Παιδιά χελππππ!! Πλήρης ανυπακοή

mitsoula

Member
30 Δεκεμβρίου 2010
7
0
Γεια σαςςςςςςςςς!!!!!!
Ειμαι καινουργια στο φορουμ δεν ξερω αν γραφω στο σωστο τοπικ.. αν κανω λαθος συγχωρεστε με οι διαχειρηστες :(:p
Εχω ενα λαμπραντορ 3 ετων πια...
και δεν μας ακουει καθολου... κανει τρομερες ζημειες... τα σπαει ολα και επειδη ο γιος μου ειναι πολυ μικρος ακομα (2 ετων) δεν τον φερνω σε επαφη μαζι του διοτι πηδαει πανω μας και γενικως κανει πολυ αγαρμπες κινησεις....
εχουμε φτασει στο σημειο να σκεφτομαστε να τον δωσουμε ... αλλα τον αγαπαμε πολυ :(
υπαρχει περιπτωση να στρωση η συμπεριφορα του ? αν καποιος εχει παρομοιο προβλημα ας μου απαντησει !
σας ευχαριστω για τον χρονο σας!! καλες γιορτες σε ολους!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλωσήρθες στο φόρουμ. Βασικά ο σκύλος σου θέλει εκπαίδευση. Έχεις πάει σε εκπαιδευτή? Τα προβλήματα που περιγράφεις λύνονται.

mitsoula

Member
30 Δεκεμβρίου 2010
7
0
Γεια σου σαρα! οχι δεν εχω παει σε εκπεδευτη λογω οικονομικων δυσκολιων.... ειναι 3 ετων και κανει σαν τρελος δεν ακουει τπτ ουτε εμενα ουτε τον αντρα μου... την εποχη που εμεινα εγκυος καλος ή κακως τον βγαλαμε στην αυλη .. φοβος για μικροβια κλπ
απο τοτε τον εχω εκει ... παει τις βολτες τους καθε μερα... αλλα .... δεν ακουει..... τρεχει μεσα στο σπιτι ... τα σπαει ολα... με αποτελεσμα το νευρικο μου συστημα να φτανει στα κοκκινα :lol: χαχα
δεν ξερω τι να κανω......... :( :(

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Φοβος μικροβιων; ελεος ρε παιδια ενημερωθειτε πρωτα!! τι ειπε ο γιατρος;

απο τοτε που τον πηρατε προσπαθησατε να του κανετε εσεις καποια στοιχειωδη εκπαιδευση;
τι του μαθατε; εντολες και διορθωση συμπεριφορας κανατε;
παρτε κανενα βιβλιο και διαβαστε για εκπαιδευση...

ποσες βολτες παει την ημερα και για ποση ωρα; αν ειναι μικρες λογικο ειναι να εχει τοση ενεργεια
η αυλη ειναι μεγαλη; μπορει να τρεξει και να εκτονωθει;

δεν φταιει το σκυλι που δεν ακουει γιατι μεχρι τωρα δεν εχει μαθει να ακουει σε βασικα πραγματα

τελος, τα σκυλια ειναι αγελαια ζωα πραγμα που σημαινει οτι θελουν να ειναι οσο το δυνατο περισσοτερο με την αγελη τους. η αγελη τους εισαι εσυ και η οικογενεια σου.

γνωμη μου ειναι ή να προσπαθησετε να εκπαιδευσετε το σκυλο μονοι σας ή να πατε σε εκπαιδευτη γιατι αν τον δωσετε και ειναι τοσο ζωηρος αυτος που θα τον παρει τι θα τον κανει; δεν ειναι και οτι καλυτερο να τον δωσεις αν ειναι ετσι
ισως ειμαι σκληρη αλλα αυτη ειναι η αληθεια

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τα είπε ο/η Nightmare καλύτερα από μένα. Χωρίς εκπαίδευση και ζωή μαζί με την οικογένεια δεν υπάρχει περίπτωση ο σκύλος να μάθει να συμπεριφέρεται σωστά. Κρίμα το σκυλάκι, κι εγώ θα συμβούλευα να το δώσετε. ΜΗΝ το εγκαταλείψετε όμως σε καμιά περίπτωση. Θα σας βοηθήσει σίγουρα το φόρουμ να του βρείτε καινούριο σπίτι.

