ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Active Member
9 Μαρτίου 2010
33
0
Παιδιά καλησπέρα!Εγώ έχω ένα κοκεράκι 3 χρονών περίπου το πήρα πριν από 1 χρόνο από μια οικογένεια που το είχε σε άθλια κατάσταση κ είχε σκοπό να το παρατήσει στο δρόμο κ όπως καταλαβαίνεται δεν είχα την ευκαιρεία να το εκπαιδεύσω απο μικρό έχει πολύ καλό χαρακτήρα αλλά γιατί ότι έχει να κάνει με την βόλτα δεν τον ελέγχω όσο θάθελα.Επειδή δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για εκπαιδευτή σκέφτηκα μήπως έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο.....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Δεν μας λες όμως τι προβλήματα αντιμετωπίζεις για να δούμε κι εμείς μήπως μπορούμε να σε βοηθήσουμε....

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Active Member
9 Μαρτίου 2010
33
0
Δίκιο έχεις με τραβάει.....μου έχουνε πει ότι το κάνουν αυτό τα κοκέρ αλλά πιστεύω ότι θα υπάρχει τρόπος να το διορθώσω...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Active Member
9 Μαρτίου 2010
33
0
Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αλλά έχω ακούσει πως αν τον στειρώσω θα ηρεμίσει αρκετά ακόμα κ στη συμπεριφορά που έχει στην βόλτα!Ισχύει?
Τον πάω το πρωί όταν ξυπνάει για μισή ώρα κ στις έξι το απόγευμα για άλλη μισή ώρα.Ειλικρινά θάθελα να κρατάει περισσότερο η βόλτα μας αλλά με κουράζει ο τρόπος που τραβάει

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αλλά έχω ακούσει πως αν τον στειρώσω θα ηρεμίσει αρκετά ακόμα κ στη συμπεριφορά που έχει στην βόλτα!Ισχύει?
Εξαρτάται. Μερικά σκυλιά παραμένουν τα ίδια, μερικά γίνονται πιο τεμπέλικα. Αλλά αν δεν τον μάθεις εντολές, σίγουρο είναι πως ούτε μετά την στείρωση δε θα σε ακούει, γιατί δεν ξέρει τι του λες.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η στείρωση είναι η τελευταία λύση σε ζητήματα ανυπακοής και χαρακτήρα εν γένει, και μάλλον η πλεον αποτυχημένη....

Αν δεν δουλέψεις με τον σκύλο, να του μάθεις τι θέλεις να κάνει δεν πρέπει να προχωρησεις σε δραστικότερα (κι αμφιβόλου αποτελέσματος, επαναλαμβάνω) μέτρα....

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
καλυτερα ειναι να σχοληθεις διαφορετικα απο οτι κανεις τωρα με τον σκυλο σου , το να εκπαιδευσεις τον σκυλο σου ειναι μια διαδικασια ευχαριστη και θα εξασκησεις και την δημιουργικοτητα σου μαζι του

η στειρωση μπορει να βοηθησει σε ολα μπορει και να μην κανει και τιποτα και επισης το οτι σε τραβαει στην βολτα δεν ειναι λογος να τον στειρωσεις

απαντα και στις προηγουμενες ερωτησεις μου σε παρακαλω

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Active Member
9 Μαρτίου 2010
33
0
Σαυτό έχετε απόλυτο δίκιο φυσικά κ δεν στειρώνω τον σκύλο μου για να μην τραβάει στην βόλτα!Σχετικά με τις βόλτες τον πηγαίνω πρωί κ απόγευμα από μισή ώρα!Στο σπίτι ακούει κάποιες βασικές εντολές που του έχω μάθει αλλά με το που παίρνω στα χέρια μου το λουρί του για την βόλτα τα ξεχνάει όλα...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σαυτό έχετε απόλυτο δίκιο φυσικά κ δεν στειρώνω τον σκύλο μου για να μην τραβάει στην βόλτα!Σχετικά με τις βόλτες τον πηγαίνω πρωί κ απόγευμα από μισή ώρα!Στο σπίτι ακούει κάποιες βασικές εντολές που του έχω μάθει αλλά με το που παίρνω στα χέρια μου το λουρί του για την βόλτα τα ξεχνάει όλα...
Γι'αυτό πρέπει να δουλέψετε τις εντολές και έξω. Εξω είναι πιο δύσκολο ο σκύλος να συγκεντρωθεί στις εντολές με όλα τα ενδιαφέροντα πράγματα γύρω του.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τα κόκερ είναι φυλή που θέλει πολύ εκτόνωση, ίσως οι 2 μισάωρες βόλτες είναι λίγες κι αυτό μπορεί να ενισχύει το τράβηγμα καθώς το σκυλι ενθουσιάζεται όταν είναι να βγει να κάψει την ενέργειά του! Πάντως αν ασχοληθείς με το περπάτημα στο λουρί, σιγά σιγά θα δεις αλλαγή και θα απολαμβάνεται και οι δύο τις βόλτες σας περισσότερο!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Active Member
9 Μαρτίου 2010
33
0
Θα προσπαθήσω τώρα που δεν εργάζομαι κ έχω πολύ χρόνο να δουλέψω περισσότερο μαζί του για αρχή στην ταράτσα που ελέγχω τον χώρο!Ενα ακόμα αρνητικό είναι ότι δεν μπορώ να του δίνω καμιά λιχουδιά για επιβράβευση γιατί έχει κάποιο πρόβλημα υγείας κ οτιδήποτε άλλο έκτος απο συγκεκριμένη ξηρά τροφή του πειράζει το στομαχάκι!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Active Member
9 Μαρτίου 2010
33
0
Αυτό κάνω πιστεύω να είναι αρκετό!παιδιά ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας με βοηθάτε κ με ενθαρρύνετε πολύ για οποιαδήποτε ιδέα έχετε θαθελα πολύ να την ακούσω!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτό κάνω πιστεύω να είναι αρκετό!παιδιά ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας με βοηθάτε κ με ενθαρρύνετε πολύ για οποιαδήποτε ιδέα έχετε θαθελα πολύ να την ακούσω!
Για μένα ήταν αρκετό γιατί ο δικός μου ξετρελαίνεται τόσο έξω που δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου οι λιχουδιές.
Αν χρειαστείς κάτι, εδώ είμαστε :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ρώτα τον κτηνίατρο τι θα μπορουσες να του δώσεις άφοβα σαν λιχουδιά, πάντα με μέτρο, χωρίς να πειράξει το στομάχι του.

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Ψάξε στο κομμάτι της εκαίδευσης και συμπεριφοράς, θα βρεις πολλά θέματα σχετικά!!!
Για αρχή ρίξε μια ματιά στα παρακάτω θέματα και τα συζητάμε περισσότερο στην συνέχεια!

Σωστό περπάτημε σε λουρί!

Σωστός βηματισμός και θεση!
καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
τα παραπάνω λινκ που παραθέτει ο Φοίβος δεν υπάρχουν πια?
η αναζήτηση βγάζει μόνο αυτό

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul