Πάνες! Σωστός τρόπος εκπαίδευσης ή κακιά συνήθεια;

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Για να μην παρεξηγηθώ έχω εξαντλήσει όλα τα θέμα περι εκμάθησης τουαλέτας... Απλά μια απορία μου δεν έχει απαντηθεί... Οκ... η 6μηνών Λαμπραντορίνα μου τα κάνει στη βόλτα. Αλλά το θέμα είναι ότι τα κάνει και στο σπίτι... Όταν της έχω πάνα, τα κάνει στην πάνα. Όταν δεν της έχω τα κάνει αλλου. Να κόψω την πάνα μια κι έξω και να αρχίσω να τη μαλώνω λίγο πιο σοβαρά; Με τα "μη" και τα παλαμάκια δεν καταλαβαίνει τίποτα... Έχω αρχίσει να μετανιώνω που έβαλα τις πάνες στο σπίτι... Γκρρρρρρρρ... (Φυσικά όταν τα κάνει έξω την επιβραβεύω πάντα, αλλα τις περισσότερες φορές κοιτάει αλλού και δε δίνει σημασία στα μπράβο και στις λιχουδίτσες...)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Αν έχεις την πάνα στο μπαλκόνι και το ξέρει και την έχει ήδη τιμήσει (οπότε την επόμενη φορά θα την αναζητήσει), θα σου χτυπήσει πιστεύεις την μπαλκονόπορτα να την βγάλεις έξω για να πάει; Αν ναι, τότε είναι εύκολο γιατί κάθε φορά θα την κατεβάζεις κάτω για wc. ;)

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Λες να τη βγαλω στο μπαλκονι; Το μπαλκόνι του δωματίου μου είναι στενό... δεν ξέρω αν θα πηγαίνει. Το μεγάλο μπαλκόνι είναι εκεί που κάθονται όλοι... οι γονείς δηλαδή. Αποκλείεται να με αφήσουν. :Ρ Αλλά πες ότι τη βγάζω... έχω την εντύπωση ότι θα τα κάνει πάλι μέσα το τέρας, ειδικά όταν θα λείπω από το σπίτι :(

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Τι κι αν είναι στενό το μπαλκόνι, θα βγαίνει κατευθείαν στην πάνα.
Η δικιά μου σαν κουτάβι γούσταρε πολύ σύντομα το μπαλκόνι και ή στηνόταν μπροστά στην μπαλκονόπορτα ή αργότερα άρχισε να την κοπανάει για να της ανοίξω. Οπότε την βούταγα κι εγώ και βγαίναμε έξω.

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, ακόμα και να λείπεις εσύ από το σπίτι μπορείς να έχει ανοιχτή την μπαλκονόπορτά σου. Και οι γονείς σου να μην ασχοληθούν αυτή θα μάθει και θα πηγαίνει εκεί. Αφού την τιμά την πάνα όταν υπάρχει, όπου και να την βάλεις θα την προτιμήσει από το όπου να'ναι.
Από το μέσα είναι καλύτερα και ανοίγει ο δρόμος για ..το δρόμο. ;)

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
:) Ευχαριστώ... Τώρα έχεις ακόμη πάνα στη δικιά σου; Εγώ θέλω να την εξαφανίσω μια και καλή από το σπίτι, δε γίνεται; :(( :Ρ

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Εγώ δεν είχα πάνες στην δικιά μου, είχα εφημερίδες. Οι πάνες είναι εξαιρετικά πιο καθαρές και πρακτικές από τις εφημερίδες, αλλά φοβάμαι ότι τα χαλιά μπορεί μετά να φαντάζουν στα μάτια τους σα μεγάλες πάνες. ;) Και την εφημερίδα την είχαμε μέσα μόνο 3-5 μέρες αν θυμάμαι καλά, μετά ήθελε μπαλκόνι. Και στο καπάκι ξεκινήσαμε το κάτω.

Μη συγκρίνεις όμως με τη δικιά μου, τα shar pei είναι περιπτωσάρα. Με μεθοδευμένη προσπάθεια μαθαίνουν τα της τουαλέτας σε dt. Εγώ έχω σπίτι 2 μηνών κουτάβια που πηγαίνουν στην πάνα τους που βρίσκεται αυστηρά στο μπαλκόνι. Αλλά την είχανε μάθει πρώτα μέσα και όταν πλέον είχαμε σίγουρη επιτυχία την μετακόμισα στο μπαλκόνι.