BTW, δεν έχω αρρωστήσει ποτέ μου από τότε που πήρα σκύλο.

liajoe

Well-Known Member
Γεια σου σαρα! οχι δεν εχω παει σε εκπεδευτη λογω οικονομικων δυσκολιων.... ειναι 3 ετων και κανει σαν τρελος δεν ακουει τπτ ουτε εμενα ουτε τον αντρα μου... την εποχη που εμεινα εγκυος καλος ή κακως τον βγαλαμε στην αυλη .. φοβος για μικροβια κλπ
απο τοτε τον εχω εκει ... παει τις βολτες τους καθε μερα... αλλα .... δεν ακουει..... τρεχει μεσα στο σπιτι ... τα σπαει ολα... με αποτελεσμα το νευρικο μου συστημα να φτανει στα κοκκινα :lol: χαχα
δεν ξερω τι να κανω......... :( :(
Καλησπέρα Μιτσούλα :)

'Οταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να προσθέσει ένα σκύλο σαν μέλος
στην οικογένεια του, το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει είναι,
να ενημερωθεί για το αν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του:

• σωστή διατροφή
  • σωστή κτηνιατρική περίθαλψη
  • κοινωνικοποίηση
  • εκπαίδευση (απο κουτάβι)
  • να ζεί σαν μέλος της οικογένειας
Απο ότι καταλαβαίνω διαβάζοντας το κείμενο σου, η οικογένεια σου
δεν ήταν σωστά ενημερωμένη και τώρα και εσείς αλλά και ο σκύλος
σας αντιμετωπίζετε τις συνέπειες.

Τώρα, ποιές είναι οι επιλογές σας? Κατα την γνώμη μου εξαρτάται απο
πρώτα απο την θέληση σας να εντάξεται τον σκύλο σας στην οικογένεια,
και όπως το παιδί σας να ξεκινήσετε να του μάθεται τα βασικά. Μπορείτε?

Θα χρειαστείτε σίγουρα κάποια βοήθεια εκπαιδευτή γιατί χρειάζετε να
ενημερωθείτε / μάθετε
εσεις πρώτα για να μπορείτε να μάθετε τον σκύλος σας.

Αλλιώς, καλύτερα είναι να του βρείτε μια οικογένεια που θα μπορεί να ανταπεξέλθει σωστά στις ανάγκες του.

Καλύ τύχη :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ή απο εμπορικό κατάστημα ή απο ιδιώτη που βιαζόταν να ξεφορτωθεί τα κουτάβια να υποθέσω γιατί αν το είχαν πάρει απο εκτροφέα που αγαπάει την φυλή πολύ και τα κουτάβια του υπερβολικά θα τους είχε ενημερώσει για χιλιάδες πράγματα και δεν θα έφταναν ποτέ σε τέτοια επίπεδα προβλημάτων..........

Το πρόβλημά σας δεν είναι άλυτο - ο σκύλος σας φέρεται φυσιολογικά μεν αλλά προβληματικά
έτσι τον μάθατε άθελά σας
ο εκπαιδευτής ή έστω το υπερβολικό διάβασμα για την εκπαίδευση ενός σκύλου είναι μονόδρομος πιστεύω

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ενα σκυλι που ζει εξω.δεν ξερω ποσο καιρο μη περιμενεις να ναι μεσα στο σπιτι κυρια.γιατι απλα δεν εχει μαθει πως να συμπεριφερετε μεσα στο σπιτι.κ στην ηλικια του ειναι δυσκολο ναξεμαθει αυτο που εχει μαθει λαθος,απο οσο μπορω να καταλαβω χρειαζεσε βοηθεια απο εκπαιδευτη(αλλα πρεπει να ψαξεις πολυ πρωτα).

