ΠΑΡΗΣ - Golden Retriever

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Όνομα: Πάρης ( Erdoskerti Quality)
Ρατσα: Golden Retriever
Βάρος: 25kg (πριν 2 βδομαδες στον κτηνίατρο)
Ημερομηνία γέννησης: 13/6/2009
Τόπος Γεννησης: Ουγγαρία, εκτροφείο Erdoskerti Golden Retrievers
http://www.golden-retrievers.hu/index.htm

το pedigree: http://img651.imageshack.us/img651/2465/scan0004l.jpg

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
ΜΠΑΜΠΑΣ: HGCH. Erdőskerti Zorba"Balu"

ΜΑΜΑ: Erdőskerti Lujza

ΠΑΡΗΣ:

Ο μικρούλης μου έφτασε σε μένα στις 14 Αυγούστου 2009, 2μηνών και 1 ημέρας!! Ήταν η εκτροφέας να μου τον φέρει η ίδια οδικώς μαζί με την οικογένεια της αλλά τελικά καταλήξαμε να μου τον φέρει μια φίλη της ώστε να τον έχει μαζί της μέσα στο αεροπλάνο.. Έτσι και έγινε λοιπόν.. Με πήρε το πρωί τηλέφωνο και μου είπε τις τελευταίες λεπτομέριες ξανά και τον παρέλαβα στο αεροδρόμιο από την κοπέλα το μεσημερακι!

Ο Παρουλίνος μου την πρώτη μέρα, μύρισε όλα τα λουλουδάκια της μαμάς, κ άρχισε να μαδάει 2-3 γλαστρούλες!

1 μήνα μείναμε Σέρρες και μετά μετακομίσαμε στη Χαλκίδα.

Εδώ από τις πρώτες μέρες του Παρούλη στο νέο του σπίτι:

Ο Παρουλάκος μου μεγαλώνει σιγά σιγά, παίζει, κοιμάται, τρώει, μυρίζει, ακολουθεί όποιον κινείται στο σπίτι και του αρέσει να παρατηρεί όταν κάνουμε δούλειες..

Στο σπίτι είναι πολύ ήρεμος και δε γαυγίζει, εκτός καμιά φορά που παίζει μόνος του είτε με την ουρά του είτε με τη μπάλα του και του φεύγουν, αα ναι και με το κρεβάτι του που δεν στέκεται στη θέση που το βάζει.. αν δεν κοιμάται, θα κρατάει κάτι στο στόμα του ή θα ξαπλώνει στο κρεβάτι του και θα το μασουλάει.. Τα μπαλάκια του τένις τα τρώμε, τα σκίζουμε στη μέση.. Επίσης του αρέσουν και οι κάλτσες!! Μπορεί να βρει καμία πεταμένη-ξεχασμένη και να τριγυρνά στο δωμάτιο παίζοντας με αυτή.. Όπως επίσης μας αρέσουν και τα "παπουτσάκια μας".. Ακόμα, συχνά δαγκώνει και το κρεβάτι του και αρχίζει το σέρνει πέρα - δώθε, το τινάζει (και γεμίζει τρίχες, θα προτιμουσα να το τίναζε έξω, έτσι ώστε σιγά σιγά να βοηθά στις δουλειές του σπιτιού:p)..

Να αναφέρω ότι εκτελεί και χρέη πορτιέρη.. Μόλις ακούσει θυροτηλέφωνο ή κουδούνι τρέχει στην πόρτα και κουνάει την ουρά..Μπορεί κανένας να μην σηκωθεί να ανοίξει αλλά ο Πάρης θα πάει και θα κουνάει την ουρά σαν ξεβιδωμένη.. Εδώ πρέπει να του μάθω να ανοίγει και την εξώπορτα, αλλά είναι μικρός ακόμα:p

Στη βόλτα, με δυσκολεύει λίγο..γιατί αν έχουμε παρέα, θα μας βγάζει αυτός βόλτα και όχι εμείς.. Επίσης, θέλει να πλησιάζει όλα τα σκυλάκια, γατάκια, παιδάκια και ανθρώπους που τον κοιτάζουν και ετοιμάζονται να του μιλήσουν ή να τον χαϊδέψουν.. Αν δεν τα πλησιάσουμε, ή δεν θέλουν τα αφεντικά να τα πλησιάσουμε, κάθεται και αρχίζει να κλαψουρίζει, και να σηκώνεται πάνω, έτοιμος να απογειωθεί, με αποτέλεσμα να μη μπορουμε να προχωρήσουμε αν δεν απομακρυθούν οι άλλοι!! Επίσης, άλλο κακό συνήθειο να αρπάζουμε από κάτω..
(γενικά τελευταία παρατηρώ μια βελτίωση στη βόλτα του, αλλά μόνο όταν είμαστε οι δυο μας)

Αγαπημένες στάσεις του Παρούλη κατά τη διάρκεια του ύπνου ή της ξάπλας του..(και δικές μου!!)

(θα τις προσθέσω σε λίγο τις φωτογραφίες, έχει πρόβλημα το κινητό μου)

Ζημιές γενικά δεν κάνει.. Έχει φάει απλά 1 φορτιστή, ένα ζευγάρι hands free, ένα ελικοπτεράκι τηλεκατευθυνόμενο, ένα ρεσώ έσπασε, τις γλάστρες της μαμάς μου που μασουλούσε μικρός, μια παντόφλα μου και κάτι περιοδικά και κάτι τεστ των παιδιών (που είχα μόλις διορθώσει)που καταέσκισε κ σκόρπισε σε όλο το δωμάτιο!!

Σε γενικές γραμμές είναι καλός σκυλάκος, κάποια πράγματα να βελτιώσουμε και θα είναι άψογος!!! Βέβαια, έμενα, πιστεύω πάντα θα με "τυραννάει" λίγο παραπάνω..

(Νομίζω πως έγραψα πάρα πολλά, συγχωρέστε με...:p Σας έπρηξα, σταματώ εδώ:p)

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
γλύκας είναι.Πολύ ωραίες φωτογραφίες και όμορφη περιγραφή!Να σου ζήσει!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα