Ο φασισμός του παρανομου

FidelCastro

Member
17 Ιουνίου 2016
23
39
38
Προηγουμενο ΣΚ, βόλτα στο άλσος συγγρου με τον σκύλο μου (Αμσταφ 3 ετών αρσενικό)και για άλλη μια φορά θεατής στο ίδιο έργο. Εμείς κύριοι , με τα σακουλάκια μας και φυσικά το λουρί μας (ιμάντας Φλέξι). Στο διάβα μας θα συναντήσουμε άπειρα λυτά σκυλιά , αλλά φιλικά ή θηλυκά με τα οποία θα παίξουμε λίγο και θα γνωριστούμε. Φυσικά όλοι με πρηζουν γιατί δεν τον αφήνω ελεύθερο...

Θα συναντήσουμε λοιπόν και κάποια αρσενικά τα οποία με το που βλέπουν τον δικό μου έρχονται με τέζα πάνω την ουρά και σηκωμένο τρίχωμα.

Τις περισσότερες φορές και επειδή ο δικός μου μετά από πολύ κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση δεν αγριεύει ποτέ αν δεν υπάρξει γρύλισμα/επίθεση από τον άλλο, την προλαβαίνω τη δουλειά λέγοντας στον ιδιοκτήτη να τον μαζέψει πριν ενταθεί η κατάσταση.

Ωστόσο και εκείνο το ΣΚ συνέβει παρόμοιο σκηνικό που μας έχει συμβεί στο πάρκο 4 φορές με την ίδια κατάληξη. Έρχεται αρσενικό λαμπραντοροειδες ένα κεφάλι πιο ψηλό από τον δικό μου. Σταματάει στα 3 μέτρα και σηκώνει ουρά. Ο δικός μου ακόμα χαίρεται και κουνάει ουρά πέρα δώθε. Ψάχνω τον ιδιοκτήτη : 50 μέτρα πίσω. Εγώ έχω τραβήξει τον δικό μου δίπλα μου και έχω κλειδώσει το φλεξι. Με το που φτάνει κοντά ο άλλος άνθρωπος , ο σκύλος του πλησιάζει τον δικό μου δίπλα, σηκώνει το κεφάλι και το βάζει πάνω στο λαιμό του δικού μου. Βλέπω σηκώνει ουρά και ο δικός μου και ενώ ο άλλος προσπαθεί να πιάσει τον δικό του, ο σκύλος του αρπάζει τον δικό μου από τον λαιμό κατευθείαν και τον ξαπλώνει κάτω ανάσκελα με άμεσο κίνδυνο να τον σκοτώσει και χωρίς να τον αφήνει.

Τρομάζω, αφήνω το λουρί κάτω και άρα χαλαρό τον δικό μου, ο οποίος καταφέρνει και σηκώνεται , πηδάει ψηλά αρπάζει το άλλο από το σβέρκο και κλειδώνει εκεί και τον τινάζει. Χωθηκαμε και οι 2 , τους πιάσαμε από τα κολλάρα και τους χωρίσαμε πριν γίνει κάτι χειρότερο. Αποτέλεσμα : μια ουλή από νύχι στο κεφάλι του δικού μου και μια τρύπα στο λαιμό ευτυχώς επιφανειακή αλλά με μεγάλο σημάδι το οποίο είχε πρηστεί για 2 μέρες. Ο άλλος δεν ξέρω, δεν φαινόταν κάτι από το πολύ τρίχωμα. Φυσικά άκουσα τα εξής συνηθισμένα: « πρώτη του φορά, δεν το χει ξανακάνει, συγνώμη»

Και ρωτάω: τι πρέπει να κάνω πλέον;
Να φωνάζω την αστυνομία;;
Να έχω και τον δικό μου ελεύθερο ώστε να μην είναι αυτός ο μ@κακας που την τρώει δεμένος και να παίζει «μπάλα» ελεύθερος;

Εγώ προς το πρώτο κλείνω...

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Μα, το λαμπραντοράκι, καλέ να παίξει ήθελε το καημένο.

Υ.Γ. Ναι, αν το αντέχουν τα νεύρα σου, την αστυνομία. Τουλάχιστον εσύ πετυχαίνεις και τους ιδιοκτήτες, όχι σαν κάποιους άλλους που πετυχαίνουν μόνο τον σκύλο.