mitsoula

Member
30 Δεκεμβρίου 2010
7
0
Γεια σας
εγω μπηκα για βοηθεια στο φορουμ σας
και νιωθω να με πηρατε απο τα μουτρα χωρις να ξερετε 5 πραγματα!!
Δεν ειμαι ανθρωπος που θα το παρατησει σε καποιο στενο ... ο χριστος κ η παναγια!!! ουτε δηλωσα πως θελω να τον ξεφορτωθω....
ειπα οτι μερικες φορες μου εχει ερθει στο μυαλο να το δωσω σε καποιον που να μπορει να τον μαθει 5 πραγματα και να ζει καλυτερα!!!
διεκρινα μια επιθετικοτιτα απο εναν χρηστη και ειλικρινα δεν καταλαβαινω γτ ? σου φαινεται τοσο περιεργο να μην εχεις χρηματα να εκπαιδευσεις τον σκυλο σου ????
Τελος παντων σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας ...
οι διαχειρηστες μπορουν να σβησουν το ποστ ..
καλη χρονια!

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Μερικές φορές η αλήθεια είναι κάπως ''πικρη''
παρόλα αυτά πρέπει να διαπίστωσες ότι όλοι προσπαθήσαμε να σε βοηθήσουμε καθώς σου προσφέραμε λύσεις.
Κανείς δεν σε κατέκρινε επειδή δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθείς σε εκπαιδευτή. Οι περισσότεροι από εμάς μόνοι εκπαιδεύσαμε τα σκυλιά μας και ασχοληθήκαμε πάρα πολύ από την πρώτη μέρα που το πήραμε σπίτι αφού από την πρώτη μέρα σε νέο χώρο επιβάλλεται να αρχίσει η εκπαίδευση για μην φτάσουμε ποτέ σε αυτή τη κατάσταση.
Αν τώρα εσύ όλα αυτά τα θεωρείς επίθεση...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
mitsoula, καταρχήν δεν υπάρχει λόγος να σβηστεί κανένα ποστ. Κατα δεύτερον καλα θα κάνεις να μη φύγεις. Μπορείς να μάθεις πολλά από το φόρουμ. Τρίτον, για να εκπαιδεύσεις το σκύλο σου δε χρειάζονται απαραίτητα χρήματα. Χρειάζεται όμως πολλή υπομονή, επιμονή, χρόνος και διαβασμα. Διαθέτεις τα παραπάνω?

mitsoula

Member
30 Δεκεμβρίου 2010
7
0
Τον σκυλο μου τον εκαναν δωρο πριν απο 3 χρονια... ουτε απο εκτροφεα ουτε απο ιδιωτη το πηρα!!!!
παιζαμε ολη μερα.. μες την ενεργεια και αυτο μου αρεσε.. μεχρι και μαζι κοιμομασταν... αφοτου εμεινα εμεινα εγκυος προεκυψαν καποια προβληματα... και αναγκαστικα και μη βγηκε στην αυλη ..
βολτα πηγαινει καθε μερα απο 1 ωρα καθε μερα...
τρωει μεσημερι βραδυ
αλλα δεν ζει πλεον στο σπιτι μεσα για τους λογους που αναφερα παραπανω.
αλλαξε συμπεριφορα απο την γεννηση του μικρου μου και μετα...
ποσο κοστιζει ενας εκπεδευτης ? γνωριζει κανενας τπτ ??
θα με ενδιεφερε να μαθω τιμες και τι πρεπει να κανω..
δεν θελω να τον δωσω .. τον μεγαλωσα απο 50 ημερων..
ειχε προσβληθει και απο τυφο .. και ο γιατρος μας εβαλε τα δυνατα του και τον σωσαμε....
τον αγαπαω πολυ!! :( αλλα πρεπει να φτιαξει η συμπεριφορα του!
αν γνωριζει κανεις κατι ας μου πει ...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Η συμπεριφορά του δεν άλλαξε επειδή γεννήθηκε το μωρό σου. Η συμπεριφορά του άλλαξε γιατί ξαφνικά στα καλά του καθουμένου τον έβγαλες έξω από την αγέλη σας. Δε μου απάντησες όμως στα παραπάνω.... εχεις "υπομονή, επιμονή, χρόνο και όρεξη για διαβασμα"?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
υπολόγισε ένα 1000 ευρω και είσαι περίπου μέσα
αλλά βέβαια εξαρτάται απο τον σκύλο- μπορεί και με πολύ λιγότερα
πιστεύεις πως γενικά ο σκύλος σε σέβεται?
αν ναι μπορείς να τον μάθεις πολλά πράγματα μόνη σου-αλλά θέλει δουλειά

