ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ..

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
ΚΑΛΗΜΕΡΑ. οπωσ ξερετε εχω τη μαριλου 6 μηνων. η οποια παμε γαι εκπαιδευση ειναι πολυβ καλη. το προβλημα ειναι με το γειτονα. την μαριλου την αφηνω στην αυλη του σπιτιου η οποια ειναι περιφραγμενη το πρωι μετατισ εννια που παω για δουλεια . την βαζω μεσ αστισ δυο που γυριζω κ το απογευμα μετα τισ επτα κανα δυο ωρο. προχτεσ η ωρα επτα εβλεπε μια γατουλα κ γαυγιζε κ βγηκα κ εγω εξω στην αυλη
οπου βγαινει η γειτονισσα κ με εβρισε. οτι τι θα γινει με το σκυλι κ να το δεσω κ οτι απαγορευεται σε πυκνοκατοικημενη περιοχη κ τετοια. θα σου φερω την αστυνομια κ τετοια πραγματα.
\θελω λοιπον να μου πειτε αν εχω προβλημα αν επιτρεπεται κ τι μπορω να κανω.
αα εχουμε επισησ κοινη μαντρα με καγκελο κ η μαριλου βαζει τα πατουσακια τση κ σηκωνεται ορθια εκει μπορω να εχω προβλημα πρπει να βαλω πλεγμα η κατι εχει καγκελα βεβια
βοηθειστε γιατι ειμαι απελπισμενη

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
το ειδα αυτο αλλα δνε ειναι ακριβωσ το ιδιο θεμα
γιατι ειμαισ ε μονοκατοικια καταρχην κ τισ ωρεσ κοινησ υσηχιασ το εχω μεσ αστο σπιτι .... κ το προβληματησ ηταν να τοδ εσω να μην ειναι ελευθερο φοβαται μην τισ φαει το παιδι

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Οχι λαθος εισαι!

Ο νομος σου λεει οτι μπορεις να εχεις μεχρι 2 κατοικιδια τα οποια εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΖΕΙΣ μεσα στο σπιτι σου!
Οχι σε μπαλκονια!
Οχι σε κηπο!

Η κυρια εχει τον νομο αυτην την στιγμη με το μερος της και καλα θα κανεις να συμορφωθεις και εσυ!
Για καλο δικο σου και πανω απο ολα του σκυλου σου!

---------------------------------------------------------------------

Άρθρο 6
Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.).

---------------------------------------------------------------------

Last edited:

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
ΜΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙΔ Ε ΜΕΝΕΙ ΕΞΩ ΜΕΝΕΙ ΕΜΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ δηλαδη δεν μπορει να βγαινει στο κηπο μου καθολου? εγω οσα σκυλια ειναι γυρω απο το σπιτι μου τα εχουνε μονιμα εξω δηλαδη μονο εγω εχω το προβλημα δεν το καταλαβαινω μενω σε μονοκατοικια καταρχην κ οχι σε πολυκατοικια. εμβολιασμενη ειναι καθαρη δεν κανει ακαθαρσιεσ στο κηπο .

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ε τοτε να μενει και μεσα στο σπιτι και οταν λειπετε!

9.00-14.00 που λειπετε δεν στεγαζεται!Και κανα 2ωρο οπως ειπες το απογευμα παλι δεν στεγαζεται!

Ειναι αλλο ενω εισαι και εσυ εξω και καθεσαι στον κηπο να ειναι και ο σκυλος και να γαυγιζει και αλλο να λειπεις εσυ και να ειναι ο σκυλος μονος του εξω στον κηπο και να γαυγιζει!Χτυπαει πιο ασχημα οπως και να το κανουμε!

Πιστευω να καταλαβαινεις την διαφορα!

Και εγω που εχω σκυλο θα με ενοχλουσε!

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Από τη στιγμή που ο σκύλος δεν μένει ΜΟΝΙΜΑ έξω αλλά κάποιες ώρες της ημέρας δεν νομίζω ότι έχεις πρόβλημα νομικό τουλάχιστον. Πόσο μάλλον και όταν η αυλή είναι δικιά σου αποκλειστικά.
Τώρα τα περί δεσίματος του σκύλου και περί πυκνοκατοικημένης περιοχής μπορείς απλά να εξηγήσεις πολύ όμορφα στην κυρία τον νόμο πέρι ζώων συντροφιάς και αν δεν είναι και η ίδια "ζώο" θα καταλάβει. Και αυτό με το πλέγμα ίσως να έιναι καλή ιδέα αλλά ρώτα και τη γειτόνισσα πρώτα ώστε να το κάνεις να φανεί ότι προσπαθείς να βρείς μια συμβιβαστική λύση ώστε να μην ενοχλεί ο σκύλος δίπλα. Αλλά γνώμη μου έιναι να αφήνεις τον σκύλο μέσα όταν λείπεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις (φόλες κλπ) και έξω στην αυλή για παιχνίδι μόνο με τη δικιά σου παρουσία, έτσι θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το άρθρο αναφέρεται σε πολυκατοικίες!
Σε μονοκατοικίες πρέπει ο ιδιοκτήτης να σέβεται τις ώρες κοινής ησυχίας, κατά τα άλλα δεν θυμάμαι να υπάρχει περιορισμός στο που θα είναι ο σκύλος, αλλήμονο όσοι έχουν κήπο να μην μπορούν να αφήσουν τα σκυλιά τους να τρέξουν και να παίξουν στον κήπο τους....

Από κει και πέρα βέβαια, ένας σκύλος που γαυγίζει ατελείωτα είναι κουραστικός για τους γείτονες και για το καλό του πρέπει να φροντίζουμε να μην συμβαίνει αυτό....

Εμείς, επειδή όταν οι γείτονες κάθονταν στο μπαλκόνι, επειδή είναι στο ίδιο ύψος με τον κήπο μας η σκύλα μου γάυγιζε, είχαμε βάλει μια καλαμωτή ανάμεσα να μην τους βλέπει και να μην ασχολείται μαζί τους!

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών με την προυπόθεση ότο τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ 240 Α΄) και οι αστυνομικές διατάξεις περι κοινής ησυχίας.

Είναι από το ίδιο άρθρο που σου παρέθεσε ο st3lios, ο νόμος είναι με το μέρος σου αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλες το σκυλάκι σου από δηλητηρίαση

Last edited:

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Μαριλού μίλα με τον γείτονα σου και ρώτησε τον αν το σκυλί γαυγίζει όλο το πρωί. Διότι αν γαυγίζει μόνο αν δει καμιά γάτα δε νομίζω να είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα.

όπως και να έχει μίλα μαζί του, να δει ότι σε ενδιαφέρει να μην ενοχλείται, αλλά αγαπάς και το σκύλο σου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο γειτονας αν ειναι παραξενος θα κανει την τριχα τριχιά. Τα 5 λεπτα θα τα κανει 5 ωρες.

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ δεν γαυγιζει συνεχεια το απογευμα ειμαι σπιτι κ αν την ακουσω βγαινω εξω την υπολοιπη ωρα παιζει με τα παιχνιδια τησ. οπωσ επισηστο πρωι μερικεσ φορε σειναι η μανα μου σπιτι κ δεν ακουγεται καθολου.πρεπει κατρι να βαλω στη μαντρα να μην τουσ βλεπει. βασικα απο οτι καταλαβα εχει γενικωσ προβλημα γιατι τηνε χω ελευθερη γιατι γαυγιζει γιατι ειναι μεγαλη να παρω ενα μικρο σκυλι. δεν νομιζω να μποερω να συννενοηθω

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
επειδη χτε σπηρα την αστυνομια κ ρωτησα κ μου ειπε οτι ειμαι καλυμμενη κ οτι αν θελω μπορω να τισ κανω συσταση οτι αν παθει κατι το σκυλι θα ειναι υπευθυνη αυτη. αλλα δεν ξερω ακομα τι να κανω. δεν γαυγυζεια σκοπα αν τουδεισ ομωσ εξω θα γαυγισει .

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
το απογευμα εισαι σπιτι και αν την ακουσεις βγανεις εξω?
αρα εξω ειναι !!!!
βαλτο μεσα το σκυλι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ε, εντάξει αν δει και επιμένει να της τα πρήζει - άδικα -, μπορεί ήρεμα να προειδοποιήσει ότι αν συμβεί κάτι στο σκυλί, θα είναι ο πρώτος ύποπτος. Αναλόγως της αντίδρασης και αν συνεχιστούν οι φασαρίες, καλό είναι να απευθυνθεί και στην αστυνομία για μια σύσταση. Πολλοί είναι μανούλες στα λόγια και τις απειλές, αλλά μόλις δουν την στολή στην πόρτα τους και την υπόθεση να τους γυρνάει μπούμεραγκ, το βουλώνουν. Τώρα, αν έχεις όρεξη προσπάθησε να τους κάνεις να το δουν και από άλλη οπτική γωνία. Της ασφάλειας... έχοντας ένα τόσο μεγάλο σκυλί μεσοτοιχία που γαβγίζει στους ξένους. Είναι ένας θαυμάσιος συναγερμός και για τους γείτονες.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αν οι ώρες που το σκυλί κάνει φασαρία δεν είναι κοινής ησυχίας δεν έχεις πρόβλημα,απο που και ως που ? :p είναι σαν να 'χεις παιδιά και να βγαίνουν στην αυλή να παίξουνε..δε μπορεί κανεις να σου πει 'κάντο να σκάσει',όσο για τη φόλα έχω μια φίλη που της έχουν δηλητηριάσει 3 σκυλιά-το ένα 2 φορές,την πρώτη το προλάβανε,τη δεύτερη δυστυχώς όχι- γιατί τα είχε στην αυλή τα πρωινά και γάβγιζαν,εγώ προτείνω να τον έχεις σε ένα σκυλοπαρκο μέσα στο σπίτι τα πρωινά και τα απογεύματα απο τη στιγμή που είσαι και εσύ να βγαίνεται μαζί στον κήπο..

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
ναι την αφηνω δυο ωρεσ εξω το απογευμαστον κηπο να παιξει κ μετα την βολτα δεν νομιζω να ειναι κακο. ξερετε τι περισσοτερο μου κακοφανηκε οτι ρωτησ ελεει κ απαγορευεται το σκυλι σε πυκνοκατοικημενη περιοχη κ οτι μου κανει χαρη που δεν εχει παρει την αστυνομια ακομα. απλα θα ηθελα να τησ δειξω οτι μαλλον κανει λαθοσ. προσ το παρον θα την αφησω ετσι την ακτασταση θα παω να βαλω εκει στα καγκελα να μην βλεπει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Φρόντισε να γνωρίζεις εσύ τον νόμο και τις συνέπειές του και να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου, τις νομικές αλλά και τις ηθικές για λόγους καλής γειτονίασης και από εκεί και πέρα μην ψαρώνεις με την βλακεία του καθενός. Κάνε εσύ ότι μπορείς για να μην ενοχλεί το σκυλί σου και με ψυχραιμία, θα πάρουν τα πράγματα τον δρόμο τους. Αν παρόλα αυτά εξακολουθείς να έχεις προβλήματα, κι εμείς εδώ θα είμαστε να τα συζητήσουμε, αλλά πλέον κατευθύνεσαι σε άλλες διαδρομές.