ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΚΥΛΟΥ... ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ

Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2008
21
0
Καλησπέρα σας!! Δεν ξερω απο που να αρχίσω.. είμαι παρα μα παρα πολυ απογοητευμένη... Πριν από 9 περίπου μήνες η αδελφή μου μάζεψε από το δρόμο ένα κουταβάκι ενός μηνών. Σπίτι είχαμε ήδη ένα μαλτεζ.. Από την αρχη διαπιστώσαμε ότι ήταν πολύ ζωηρό δεν άκουγε αλλά θεωρήσαμε ότι μεγαλώνοντας θα διορθωθεί.. Για να μην παρεξηγηθώ κατούραγε τα κρεβάτια... έτρωγε τα έπιπλα αλλά πάνω από όλα όταν πήγαινες να του κάνεις κάτι που δεν ήθελε όπως μπάνιο, να του βάλεις το κολάρο γρίλιζε και στη συνέχεια δάγκωνε... Καταλάβαμε από την αρχη ότι το σκυλί έχει πολλές μα πάρα πολλές φοβίες να φανταστείτε ότι μπορεί να τρομάξει ακόμα και με μία χάρτινη τσάντα... Δυστυχώς όμως οι φόβοι του αντί να μειωθούν αυξάνονται.... Την προηγούμενη φορά μπήκε μαζί μου στην αυλή ένας κύριος και πήγε να τον χαϊδέψει και επειδή φοβήθηκε τον δάγκωσε...Πριν τέσσερις μήνες άρχισε να γαβγίζει συνέχεια ενώ παράλληλα να δαγκώνει όλο και πιο συχνα, του κάναμε λοιπόν στείρωση... Μπορώ να πώ ότι ήταν πολύ δραματικές στιγμές.. Το σκυλί όταν ξύπνησε το έπιασε πανικός ούρλιαζε γρίλιζε.. Ο γιατρός ανγκαστηκε να του βάλει φίμοτρο γιατί γρίλιζε ακόμα και σε εμάς... Αφού λοιπόν συνήλθε ελπίζαμε ότι θα διορθωθεί η συμπεριφορά του αλλα δυστυχώς τίποτα αλλά αντίθετα χειροτερεύει... Γαβγίζει ασταμάτητα το βράδυ και αν πας να του κάνεις κάτι που δεν θέλει όπως να τον κατεβάσεις από το κρεβάτι γριλίζει και δαγκώνει.... ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ..... ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΊ ΜΟΥ!!! Δεν μπορώ πια ούτε το κολάρο να του βάλω.....Δεν μπορώ να το κρατήσω άλλο πείτε μου που μπορώ να το πάω... υπάρχει κάποια φιλοζωική??

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Θα συμφωνήσω με τη Sara West. Πρέπει να πας σε εκπαιδευτή ΑΜΕΣΩΣ! Μην πας στον πρώτο που θα τύχει όμως. Να το ψάξεις και κυρίως να ψάξεις για εκπαιδευτή που έχει εμπειρία από τέτοιες συμπεριφορές.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αχ αχ αχ!

Τοσο καιρο που εμφανησε αυτες τις συμπεριφορες τι κανατε? Η στειρωση δεν ειναι Η ΛΥΣΗ!

Δεν υπαρχει φιλοζωικη... οχι! Δε μπορεις να κρατησεις ενα σκυλι που εσωσες απο το δρομο? Δε μπορεις να κρατησεις το σκυλι σου? Καλυτερα να του κανεις ευθανασια και να ζησεις μετα με τις συνεπειες της πραξης σου παρα να το διωξεις:(
Να συμβουλευτείτε όσο το δυνατόν συντομοτερα - ακομα και σημερα - εναν εκπαιδευτη, σε καμια περιπτωση μην τον απομονωσετε. Ειναι μικρος ακομα και εχει πιθανοτητες να διορθωθει.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
θεωρήσαμε ότι μεγαλώνοντας θα διορθωθεί..
Από πού κι ως πού?
Εννοείται ότι πρέπει να εκπαιδευτεί αρχικά στη βασική υπακοή με αυστηρότατο καθημερινό πρόγραμμα που θα τηρήσετε κατά γράμμα, υπό την καθοδήγηση ενός σοβαρού εκπαιδευτή. Η στείρωση δεν μπορεί να λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα συμπεριφοράς. Δεν είναι λοβοτομή!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γενικά εξετάσεις αίματος έχει κάνει καθόλου το σκυλί μήπως κρύβεται κάτι παθολογικό, ας πούμε πρόβλημα με τον θυρεοειδή, που συχνά σχετίζεται με προβλήματα επιθετικότητας;

