Παπούτσια για σκύλο :D

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Δεν ξέρω αν θα ακουστεί άσχημο για σας αλλά επειδή τελευταία βρέχει λέω να πάρω παππουτσάκια για τον μικρούλι επειδή ανεβαίνει στους καναπέδες μετά τη βόλτα... Κάθε φορά που γυρίζουμε σπίτι του πλένω τις πατούσες με μωρομάντιλα αλλά τελευταία τριγυρίζει η σκέψη στο μυαλό μου να του αγοράσω παππουτσάκια :p Ελπίζω μην έχει επίπτωση στην ανάπτυξη του... αφού θα τα φοράει για λίγο.
Ποιά είναι η αποψή σας στο θέμα ή εμπειρία? Μήπως θα δυσκολεύεται να περπατά με αυτά?

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν ρωτας τον γιατρό σου εάν τα παπούτσια μπορεί να του δημιουργήσουν ορθοπεδικό πρόβλημα;

Ο δικός μου στην βροχή γίνεται όλοκληρος χάλια, είναι και 36 κιλά γομάρι.
Τι να του κάνουν τα παπούτσια!
Γαλότσες χρειάζονται.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν αντιλαμβάνομαι ποιος ο λόγος να φοράει ο σκύλος παπούτσια οταν δεν συντρέχει λόγος υγείας ή βολής δικής του.... Αν σου λερώνει τους καναπέδες, μπορείς απλά να μην τον αφήνεις να ανεβαίνει....

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Εμάς πριν λίγο καιρό έσκισε το πατουσάκι της με κάποιο γυαλί και γιαυτό προσπαθούμε να της βρούμε παπουτσάκια..
Αλλά αν είναι να του βάλεις για να μη σου λερώνει, η καθάριζε του τα πατούσια πριν μπείτε σπίτι με πετσέτα η μη τον αφήνεις να ανεβαίνει πάνω..

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Αν υπάρχει πληγή, εγω θα έβαζα αυτά.
Για λόγους καθαριότητας, θα καθάριζα τα πατουσάκια με νωπό πανάκι απο μικροΐνες και θα φρόντιζα να έχω ριχτάρια ή κουβρλι ή καλύματα αδιάβροχα και πλενόμενα με σφουγγάρι ακόμα και απο λεκέδες από μαρκαδόρους.

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μάλλον θα του έχω πετσετούλα για να του καθαρίζω τις πατούσες γιατί φεύγουν πολλάααα μωρομάντηλα..

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Δεν αντιλαμβάνομαι ποιος ο λόγος να φοράει ο σκύλος παπούτσια οταν δεν συντρέχει λόγος υγείας ή βολής δικής του.... Αν σου λερώνει τους καναπέδες, μπορείς απλά να μην τον αφήνεις να ανεβαίνει....
Στα μακρύτριχα σκυλιά υπάρχει πρόβλημα στη βόλτα και κατά την διάρκεια της βροχής!Γίνονται,δεν θέλεις να ξέρεις πως :) μουσκεύεται το τρίχωμα τους και μετά αντε να το καθαρίσεις και πάλι!
Βλέπω έναν γείτονα που το κάνει και τον βολεύει!

Βέβαια τώρα μιλάμε για το συνήθειο να ανεβαίνουν επάνω στον καναπέ,οπότε θα πρότεινα να του το απαγορεύσεις κατα την γνώμη μου!

smike

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
81
0
Αθηνα
καλησπερα!
ισως να βλεπατε και αυτες για χιονι παγο
Bark'n Boots Polar Trex Winter Boots for Dogs
ο αντιπροσωπος ευρωπη λεγετε νομιζω caninespirit.co.uk

Εγω εχω την καλοκαιρινη version
Bark'n Boots Grip Trex Dog Boots from Ruff Wear
τη χρησιμοποιησα το καλοκαιρι σε δυσκολο τερραιν και δουλεψε καλα . Απλα ηθελε καλτσακια γιατι τριβοταν σε μερικα σημεια και εφευγε τριχα.