Γι' αυτό σου λέω, αφού την γνωρίζει την πάνα αν ξέρει ότι βρίσκεται έξω και έχει πρόσβαση θα πηγαίνει. Και μετά το μεθοδεύεις αλλιώς, μόλις ξεκινήσει να σου ζητάει να της ανοίξεις την πόρτα θα την κατεβάζεις. Ότι ώρα της μέρας ή της νύχτας κι αν είναι.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Εγώ θέλω να την εξαφανίσω μια και καλή από το σπίτι, δε γίνεται; :(( :Ρ
Πως δε γίνεται. Αν φροντίσεις να μη φτάσει ποτέ στο σημείο να κατουριέται, που πάει να πει να την κατεβάζεις πολύ συχνά κάτω. Και αφού πάψουν τα ατυχήματα και το σιγουρέψεις αυτό, σιγά σιγά να αραιώνεις.
Πόσες φορές την κατεβάζεις για wc;

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Πως δε γίνεται. Αν φροντίσεις να μη φτάσει ποτέ στο σημείο να κατουριέται, που πάει να πει να την κατεβάζεις πολύ συχνά κάτω. Και αφού πάψουν τα ατυχήματα και το σιγουρέψεις αυτό, σιγά σιγά να αραιώνεις.
Πόσες φορές την κατεβάζεις για wc;
3-4 φορές τη μέρα...αναλόγως... αλλά ρε γαμώτο σήμερα την πήγα στις 3 το μεσημέρι κι έφυγα μετά για δουλειά. στις 11μιση που γύρισα τα είχα κάνει στην πάνα 8 φορές! έλεος! πολλές δεν είναι; δεν πίνει τόσο νερό!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
3-4 φορές από τη στιγμή που έχει ατυχήματα είναι λίγες. Τόσες την κατεβάζω εγώ που μπορεί να κρατηθεί. Σε σκύλο με τόσα ατυχήματα, εγώ θα εφάρμοζα το 2ωρο βαριά 3ωρο και θα αραίωνα σταδιακά. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα όμως (λείπεις από το σπίτι) νομίζω για τώρα η πάνα στο μπαλκόνι είναι μονόδρομος.

Όταν λες 8 φορές στο 8ωρο που έλειπες, είχε λερώσει κανονικά ή απλά σημαδέψει; Είναι όντως πολλές γιατί.

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Είχε 8 σταμπες στην πάνα. Μα είναι πάρα πολλές! Δεν πίνει τόσο νερό... Απλά βρίσκει την πάνα και πάει και κάνει το παραμικρό που της έρχεται. Δεν κρατιέται λίγο. Το βράδυ πάντως δεν βάζω πάνα. Κρατιέται μέχρι το πρωί που μόλις σηκωθώ δεν την αφήνω να βγει από το δωμάτιο και να πάει σε κάνα χαλί. Ντύνομαι, τη βουτάω με το λουρί και βουρ έξω ώσπου κάνει τις λογικές ποσότητες μετά από μια νύχτα. Πρέπει να σου πω επίσης ότι σιχαίνεται το λουρί και τη βόλτα. Μόλις το βλέπει εξαφανίζεται και πάει και ξαπλώνει κάπου έτσι μου παίρνει κάνα τέταρτο να σηκώσω 20 κιλά Λαμπ και να του φορέσω το λουρί. Πολλές φορές πηγαίνοντας προς το ασανσέρ κι ενώ έχει το λουρί... τα κάνει μπροστά στα μάτια μου... Μήπως νομίζει ότι θα γλιτώσει τη βόλτα;;

kenshin

Member
17 Ιανουαρίου 2012
10
0
ΑΘΗΝΑ
Ελπίδα ακριβώς το ίδιο θέμα έχω και εγώ,με το που τον πήρα (2,5 μηνών) έμαθε κατευθείαν στην πάνα στο μπαλκόνι και δεν είχαμε ποτέ κάποιο "ατύχημα".Τώρα είναι 5,5.Κάπου στους 4 μήνες έβγαλα την πάνα,και τότε ξεκίνησαν τα πρώτα κρούσματα πάνω στο χαλί.Ευτυχώς πλέον έχουν γίνει σπάνια,(έχει πάνω από εβδομάδα να γίνει κάτι),αυτό που πιστεύω πάντως είναι ότι όσο υπάρχει πάνα δε θα μάθει να κρατιέται ποτέ,οπότε γνώμη μου είναι ρίσκο και υπομονή..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97