Με κάποιον εκπαιδευτή μιλήσατε να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα θέματα επιθετικότητας και τις φοβίες που εχει το σκυλί;

Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2008
21
0
Όχι δεν το έχω πάει... ο γιάτρος που το πήγα μου είπε ότι δεν είναι καλά όσον αφορά τη συμπεριφορά του και ότι δεν είναι όλο αυτό φυσιολογικό... Την προηγούμενη φορά το πήγαμε σε ένα άλλο γιατρό και μόλις πήγε να το πλησιάσει άρχισε να γριλίζει και πήγε να τον δαγκώσει... Του έβαλε φίμοτρο και πάλι γρίλιζε μέσα από αυτό ενώ παράλληλα συνέχισε την επιθετική του συμπεριφορά και επιπλέον.... Πραγματικά το φοαβάμαι πολυ.... Το θέμα είναι ότι δεν νομίζω να έχω τόσα χρήματα για εκπαιδευτή.... Απ' όσο ξέρω δεν παίρνουν πολλά χρήματα??

Μας είπανε για ευθανασία αλλα ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ!!!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!! Μπορει να έχω κουραστεί μπορεί να μην αντέχω άλλο και γιατί το φοβάμαι αλλά και γιατί γαβγίζει ασταμάτητα αλλά ΔΕΝ μπορω ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΩ!!!!!
Είμαι από Χαλκίδα ξέρετε κανέναν εκπαιδευτή εδω? Η κάποιον που να μπορεί να με βοηθήσει??

Το σκυλι έχει παρα μα πάρα πολλές φοβίες... Να φανταστείτε ότι όταν φύγαμε από το γιατρό τον βάλαμε στο αυτοκίνητο (φόραγε φίμοτρο) και γέμισε το αυτοκίντο τρίχες... Όταν φοβάται μαδάει πάρα μα πάρα πολύ.... ΔΕΝ έιναι κακό σκυλί απλά φοβάται τα πάντα και γίνεται επιθετικός με όλους ακόμα και με εμάς.....

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
καποτε ζητουσες καθαροαιμο και ειχες συγκεκριμενες "απαιτησεις", μαλιστα σε ενδιεφερε πολυ και το θεμα με τα παιδια...
πως αποφασισες να βρεθεις με αυτο το κουταβι?
τελος παντων...η φιλοζωικες, δεν χρωστανε τιποτα να βρεθουν με ενα ακομη σκυλι με προβληματα συμπεριφορας ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ποτε εγινε η στειρωση? συνηθως θελει καποιο διαστημα για να δεις "αποτελεσμα" εαν δεις βεβαια, διοτι καποιες φορες, με την στειρωση γινονται και χειροτερα τα πραγματα.(δικος μου αρσενικος, μετα την στειρωση εγινε επιθετικος ενω δεν ηταν)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Promithea Χαλκιδα μενει :) (παρεπιπτοντως τη συμπεριφορα του χαζοκουταβου μου την περασες ασχολιαστη ε??????)

Nala χαιρομαι που τελικα αποφασισες να το παλεψεις! Δεν ειναι λυση να το φορτωσεις αλλου!

Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2008
21
0
Θυμάμαι πολύ καλά αυτό που λες και έχει απόλυτο δίκιο και θεωρώ ότι τότε ήμουν πολύ μα πάρα πολυ κυνικη.... Αν δεν αποκτήσεις ποτέ σκυλί δεν μπορείς να καταλάβεις τι χαρά και αγάπη δίνουν στη ζωή σου (αυτό το λέω για μένα). Αυτό το σκυλάκι βρέθηκε στα χέρια μου από την αδελφή μου με την οποία μένω μαζί της και πραγματικά το λυπάμαι πολύ μα πάρα πολυ γιατι θεωρώ ότι βασανίζεται... Ξέρω ότι έχω κάνει λάθη και εγώ αλλά τώρα δεν ξέρω τι να κάνω......

