Ο charlie στην παρέα μας

dexter1810

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2012
56
0
Καλημερα παιδια!συγχαρητηρια για το φορουμ σας.εχετε κανει πολυ καλη δουλεια απ οσα μπορεσα να δω.
Ειμαι ο Ντενης,29χρονων και πηρα την αποφαση με τους δικους μου να παρουμε ενα σκυλο.Προηγουμενη εμπειρια δεν ειχα με σκυλους γιατι ασχολουμαι κυριως με ερπετα.αλλα ποιος δεν αγαπαει τους σκυλους.
Ετσι λοιπον πηραμε τον Τσαρλι,ενα tricolor beagle γεννημενο στις 10/1/12.τον εχουμε 5 μερες στο σπιτι.
θελω να ρωτησω καποια πραγματακια και θελω την βοηθεια σας,επειδη ειμαι λιγο απειρος και διαβαζω συνεχως για να τον μαθω να εισαι σωστος.
του εχουμε 2 σημεια στο σπιτι,ενα στην κουζινα και ενα στο δωματιο μου με πανες για να μαθει αυτα τα σημεια να τα κανει και να μην τα κανει οπου βρει.με επιβλεψη για να μην πηγαινε ικαι τα κανει αλλου.μεχρι στιγμης τα παει αρκετα καλα.αν και οι τουρτες σε διασπαρτα σημεια δεν λειπουν...
σε κουζινα και δωματιο του εχουμε απο ενα καλαθακι με 2-3 παιχνιδια μια μπλουζα δικια μου και του αδερφου για να αναγνωριζει τις μυρωδιες μας.Στην κουζινα ομως τα εχουμε αυτα μεσα σε ενα παρκο 140*60 και τον εχουμε εκει το βραδυ για να μαθει να κοιμαται μονος του.να μαθει οτι αυτος ειναι ο χωρος του.
απο τροφη του δινω 5 φορες την ημερα απο 180γρ τροφη οπως μου ειπε ο κτηνιατρος.η τροφη που του δινω ειναι μια χυμα που μου ειχε δωσει αυτος που το πηρα και την αναμιγνυω με την τροφη Royal canine junior digest & dental 29.Τρωει κανονικα και τα κακα του ειναι αλλωτε σε μορφη τουρτας και αλλωτε σε σκληρη μορφη.διαρροια ποτε.του δινω και πινει νερο.ο γιατρος ειπε οχι γαλα.εχει κανει το πρωτο εμβολιακι του και την πρωτη αποπαρασιτωση και σε μερικες μερες θα του ξεκινησουμε θεραπεια με bammith pastel γιατι ο γιατρος ειπε οτι εχει λιγα σκουλικια,λογω της λιγο πρησμενης κοιλιτσας του.
ειναι ζωηρουλης,δαγκωνει γυρω γυρω για να μαθαινει,παιζουμε αρκετες ωρες την ημερα μαζι και κοιμαται για καμια ωρα αφου φαει και παιξουμε.τα πρωτα βραδια ειχε πλανταξει στο κλαμα,αλλα χθες εκλαψε μονο στις 6 το πρωι οπου τον πηρα στο δωματιο μου για 2 ωρες γιατι σηκωσε την πολυκατοικια στο ποδι.
Συγνωμη αν σας ζαλισα,αλλα ειμαι αγχωμενος γιατι θελω ο τσαρλουκος να τα εχει ολα.
πειτε αν κανω κατι λαθος σε απ οσα εχω γραψει και θελω να ρωτησω:
ασβεστιο για τα κοκκαλα να παρω?
εινα ικατι το οποιο παραβλεπω και ειναι σημαντικο?
Ευχαριστω εκ των προτερων

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Καλωσηρθατε με τον Τσαρλι.
Αν η τροφη του ειναι καλη δεν υπαρχει λογος να του δωσεις εξτρα ασβεστιο εκτος και αν κανετε αιματολογικες εξετασεις και δειξουν οτι εχει ελλειψη ασβεστιου. Γνωριζω περιπτωση μπιγκλ που πηρε εξτρα ασβεστιο και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να του δημιουργησει ενα μικρο προβλημα με τον ενα κυνοδοντα.
Αν καταλαβα καλα του δινεις 900γρ τροφη την ημερα? Ο κτηνιατρος λογικα σου ειπε 180 γρ ολη την ημερα συνολικα μοιρασμενο σε 5 γευματα δλδ 36 γρ την φορα. Λογικο να σου κανει τουρτες καθως τρωει πολυ περισσοτερο απο οσο μπορει να αφομειωσει.
Μην αφηνεις να σε τουμπαρει αυτη η γλυκια φατσουλα. Αν εχετε αποφασισει οτι θα κοιμαται μονος του στην κουζινα αστον στην κουζινα και ας χτυπιεται. Αν υποχωρεις στα κλαματα του και τον παιρνεις στο κρεββατι σου δεν θα μαθει να κοιμαται μονος του ποτε, αλλα αντιθετα θα μαθει οτι αν γκρινιαζει περναει το δικο του. Και ναι ξερω απο πρωτο χερι το πως κλαιν τα μπιγκλ και ποσο δυσκολο ειναι να αγνοησεις τα κλαμματα του (για μενα πιο ευκολα αγνοεις κλαμα οποιουδηποτε αλλου σκυλου παρα μπιγκλ).

Βαλε και καμμια φωτο του μικρου να τον καμαρωσουμε και εμεις.

dexter1810

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2012
56
0
ο γιατρος ειπε 900γρ φαι την ημερα.χωρισμενο σε 5 γευματα.
θελω να τον μαθω να τα κανει ολα στο κλουβακι του.δλδ να τρωει εκει,να κανει κακα εκει και να κοιμαται εκει.για αρχη πρεπει να του εχω την πορτα ανοιχτη για να πηγαινε ινα τρωει και να κανει κακα και τσισα του εκει.να παρω λιχουδιες να τον επιβραβευω αν τα κανει σωστα?
αν κανει κακα του αλλου μου ειπε ο κτηνιατρος να τον πιανω απο τον αυχενα οπως θα εκανε η μανα του,να τον κουνησω χαλαρα μεχρι να κλαψει και να τον παω να του δειξω το σημειο που πρεπει να κανει την αναγκη του.
υπαρχει κανα τεχνασμα για να μην κλαιει τα βραδια?για ραδιοφωνακι μου εχουν πει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
dexter1810 κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ.
Υπάρχουν πολλές συζητήσεις σχετικά με τα "προβλήματά" σου.

Σε καμμία περίπτωση δεν προσπαθείς να κάνεις ένα μωρό να κλάψει, χάριν τιμωρίας.

Πάντως κι εμένα, περίπου ένα κιλό τροφή την ημέρα, μου ακούγεται υπερβολικό.
Ασχέτως με το τι σου είπε ο γιατρός σου, ο οποίος βλέπω ότι έχει την τάση, να ανακατεύεται σε όλα, η συσκευασία της τροφής, πόση ποσότητα λέει ότι πρέπει να του δίνεις; Οι "τούρτες" δεν είναι καλό δείγμα. Πρέπει οπωσδήποτε, να μειώσεις την ποσότητα.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Το μέγιστο που έδινε η Royal για τα κιλά του τσοπανου μου ήταν κοντά στα 600 γρ την ημέρα στους 6 μήνες...
Μου φαίνεται απίθανο να είναι σωστή η δόση για 3 μηνών beagle όποια και να είναι η μάρκα της τροφής...

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Dexter ένα λάθος που σου είπε ο γιατρός σου να εφαρμόσεις ..Να κάνει κακά εκεί που κοιμάται. Πάει κόντρα με την φύση του σκύλου που την φωλιά του την θέλει πάντα καθαρή, έτσι έχει μάθει από την μάνα του. Αυτή είναι και η έννοια της εκπαίδευσης με κλουβί, όσο είναι μέσα δεν θα τα κάνει. Οι πάνες για την ανάγκη του πρέπει να είναι σε άλλο μέρος.
Το να τον τινάζεις μέχρι να κλάψει απαράδεκτο. Και μάλιστα γιατί ; Eπειδή είναι μωρό και τα κάνει παντού. Είναι απόλυτα φυσικό και μόνο με πρόληψη θα το κόψει σιγά σιγά. Θέλει υπομονή και όχι δραστικές ενέργειες που θα έχουν άσχημες επιπτώσεις στον χαρακτήρα του.

dexter1810

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2012
56
0
Eχετε δικιο για την τροφη και με συγχωρειτε.η ποσοτητα δεν ειναι 900 αλλα 90γρ.εχει δωσει ενα ποτηρι με δοσομετρητη.
οσο για το μαλωμα προσπαθω να μην τον κανω να κλαιει αλλα να του μιλαω και να του δειχνω το λαθος του.
οσο για το κλουβι θα του εχω μεσα στο κλουβι του μπολ με νερο και φαι και καλαθακι για υπνο και θα του εχω απ εξω την πανα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Όσον αφορά το μάλωμα και την εκπαίδευση τουαλέτας. Δεν θέλει μάλωμα. Καθόλου. Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο αλλά με το μάλωμα μπορεί να αναπτύξει περίεργες συμπεριφορές, να τρώει τα κακά του για να τα εξαφανίσει αργότερα, να μην τα κάνει μπροστά σου ούτε στη βόλτα, κλπ κλπ
Μαθαίνοντας το κουτάβι σου πολύ σύντομα θα καταλαβαίνεις πότε ετοιμάζεται να τα κάνει. Εκει που παίζει , στριφογυρίζει και παίρνει θέση. Τον αρπάζεις και τσουπ πάνα. Πρόληψη δηλαδή. Στην ηλικία του κάθε 2 ώρες θα τα κάνει περίπου. Εδικά τσίσα. Το έχεις στο νού σου και το βάζεις στην πάνα του προκαταβολικά.