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αρα λοιπόν, το σκυλάκι είναι από pet shop, κάτι που επιβαρύνει γονιδιακά την συμπεριφορά του.
mitsoula δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, πόσο μάλλον όταν το έχετε αφήσει τόσο καιρό να διαμορφώσει χαρακτήρα και συμπεριφορές.
Δεν αμφισβητεί κανένας ότι τον αγαπάτε και θέλετε το καλύτερο γι' αυτόν, απλώς καμμιά φορά, το σωστό δεν είναι και το επιθυμητό για εμάς.
Εμείς, τιμές εκπαιδευτών δεν μπορούμε να σου δώσουμε. Ο καθένας έχει τον δικό του τιμοκατάλογο. Αν πάντως, μιλάμε για βασική υπακοή, κάτω από 700-800 δύσκολα θα βρεις. Φοβάμαι όμως, μήπως πλέον η βασική υπακοή δεν θα είναι αρκετή. Εσείς από μόνοι σας, δεν νομίζω ότι έχετε ούτε τις γνώσεις, αλλά ούτε και την ψυχραιμία και τον χρόνο που απαιτείται, για να αναλάβετε έστω και εκ των υστέρων, την εκπαίδευσή του. Τα πράγματα, είναι όντως δύσκολα, αλλά το αν και το πόσο θα τα καταφέρετε, εξαρτάται μόνο από το πόσο πολύ το θέλετε.

mitsoula

Member
30 Δεκεμβρίου 2010
7
0
Το βασικο συστατικο δεν διαθετω... δεν εχω πολυ χρονο... διοτι δουλευω σχεδον ολη μερα ...Γι αυτο και ζητησα αν ξερετε καποιον ειδικο για την εκπαιδευση τ ... τα χρηματα δινονται ολα μπροστα ????? ή σπαστα ????

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Διαβασε οσα περισσοτερα αρθρα μπορεις και εδω αλλα και αλλου στο internet.
Το σκυλι σου επαθε ενα κοκομπλοκο οταν ξαφνικα εκει που κοιμοταν αγκαλια σου βρεθηκε να κοιμαται μονος του στην αυλη.
Λογικο ειναι και να σε εχει "γραμμενη" και να αντιδραει ετσι.
Αν τον αγαπας και εχεις την διαθεση να ασχοληθεις ξεκινα με μικρα βηματα για να αλλαξεις την συμπεριφορα του σκυλου αφου πρωτα αλλαξεις την συμπεριφορα σου απεναντι στο σκυλο. (τα σκυλια και τα παιδια αντικατροπτιζουν και τα λαθη μας)
Αν τον αγαπας αλλα λογω μικρου παιδιου δεν εχεις τον χρονο να ασχοληθεις ή την ενεργεια (καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να τα βγαζεις περα με 2 3χρονα) προσπαθησε να βρεις καποια αλλη οικογενεια για αυτον.
Και παλι ομως θα πρεπει να ασχοληθεις μαζι του μεχρι να τον δωσεις

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Το βασικο συστατικο δεν διαθετω... δεν εχω πολυ χρονο... διοτι δουλευω σχεδον ολη μερα ...Γι αυτο και ζητησα αν ξερετε καποιον ειδικο για την εκπαιδευση τ ... τα χρηματα δινονται ολα μπροστα ????? ή σπαστα ????
καλύτερα είναι να πληρώνεις ανα μάθημα

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αρα λοιπόν, το σκυλάκι είναι από pet shop, κάτι που επιβαρύνει γονιδιακά την συμπεριφορά του.
Αυτό πάλι, πώς το ξέρεις;
Μία ώρα βόλτα - στο λουρί; Είναι περίπου τίποτα... το λάμπραντορ πρέπει να τρέξει...
Ζούσε μέσα στο σπίτι, και όταν γεννήθηκε το μωρό βγήκε έξω...
Δεν έχει τη βασική εκπαίδευση...
Marley & Me.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97