Ο σκύλος του γείτονα γαβγίζει κάθε βράδυ (απελπισμένος εδώ).


Jason1232

New Member
1 Ιουνίου 2024
1
0
34
Καλημέρα σε όλους, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.

Εδώ και 40 μέρες ο γείτονάς μου πήρε ένα σκύλο ο οποίος γαβγίζει όλη μέρα.

Αρχικά τον είχε δεμένο όλη μέρα κάτω από ένα δέντρο με ηλεκτρικό κολάρο.

Αφού δεν την πάλευα με τίποτα, τον έπιασα 2-3 φορές και του είπα ότι γαβγίζει και τι θα κάνουμε, δεν είναι σωστό να τον έχει δεμένο όλη μέρα και να του βγάλει και το κολάρο. Πάντα ήταν πολύ ευγενικός και ένιωθα ότι έχουμε συνεννόηση, αμ δε, ναι μεν ευγενικός αλλά δεν τον ένοιαζε τίποτα και ούτε έκανε απολύτως τίποτα ενώ μου είπε ότι θα το φροντίσει. Τον ξαναβρίσκω, του λέω ακόμα γαβγίζει ο σκύλος κτλ., μου λέει συγγνώμη έχεις δίκιο και θα το φτιάξω. Πάλι τα ίδια, δεν κάνει τίποτα. Παίρνω την αστυνομία και έρχονται και του είπαν να βγάλει το κολάρο και να τον έχει ελεύθερο. Ο σκύλος ζει στο ισόγειο και έχει μεγάλη αυλή.

Του έβγαλε το κολάρο, το σκυλί είναι ελεύθερο, αλλά κάθε βράδυ ξεκινάει να γαβγίζει κάνα 20λεπτο, μετά σταματάει, μετά από κάνα δίωρο πάλι τα ίδια (3 η ώρα το βράδυ, 5 η ώρα το βράδυ).

Εγώ ξυπνάω κάθε φορά και μέχρι να σταματήσει δεν μπορώ να κοιμηθώ. Του ξαναμιλάω να δούμε τι γίνεται και γιατί γαβγίζει το βράδυ, του δείχνω βίντεο πώς ακούγεται και μου λέει δεν μπορώ να σου κάνω κάτι και κακώς έφερες την αστυνομία. Του λέω να το βάζει μέσα το βράδυ, πάλι δεν τον νοιάζει. Το οικόπεδο είναι δικό του, έχει 3 σπίτια στα οποία στο ένα μένει η μάνα του, στο άλλο η αδερφή του και ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝ ΕΔΩ. Το σκυλί του βάζει φαγητό και νερό η μητέρα του.

Λοιπόν, έχω απελπιστεί με την κατάσταση, πάω στην αστυνομία, μου λένε θα τον πάρουν τηλέφωνο για συστάσεις. Γίνεται αυτό, πάλι δεν αλλάζει τίποτα, ξαναπάω στην αστυνομία, μου λένε θα τον ξαναπάρουμε και κάθε φορά που γαβγίζει πάρε το 100 τηλέφωνο να έρχονται.

Πάλι τα ίδια, εγώ έχω πάρει 5 φορές το 100 σε 5 διαφορετικές μέρες εν ώρα κοινής ησυχίας, τις 4 νομίζω δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, την 5η φορά με πήραν πίσω τηλεφωνο και μου είπαν να κατέβω κάτω. Κατεβαίνω, τους δείχνω το σκύλο που γαβγίζει, τους εξηγώ τι και πώς και μου λένε θα γράψουμε διατάραξη. Τους λέω δεν μπορείτε να τον γράψετε κάτι άλλο, μου λένε όχι, δεν γίνεται κάτι άλλο.

Πάω σε δικηγόρο γνωστό και μου λέει δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ασφαλιστικά μέτρα αν κάνεις, απλά θα γίνεται το ίδιο, θα παίρνεις τηλέφωνο ότι γαβγίζει αλλά δεν θα του κάνουν τίποτα, μήνυση θα πάρει χρόνια να εκδικαστεί η υπόθεση.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω, έχω απελπιστεί. Ο ύπνος μου έχει διαταραχτεί παντελώς. Έχω και εγώ σκύλο μέσα στο σπίτι, τον οποίο φυσικά φροντίζω να μην γαβγίζει και να ενοχλεί. Πρώτη φορά πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.
 


bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
459
288
dog-place.blogspot.com
συμφωνα με το νομο 4831/2021:

1. Εφόσον ο σκύλος διαμένει μόνιμα στην αυλή ή σε άλλο εξωτερικό χώρο, οφείλει να παρέχει κατάλυμα για ανάπαυση, το οποίο να είναι δροσερό και σκιασμένο το καλοκαίρι και επαρκώς προστατευμένο από το κρύο και τον αέρα το χειμώνα. Το κατάλυμα για ανάπαυση πρέπει να προστατεύεται από τη βροχή, το χιόνι και τα λιμνάζοντα ύδατα. (εχει σπιτακι και μπολ με καθαρο νερο?)

2. Οφείλει να φροντίζει να μην μένει μόνιμα δεμένος ο σκύλος του, και πάντως όχι πάνω από δύο (2) ώρες την ημέρα, εντός της ιδιοκτησίας του, ακόμα και αν η αλυσίδα ή το σκοινί είναι μακρύ. (τον ειχε μονιμα δεμενο, και το σταματησε μονο αφου ηρθε η αστυνομια...)

3. Να μεριμνά, ώστε να καλύπτονται οι ελάχιστες ανάγκες του ζώου και το ζώο να έχει επαρκή επαφή με τον ίδιο ή άλλο άνθρωπο, ώστε να μην ζει σε κατάσταση μοναξιάς και να διατηρείται η ψυχική του υγεία, καθώς και για την εκπαίδευσή του, όταν απαιτείται. (ποσο ασχολουνται μαζι του? μαλλον καθολου)

4. Να μεριμνά για τον ετήσιο εμβολιασμό του ζώου, εφόσον αυτός προβλέπεται, και την κτηνιατρική εξέτασή του, η οποία αποδεικνύεται από το ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του ζώου, εφόσον διαθέτει. (αυτο λιγο δυσκολο να το ξερεις)

5. Να στειρώσει το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς του, εφόσον είναι σκύλος ή γάτα, εντός έξι (6) μηνών από την απόκτησή του, εφόσον το ζώο είναι άνω του ενός (1) έτους. Σε περίπτωση απόκτησης ζώου κάτω του ενός (1) έτους, η στείρωση λαμβάνει χώρα μέσα στους έξι (6) πρώτους μήνες από τη συμπλήρωση του πρώτου (1ου) έτους. Η προθεσμία των προηγούμενων εδαφίων μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τη φυλή του ζώου και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά του, μετά από εμπεριστατωμένη γνωμάτευση κτηνιάτρου. Η στείρωση δεν είναι υποχρεωτική για ζώα για τα οποία έχει αποσταλεί δείγμα γενετικού υλικού τους (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς του άρθρου 13. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ζώου δεν στειρώσει το ζώο συντροφιάς του ή δεν αποστείλει δείγμα γενετικού υλικού (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς, επιβάλλεται το πρόστιμο του άρθρου 35 και χορηγείται στον ιδιοκτήτη τρίμηνη προθεσμία για να προβεί στη στείρωση ή την αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του ζώου. Σε περίπτωση που και αυτή η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, επιβάλλεται εκ νέου το πρόστιμο. (ειναι στειρωμενος συμφωνα με τα παραπανω?)

6. Να διασφαλίζει ότι το ζώο συντροφιάς απολαμβάνει τις πέντε ελευθερίες που ορίζονται στην παρ. 2 του άρθρου 2.:
Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν:
(α) έχει εξασφαλισμένο άνετο, ασφαλές, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα, προσαρμοσμένο στον φυσικό τρόπο διαβίωσής του,
(β) δεν υποφέρει από καταστάσεις όπως πόνος, φόβος και αγωνία και
(γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης. (δεν θα λεγα οτι τηρουνται τα παραπανω, απ οσα γραφεις)

7. Στις μονοκατοικίες επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς που έχουν σημανθεί και καταχωρηθεί νομίμως και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο ΕΜΖΣ, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

μπορεις να δεις ολο το νομο παρακατω:

μπορεις να απευθυνθεις σε φιλοζωικη να του παρει το σκυλι, καθως δεν τηρουνται οι κανονες ευζωιας του. μπορεις να κανεις και καταγγελια για παθητικη κακοποιηση (Αναβάθμιση Κακοποίησης Ζώων σε Κακούργημα – Ν. 4830/2021 - Lawyers for Animals Greece)

μεχρι να βγαλεις ακρη, παρε ωτοασπιδες για να κοιμασαι τα βραδια τουλαχιστον.
 


3 Ιανουαρίου 2018
10
2
42
Καλή Δύναμη με τα παραπάνω , η αστυνομία έχει ειδική τηλεφωνική γραμμή για τα κατοικίδια 10410 ρωτάς τα πάντα εκεί.
Επίσης διευκρινίζω ότι στις διατάξεις '' περί κοινής ησυχίας'' τα κατοικίδια εμπίπτουν καθο όλο το 24ωρο. Δηλαδή θα πρέπει ο σκύλος να μην ενοχλεί όλη την ημέρα.