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Θυμάμαι πολύ καλά αυτό που λες και έχει απόλυτο δίκιο και θεωρώ ότι τότε ήμουν πολύ μα πάρα πολυ κυνικη.... Αν δεν αποκτήσεις ποτέ σκυλί δεν μπορείς να καταλάβεις τι χαρά και αγάπη δίνουν στη ζωή σου (αυτό το λέω για μένα). ..
δεν καταλαβα, σε τι ακριβως ησουν κυνικη ?
ειπες οτι ειχες και ενα μαλτεζ οταν πηρες το κουταβι?
συγγνωμη αλλα δεν μπορω να σε καταλαβω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Για μένα σκύλος που δαγκώνει τον ιδιοκτήτη του πάει για ευθανασία με συνοπτικές διαδικασίες.

Εγώ απορώ γιατί περιμένουμε να φτάσει η κατάσταση με τα προβλήματα συμπεριφοράς του σκύλου μας στο απροχώρητο για να ζητήσουμε την βοήθεια ενός εκπαιδευτή.

Τι να σου κάνει πλέον και ο εκπαιδευτής? Θαύματα δεν γίνονται…

Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2008
21
0
Και τα δύο σκυλιά είναι της αδελφής μου... Το ένα της το έκαναν δώρο και το άλλο το μάζεψε από το δρόμο.... Απλά τα έχω αγαπήσει σαν να είναι δικά μου... και στεναχωριέμαι πάρα πολύ με τη συμπεριφορά του γιατι και εκείνο βασανίζεται και δεν είναι ευτυχισμένο....

Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2008
21
0
ΔΕΝ θα μπορέσω να ζήσω με τις τύψεις ότι σκότωσα ένα σκυλάκι........ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το σκυλι έχει παρα μα πάρα πολλές φοβίες... Να φανταστείτε ότι όταν φύγαμε από το γιατρό τον βάλαμε στο αυτοκίνητο (φόραγε φίμοτρο) και γέμισε το αυτοκίντο τρίχες... Όταν φοβάται μαδάει πάρα μα πάρα πολύ.... ΔΕΝ έιναι κακό σκυλί απλά φοβάται τα πάντα και γίνεται επιθετικός με όλους ακόμα και με εμάς.....
Nala, θα με συγχωρήσεις για τα όσα θα σου γράψω αλλά δεν ξέρεις πολλά για σκύλους (βλέπε π.χ. τα όσα λες για τρίχες και μάδημα) και επομένως εκπλήσσομαι γιατί θέλεις να έχεις καν. Σκύλος χωρίς εκπαίδευση δε νοείται, είτε είναι επιθετικός είτε αρνάκι. Δεν έχεις τα λεφτά ν' αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις σκύλου? Επομένως δεν παίρνεις σκύλο. Πάμε παρακάτω.

Έστω πήρες ΔΥΟ σκύλους. Μπήκες στο χορό και επομένως θα χορέψεις και θ' αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις τους. Πρέπει να πάρεις εκπαιδευτή.

Το μάδημα μπορεί να οφείλεται σε πολλά, π.χ. παράσιτα, ασθένεια, ή και σε απλό μάδημα που συμβαίνει. Το δικό μου το Μουφ που είναι αρνάκι μαδάει σα τρελλό και μου μπουκώνει σκούπες (ΕΝΝΙΑ έχω στο σπίτι και τ' αυτοκίνητο!). Στο αυτοκίνητο έχω καλύμματα και κάθε δυο μήνες κάνω βιολογικό καθάρισμα διότι το Μουφ το κάνει κ@λο. Είναι σκύλος, άρα μαδάει. Είναι Αυστραλέζος, άρα μαδάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Αλλά είναι αρνάκι από συμπεριφορά.

Σκύλους σαν το δικό σου έχει διορθώσει και ο Cesar Millan. Έχεις διαβάσει τα βιβλία του/δει την εκπομπή του? Πέρα απ' όλα όμως θες εκπαιδευτή και δεν υπάρχει καμιά άλλη απολύτως λύση.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Rottie ειναι 10 μηνών... Αυτο ειναι ανευ σημασίας???:confused:
Για μένα ναι.

Αμαρτίες ιδιοκτητών παιδευουσιν (ή στέλνουν πρόωρα στα θυμαράκια) κύνες.
Δυστυχώς τα περισσότερα σκυλιά που γίνονται λίπασμα λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς είχαν την ατυχία να πέσουν σε ανίκανους ιδιοκτήτες ενώ θα μπορούσαν να έχουν μακροημέρευση και μια φυσιολογική ζωή εαν επεφταν σε άλλα χερια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul