Παίζοντας με μία ενυδρίδα ...

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Στον ζωολογικό κήπο του Σάν Ντιέγκο, ένα μικρό αγόρι κάνει αγώνα δρόμου με μία ... ενυδρίδα:

[video=youtube;n9APqLA2YKs]http://www.youtube.com/watch?v=n9APqLA2YKs&feature=player_embedded[/video]

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το περιβάλλον πολλές φορές στρεσάρει ένα ζώο με αποτέλεσμα να έχει μη φυσική συμπεριφορά.
Τελευταία φορά που πήγα Ζωολογικό πάρκο ράγισε η καρδιά μου βλέποντας ένα Jaguar να πηγαινοέρχεται στην ίδια διαδρομή των 10 μέτρων, δημιουργώντας μονοπάτι πάνω απο το γρασίδι. Το μυαλό του είχε κολλήσει, αυτό το μεγαλοπρεπές ζώο το "σπάσανε"...

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
χαριτωμένο το βιντεάκι..!
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Biggbilly!!Το είχα διαβάσει σε ένα άρθρο και είχα δει και σχετικό ντοκιμαντέρ!
Προσωπικά έχω σταματήσει να πηγαίνω σε ζωολογικά πάρκα εδώ και αρκετά χρόνια!
Απ' την μια σέβομαι κάπως την προσπάθεια που κάνουν με το να βοηθάνε και να προστατεύουν κάποια ζώα που είναι υπό εξαφάνιση
αλλά απ την άλλη λυπάμαι τα καημένα τα ζώα που ζουν σε τέτοιες συνθήκες και στο τέλος έχει σαν αποτέλεσμα την εγκεφαλική τους βλάβη..
Είναι πολύ θλιβερό το όλο θέαμα...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Έβλεπα στο Σκαι κάποιο ξημέρωμα ενα ντοκιμαντέρ για μια ενυδρίδα .... την είχε βρει ένα ζευγάρι στο δάσος δίπλα απο τ πεθαμένη μάνα του :(
αυτο το ζευγάρι έκανε τα πάντα μέχρι και δάνειο πήρε για να κτίσουν "σπίτι " μέχρι να την αφήσουν ελεύθερη
είναι όμως πολύ δύσκολο γιατι δεν έπρεπε να συμπαθήσει τους ανθρώπους γιατι αλλιώς δεν θα επιβίωνε μόνη της
στο τέλος νομίζω τα κατάφεραν και την άφησαν στη φύση
αλλα υιοθέτησαν μια άλλη ενυδρίδα που δεν είχε μπορέσει να επανενταχτεί στο φυσικό της περιβάλλον
αυτη ήταν πολύ μα πολύ φιλική, πανέξυπνη, παιχνιδιάρα και ούτε σκύλος δεν έχει τέτοια συμπεριφορά
στο βίντεο η συγκεκριμένη ενυδρίδα μάλλον έχει μάθει το κόσμο και όντως παίζει
παρόλα αυτα ούτε εγω πηγαίνω σε ζωολικούς
μια φορά είχα πάει με το σχολείο μου και θυμάμαι πως φώναζαν οι τίγρης :(

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Δεν νομίζω πώς υπάρχει συνειδητοποιημένος φιλόζωος που να πηγαίνει σε ζωολογικούς κήπους ή σε τσίρκο ...

Thinker

Member
13 Ιανουαρίου 2011
23
0
Δεν είναι όλα τα ίδια, σε μερικούς ζωολογικούς κήπους υπάρχουν προγράμματα αναπαραγωγής σπανίων ζώων. Μάλιστα υπάρχει και παγκόσμια δίκτυο για συνεργασία τέτοιων προσπαθειών! Ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί.

Όσο για τα τσίρκο κι εκεί υπάρχουν έχω δει κοπελίτσα με μαλτεζάκι να κάνει τα απίστευτα κόλπα, δεν νομίζω πως εκεί ήταν κάποια ακραία εκπαίδευση. Ε για τα κακοποιημένα σαφώς και συμφωνώ μαζί σου.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Thinker, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Όσο για το δίκτυο συνεργασία αναπαραγωγής ζώων συμμετέχει και το Αττικό Πάρκο. Ναι, τα πάρκα προσφέρουν κάποιο είδος εκπαίδευσεις ή ακόμα και μελέτης ζώων, μπορεί ακόμα και να βοηθούν στην διατήρηση κάποιων απο αυτών.
Απο την άλλη όμως το ότι κοιτάω κατάματα τον Βασιλιά και να βλέπω άψυχα, φοβισμένα και κουρασμένα μάτια με κάνει να σκέφτομαι αν αξίζουν όλα αυτά.
Το να βλέπω θαλασσινές σφραγίδες να κολυμπούν ασταμάτητα κυκλικά σε πισίνα 10x10 είναι σαν να είμαι θεατής σε βασανισμό ζώων.
Το να υπάρχει σε κλουβί ο bold αετός και να μη μπορεί να ανοίξει τα φτερά του... το καταλαβαίνεται αυτό?!? Αετός που δεν μπορεί να απλώσει με περιφάνεια τα φτερά του!

Last edited: