ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ....

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Απέναντι σχεδόν από το σπίτι μου ειναι μια μονοκατοικία στην οποία μένει ένα νεαρό αγόρι (με το οποίο έχουμε και μια τυπική γειτονική σχέση), στην αυλή έχει μόνιμα 2 σκυλάκια ένα ενήλικο σχεδόν και ένα κουτάβι. Από την Παρασκευή τα βλέπω κλεισμένα σε μια συρμάτινη κλούβα (έχει και σπιτάκι μέσα) χωρίς νερό και τροφή!!!! τα μπωλάκια τους είναι άδεια και αναποδογυρισμένα...Περνάω κάθε μέρα 4-5 φορές από κει για να δω αν έχει αλλάξει κάτι αλλά μάταια..Δυστυχώς η πόρτα της αυλής είναι κλεισμένη με λουκέτο και δεν μπορώ να μπω ούτε και φτάνω από τα εξωτερικά σύρματα για να βάλω έστω νερό και τροφή...Έχω στεναχωρεθεί πάρα πολύ γιατί τα βλέπω να υποφέρουν και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή δεν έχω δει ίχνος από τον νεαρό στη αυλή πράγμα που σημαίνει ότι λείπει. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι έτυχε απρόοπτο γιατί δεν έχει δείξει τέτοια συμπεριφορά στο παρελθόν ίσα - ίσα έδειχνε να τα αγαπάει πολύ. Δεν έχω τηλέφωνο του για να επικοινωνήσω και προσπαθώ μέσω γνωστό γνωστού μπας και βρω τρόπο να επικοινωνήσω...αλλά τιποτα μέχρι τώρα..αν συνεχιστεί αυτό δεν ξέρω αν θα επιβιώσουν και σαν τελευταία λύση μου έρχεται να πηδήξω το βράδυ από τα σύρματα αλλά φοβάμαι κιόλας μην βρώ το μπελά μου ότι και καλά μπαίνω για να κλέψω...Τί να κάνω ρε παιδιά??? Πώς αλλιώς μπορώ να κινηθώ???

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο νεαρός μένει μόνος του?Μήπως του έχει τύχει κάτι?
Εγω θα έμπαινα μέσα να τους βάλω νερό και τροφη και θα άφηνα και ενα σημείωμα όπου θα του εξηγούσα τους λόγους που μπήκα...
Αν τα αγαπάει όπως λες και έχετε και καλή σχ'εση δεν θα τον πειραξει...
Αλλά στο κάτω κάτω..και να τον πειραζε..σκέψου τα δύο σκυλιά 3 μέρες χωρίς νερό..
Για όνομα του Θεού...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ο νεαρός δηλαδή μένει μόνος του στην μονοκατοικία; Το ενδεχόμενο να του έχει συμβεί κάτι μέσα στο σπίτι του, δεν υπάρχει; Αν μπορείς πρακτικά να πηδήξεις τα κάγκελα και να προσεγγίσεις τα σκυλιά, να το κάνεις. Εστω και για να τους βάλεις λίγο νερό. Εδώ πραγματικοί κλέφτες δεν βρίσκουν τον μπελά τους. Αν έχεις μαζί σου και κάποιον μάρτυρα, έναν άλλο γείτονα π.χ. ή κάποιον φίλο, ακόμη καλύτερα. Αν όντως απλά λείπει, που θα είναι απαράδεκτος, έχε έτοιμο και ένα σημείωμα να του αφήσεις στην πόρτα του, αν το βρίσκεις αναγκαίο, για λόγους καλής γειτονίασης, λέμε τώρα... Αν κρίνεις ότι είναι ακόμη σοβαρότερα τα πράγματα, αύριο το πρωί να επικοινωνήσεις με κάποια φιλοζωική να σε καθοδηγήσουν αν μπορούν. Να πω για την ιστορία, ότι μόλις πρόσφατα, έγινα μέλος, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία. Μεταξύ άλλων, διαφημίζουν ότι στα μέλη τους, παρέχουν και νομικές συμβουλές, προφανώς και για τέτοιες περιπτώσεις. Ηταν ένας από τους λόγους που το αποφάσισα.

