Παιδιά καλησπέρα! Θέλω τη βοήθειά σας

despoina22

New Member
31 Μαρτίου 2011
2
0
παιδια καλησπερα θελω την βοηθεια σας . εχω ενα ημιαιμο ποιντερ, εχει πολυ τρελα.. εχω καταφερει να τησ μαθω τα βασικα αλλα εχει τρελα με τον αδερφο μου. εμενα με εχει σαν φιλη και τον αδερφο μου σαν αφεντικο..και με ακουει μονο οταν ειναι να παρει καποια λιχουδια...και σε λιγες μερες θα παρω ακιτα ινυ και φοβαμαι πως θα αντιγραψει την συμπεριφορα τησ σκυλιτσας που εχω τωρα. υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο???

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Φαινεται οτι δεν εχεις πειρα απο σκυλια. Αν παρεις Ακιτα να πας να συμβουλευτεις καποιον εκπαιδευτη. Ειναι πολυ δυσκολο σκυλι. Δεν εχει τρελα το ποιντερ,εσυ δεν το βγαζεις εξω.Πρεπει να κανει πολλα χιλ. για να εκτονωθει.Οσο για τις λιχουδιες καλα κανεις αλλα να τις ελατωνεις σιγα-σιγα.Διαβασε για την βασικη υπακοη και εκπαιδευση για να μην καταληξουν μονιμως δεμενα και να χαιρεσαι τις βολτες μαζι τους.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα!

Για ποιο λόγο επέλεξες να πάρεις δευτερο σκύλο και μάλιστα ακίτα που δεν είναι και απο τις πιο "ευκολες" φυλές τη στιγμή που λες ότι ακόμα δεν μπορείς να χειριστείς το σκυλάκι που έχεις ήδη?

Απ`όσο ξέρω τα σκυλιά που ζουν μαζί επηρεάζουν το ένα το άλλο, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Κατα τη γνώμη μου και σύμφωνα με αυτά που περιγράφεις, μην πάρεις το ακίτα και ασχολήσου περισσότερο με το σκυλάκι σου για να δημιουργήσεις μια όμορφη σχέση μαζί του. Αν βλέπεις ότι δεν τα καταφέρνεις μόνη σου ζήτα τη βοήθεια εκπαιδευτή.

Φιλικά :)

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Παντα τα σκυλια σε μια οικογενεια ξεχωριζουν ποιος κανει κουμαντο και παντα υπακούν σε αυτον περισσοτερο, οποτε μην ανησυζεις οτι σε φτυνει ετσι ειναι η φυση.

Προσπαθησε λοιπον να δουλευεις με το σκυλακι σου οταν δεν ειναι ο αδερφος σου παρων για να εχει την προσοχη της στραμενη σε σενα και οχι σε αυτον;)

Τωρα σχετικα με τον δευτερο σκυλο θα ελεγα αν το αναβαλετε λιγο και να ασχοληθειτε πρωτα με τον υπαρχοντα ο οποιος θελει πολυ ασκηση καθημερινα για να σας αφησειι να κοιμηθειτε το βραδυ.

Τι ηλικια εχει το ποιντερ ??

despoina22

New Member
31 Μαρτίου 2011
2
0
συγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα δεν ειχα ιντερνετ. το ακιτα ειναι η τρελα μου..θελω εδψ και αρκετα χρονια να παρω αλλα ολο κατι γινεται ... οσο μπορεσα βελτιωσα την σχεση μου με το υπαρχον σκυλακι αλλα δε παυει να εχει αγαπη k trela με τον αδερφο μου... πιστευω πωσ ξερω αρκετα για τα σκυλια γτ απο μικρη μεγαλωνω με σκυλια και οχι μονο. απλα στα τοσα χρονια πρωτη φορα συναντισα να θελει το σκυλι μου πιο πολυ τον αδερφο μου απο μενα..καθε μερα τρεχει 20-30 χιλ. αλλα παλι το βραδυ κανει γαβ γαβ :)!! ειχε γεννησει η σκυλιτσα ενος φιλου μου πριν απο 5 μηνεσ περιπου και ενα απο τα κουταβια με διαλεξε αντι να το διαλεξω ... στην αρχη μου ελεγε οτι δεν θα μου το δωσει και ετσι ελεγα πωσ θα παρω ακτια...αλλα οταν εκανα να παω αρκετεσ μερεσ το κουταβι ηταν στεναχωριμενο ( ετσι μου ειχε πει) και ετσι αποφασισε να μου το δωσει μπορω να πω οτι ειναι φανταστικο εκυπνο και αγαπησιαρικο σκυλακι... μπορει να μην ειναι ακιτα αλλα ειναι ο εκτορας :) ειναι πιτμπουλ με λυκοσκυλο..και ειναι σκετη τρελα οπου και να παω ειναι διπλα μου δεν με αφηνει για κανεναν λογο:) σε λιγο καιρο που θα μαινω στο δικο μου σπιτι ελπιζω να μπορεσω να βρω και ενα ακιτα για να μεγαλωσει και η οικογενεια :D ξερω πωσ ειναι δυσκολη η ρατσα αυτη αλλα τα λατρευω και πιστευω πωσ με αγαπη φροντιδα και προσοχη ολα γινονται ....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Ελπίζω το ακίτα, να μην το αποκτήσεις με τον ίδιο τρόπο...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ιστευω πωσ ξερω αρκετα για τα σκυλια γτ απο μικρη μεγαλωνω με σκυλια και οχι μονο.
Νομίζω, χωρίς παρεξήγηση, ότι όσοι το είπαμε κάποτε αυτό (δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι το σύνολο των Ελλήνων που έτυχε να είχε κατοικίδιο σκύλο κάποτε στη ζωή του) βρεθήκαμε προ εκπλήξεων και διαψευστήκαμε.

παράδειγμα
οταν εκανα να παω αρκετεσ μερεσ το κουταβι ηταν στεναχωριμενο

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Εχω μωρό ακίτα και μπορώ να σου πω με μεγάλη σιγουριά να το σκεφτείς σοβαρά είναι όντως πολύ όμορφα και κατά τη γνώμη μου αρκετά έξυπνα σκυλιά και φυσικά αρκετά δύσκολα....Ένα πράγμα θα σου πω μόνο (τη μικρή μου τη λατρεύω) αλλά έχω μέρες να κοιμηθώ σαν άνθρωπος...και δεν το λέω μόνο για το ακίτα, ότι κουτάβι και να πάρεις θα σε ξενυχτήσει αρκετές μέρες. Οπότε κατά τη γνώμη μου ειδικά αν αυτό που έχεις είναι ακόμα κουτάβι (δεν έχεις πει, τι ηλικία έχει αλήθεια?) δε θα ξέρεις ποιό να πρώτοκυνηγήσεις όταν κάνουν διαολιές.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
παιδια καλησπερα θελω την βοηθεια σας . εχω ενα ημιαιμο ποιντερ, εχει πολυ τρελα..
ειναι πιτμπουλ με λυκοσκυλο..
Αν διασταυρώσεις πιτμπουλ με λυκόσκυλο βγαίνει πόιντερ? :confused: :D

πιστευω πωσ ξερω αρκετα για τα σκυλια γτ απο μικρη μεγαλωνω με σκυλια και οχι μονο.
Θεωρώ ότι για να κάνεις τέτοια δήλωση δεν έχεις μελετήσει αρκετά το θέμα σκύλος. Όπως λέει και η Chloe πολλοί το πίστεψαν και σχεδόν άλλοι τόσοι αναθεώρησαν μόλις άρχισαν να το ψάχνουν λίγο περισσότερο. Μην το παίρνεις στραβά, δεν στο λέω για να σε βγάλω άχρηστη αλλά για να σε προτρέψω να μελετήσεις πιο πολύ και να πάρεις τις αποφάσεις σου αφού το ψάξεις. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97