Αρχικα δεν τα ηθελε , πρεπει να κρατηθεις για να μην ξεραθεις στα γελια με τον χορο που κανει , αλλα σε 10λεπτα με τις λιχουδιες και τη βολτα ολα πηγαν καλα

Α και τα παπουτσια στον σκυλο μετρωνται με το πλατος και οχι το μηκος του πελματος

cgri1976

Well-Known Member
και εγω εχω προβλημα οταν βρεχει...αλλα...
απλα μολις μπαινει στο σπιτι, της σκουπιζω τα ποδια και γενικα ολοκληρη με ενα βέτεξ με νερο και μηλοξυδο(οπως ειπε πιο πανω ενα αλλο μελος), της δινω εντολη να κατσει σπιτι της που της εχω στρωμενη απο πριν μια πετσετα(βαμβακερη), στραγγιζει κατα καποιο τροπο γιατι ετσι και αλλιως ολο το νερο το εχει απορροφισει το βετεξ, και μετα την αφηνω ελευθερη στο σπιτι, στους καναπεδες να ανεβαινει οπου γουσταρει....
εχω δει πολλα βιντεο στο ytube και τα σκυλια δεν περπατανε καθολου καλα....λες και εχουν προβλημα....και τα λυπαμαι λιγακι...
αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη. καλυτερα να μην βαζουμε παπουτσακια και αλλα τετοια που μπορει να ειναι επικινδυνα για το σκυλι. στο κατω κατω σκυλια ειναι, και θα βραχουν, και θα λερωθουν και και και ....αλλιως ας παρουμε το σκυλακι της bibibo τον go-go... :p

ps. εκτος και αν υπαρχει προβλημα, καμια πληγη κτλ κτλ και ετσι πρεπει να φορεσει το παπουτσι.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Παιδιά κι εγώ έχω πρόβλημα με τη βροχή (όπως όλοι μας δλδ),και πάντα όταν βγαίνει απο το ασανσέρ όπως σήμερα έχω μια μεγάλη πετσέτα και σκουπίζω το σώμα του,και μια πιο μικρή για τα πόδια του.
Για παπουτσάκια δε νομίζω ότι θα τα δεχτεί κι εκτός αυτου είναι 40 κιλά,αλλά το πρωί είχαμε προβληματιστεί πολύ και μου έλεγε ο άντρας μου αν θα έπρεπε να του βάζαμε κάτι σαν αδιάβροχο μη γίνει μούσκεμα.Υπάρχει κάτι τέτοιο για λυκόσκυλο?
Επίσης με προβληματίζει αν και εφόσον χιονίσει στην Αθήνα θα είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα για τα πόδια του κυρίως,μη γλιστρήσει και χτυπήσει,μη παγώσει κλπ.
Μήπως ξέρετε τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πριν αρκετά χρόνια ο πατριός μου έφερε στο παιδί παπούτσια σκύλων που βρήκε στο pet shop, προκειμένου να τα φοράει όταν βρέχει. Τα δοκίμασε μια φορά στο σπίτι ο σκύλος, ΦΡΙΚΑΡΕ και τα χάρισα.

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Εμάς πριν λίγο καιρό έσκισε το πατουσάκι της με κάποιο γυαλί και γιαυτό προσπαθούμε να της βρούμε παπουτσάκια..
Αλλά αν είναι να του βάλεις για να μη σου λερώνει, η καθάριζε του τα πατούσια πριν μπείτε σπίτι με πετσέτα η μη τον αφήνεις να ανεβαίνει πάνω..
Μου αρέσει να ανεβαίνει στους καναπέδες φυσικά μετά από εντολή μου! Απλά έλεγα μήπως με τα παπουτσάκια δεν θα βρωμίζεται τόσο... είναι μικρό πάντως (12 κιλά) και δέχεται κ τα ρουχά αν του βάζω. Ομολογουμένως δεν ήξερα ότι φοράνε παπουτσια και για λόγους υγείας.
Πάντως σήμερα που βγήκαμε στη βροχή τα πατουσάκια μούλιασαν και έγιναν σαν μωρού!!!
Ελπίζω μην κρυώσει ο κούταβος με τις 10λεπτες βόλτες στη βροχή γιατί είναι καλομαθημένο στη ζέστη μες στο σπίτι.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
υπάρχουν γκέτες που δεν έχουν πάτους αλλά πιάνουν γύρω απ' το πόδι, κάνουν πολύ καλή δουλειά στο κρύο, φοράω κι εγώ ισοθερμικές κάτω απ' τις μπότες όταν ταξιδεύω.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
εμας δεν τα δεχεται καθόλου και δεν μπορεί να τα περπατήσει
σηκώνει πάραπολύ τα πόδια της και πάει με εναν εντελώς γελείο τρόπο!!!