• Like
Reactions: Hammer

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Κλωτσιδι, με την μύτη του παπουτσιού στα πλευρά του άλλου σκύλου. Αν διαμαρτυρηθεί ο ιδιοκτήτης, υπόθετο τον σκύλο του στον ίδιο.

Όλα αυτά σε περίπτωση που ο άλλος δεν έχει λουρί.
Μετά μυνηση στην αστυνομία για επίθεση.

Όλα αυτά με μια απλή action camera σε περίπτωση που χρειαζόταν αποδείξεις.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Δεν φταίει ο σκυλακος για να φάει κλοτσιά, επειδή το αφεντικό του ειναι μαλακας.
Χωρια που από "θύμα" γίνεσαι θύτης και αντε μετά να αποδείξεις στην αστυνομία (όταν έρθει) ποιος επιτέθηκε σε ποιον.
Χάνεις τα χίλια δίκια που έχεις.

Δυστυχώς όλο αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί στην ουσία δεν σου επιτρέπουν "κάποιοι" να χαρείς την βόλτα σου με τον σκύλο σου.
Και εκείνη τη στιγμή ή θα σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι και θα πεις ή θα κάνεις πράγματα που μετά από λίγο θα μετανιώσεις ή θα αναγκαστείς να πας αλλού.
Εννοείται πως μπορείς να καλέσεις επί τόπου την αστυνομία, γιατί βάσει νόμου απαγορεύεται να είναι ο σκύλος χωρίς λουρί. Όμως χρειάζεται να πιαστεί ο δράστης επ'αυτοφώρω.
Από τη στιγμή που θα την φωνάξεις μέχρι να έρθει, ο άλλος ή θα έχει φύγει ή θα έχει βάλει λουρί στον σκύλο του.
Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις ώστε να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, είναι η λεγόμενη "καρφωτή".
Ξέρεις πως στο τάδε μέρος, την τάδε ώρα κυκλοφορούν σκυλιά δεσποζομενα χωρίς λουρί και καθοδηγεις αντίστοιχα την αστυνομία.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
@Yorkaddict θεωρητικά έχεις απόλυτο δίκιο Μιχάλη αλλά όταν θα έχει καρφωμένα τα δόντια στον λαιμό του σκύλου σου, εκεί αλλάζουν πολλά. Εκεί είναι live and let die η κατάσταση. Δεν χωράει πολιτισμό και politically correct αντιμετώπιση. Και όπως είπα αν διαμαρτυρηθεί ο ιδιοκτήτης του ανοίγεις καινούρια.
Εμένα με έσωσε στο παρελθόν action camera. Όταν άρχισε τις παπαριές ο ιδιοκτήτης ειρθε η αστυνομία και είδαν το περιστατικό σε replay. O ηλίθιος έκανε ντουμπεκι και παρακαλούσε να μην του κάνω μυνηση από πάνω

• Like
Reactions: Yorkaddict

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Όντως εκείνη τη στιγμή και προκειμένου να αποφευχθεί άγριο σκηνικό, ναι είναι μια λύση ανάγκης. Καταλαβαίνω τι λες.

Απλά άμα το σκεφτείς λίγο ψύχραιμα αργότερα, αρχίζουν και σε τρώνε οι τύψεις.
Όπως και να το δει κανείς πάντως, είναι άσχημες καταστάσεις αυτές.
Πας μια βόλτα να την χαρείτε εσύ και ο σκύλος σου και σου βγαίνει ξινή.

Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά τώρα τελευταία νομίζω έχουν αυξηθεί τέτοια κρούσματα. Της μόδας είναι;

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Νομίζω η συντριπτική πλειονότητα δεν έχει πρόθεση να βλάψει στο παραμικρό κανένα σκύλο. Και φυσικα ο εκάστοτε ιδιοκτήτης είναι το πρόβλημα.
Μια καμερουλα πλέον είναι παμφθηνη και σε σώζει από πολλές τέτοιες παρεξηγήσεις.
Και όσον αφορά την αύξηση των περιστατικών απλά αυξάνουν οι κάτοχοι σκύλων και πλέον φαίνονται πιο εύκολα το πόσοι ηλίθιοι κυκλοφορούν.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Και ρωτάω: τι πρέπει να κάνω πλέον;
1.Ο νομος δεν προκειται να σε προστατεψει, τετοιους μαλακες θα συναντας καθε μερα δυστυχως, θα πρεπει να γινετε κουμπαροι με τον δικηγορο...2.Κανε το σταυρο σου υπαρχουν πολυ χειροτερα! Σημερα το πρωϊ που εβγαζα τον δικο μου πεσαμε σε 3 τσοπανοσκυλα, ενα Καυκασιο 60κιλο και δυο Ε.ποιμ. νεαρα ευτυχως..3. Ετοιμασου να σε κατηγορησουν ακομα κι αν δεν φταις επειδη ,και καλα ,η φυλη που εχεις θα πρεπει να κυκλοφορει εξω σαν τον Hannibal, φιμωμενος και τριπλοδεμενος ενω ολα τα αλλα ελευθερα...Περναγα με τον προηγουμενο σκυλο μου pitbull απο παρκο που καθοταν μια παρεα με 5-6 λυτα, τους ζητησα να δεσουν για λιγο τα σκυλια για να περασω, επειδη ο δικος μου αρπαζεται..εβαλαν τα γελια και μου ειπαν να μη φοβαμαι, η μια κοπελα μαλιστα μου ειπε οτι ειναι εκπαιδευτρια και οτι φαινεται ο σκυλος μου οτι δεν θα εχει προβλημα..τον ψυχολογησε η ψυχολογα..Ξεκιναει λοιπον η πορεια εγω μισοσκυμενος πανω απ τον δικο μου να του μιλαω ηρεμα και τα υπολοιπα αγνωστα σκυλια να τον μυριζουν..Τοτε ο "αρχηγος", ενα πανεμορφο Γκρενενταλ, αποφασιζει οτι ειναι καλη ιδεα να βαλει το πηγουνι του στη ραχη του δικου μου μουγκριζοντας..Γυριζει ο δικος μου αστραπιαια και τον αρπαζει στο κεφαλι..Αυτο που ακολουθησε ηταν ο ορισμος της υστεριας με ανθρωπους και σκυλια να ωρυονται..Ο ιδιοκτητης του γκρενενταλ πιανει τον δικο του και αρχιζει να τραβαει με ολη του τη δυναμη..Χωριζουν αποτομα, γυριζω και βλεπω τον δικο μου με κατι μαυρο στο στομα του, τουφα τριχες σκεφτομαι..ηταν μισο αυτι. Και τοτε φυσικα αρχιζουν ολοι να μου φωναζουν οτι εγω φταιω και οτι το σκυλι φονιας πρεπει να φοραει παντα φιμωτρο, οτι θα με πανε στα δικαστηρια, οτι επρεπε να τους πω οτι το σκυλι μου ειναι "προβληματικο"..4. Παρε ενα καλο ξυλο μαζι σου στη βολτα. Οχι ξυλακι μπαμπου που βαζουμε στις γλαστρες για να στεκεται το γιασεμι..Τουλαχιστον οταν τους λες να τα δεσουν το κανουν αμεσως οταν βλεπουν το ξυλο να κουνιεται νευρικα στο χερι σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Το Συγγρού δυστυχώς, τα έχει και θα τα έχει πάντα, αυτά του τα προβλήματα. Εγώ πηγαίνω σπάνια πλέον και αποκλειστικά σε ώρες μη αιχμής. Αν τύχει να συναντήσω κανένα τέτοιο, προσπαθώ ατάραχα να το αποφύγω. Δεν κάθομαι ακίνητη, περιμένοντας να δω τι θα συμβεί. Ξέρω τι θα συμβεί. Συνεχίζω όσο γίνεται την διαδρομή μου, ακόμη και με μικρή παράκαμψη αν χρειαστεί, χωρίς πανικό, χωρίς φασαρία και παρακολουθώντας με το βλέμμα, ότι αφήνω πίσω. Εξάρθρωση οφθαλμού παθαίνω. Αν ο ιδιοκτήτης είναι κοντά, καταλαβαίνει από το βλέμμα μου και μόνο, ότι πρέπει να το μαζέψει, το συντομότερο. Συνήθως δεν απαιτείται διάλογος. Αν απαιτηθεί, είναι μονόλογος, περιοριζόμενος σε 2-3 λέξεις. Ψυχραιμία!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Να αποφευγετε τα σημεια που μαζευεται ο πολυς κοσμος. Μπορεις να κανεις ωραιες βολτες σε πιο απομακρα μερη του αλσους. Βεβαια, και εκει μπορει να σκασει κανενα λαμπραντορ :))) αλλα σε γενικες γραμμες τετοιοι (που πρωτη φορα τους συμβαινει) ψαχνουν-κανενα-κοσμο-να-παιξει-το-σκυλι-με-αλλα-σκυλακια.