Μεγάλε! Χίλια ευχαριστώ! Πω-πω, δεν το είχα δει! Και μάλιστα θα δω τη Leslie Day την άλλη βδομάδα στο συνέδριο που έχω να μιλήσω στο Manchester!!!!! Όπου φυσικά με βλέπω να είμαι να με κλαίνε και οι ρέγγες που θ' αφήσω το Μουφ στη φάρμα και είναι και άρρωστο! Προβλέπω ο Σταμπολίδης να οργανώνει συνέδριο με θέμα "Αρχαίος Άνθρωπος, Αρχαιολόγος και σκύλος" και να δίνει μια ομιλία αυτός για το σκύλο που πέθανε από τη λύπη του για το χαμό του αφεντικού και τη Leslie ομιλία για το αφεντικό-αρχαιολόγο που πέθανε από τη λύπη του (ή τουλάχιστον έχει πάρει δυο χάπια ημικρανίας μέχρι τώρα) για την αρρώστεια του σκύλου!!
Στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη υπάρχει το ολόσωμο άγαλμα ενός σκύλου.
Παλαιότερα ήταν χαμηλά κοντά στην Δροσοπούλου τώρα είναι κοντά στην Σκύρου.
Λένε ότι το άγαλμα το έκανε ο κύριος που τον έσωσε ο σκύλος του στην κατοχή όταν πήγε να τον πατήσει Γερμανικό φορτηγό.Ο σκύλος τον έσπρωξε και τον έσωσε θυσιάζοντας την ζωή του. Ασφαλώς και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι αλήθεια αλλά το άγαλμα είναι εκεί.
Όταν περάσω από την περιοχή θα πάρω μια φωτογραφία να σας την ανεβάσω.
το θυμαμαι αυτο το αγαλμα, γιατι εμενα πολλα χρονια στην κυψελη
και μαλιστα απορουσα, τι δουλεια ειχε εκει..μου φαινοταν τελειως ασχετο.
δεν ξερω αν ειναι αληθεια η ιστορια, παντως σιγουρα σε σκυλο που εχει ζησει και εχει αγαπηθει αναφερεται, αλλιως τι λογο εχει η υπαρξη του αγαλματος?
θα ρωτησω κι εγω μια γιαγια που ξερω, που ζει στη φωκιωνος πολλααααα χρονια.