Πέτρες στα νεφρά

Ακριβή

Member
11 Ιανουαρίου 2016
14
10
54
Καλησπέρα,

Ο Αχιλλέας τσομπάνης 60 κιλων και 12 χρονών διαγνώστηκε σήμερα με πέτρες στα νεφρά. Εδώ και 5 χρόνια έχει καλαζάρ. Είχε πολύ υψηλό τίτλο αλλά μετά από δύο θεραπείες με milteforan, χορήγηση leishguard και ζυλαπουρ ο τίτλος έπεσε στο 1/200. Όλο αυτό τον καιρό έκανε συνεχώς εξετάσεις βιοχημικές, ούρων και αίματος και όλα ήταν καλά. Περαν τούτου έχει και πρόβλημα με τις αρθρώσεις του. Τα πίσω ποδαράκια του δεν τον κρατάνε. Ξαφνικά προχθές δεν σηκωνόταν με τίποτα και φαινόταν σαν να πονούσε. Πήγαμε για εξετάσεις και βρήκαν αίμα στα ούρα. Η κρεατινίνη εξακολουθεί να είναι χαμηλή. Σήμερα στον υπέρηχο βρήκαν ότι το ένα νεφρό είναι κατεστραμμένο και το άλλο γεμάτο πέτρες. Μου είπαν οτι είναι από το ζυλαπούρ. Όλο αυτό το διάστημα η κρεατινίνη τελεια και στα ούρα δεν είχε κρυστάλλους. Τι να πω... Η κτηνίατρος πρότεινε Urinary τροφή για αρχή. Θέλω τη γνώμη σας. Θα γίνει κάτι μόνο με την τροφή; Έχει νόημα η λιθοτριψία ή η εγχείρηση σε αυτή την ηλικία; Μη με παρεξηγησετε. Φοβάμαι ότι θα ταλαιπωρήσω ένα πολύ κουρασμένο σκυλάκι. Μπορείτε να μου συστήσετε κάποια κλινικη; Είτε Αθήνα είτε Θεσσαλονίκη. Η κτηνίατρος μου δεν μπορεί να αναλαμβάνει. Επίσης γνωρίζετε το κόστος της λιθοτριψίας και της εγχείρησης;

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
Ακριβή

Last edited:

Ακριβή

Member
11 Ιανουαρίου 2016
14
10
54
Γεια χαρά!

Κανείς δεν γνωρίζει κτηνιάτρους ειδικούς γι αυτή την περίπτωση;

Ευχαριστώ

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Καλο θα του κανει μια διατροφή ή σκεύασμα που διαλυει τις πετρες.Δεν ξερω αν αξιζει σε τετοια ηλικια να ταλαιπωρηθει με το χειρουργειο (βεβαια δεν θεωρείται "βαριά" επέμβαση)
Για ειδικο δεν μπορώ να σου απαντησω, ποσο μάλλον κοστος,αρχιζε να παιρνεις τηλεφωνα κλινικές κ κτηνιάτρους για αυτα.
Εχει ανεβασει τωρα κρεατινινη?

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Πάρε ένα τηλεφωνο στο ιατρειο του κ. Στεργιου Βλαχοπουλου... θεωρειται εξαιρετικος χειρουργος αν και ειδικευεται στην νευρολογια και ορθοπαιδικη σιγουρα εχει κανει και τετοιες εγχειρησεις, η τουλαχιστον θα ξερει καποιον συναδελφο να σου συστησει

• Like
Reactions: Ακριβή

Ακριβή

Member
11 Ιανουαρίου 2016
14
10
54
Ευχαριστώ πολύ Lostresam! Όχι, δεν είναι ανεβασμένη η κερατινίνη του. Ξεκίνησε με Royal Canin urinary. Η κτηνίατρος λέει να περιμένουμε λίγο και να μην χρησιμοποιήσουμε προς το παρόν πιο επεμβατικές μεθόδους.

Ακριβή

Member
11 Ιανουαρίου 2016
14
10
54
Σ'ευχαριστώ πολύ Eroe. Θα ξεκινήσω με την τροφή και σε ένα μήνα θα δω πως έχει πάει και θα το ξανασκεφτώ.