βόλτα για να ξεμουδιάσει. Αυτό που δεν του αρέσει είναι η μουσική που ακούω, οπότε στο εξής ακούω μόνον New Age με αυλούς του Πανός, ωκεανούς, δελφίνια, πουλάκια να κελαηδούν γλυκά-γλυκά και τέτοια, αλλά γενικώς το Μουφ το λιβανίζω και το κακομαθαίνω αγρίως.
Εκεί που το πείραξε η διαδρομή ήταν στα Απαλάχεια την πρώτη μέρα με το φιδίσιο δρόμο προς την καμπίνα που νοίκιασα. Ζαλίστηκε φαίνεται και όταν πια φτάσαμε, ήπιε πολύ νερό απότομα και ξέρασε τ' άντερά του, δηλαδή όλο το νερό. Μετά πήγε για ύπνο.
Όταν ταξιδεύω έχω πλήρη εξοπλισμό με τη μαξιλάρα του Μουφ, τα φάρμακά του, τα αντιπαρασιτικά του, το κομπιούτερ μου για ίντερνετ και φυσικά το GPS μου που έχει όλη την Αμερική, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ευρώπη και το χάρτη της Αθήνας! Με το Μουφ έχουμε πάει μόνο εντός Αμερικής, αλλά είναι τεράστια χώρα και έχω στη διάθεσή μου όλα τα ξενοδοχεία, τον οδηγό ταξιδιού με σκύλο, εστιατόρια, μουσεία, μνημεία και ό,τι άλλο. Γενικά έχε τη νοοτροπία ότι τα πάντα είναι μια περιπέτεια που μοιράζεσαι με το σκύλο σου και θα συμμεριστεί τα συναισθήματά σου.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις περιπέτειες του Μουφ σε μακρύ ταξίδι δες το νήμα εδώ, κυρίως τα 2000 χιλιόμετρα που έκανα σε δυο μέρες όταν πήγα στη Utah:
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?8224-Σκύλος-και-συνέδριο&highlight=σκυλος+συνέδριο
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10884-Σκύλος-και-μακρύ-ταξίδι&highlight=σκυλος+μακρυ+ταξιδι
Και να δεις και του χρόνου που το Μουφ θα πάει στην Αλάσκα μέσω Καναδά!!