Ο σκύλος μου τρομάζει

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
έχω έναν κούταβο 9 μηνων!!!γενικά είναι πολύ καλός χαρακτήρας ειδικά τώρα που είναι σε μια ηλικία που το πείσμα υποχωρεί k υπακούει πιο εύκολα... όμως από τι δευτερα που έγινε ένα σκηνικό k τρόμαξε(τον έχασα για κάνα 2 ώρες) του έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα του τρομάζω εύκολα...δηλαδη σήμερα k ενώ έπαιζε με αλλα σκυλάκια...τρόμαξε από ένα μαύρο που κουνούσε μια σακούλα...πήγα να το ξαναχάσω αλλα ευτυχώς με υπάκουσε στην εντολή οποτε τον έδεσα... θεώρησα σωστό να μείνω στο μέρος k να τον βάλω να κάτσει κάτω προσπαθώντας με χάδια να τον ηρεμήσω k να του δείξω ότι όλα καλά!είχε ηρεμήσει αν k ήταν στη τσίτα! με το πρώτο γαύγισμα σκύλου που ήταν μακριά πανικοβλήθηκε k δε μπορούσα να τον ηρεμήσω..φεύγοντας βρεθήκαμε με το σκυλί που γαύγιζε k ήθελε να παίξει... (ο σκύλος είναι πολύ κοινωνικοποιημένος..κάθε μέρα παίζει με όλες τι ράτσες σκυλιών..)όμως τώρα μέσα στο πανικό του k τι τρομάρα του k ένα τον έβαλα να κάτσει κάτω k να ηρεμήσει όταν ο σκύλος πλησίασε του "επιτεθηκε" ο δικός μου...κάτι που επίσης ποτε δεν έχει κάνει...τον παίρνω πάμε κάπου απόμερα να κάτσουμε οι δυο μας να ηρεμήσει..k πάλι στο πρώτο γαύγισμα τρομοκρατήθηκε k ήθελε να βγάλει το κολάρο να φύγει....γυρίσαμε σπίτι. όπου κάτσαμε παρεούλα...για αρκετή ώρα είχε μη φυσιολογική αναπνοή(έντονη k αργή) πως μπορώ να το αντιμετωπίσω... γιατι τον αφήνω ελεύθερο να παίζει με σκυλάκια κλπ...μως αν είναι να τρομάζει τόσο εύκολα με ηχους που προκαλούνται από μαυρούληδες k να τον χάνω συνεχεια η να τον κυνηγάω για να μη τον χάσω...θα αναγκαστώ να τον έχω συνεχεια με αλυσίδα....:(

Last edited by a moderator:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ο σκύλος σου περνάει την δεύτερη περίοδο φόβου. Ριξε μια ματιά σε αυτό το θέμα Mεγαλώνοντας ένα κουτάβι

Εσύ πάντως πρέπει να αγνοείς την απειλή για να μην του μεταδώσεις το άγχος σου και να αισθάνεται ασφαλής μαζί με τον αρχηγό της αγέλης.
Τι εκπαίδευση έχει κάνει;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.863
5.114
patra
grdane.blogspot.com
καλημερα...
η κατασταση που περιγραφεις ειναι αρκετα εντονης φοβιας....
ειχε δειξει αλλα δειγματα στο παρελθον ή ήταν πρωτη φορα που εδεθξε φοβο?
το μονο λαθος στην αντιμετωπιση ηταν οτιεδωσες παραπανω σημασια απο οσο έπρεπε με αποτελεσμα να μεγενθυνει ο σκυλος το γεγονος... δηλαδη..
καλα κανεις και δινεις εντολή... εκτελεί κι επιβραβευεις.... απο εκει και περα αδιαφορεις για το τι εγινε και πως συμπεριφερεται εκεινη την στιγμη...
περπατας με εντολη... εκτελει κι επιβραβευεις...
παιζεις έτσι ωστε να του αποσπασεις την προσοχη ... εντολή κι επιβραβευεεις.. δεν καθεσαι να ηρεμησεις τον σκυλο ουτε και ασχολεισαι αλλο με το αντικειενο του φοβου του...
αλλη φορα σε αλλη φαση,... κι εφοσον ειναι ηρεμος... θα εμφανιζα μια μαυρη σακουλα... χαλαρα να την πλησιασει να την μυρισει να του κινησει την περιεργεια... θα την επεξεργαζομουν προσεκτικα εγω... κανοντας οτι δεν βλεπω τον σκύλο κι ασ παρακολουθουσα καθε του κινηση και μετα εφοσον εβλεπα με την ακρη του ματιου μου οτι παραμενει ηρεμος.. θα την κουνουσα περα δωθε.. σαν τον μαυρουλη...θα τον αφηνα παλι να πλησιασει και μαλιστα αν ηθελε θα παιζαμε να την καναμε κομματια...
σε περιπτωση οποιασδηποτε φοβιας απλα να θυμομαστε... τραβαμε την προχοη του σκυλου.. σε εμας... δινουμε εντολη και του ζηταμε να εκτελεσει... με την εκτελεση επιβραβευση...

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
η εκπαίδευση που του έχω κάνει είναι η βασική....dld να μη τρώει από κάτω να έρχεται να κάθεται....όταν παίζουμε να μη δαγκώνει δυνατά..πλέον στην εφηβεία τον έχω από κοντά για να μη γίνει επιθετικός με αλλα σκυλιά κλπ!

γενικά φοβάται κάποιους ηχους...απλά έχει παραγίνει μετά το σκηνικό!!!το θέμα είναι ότι όταν τρομάξει ενώ ακούει την εντολή αυτό που θέλει είναι να απομακρυνθεί...dld χθες που τον είχα ελεύθερο με το που τρομοκρατήθηκε ενώ άκουσε την εντολή σταμάτησε γύρισε με κοίταξε τελικά έφυγε προς την αντίθετη κατεύθυνση gt ο άνθρωπος αυτός ερχόταν από πίσω μου....k αναγκαστικά για να μην τον χάσω πήγα από πίσω του "καλοντσας" τον να έρθει που ήρθε τελικά....

γενικά το σκύλο τον πήρα 3 μηνών από μια οικογένεια...οποτε δε μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έχει βιώσει μέχρι τότε...
πχ smr η αλλαγή που είδα στο σκύλο είναι ότι σηκώνει τρίχα όταν βλέπει αλλα σκυλιά...κάτι που δεν έκανε ποτε μονο αν ένιωθε απειλή από άλλο σκύλο...dld γρύλισμα!!!τι να πω ακόμα τον μαθαίνω...ευχάριστο πάντως!!

.............................................................................................
Τα greeklish απαγορεύονται από τους κανονισμούς του dogforum.

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
τα βασικα σε αυτο που μου ειπες να επικσευτω τα εχω κανει....κοινη γραμμη εκπαιδευσης.στο σπιτι μεσα εχει το δικο του χωρο μαθημενος να μενει μονος χωρις να κανει φασαρια...να μην ανεβαινει σε κρεβατια να μη τρεχουν σαλια κλπ...
ειναι πολυ καλος χαρακτηρας...πιο πιτσιρικος ειχε πολθ πισμα...αλλα τωρα ειναι ολα καλυτερα!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.863
5.114
patra
grdane.blogspot.com
η εκπαίδευση που του έχω κάνει είναι η βασική....dld να μη τρώει από κάτω να έρχεται να κάθεται....όταν παίζουμε να μη δαγκώνει δυνατά..πλέον στην εφηβεία τον έχω από κοντά για να μη γίνει επιθετικός με αλλα σκυλιά κλπ!

γενικά φοβάται κάποιους ηχους...
smr η αλλαγή που είδα στο σκύλο είναι ότι σηκώνει τρίχα όταν βλέπει αλλα σκυλιά...
κάτι που δεν έκανε ποτε μονο αν ένιωθε απειλή από άλλο σκύλο...dld γρύλισμα!!!τι να πω ακόμα τον μαθαίνω...ευχάριστο πάντως!!

.............................................................................................]

στεκομαι οτι ο σκυλος γενικα φοβοταν στο παρελθον ήχους... κατι που θαπρεπε να το κοιταξειος νωριτερα μια και τον πηρες απο 3 μηνων...
καλη ηλικια για να προσαρμοστει στο νεο περιβαλλον...
το μεγαλο λαθος οτιο τον ειχες ελευθερο....
οσο εκπαιδευμενος και να ειναι ενας σκυλος δεν επιτρε[εται να κυκλοφορει ελευθερος....
αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να συνεχιστει το λαθος φευγοντας ο σκυλος και απμακρυνομενος αλυσιδωτα τα λαθη.... ετρεξες πισω του....
ολα αυτα θα ειχαν αποφευχθει εαν ο σκυλος ητανδεμενος..οπως επανελαβα... ποτε ελευθερος παντα με λουρι... αν θελεις παρε ενα μεγαλο λουρι αλλα παντα λουρι ειδικα αν ειναι φοβικος με κινδυνο να φυγει τρεχοντας...
το οτι σηκωσε τριχα... δεν καταλαβα το βρηκες ευχαριστο??? μηπως οτι ο σκυλος εδειξε τσαμπουκα..?
γιατι κι αυτο λαθος ειναι
εκει που ο σκυλος ηταν αδιαφορος κι επαιζε κιολας με μερικους τωρα δειχνει να φοβαται και σηκωνει τριχα....
πρεπει γενικα να κοιταξεις την κοινωνικοποιηση του ειδικα τωρα σε αυτη την ηλικια.....