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Παιδιά τώρα ξαναπέρασα από κει και ακόμη τα ίδια...
Αλλά βρήκα και μία ακόμη γειτόνισσα η οποία θορυβήθηκε και αυτή με το θέμα και έψαξε και βρήκε το τηλέφωνο του παππού του. Τελικά όντως ο νεαρός έσπασε το χέρι του και μετακόμισε προσωρινά στο σπίτι της μάνας του η οποία μένει ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!! Περιμένει και αυτή τώρα τηλέφωνο για να της δώσουν το ΟΚ και το κλειδί να μπεί μέσα να βάλει τουλάχιστον νερό και φαγητό. Άντε να δούμε αν θα βγεί άκρη...Θα ενημερώσω αργότερα αν έχουμε καμιά εξέλιξη. Τώρα πρέπει να πάω τον δικό μου στο γιατρό γιατί προέκυψε θέμα... άλλος καημός και αυτός....

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Μόλις μίλησα και με ένα φίλο του να τον ενημερώσω για το θέμα και μου είπε ότι θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του και θα με πάρει να μου πεί. Αυτά πριν καμία ώρα περίπου, οπότε σε λιγάκι θα τον ξαναπάρω εγώ να δω τι έγινε τελικά γιατί δεν μου έδωσε το τηλέφωνό του. Θα βγω και μια βόλτα έξω να δω αν εντωμεταξύ άλλαξε κάτι παρ'ελπίδα.
Μareco αναφέρομαι σε σένα γιατί είπες ότι είσαι μέλος φιλοζωικής πως μπορούν να με κατευθύνουν αυτοί?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν τους έχω δοκιμάσει στην πράξη ακόμη. Λένε όμως στο site τους -δες το κι εσύ αν θέλεις-, ότι παρεμβαίνουν σε καταγγελίες κακοποίησης αδέσποτων και ιδιόκτητων, ακόμη κι αν έστω υπάρχει υπόνοια. Επίσης, παρέχουν συμβουλές μέσω Νομικού συμβούλου, ενώ υπάρχει και κάποιο τμήμα Εθελοντών επιθεωρητών, που συμβουλεύει και δίνει οδηγίες σε οικογένειες για το πως να συμπεριφέρονται στα ζώα τους. Εντάξει, δε λέω ο άνθρωπος έπαθε ατύχημα, αλλά ρε παιδί μου, αφήνεις πίσω σου δυο ψυχές που είναι απόλυτα εξαρτώμενες από σένα και αν δεν τις ταίσεις και δεν τις ποτίσεις, δεν μπορούν να το κάνουν μόνες τους. Δηλαδή, αν είχε παιδιά στο σπίτι, θα ξέχναγε ότι υπάρχουν; Θα τα άφηνε τόσες μέρες μόνα, νηστικά και διψασμένα; Δεν ξέρω ρε συ. Μου σηκώνεται η τρίχα με κάτι τέτοια. Καλά να είναι το παιδί και περαστικά του, αλλά κι εγώ έπαθα και ατύχημα στο σπίτι και έκανα και επέμβαση και αρρώστησα, αλλά φρόντισα πριν περιθάλψω τον εαυτό μου, να εξασφαλίσω τα σκυλιά μου.

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες!!! Απαράδεκτο επιεικώς...και λίγα λέω...
Ξαναπήγα πάλι απο κει, δεν είδα κάτι εντός της αυλής καμιά αλλαγή δηλαδή αλλά μίλησα και με την άλλη γειτόνισσα που ευτυχώς κατάφερε να μιλήσει με τον ίδιο. Η απάντησή του στις ανυσηχίες ήταν ότι τα έχει "ποτίσει και ταίσει"- τι να πώ?????!!!! Με τα πολλά αύριο το πρωί θα έρθει κάποιος να δώσει κλειδιά και να μπεί η κυρία να τα ταίσει - μακάρι αν και θα ξαναμιλήσω με την ίδια γυρνώντας από τη δουλειά για να σιγουρευτώ. Ειλικρινά έχω στεναχωρεθεί πολύ με το θέμα. Μακάρι αύριο να "λήξει" αυτή η "τιμωρία" τους.
Αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση η όλη στάση του γιατί 3-4 φορές έχω πάει και το loomy στην αυλή - μάλιστα αυτός με φώναξε για να παίξουν μαζί του.
Θα ενημερώσω και αύριο για όσους παρακολούθησαν το θέμα για εξελίξεις.
Ευχαριστώ πολύ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Να μας ενημερώσεις. Ευτυχώς στην άλλη άκρη του σχοινιού υπάρχουν άνθρωποι σαν και σένα :) Εύχομαι και ελπίζω, ο γείτονάς σου, να φρόντισε όντως τα σκυλιά του και όλο αυτό να είναι μόνο μια παρεξήγηση. Κάτι έγραψες όμως και για ένα δικό σου καημό, με το δικό σου σκυλί. Δεν θέλεις να μας πεις;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι θα ήταν σαν μερικούς-μερικούς από μας που κοιτάζουν να ξεκινήσουνε τραπεζικό λογαριασμό για να καλύπτει ιατρικά απρόοπτα του σκύλου μας και που σκέφτονται τι θα γίνει ο σκύλος στην περίπτωση που τους βρει κάτι, κλπ. κλπ. κλπ. Και που τσακίζονται να του πάρουνε τις βιταμινούλες του και του φιλτράρουν και το νερό του, χώρια τις 60 κονσέρβες που του αγόρασα χτες διότι είχε εκπτώσεις το Petsmart μήπως και μου ρέψει και δεν καρδαμώσει αρκετά.... Α ναι, έφαγε και τον τελευταίο κιμά που περίσσεψε....

Καλά, ξύλο που θέλει ο νεαρός που "αγαπάει" τα σκυλιά του...:(:(:(:(:(

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.111
patra
grdane.blogspot.com
εχμ... σαρα μας έστειλες παλι...
από την μία η σαρα που ψωνιζει μαζικα ώστε σε περιπτωση πολεμου να μην μεινειαπό τροφή...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
από την άλλη ο νεαρος που έσπασε το χερι του.... και πήγε στην μητερα του απέναντι!!!!:eek: και άφησε τα σκυλια 3 μερες νηστικά.....:mad:
θα τρελαθουμε παλι.....
προσοχη υπαρχει μανία τελευταία να πηδιούνται από τα παραθυρα...!!!:D:D:D

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Γυρνώντας από τη δουλειά πέρασα πάλι από το γνωστό σημείο και προς μεγάλη μου έκπληξη-ανακούφιση παρατήρησα ότι κάποιος είχε μπεί στο κουβί -"κελί" και είχε καθαρίσει και γέμισε και ένα μπωλ με νερό !!!! και είχε μαζέψει και τα άλλα πεταμένα άδεια μπωλ που υπήρχαν...Τώρα να πήγε ο ίδιος ή κάποιος από το οικογενειακό περιβάλλον επιτέλους, να πήγε τελικά η γειτόνισσα που θα της άνοιγαν το πρωί, να έπιασε τόπο το κεράκι που άναψα??? Δεν ξέρω το καλό είναι ότι κάποιος επιτέλους ενδιαφέρθηκε.
Καταφέραμε να μιλήσουμε και με τον ίδιο το πρωί (να ναι καλά το facebook) και του προτείναμε αν θέλει να τα αναλάβουμε εμείς μέχρι να αναρρώσει πλήρως, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι τα έχουν αναλάβει κάποιοι συγγενείς...:(:(:( Τι να πώ και γω???
Εύχομαι και ελπίζω να ήταν μια παρεξήγηση το όλο θέμα...και μακάρι να μην παρατηρούνται τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές ανεύθυνων ιδιοκτητών.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog