Παράδειγμα προς μίμηση!

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Πρόσφατα είχα δει μια οχιά να τριγυρίζει στον κήπο, πίσω από τον κισσό. Ως γυναίκα,

περιορίστηκα στο να ουρλιάξω υστερικά, να πάρω τον σκύλο παραμάσχαλα και να ταμπουρωθώ στο

σπίτι όλη νύχτα.

Την επόμενη μέρα, κατόπιν προτροπών, έσφαξα στα δυο 16 σκόρδα, έτσι ώστε να κοπεί στα 2 η

κάθε σκελίδα και να αναδύεται το... υπέροχο άρωμα σκόρδου σε όλη την αυλή. Απέρριψα

φιδόσχοινα και θειάφι γιατί δεν ήταν αρκετά αποτελεσματικά τελικά (προυπήρχαν και μάλιστα

είχα θειαφίσει το σύμπαν λίγες μέρες πριν την guest star οχιά).

Τελικά κατέληξα στο οτι πρέπει να πάρω γάτα. Έτσι κι αλλιώς λατρεύω οτιδήποτε με 4 πόδια.

Όμως πως θα κάνω τη συμβίωση σκύλων και γατιών επιτυχή; Τι φύλο και ηλικία γατιά να διαλέξω;

Ο Φιντέλ είναι ήπιων τόνων σκυλάκι και ακόμα μικρούλης... 6 μηνών και κάτι... Θα συνηθίσουν

άραγε ο ένας τον άλλον; Θα είχα πτώματα από γάτες και ένα σκύλο με "κομματιασμένη" μουσούδα;

Άρχισα τα τηλέφωνα σε κτηνιάτρους, γνωστούς, γείτονες και φίλους μήπως γέννησε κανενός η

γάτα, μήπως υπάρχουν αδέσποτα στη γειτονειά τους κλπ. ΤΖΙΦΟΣ! Άνοιξα τον υπολογιστή (καλή

ωρα!!) και άρχισα να ψάχνω για αδέσποτα γατάκια σε interpet, adespoto Κλπ. Μετά από αρκετά

τηλέφωνα και e-mails, τελικά βρέθηκε η Χριστιάνα, μια κοπέλα που φιλοξενεί αδέσποτα, μέχρι

να υιοθετηθούν. Αδέσποτα που διασώθηκαν από όλα τα κακά της μοίρας τους, βλέπε ατυχήματα,

τραυματισμό, φόλες, ξυλοδαρμούς και πάσης φύσεως κακοποίησης, νόσου και μ@λ@κίας. Κανονίσαμε

να βρεθούμε σπίτι της την επόμενη μέρα.

Με το κλουβί μεταφοράς του Φιντέλ στο χέρι μπήκα στο διαμέρισμά της. Η Χριστιάνα ήταν μια

γλυκομίλητη κοπέλα που ήξερε ΚΑΙ τα 15++ αδέσποτα γατιά που φιλοξενούσε με το όνομα τους!!!

Παράλυτα μερικά, κάποια με FIV, ερλιχίωση, ερπετοιό, παρβοιό, τυφλά από το ένα ή και τα δύο

ματάκια, γατάκια με προβλήματα το ΚΝΣ που τους άφησε κληρονομιά η άρρωστη μαμά από τη μήτρα

ακόμη... και ένα υγειές αρσενικό γατάκι. Αμέσως ερωτεύτηκα ένα γκριζοκαφέ που γύριζε

γύρω-γύρω σαν σβουρίτσα. Ήταν αυτό με το πρόβλημα στο ΚΝΣ. Και το όνομα αυτής ΣΒΟΥΡΙΤΣΑ!!!

Είχε το κεφάλι της μόνιμα σε κλίση και της ήταν μερικές φορές δύσκολο να περπατά στην

ευθεία, αλλά τα κατάφερνε όταν το ήθελε. Την πήρα στα χέρια μου και την χάιδευα αρκετή ώρα

όσο μιλούσα με τη Χριστιάνα. Αμέσως μετά κοίταξα κάτι ασπρογκρίζα γατούνια, αλλά ήταν πολύ

μικρά και σκέφτηκα οτι ένας κήπος με σκύλους δεν θα ήταν και το πιό ασφαλές περιβάλλον για

αυτά. Το μάτι μου έπεσε σε μια γκρίζόμαυρη, χνουδωτή μπαλίτσα με γαλανά ματάκια, το ένα

κάπως θολό. Μου έκανε νιάου και έλιωσα! Αυτή δεν έιχε όνομα ακόμα και έτσι επειδή θα

ασχολούμαι τακτικά με το κολύρριο στα ματάκια της (μήπως και στρώσει), την έβγαλα ΜΑΤΟΥΛΑ

και την τσάκωσα "λαίμαργα" για να την μπάσω και αυτήν στην φαμίλια μας. Το μάτι ξανάπεσε

στον αρσενικό γριζόμαυρο που δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. Κρυβόταν πίσω από το κουτί με

την άμμο για δροσιά. Ανώνυμος ο κούκλος. Τεμπελάκος και χουρχούρης και αμέσως μου θύμησε τον

γάτο της διαφήμισης των whiskas. Και το όνομα αυτού HARRY. Τα έβαλα στο κλουβί μεταφοράς και

τα έφερα σπίτι.

Ο Φιντέλ, γεμάτος περιέργεια, μύριζε και ξαναμύριζε το κλουβί του. Τα γατάκια γεμάτα τρόμο

δεν κουνούσαν ούτε τρίχα. Νέο μέρος, καινούριοι άνθρωποι και ένας σκύλος. Τί χειρότερο!!!

Έδεσα τον Φιντέλ και μετά από αρκετή ώρα άνοιξα το πορτάκι του κλουβιού. Αμέσως έφερα ένα

μεγάλο πιατάκι με νερό και ένα άλλο γεμάτο γεμάτο γατοτροφή για να καλωσορίσω τα νέα τρια

μέλΛη της οικογένειας. Έπαιξα μαζί τους πολλή ώρα. Παρόλο που τις 24 πρώτες ώρες ήταν δειλά

και κρυμμένα είτε πίσω από τον κισσό, είτε πάνω στο πλατάνι, έκανα τον ουρακοτάνγκο και

τσάκωνα τη Ματούλα να της βάλω την ειδική αλοιφή στο μάτι 3 φορές τη μέρα με θρησκευτική

ευλάβεια! (Και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό για ακόμα 2 εβδομάδες).

Τώρα, μετά από 10 μέρες προσαρμογής όλα κυλάνε ζάχαρη για τα γατάκια και τον Φιντέλ που όλη

μέρα παίζει ή αράζει μαζί τους. Μέσα σε τόσο λίγες μέρες, οι "ορκισμένοι εχθροί" από τη φύση

τους έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι. Τι άλλο να πω; Πάρτε παραδείγματα κόσμε! Άντε και στα
δικά μας οι άνθρωποι όλου του κόσμου!

harry..JPG
Χάρης

matoula..JPG
Ματούλα

after..JPG
Χάρης - Φιντέλ 3 ώρες μετά

Attachments

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
πρόσεχε λίγο τα μάτια του Φιντέλ επίσης, μεχρι να συνηθίσουν τελείως μεταξύ τους.

Τυχεροί εσείς που μπορείτε να'χετε κατσούλια σπίτι σας ;-)

Να τα χαίρεσαι κ να ζήσετε παρεούλα πολλά-πολλά χρόνια :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τον τίτλο δεν τον κατάλαβα ακριβώς, αλλα... να σου ζήσουν. Θα ζουν στην αυλή? Επίσης πως και αποφάσισες να παρεις 3 μαζι?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Να κανεις καθε εξι μηνες το εμβολιο της λεπτοσπειρωσης στο σκυλακο σου τωρα με τις γατες και οχι μια γιατι καποια απο τα δωρακια τους ειναι πηγη μολυνσης, η γατα εχει ανοσια αλλα ο σκυλος οχι.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δηλαδη τα γατακια αυτα θα φανε την οχια ? :rolleyes:

Ή πηρες γατακια για να ταισεις το φιδι ? :D

Επισης οι γατες αυτες πρεπει να στειρωθουν οταν ερθει η ωρα τους ...

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Οι γάτες θα στειρωθούν. Ζουν σε προστατευμένο κήπο. Εμβόλια κάνουν όλα τα ζωάκια κανονικά και σε κτηνίατρο, σκυλιά και γατιά. Τα δωράκια τα κάνουν στο κουτί τους το οποίο καθαρίζω τακτικά κάθε μέρα. Η οχιά γενικά δεν πατάει σε σπίτια με γάτες, οπότε ελπίζω να μην δω ποιος θα φάει ποιόν! Πάρτε παράδειγμα = εδώ τα διαφορετικά ζώα τα βρίσκουν μεταξύ τους. Αντε και στα δικά μας. Ευχαριστω πολύ για τις ευχές.

Last edited:

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Thank you καλή μου! Να και κατι που ΔΕΝ μας ειπε η κτηνιατρος μας. Ετσι κι αλλιως σκεφτομουν τελευταια να αλλαξουμε γιατρό, οπότε θα πάω και του χούλιγκανς στον ιδιο γιατρό με αυτόν που θα διαλέξω. Ξέρει κανένας κανέναν καλό κτηνίατρο σε Ρετζικι / Πεύκα / Ασβεστοχώρι / Χορτιάτη; Δεν θα έπρεπε να μου το έλεγε αυτό η ίδια από μόνη της και ΟΧΙ να το μάθω τυχαία από ένα forum? Συγχίστικα πάλι... Marushkaaaaaa το Evian!!!!!!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αντε βρε! Μπραβο!! Να σου ζησουν και να περνατε υπεροχα!! ωραια παρεα γινατε!! ...

"Το παραδειγμα προς μιμιση" εγω το καταλαβα σαν επιλογη γατιων που αλλοι δεν θα ειχαν πρωτη ενα αυτο, και οτι μενα σπαρο 3 τα τρυγωνια!
Σιγα αφου μπορει και εχει αυλη!
και γω τοσα θα παιρνα!!! χεχεχε!!
αχ! μια αυλη ρε παιδιαα!!

Θα δεις τι ωραια θα περνανε τα ζωακια σου παρεουλα!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Mama fidel πολύ ωραία κίνηση να πάρεις τα γατάκια, παιδιά δεν χρειάζεται να φάνε οι γάτες το φίδι και μόνο που υπάρχουν γατιά στο κήπο δεν θα εμφανιστούν ποντίκια φίδια και διάφορα αλλα ζωάκια, και άλλωστε μην ξεχνάτε ότι οι γάτες είναι κυνηγοί και αυτοί και τρελένονται να ζουν σε κήπους με θηράματα αρκεί να έχουν φαγάκι και ιατρική περίθαλψη!!
Να σου ζήσουν όλα σου τα τετράποδα!

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Ειμαι καλος και οχι καλη;).
Ax! Συγνώμη! Δεν το ήξερα! Τις ταπεινές μου απολογίες! Βιασύνη βλέπεις και δεν κοίταξα το προφίλ όσων έγραψαν!

Ευχαριστω παιδιά για τις ευχές σας! Πραγματικά κάθομαι με τις ώρες και τα χαζεύω όλα μαζι πως παίζουν! Ένα από τα "καλά" της ανεργίας! Σκέφτηκα οτι μέχρι να ξαναδουλέψω μέσα Σεπτέμβρη, θα έχουν βρει γατιά-σκυλιά τη σειρά τους! Μέχρι τότε θα είμαι μόνιμα πάνω από το κεφάλι τους για να μην γίνει κάτι μη αναστρέψιμο.

Γιατί δεν πήρα ένα; Χμμμμμ... Να σας πω... Γατούνια και σκυλούνια είναι σαν τα πατατάκια... ΠΟΤΕ δεν μπορείς να πάρεις ΜΟΝΟ ένα! Τώρα όσον αφορά την επιλογή των συγκεκριμένων "προβληματικών" γατιών, εκείνη την ώρα ούτε που με ένοιαξε. Γενικά αν κάτι με κοιτάξει και με πει "μαμά", έχω λιώσει και έχω γίνει αλοιφή! Έτσι πήρα και το πρώτο μου αμάξι να φανταστείς!!!! Από την άλλη, φαντάστηκα οτι τα γατάκια αυτά σίγουρα ΔΕΝ θα τα διάλεγε η μεγαλύτερη πλειοψηφία υποψηφίων "γονέων", οπότε είπα να τα πάρω εγώ που κόντεψα να πάθω ζάχαρο από τη γλύκα τους όταν τα είδα.

Αλλά ο Φιντελάκος με ανησυχεί λίγο. Εϊναι πολύ γλυκός και ήπιος μαζί τους. Αφού τα γλείφει και τα groomάρει όλη μέρα. Απλά μου φαίνεται ΄λιγάκι μελαγχολικός, δεν τρώει το φαγητό του, όταν θα τον κόψουν οι λόρδες θα πάει να φάει το φαγητό από τα γατιά... Πρέπει να έχει αρρωστήσει από τη ζήλια του.

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Πολυ ομορφα! Τι κριμα να μην το ξερω, η αδεσποτη που ταιζουμε στον ακαλυπτο της πολυκατοικιας εχει 6 μωρα ετοιμα να απογαλακτιστουν. Θα εβρισκα ανθρωπο να σου φερει γατακι-α στη Θεσσαλονικη. Εχει γεμισει ο τοπος γατακια, τα περισσοτερα πεταμενα στα σκουπιδια. Μπραβο σου που τα υιοθετησες. Ολα ετσι κανουν στην αρχη με τα σκυλια και μετα δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Πολλές φορές οι γάτες αφήνουν κάποια υπολείμματα από τα θηράματα τους...
Πχ Εντόσθια πουλιών, κεφάλι από ποντίκια, κόκαλα από ψάρια...

Όλα αυτά θέλουν προσοχή....

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Ευχαριστω Βασίλη. Γενικα επειδή είμαι κι εγω και τα ζωάκια μου "του κήπου", περνάω όλη τη μέρα μαζί τους. Να τη μια να παίξουμε, την άλλη να ποτίσω, να πιω καφέ, να καθαρίσω το τραπέζι, να τα ταίσω/ποτίσω, να απλώσω κανενα ρούχο... Τσούπ! Βραδυάζει! Χαμπάρι δεν παίρνω! Γενικά έχω το νού μου. Παλιά είχα γάτο, έναν κούκλο κοκκινο κεραμυδόγατο, ονόματι Σαντάμ. Και τι δεν μου εφερνε! Φίδια, περιστέρια, ποντίκια... μέχρι και τριγώνια!!!! Την ίδια ώρα κατέληγαν σε σακούλα και κάδο φυσικά. Το πιο δύσκολο ήταν όταν σπαρταρούσαν ακόμα. Φρίκη! Αναγκαζόμουν να τα σκοτώσω να μην υποφέρουν. Μόνο ένα περιστέρι κάποτε τη γλίτωσε στο παρα 5. Έμεινε μέσα στο μπάνιο μας, μακρυά από το κτήνος(!!!), μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Όλα τα αλλα είχαν άσχημη μοίρα.

Ψάρια δεν τα ταίζω συχνά. Μόνο κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή κοκκινόψαρου. Το ξεπαγώνω και το δίνω για λιχουδιά 1 φορά την εβδομάδα. Κατα τα άλλα ξηρά τροφή και τον Οκτώβρη που θα τα στειρώσω ειδική για στειρωμένα γατιά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97