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
proton με είδες κάπου να λέω ότι είμαι υπερήφανη που ο σκύλος σήκωσε τρίχα...ισα ισα είπα ότι δε το έχει ξανακάνει!!!!ξέρω ποτε ο σκύλος tsampoukaleuetai okay ποτε όχι!!!από όταν τον πήρα με τους ξένους δε τα πήγαινε καλά!!!τώρα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο σ αυτό!δε τα πάει καλά με συγκεκριμένες ομάδες(πχ πρεζάκια αστεγους κλπ).
γενικά δεν είμαι okay πολύ υπέρ του ο σκύλος να είναι δεμένος!!!ναι σαφώς okay είναι δεμένος όταν είμαστε βόλτα όταν όμως βρεθούμε σε μέρος όπου δεν κυκλοφορούν αμάξια είναι ελεύθερος να τρέξει να παίξει κλπ!κάτι που φυσικά θα κάνω okay "σταπαιδια" μου όταν κάνω....σε ασφαλή μέρη δε θα τα κρατάω okay από το χεράκι...θα τα αφήνω να τρέχουν okay να παίζουν...

το ότι ο σκύλος φοβόταν ηχους όπως τα μπαμ κλπ είναι κάτι που το έχουν όλοι η σκύλοι!έχω αντιμετωπίσει παρα πολλές φοβίες από όταν τον πήρα
όπως του ασανσέρ, τον σκαλιών...ακόμα και τα στενά μέρη(στενά πεζοδρόμια,ανάμεσα από σταθμευμένα αυτοκίνητα)τα έχω αντιμετωπίσει πλήρως....απλά ξαφνικά επειδή ένας δεν μάζευε το σκύλο του που γαύγιζε σε έναν άνθρωπο okay ο άνθρωπος για να τον απωθήσει έριξε εφημερίδες okay ο δικός μου ήταν διπλα τρόμαξε...κάθε σκυλί θα τρόμαζε...όπως okay το pitbull που γαύγιζε τρόμαξε!από εκείνη τι μέρα απέκτησε πρόβλημα με του ηχους που παράγονται από σκουρόχρωμους ανθρώπους!αυτή τι φοβία την έβγαλε τώρα!μετά από αυτό το σκηνικό!!!

φαντάσου ότι ο σκύλος είχε πρόβλημα από τραυματική εμπειρία με τα παιδιά...έβλεπε παιδί okay φοβόταν...okay αυτό το έχω αντιμετωπίσει....δε τα πλησιάζει...αλλα δε τα φοβάται okay όλας πλέον....

απλά τέτοιο πανικό ο σκύλος εκδηλώνει πρώτη φορα στους 6 μήνες που τον έχω....ποτε δεν ήταν επιθετικό(στο πανικό του έγινε)

όσο για το ότι έτρεξα να τον πιάσω ναι...gt δε ξέρω αν έχεις χάσει σκύλο εγώ που το έπαθα είναι άσχημη εμπειρία okay προτιμώ να παο πίσω από το σκύλο καλώντας τον okay να έρθει όταν νιώσει ασφάλεια παρα να τον αφήσω να φύγει(okay μιλάω με το δεδομένο ότι το σκύλο τον αφήνω να παίζει ελευθερα...δεμένος είναι μονο όταν κινδυνεύει από αυτοκίνητα!)μετά παρέμεινα στο χορό δείχνοντας του ότι όλα καλά okay δεν έχει να φοβηθεί κάτι...μπορεί να θέλει υπομονή όπως όλες οι φοβίες...απλά έχει ακραίες αντιδράσεις...αυτό είπα

...................................................................................................................
greeklish απαγορεύονται από τους κανονισμούς του dogforum.
Παρακαλώ να γράφεις με Ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες.

Last edited by a moderator:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.863
5.114
patra
grdane.blogspot.com
λοιπον...
παραπανω λες επι λεξη...

γενικά το σκύλο τον πήρα 3 μηνών από μια οικογένεια...οποτε δε μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έχει βιώσει μέχρι τότε...
πχ smr η αλλαγή που είδα στο σκύλο είναι ότι σηκώνει τρίχα όταν βλέπει αλλα σκυλιά...κάτι που δεν έκανε ποτε μονο αν ένιωθε απειλή από άλλο σκύλο...dld γρύλισμα!!!τι να πω ακόμα τον μαθαίνω...ευχάριστο πάντως!!

αυτο το ευχάριστο παντως.... πιθανα να παρανοησα...
2ον σε παρακαλω αν μπορεις να γραφεις ελληνικα
και κουραστικο για μενα ειναι να προσπαθω να διαβασω ενα τετοιο κειμενο.... αλλα και απαγορευεται απο τους κανονισμους του φορουμ...
3ον νομιζα οτι ηθελες βοηθεια γι αυτο και μονο σου ειπα οτι εγραψα... νωριτερα...
στηριζομενος σε δικες σου περιγραφες...
δεν σε κατηγορησα σε κατι....
αν καταλαβα καλα το σκυλι εχει παρα πολλες φοβιες σε ενα σωρο ζητηματα τα οποια οταν τα συναντας τα αντιμετωπιζεις...
καλη συνεχεια.....

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
ναι παρουσιαζει...απλα δε ξερω πως να αντιμετωπισω τοσο ακραιες συμπεριφορες...
γενικα ειναι λογικο καθε αφεντικο να προσπαθει να απαλαξει το σκυλι του απο "ανοητους" φοβους

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Λυτό στα Εξάρχεια νύχτα ιδιαίτερα με τόσους θορύβους και περίεργες φάσεις και σκιές και ανθρώπους "περίεργους" στα μάτια του σκύλου......ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ το σκυλί και φοβάται.
9 μηνών είναι
με αμφίβολο παρελθόν
και εσένα να προσπαθείς να τον συνεφέρεις ?

Προσπάθησες να αγνοείς τις φοβίες του και αν χρειαστεί βάλε στο κόλπο και λιχουδιές. Αυτό έξω από το σπίτι. Στο σπίτι όχι. Απλά απασχόλησέ τον με κάτι.

Παράλληλα επισκέψου και ρώτα εκπαιδευτή πότε και εαν εκπαιδεύεται ο σκύλος ή βοηθάται στο να ξεπεράσει φοβικές καταστάσεις. Σε περίπτωση που δεν βλέπεις βελτίωση, μην το αφήσεις να ωριμάσει έτσι. Θα βάλεις το χέρι στην τσέπη όπως ξηλωθήκαμε και άλλοι και θα το πράξεις καθώς δεν έχεις και άλλη επιλογή.
Ώριμο έντονα φοβικό σκυλί δαγκώνει.

υγ: πάντα λουρί εκτός και αν ξέρεις εσύ κανένα καλό σημείο για λύσιμο σε Εξάρχεια-Νεάπολη εκτός Λυκαβηττού να μας τον πεις και εμάς ?

Καλά θα τα πάτε. Μην σταματήσεις να προσπαθείς.
Καλή συνέχεια.

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
πρωτον ειμαι ανεργη με νοικια κλπ να τρεχουν για εκπαιδευτη δεν εχω λεφτα...
δευτερον αν ενα μερος ειναι οικειο στο σκυλο δλδ παει απο μικρουλης δεν εχει προβλημα....το προβλημα που παρουσιαζω εμφανιστηκε με συγκηριες....δλδ δεν φοβοταν τους σκουροχρωμους...επαιξε η συγκηρια κ φοβαται...

αν ο συλος δε τρωει απο κατω θπαρχει κ το στρεφη κ ο εθνικος κηπος για μεγαλυτερη βολτα....
ο δικος μου αργησε αλλα τα καταφερε να μαθει να μη τρωει απο κατω!

πχ οταν του δημιουργηθηκε η φοβια με τους σκουροχρωμους κ τον εχασα για λιγο ειχε παει στρεφη!

πχ εκει που φοβηθηκε προχθες φοβηθηκε τον ανθρωπο το σκουροχρωμο...
ειδηκα οταν δουλευα βραδυ ο σκυλος εβγαινε κατα κορον βραδακι...συν οτι το καλοκαιρι οσ κοθταβακι τον επαιρναμαζι μου συνεχεια....δεν εχει προβλημα με σκιεσ κλπ...

ελπιζω σταδιακα με υπομονη κ επιμονη να το ξεπερασουμε κ αυτο!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Μια χαρά είναι τα Εξάρχεια, προσοχή μόνο στην Τοσίτσα, κατά καιρούς βάζουν φόλες!

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
βραδυ δε παω στρεφη...αν παω σε ενα γηπεδακι που εχει κ φωτα...γτ καμουφλαρεται ευκολα κ πιο μικροσ μεταμορφωνοταν κ σε δεντρο λογο χρωματος...τοσιτσα δεν θα τον πηγαινα ποτεεεε!!!
ετσι κ αλλιως για καλη μου τυχη εχει κοψει να τρωει απο κατω(ευτυχως) σε αυτο ημουν τυχερη "μαμα¨χαχαχα