Από τοτε που πέθανε το Μουφ, το Παντα-Παντα έχει γινει ακομα πιο χάλια με τις καταιγίδες. Το Μουφ είχε αρχίσει να τις φοβάται από τα 5 και πέρα, αλλά βηματιζε απλως πάνω-κάτω στο σπίτι και γκρίνιαζε. Το Παντα τρέμει. Και δεν μιλάμε για ένα απλό τρέμουλο αλλά κουνιέται λες και το έχει πιάσει καποιος και το ταρακουνά βίαια, ενώ με κάθε κεραυνό παθαίνει και από ένα σπασμό! Εννοείται έρχεται και κουρνιάζει δίπλα μου και θέλει αγκαλιά. Να το τυλίξω με καμία κουβέρτα δεν τολμάω διότι καμία φορά δεν τις θέλει και το πιάνει άγχος. Ο κτηνίατρος λέει να του δίνω μισό χαπάκι αγχολυτικό που έχω ακομα από την τελευταία αρρώστια του Μουφ, μισό ώστε να μην σωριάζεται τελειως. Επίσης μου λέει ότι δεν νομίζει ότι το Παντα θα ξεπεράσει αυτό το φόβο ο,τι άλλο και να κανω και όσο να του δείχνω ότι δεν φοβάμαι εγω.
Να φανταστείτε τωρα καταιγίδα: έριχνε κάτι τρομερές αστραπές και μια έπεσε στο σπίτι. Ήταν τόσο τρομερή που τα σύρματα και από τις καμένες λάμπες του πολύφωτου της κρεβατοκάμαρας μου, τις οποίες βαριόμουν να αλλάξω για βδομαδες και χρησιμοποιούσα έτσι κι αλλιώς τις επτά λάμπες που έχω στο δωμάτιο, ξαναενώθηκαν και τωρα λειτουργούν κανονικά σαν να μην ειχαν καεί ποτέ! Μου το εξήγησε καποιος πώς γίνεται αυτό.
Εσείς πιστεύετε ότι θα μπορέσει αυτό το ον να σταματήσει ποτέ να φοβάται τη σκιά του; Καμία ιδεα τι να τον κανω; Το ότι άρχισε τωρα να φοβάται να βγει για τσίσα του στον κήπο τη νύχτα χωρίς εμενα το αφήνω για άλλη φορά.
Να φανταστείτε τωρα καταιγίδα: έριχνε κάτι τρομερές αστραπές και μια έπεσε στο σπίτι. Ήταν τόσο τρομερή που τα σύρματα και από τις καμένες λάμπες του πολύφωτου της κρεβατοκάμαρας μου, τις οποίες βαριόμουν να αλλάξω για βδομαδες και χρησιμοποιούσα έτσι κι αλλιώς τις επτά λάμπες που έχω στο δωμάτιο, ξαναενώθηκαν και τωρα λειτουργούν κανονικά σαν να μην ειχαν καεί ποτέ! Μου το εξήγησε καποιος πώς γίνεται αυτό.
Εσείς πιστεύετε ότι θα μπορέσει αυτό το ον να σταματήσει ποτέ να φοβάται τη σκιά του; Καμία ιδεα τι να τον κανω; Το ότι άρχισε τωρα να φοβάται να βγει για τσίσα του στον κήπο τη νύχτα χωρίς εμενα το αφήνω για άλλη φορά.