Πήγε να πηδήξει από το μπαλκόνι

maroulaki85

Member
7 Οκτωβρίου 2010
16
0
Θεσσαλονίκη
γεια σας!!!ο Βοnito είναι περίπου δέκα μηνών και από κουτάβι έβγαινε ελεύθερα στο μπαλκονι χωρίς να εχουμε κανένα πρόβλημα!πριν κανένα μήνα γυρίσαμε και τον είδαμε στο μπαλκόνι της διπλανής..η κοπέλα μου είπε οτι είχε αναίβει πάνω στο κάγκελο ο μισός και ο άλλος μισός πατούσε πάνω στην πλάστρα που είχε απο την εξωτερική πλευρά του μπαλκονιου της...υπερβολές σκέφτηκα αλλά παρόλα αυτά έβαλα μια ραφιέρα στην εξωτερική πλευρά που ενώνονται τα μπαλκόνια για να τον δυσκολέψω να κουτσομπολευει τους δίπλα.προχτές όμως και ενώ εμείς ήμασταν στο σπίτι κατάλαβα ακριβώς το σκηνικό που μου περιέγραψε η γειτόνισσα,μόνο που σκοπος του ήταν να φτάσει στον δρόμο.Διάβασα ότι κάποια σκυλίτσα μπορεί να είναι σε οίστο και αυτός είναι ένας τρόπος που σκοτώνονται πολλα αρσενικά.εσάς ποια είναι η άποψη σας???τι πέριφραξη πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει απο την πτώση?? :(

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η περίφραξη που μπορεί να σώσει τα σκυλιά μας είναι οι κλειστές μπαλκονόπορτες και ο σκύλος μέσα στο σπίτι!
Αλλιώς θα κλαις τον σκύλο σου με δική σου αδιαφορία...

Μέσες λύσεις δεν υπάρχουν...

maroulaki85

Member
7 Οκτωβρίου 2010
16
0
Θεσσαλονίκη
συγνώμη αλλά ο σκύλος μένει μεσα στο σπίτι αν αυτό εννοείς..το ότι έχουμε την πόρτα ανοιχτή για να μπορεί να κάνει την αναγκη του τις 4 ώρες που λείπω στην δουλειά δε νομίζω ότι είναι αδιαφορία.συν του ότι το σκηνικό έγινε ενώ ήμασταν σπίτι και απλά είχαμε την πόρτα ανοιχτή για να δροσιζόμαστε!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πάρ'αυτά είτε έτσι είτε αλλιώς ο σκύλος μπορεί να πέσει!

Εσύ τι προτίθεσαι να κάνεις?

Αν ρωτάς εμένα θα σου έλεγα να τον μάθεις να τα κάνει μόνο στην βόλτα, να του απαγορέψεις να τα κάνει στο μπαλκόνι και άρα να έχει πρόσβαση όταν λείπετε για την ανάγκη του και στο μπαλκόνι έξω μόνο παρουσία σας και με προστατευτικό πλέγμα κατα μήκος των καγκέλων!

maroulaki85

Member
7 Οκτωβρίου 2010
16
0
Θεσσαλονίκη
Έχει μιαμιση περίπου βδομάδα που από μόνος του έχει σταματήσει να κάνει την αναγκη του στο μπάλκονι,αυτό με βοήθησε μετά το συμβάν να τον έχω μέσα με κλειστές πόρτες.Αλλά και να μην είχε σταματήσει πάλι θα τον έκλεινα.Απλά έχει μια συνήθεια να βγαίνει και να χαζεύει τον δρόμο..και φαντάζομαι δε θα ήταν σωστό να του απαγορεύσω να κάνει κάτι τόσο αθώο.χώρια που έρχεται καλοκαίρι και οι πόρτες θα είναι ανοιχτές.Από την στιγμη όμως που θέτω εγώ η αδιαφορη :p την ζωή του σε κίνδυνο γι αυτό ακριβώς και ρώτησα εσάς τους πιο έμπειρους.Επειδή είδα ότι ουσιαστικά χρησιμοποιεί τα πόδια του και σκαρφαλώνει σκέφτηκα ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το πλέγμα για να γαντσώνεται.μήπως η καλαμιά θα ήταν καλύτερη?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Δύσκολα τα πράγματα...
Σε ποιόν όροφο είσαστε;
Μπορείς πάντως να δοκιμάσεις με το πλέγμα. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ο τυπάκος.
Μήπως αν έβαζες ζαρντινιέρες πάνω στην κουπαστή; Και μάλιστα να κρέμονται από την εσωτερική μεριά της βεράντας, όχι προς τον δρόμο. Ισως του κοβόταν η φόρα.
Υπάρχουν επίσης γλάστες και ζαρντινιέρες, που "χώνονται" πάνω στην κουπαστή.
Σαν αυτή:

Οπότε μ'ένα σμπάρο δυό τρυγόνια. Και προστασία του σκύλου [ελπίζουμε] και ομορφιά στην βεράντα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τέντες δεν έχει το μπαλκόνι? Αν είανι κλεισμένες μέχρι κάτω, είναι ΟΚ. Και μπορεί να αγναντεύει μέσα από τα κάγκελα....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Όσο λείπετε εφόσον είναι μόνο 4 ώρες να μην έχει πρόσβαση στην βεράντα. Μπορείς να φροντίσεις να έχει κάνει τις ανάγκες του πριν και μετά κλείσιμο μέσα. Όσο θα είστε εκεί βέβαια εννοείται ότι δεν μπορείτε να τον κλειδαμπαρώνετε μέσα και λόγω εποχής. Οι τέντες που λέει η κοπρίτης δεν είναι αρκετές γιατί αφήνουν ενα κενό μεταξύ κάγκελων και τέντας και μια χαρά μπορεί να πηδήξει ο σκύλος από αυτό το κενό. Εγώ θα έβαζα πλέγμα και θα τον άφηνα έξω μόνο αν μπορούσα να τον παρακολουθώ.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ειναι τρομακτικο. Ο σκυλος μια φιλης πηδηξε απο τον δευτερο. Δεν ζουσε μονιμα στο μπαλκονι για να πεις οτι σαλταρισε.Περασαν κατι σκυλια,τα πηρε,κ πηδηξε.:(

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
παναγίτσα μου και χριστούλη μου.πάλι καλά δεν το αφήνω έξω πλέον.καλά μου λεγε ο μπαμπας να βάλω κάτι μην πέσει.πίστευα ότι νιώθουν το φόβο;τι στο καλό τα σκασμένα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Όσο λείπετε εφόσον είναι μόνο 4 ώρες να μην έχει πρόσβαση στην βεράντα. Μπορείς να φροντίσεις να έχει κάνει τις ανάγκες του πριν και μετά κλείσιμο μέσα. Όσο θα είστε εκεί βέβαια εννοείται ότι δεν μπορείτε να τον κλειδαμπαρώνετε μέσα και λόγω εποχής. Οι τέντες που λέει η κοπρίτης δεν είναι αρκετές γιατί αφήνουν ενα κενό μεταξύ κάγκελων και τέντας και μια χαρά μπορεί να πηδήξει ο σκύλος από αυτό το κενό. Εγώ θα έβαζα πλέγμα και θα τον άφηνα έξω μόνο αν μπορούσα να τον παρακολουθώ.
Κενό? Γιατί κενό? Οι δικές μου γαντζώνουν πάνω στο κάγκελο.... το κενό είναι 5 εκατοστά..... δεν χωράει σκύλος απο κει.... Αν θέλω τις γαντζώνω και παρακάτω (πάνω στα οριζόντια κάγκελα) οπότε δεν έχει καθόλου κενό....

Μιλάω για κάθετες τέντες, όχι γι'αυτές που βγαίνουν προς τα έξω, οι οποίες προφανώς είναι άχρηστες....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Μιλάω για κάθετες τέντες, όχι γι'αυτές που βγαίνουν προς τα έξω, οι οποίες προφανώς είναι άχρηστες....
Δεν μιλούσα για τις κάθετες εγώ..και πολλοί δεν έχουν κάθετες. Π.χ. εμείς μπροστά έχουμε κανονικές και στα πλαϊνά μόνο κάθετες.
Τέλως πάντων αν είχε κάθετες ο φίλος που άνοιξε το θέμα δεν νομίζω να είχε και πρόβλημα!

maroulaki85

Member
7 Οκτωβρίου 2010
16
0
Θεσσαλονίκη
Θα δοκιμάσω αρχικά με πλέγμα να δώ πως θα παει. Μετά σαν λύση σκέφτηκα κάτι κάγκελα που βρήκα στο internet που είναι για παιδάκια αλλά βγαίνουν 180€ και αυτή τη στιγμή λίγο δύσκολο. αυτό με την τέντες δεν το είχα σκεφτεί καθόλου και η αλήθεια είναι ότι το σπίτι δεν έχει καθόλου τέντες οπότε κάποια στιγμή που θα μπούνε θα μπορούσαν να είναι κάτι σαν αυτό που περιγράψατε..

Οσο για τον φόβο που τελικά δεν νιώθουνε..εγώ ήμουνα σίγουρη ότι τον νιώθουνε.αφου το βράδυ εκείνο σκεφτομουνα μήπως χτύπησε το κεφάλι του και έχει καμμιά εγκεφαλική βλάβη :D

Αυριο που θα πάω να πάρω περίφραξη θα σας πω πως αντιδράσει.ευχαριστω πολύ όλους!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Το πλεγμα θα ειναι κανα μετρο πανω απο την κουπαστη?
Αν κ δε νομιζω οτι βοηθαει σε κατι γιατι η δικη μας με το που μεγαλωσε λιγο το ξηλωσε ολο..
Να ρωτησω ομως..
Παιζει να επιχειρησουν σαλτο κ τα θηλυκα?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