ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Mel

Member
18 Δεκεμβρίου 2015
7
0
29
Γεια σας,είμαι καινουρια στο φορουμ εγινα μελος αρχικα γιατι αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα με την σκυλιτσα μου οταν μενει μονη της στο σπιτι.Ειναι θηλυκια πιτμπουλινα μολις 1 ετους , ποτε δεν της αρεσε να μενει μονη της στο σπιτι και εκανε ζημιες,γενικα ειναι αριστη στην συμπεριφορα της παντα ακουει και δεν εχω κανενα αλλο παραπονο.Ομως το κακο εχει παραγινει οποτε μενει μονη της στο σπιτι το καταστρεφει ολα εχει καταφαει την πορτα ξεριζωσε την κασα τρωει οτι βρησκει στο σπιτι και τα δυαλυει ολα δεν ξερω τι αλλο να κανω πια,και μια ωρα να λειψω ενω μολις την εχω βγαλει βολτα παλι τα ίδια θα κανει....Οποιαδηποτε συμβουλη θα ειναι χρησιμη ευχαριστω...

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Καλώς ήρθατε!!!

Ψάξε και διάβασε λίγο για το άγχος αποχωρισμου...και πες μας τι ταιριάζει τι όχι στη συμπεριφορά της γενικά... και ότι άλλες απορίες έχεις...

Mel

Member
18 Δεκεμβρίου 2015
7
0
29
Ευχαριστω,που θα μπορουσα να το βρω αυτο ? διοτι εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι δεν ειμαι και σιγουρη που να κοιταξω

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Καλωσήρθες. Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ σχετικά με τη χρήση/εκμάθηση crate. Θα σε βοηθήσει σε πρώτη φάση να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της καταστροφής του σπιτιού και τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται για το ίδιο το ζώο. (Πάνω δεξιά, στο πεδίο "αναζήτηση" με τον μεγεθυντικό φακό)

Mel

Member
18 Δεκεμβρίου 2015
7
0
29
Crate απο οσο ειδα ειναι κλουβι ? Δεν ξερω πρωτη φορα το ακουσα αυτο εννοεις ?

Mel

Member
18 Δεκεμβρίου 2015
7
0
29
Απο οσο ειδα για το ανχος αποχωρισμου
Μερικά σημάδια πως ένας σκύλος ίσως πάσχει από άγχος αποχωρισμού:

1. Μόλις φορέσουμε το παλτό μας, η ακούσει πως πιάνουμε τα κλειδιά μας για να βγούμε έξω
ταράζεται και αγχώνεται.
2. Μεγάλη εξάρτηση απο εμάς: οταν είμαστε στο σπίτι μας ακολουθεί παντού όπου και να πάμε.
3. Ενώ γενικότερα η συμπεριφορά του είναι άριστη, όταν απουσιάζουμε απο το σπίτι κάνει ένα η περισσότερα απο τα παρακάτω: Γαυγίζει ακατάπαυστα, κλαίει, λερώνει και κάνει ζημιές μέσα στο σπίτι, καταστρέφει δαγκώνοντας ότι βρεί μπροστά του, παθαίνει κρίσεις πανικού, δαγκώνει την ουρά του ή τις πατούσες του, κάνει εμετό, χάνει την όρεξή του και γενικά είναι εκτός εαυτού με μεγάλες εκδηλώσεις άγχους.
4. Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι τρελαίνεται απο ενθουσιασμό
'Η δικια μου τα έχει ολα μονο στο πρωτο διαφερει μολις με δει να φευγω καθετε στον καναπε και μουτρωνει στα αλλα ειναι ιδια σε ολα

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Ναι λοιπόν, εχει άγχος αποχωρισμού!
Διάβασε μετα απο αναζήτησή την εκμάθηση crate , δηλαδή κλουβιού και ξεκινά το συντομότερο, θα σε σώσει!!!

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Το crate θα σε βοηθήσει πολύ στο να περιοριστούν οι ζημιές,δεν θα λύσουν όμως το συναίσθηματικο πρόβλημα... δεν θα τρώει πράγματα δηλαδή αλλά μπορεί να κλαίει, να φωνάζει και διάφορες άλλες αντιδράσεις.

Στόχος σου είναι λοιπόν να μην νιώθει έτσι όταν φεύγεις για αρχή και να εκπαιδευτεί να νιώθει το κλουβί σαν τον χώρο που θα ησυχάσει μέχρι να γυρίσεις.
Οπότε κάνεις μικρές απουσίες 1,2 λεπτών και γυρίζεις σαν να μην τρέχει τίποτα. Πολλές φορές τη μέρα...
Δεν ανοίγεις ποτέ την πόρτα αν κλαίει... ποτέ...
Φροντίζεις να έχει πάρει αρκετή εκτόνωση πριν φύγεις. Να ξεραθεί στον ύπνο κοινώς...
Αφήνεις ένα παιχνίδι ή Kong να ασχολείται όσο λείπεις...
Παίρνεις crate και αρχίζεις την εκπαίδευση να το δεχτεί θετικά και να μπαίνει πάντα ευχάριστα μέσα...

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Παράλληλα να διαβάσει και να ασχοληθεί στο να αντιμετωπίσει το άγχος αποχωρισμού!

EDIT: Με προλαβε η Μάρθα & Σίλβα!:)

Mel

Member
18 Δεκεμβρίου 2015
7
0
29
Eυχαριστω για τις συμβουλες κοιταξα ειδη καποια πραγματα που μπορω να κανω για το ανχος της το μονο που με φοβιζει με το κλουβι ειναι μην φρικαρει εκει μεσα η καημενη...

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αν την κάνεις να το δει σαν φωλιά που ησυχάζει, δε θα φρικάρει καθόλου!
Αν την κάνεις να το δει σαν φυλακή, λογικό είναι να μην της αρέσει

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Στην ουσία θα γίνει το κρεβάτι της... αν μάθει ότι είναι το πιο όμορφο μέρος στο κόσμο και κουβέρτες και παιχνίδια και ησυχία σε λίγο καιρός μπορεί να μην χρειάζεται καν να κλείνεις τη πόρτα... γι'αυτό to μαθαίνεις θετικά να το θέλει είναι ο στόχος σου.

Νομίζω σου είναι λίγο μόνοδρόμος το crate όχι για τις ζημιές μόνο αλλά γιατί μπορεί να φάει κάτι που δεν πρέπει...και είναι επικίνδυνο αυτό...

• Like
Reactions: KaterinaSp

Mel

Member
18 Δεκεμβρίου 2015
7
0
29
Γενικα ειναι σκυλα που μαθενει και ακουει γι αυτο θα προτιμουσα καποια λυση που δεν εμπεριεχει κλουβι και να ειναι παραπανο ως εκπαιδευση αν εχεις καπιος καμια συμβουλη σ αυτον τον τομεα ..εαν δω οτι δεν φτιαχνει θα κοιταξω και αυτην την λυση αλλα θα προτιμουσα να ειναι η τελευτεα λυση αυτη διοτι μπορει να λειπω και πανω απο 6 ωρες απο το σπιτι και δεν θα ηθελα να ειναι κλεισμενη σε ενα κλουβι διοτι υπηρχε φαση που ειχε μαθει και δεν εκανε ζημιες στο σπιτι οποτε ελπιζω στο να συνηθισει παλι σ αυτο χτες ας πουμε που την αφησα μονη για κανα 2ωρο ηταν μια κυρια και της πηρα ενα μεγαλο κοκκαλο,ηταν πανευτιχης,απλα αλλες φορες τα δυαλαει ολα δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο της !

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
δοκίμασε τοτε περιορισμό σε ένα δωμάτιο ασφαλές για εκείνη (πχ χωρις καλώδια)

με το κοκκαλο δεν έκανε ζημιές γιατί ειχε κατι να ασχολείται... δοκίμασε το για λίγο καιρο να δεις αν σταθεροποιεί τη συμπεριφορά της αυτό... (λίγη προσοχή στο βάρος και στα κακακια της εαν τρώει καθε μερα κοκκαλο)...

Eirini1988

Member
22 Δεκεμβρίου 2015
12
4
36
Αθήνα
Το crate αρχικά κι εγώ, δεν το έβλεπα θετικά. Με έπιανε κλειστοφοβία εμένα την ίδια στην ιδέα να είναι το κουτάβι εκεί.
Αλλά μην το βλέπεις τόσο αρνητικά τελικά. Αν βάλεις μέσα τα παιχνίδια της, μια κουβέρτα που αγαπάει ίσως, λιχουδίτσες και καμιά παλιά φορεμένη σου κάλτσα, θα παει να θρονιαστεί μόνη της μέσα και θα το δει ως "φωλιά".
Ο δικός μου γενικά, κοιμάται εκεί, πάει εκεί όταν θέλει να ηρεμήσει μόνος του, ή αμα τον μαλώσουμε γιατί έκανε ζημιά, το βλέπει ως το άσυλο του.

Σίγουρα θα σου λύσει το πρόβλημα των ζημιών, αλλά το άγχος του αποχωρισμού θα υφίσταται. Μιας και βιώνω το ίδιο ακριβώς, η τακτική που ακολουθώ, είναι να λείπω σταδιακά όλο και περισσότερη ώρα και όταν επιστρεφω να μην τον επαινώ που έμεινε μόνος. Απλά τον αγνοώ κανένα 10' και μετά του απευθύνομαι.
Λίγη βελτίωση, έχει παρουσιάσει ομολογώ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα